Mitä salausvaihdot tekevät KYC-, AML- ja CFT-sääntöjen noudattamiseksi

Vaikka on mahdollista ostaa suosituimpia kryptovaluuttoja, kuten bitcoin (BTC) ja eetteri (ETH) OTC-markkinoilla, useimmat ihmiset tarvitsevat vaihtoa ostaakseen muita altcoineja. Pörssit ovat yksinkertaisesti tärkeä osa järjestelmää, joka saa salauksen markkinoilta. Sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa ovat tunnistettu Tämän vuoksi sääntelytoimet ovat kohdistuneet ensisijaisesti vaihtoon. Sääntelyviranomaiset haluavat olla varmoja siitä, että vaihdoissa käytetään parhaita tietoturvakäytäntöjä ja toimenpiteitä – Tunne asiakkaasi (KYC), rahanpesun torjunta (AML) ja terrorismin rahoituksen torjunta (CFT) – jotka estävät laittomia liiketoimia ja parantaa tilin / lompakon turvallisuutta.

Jotkut vaihdot pitävät näiden toimenpiteiden noudattamista vakavasti. Esimerkiksi Binance-hakkeroinnin seurauksena 7. toukokuuta, kun varastettiin noin 7074 bitcoinia (arvo 40 miljoonaa dollaria päivällä), yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Changpeng Zhao, ilmoitti että tehdään merkittävä tietoturvapäivitys, joka sisältää myös päivityksen KYC-toimenpiteisiin:

“Teemme merkittäviä muutoksia API: n, 2FA: n ja peruuttamisen validointialueisiin, joita hakkerit hyödyntivät tämän tapahtuman aikana. Parannamme riskienhallintaa, käyttäjien käyttäytymisen analysointia ja KYC-menettelyjä. “

Joten eritellään, jos tällainen kanta KYC: n, AML: n ja CFT: n kaltaisten toimenpiteiden noudattamiseen on yleinen salausvaluutanvaihdon keskuudessa ja kuinka suuri vaikutus niillä on markkinoihin ja sen osallistujiin.

Mitä ovat KYC, AML ja CFT

Jokaisella maalla on KYC-, AML- ja CFT-toimenpiteitä koskevat lait. Näissä laeissa ei kuitenkaan ole erityisiä standardeja, lähinnä siksi, että sääntelyviranomaiset haluavat rahoituslaitosten tekevän kaikkensa riskien vähentämiseksi.

“Perustelut näyttävät olevan, että jos pankit saavat selkeät ohjeet siitä, mikä on riittävä KYC, ne eivät koskaan katso enää vähimmäisvaatimuksia pidemmälle”, John Callahan, identiteetti- ja käyttöoikeusohjelmistoyrityksen Veridiumin teknologiajohtaja, kirjoitti Forbes.

Tunne asiakkaasi

Tunne asiakkaasi, viittaa menettelytapoihin ja prosesseihin, joita yritys käyttää vahvistaakseen käyttäjänsä tai asiakkaansa henkilöllisyyden. KYC-menettelyjen vankkuus vaihtelee yrityksissä ja lainkäyttöalueilla. KYC sisältää kuitenkin periaatteessa asiakkaan tunnistamistapojen – mukaan lukien valtion myöntämät henkilöllisyystodistukset, puhelinnumerot, fyysisen osoitteen, sähköpostiosoitteen ja yleishyödyllisen laskun – keräämisen ja tarkistamisen, muutamia mainitakseni.

Rahanpesunvastainen

Rahanpesunvastainen Toimenpiteet ovat joukko menettelyjä, lakeja ja määräyksiä, jotka on luotu tulonmuodostuskäytäntöjen lopettamiseksi laittoman toiminnan avulla. Jotkut niistä sisältävät veropetoksia, markkinoiden manipulointia, julkisten varojen väärinkäyttöä, laittomien tavaroiden kauppaa ja muuta tällaista toimintaa.

AML-säännösten mukaan rahoituslaitosten on jatkuvasti suoritettava due diligence -menettelyt haitallisen toiminnan havaitsemiseksi ja estämiseksi.

Rahanpesunvastainen

Salausalalla on jo mainittu, että se helpottaa “uuden, korkean teknologian aikakauden nousua virtuaalinen rahanpesu," kryptovaluutta-uhkapelisivustojen kanssa raportoitu blockchain-tutkimuskeskus CipherTrace on yleinen rahanpesutyökalu. Lisäksi Jamal El-Hindi, FinCEN: n entinen vt. Johtaja, joka on osa Yhdysvaltojen valtiovarainministeriötä, vihjasi että AML-yhteensopivuus on perustavaa laatua salauksenvaihdon vakauden kannalta tulevina vuosina:

"Pidämme vastuullisia ulkomailla sijaitsevia rahansiirtäjiä, mukaan lukien virtuaaliset valuutanvaihtajat, jotka harjoittavat liiketoimintaa Yhdysvalloissa, kun he rikkovat tahallaan Yhdysvaltain rahanpesulakeja. “

Terrorismin rahoituksen torjunta

Terrorismin rahoituksen torjunnalla tarkoitetaan menettelytapoja, joiden tarkoituksena on tutkia, levittää, lannistaa ja estää rahoituslähteitä, jotka on tarkoitettu toimiin, jotka toteuttavat uskonnollisia, ideologisia tai poliittisia tavoitteita siviileihin kohdistuvalla väkivallalla tai sen uhalla. Nämä menettelyt tarjoavat lainvalvontaviranomaisille vaihtoehtoisen ja mahdollisesti tehokkaan tavan seurata ja estää terroristitoimintaa.

Yaya Fanusie, Yhdysvaltain säätiön puolustusdemokratioiden keskuksen (FDD) analyysijohtaja, aiemmin syyskuussa 2018, kertoi Yhdysvaltain kongressille, että terroristijärjestöt eivät käytä kryptovaluutta rahoitusvälineenä. Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi kuitenkin 26. syyskuuta lakiesityksen, jolla perustettaisiin työryhmä taistelemaan terroristiryhmien salauksen käytöstä.

Kuinka salausvaihto lähestyy KYC-, AML- ja CFT-vaatimustenmukaisuutta

Kuten aiemmin todettiin, AML: n ja CFT: n lakisääteinen noudattaminen edellyttää KYC: tä koko tapahtuman elinkaaren ajan. KYC-prosessi on yleensä jaettu neljälle tasolle, nimittäin:

  • Asiakkaan hyväksymiskäytäntö (CAP), joka on vaihe, jossa yritys määrittää ja dokumentoi haluttujen asiakkaidensa väestötiedot.
  • Asiakastunnusohjelma (CIP), joka on vaihe, jossa yritys vahvistaa, että (potentiaalisen) asiakkaan henkilöllisyys vastaa CAP: ää.
  • Liiketoimien jatkuva seuranta lainsäädännön noudattamisen varmistamiseksi, epäilyttävien toimintojen tunnistaminen ja riskien hallinta.
  • Riskienhallinta

Käytettävissä olevien tietojen perusteella voidaan tutkia, kuinka vaihdot hoitavat näitä vaiheita. Salausvaihdot jaetaan kahteen ryhmään, nimittäin “fiat-to-crypto” -vaihtoihin ja “crypto-to-crypto” -vaihtoihin. Fiat-krypto-pörssit ovat portteja uudelle fiat-rahalle pääsemään kryptovaluuttamarkkinoille. Näiden vaihtojen avulla käyttäjät voivat vaihtaa fiat-valuuttoja, kuten dollareita, bitcoiniksi, eetteriksi tai muuksi tuetuksi kryptovaluutaksi. Salaus-salaus -vaihto puolestaan ​​antaa käyttäjille pääsääntöisesti mahdollisuuden vaihtaa yksi kryptovaluutta toiseen.

Fiat-salausvaihdot

Muutamia parhaita fiat-to-crypto -vaihtoja ovat Coinbase, Coinbase Pro, Gemini, Bittrex, Kraken, Bitfinex ja Bitstamp.

Fiat-salausvaihdot

Fiat-krypto-pörssit suorittavat tyypillisesti ainakin jonkin verran KYC: tä, koska ne käsittelevät fiat-rahaa. Tämä pakottaa heidät käymään kauppaa pankkien ja muiden perinteisten rahoituslaitosten kanssa, joista suurin osa suorittaa KYC-menettelyjä ennen liiketoimintaa minkään yksikön kanssa.

Kolikkopohja

Coinbase on Yhdysvalloissa toimiva lisensoitu salausvaihto. Täydellinen luettelo sen hallussa olevista lisensseistä on tässä. Kaikki, mitä pörssi tarvitsee tilin avaamiseen, on koko nimi, sähköpostiosoite ja salasana. Vaikka tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa mistä päin maailmaa tahansa voi tallentaa, lähettää ja vastaanottaa kryptovaluuttoja Coinbase-perustilin kautta, henkilöllisyystodistus vaaditaan ostamaan ja myymään kryptovaluutta 33 maassa, jota se tukee.

KYC, Coinbase valitsi Jumion digitaalisen identiteetin ratkaisu Netverify pyrkii noudattamaan säädöksiä ja tarjoaa silti sujuvan asiakaskokemuksen. Yritys pyrkii edelleen sääntelijöiden lieventämiseen palkattu New Yorkin pörssin entinen johtaja Peter Elkins rakentaa Coinbase-kaupan seurantaohjelman, joka on aloite markkinoiden valvomiseksi pahojen toimijoiden karsimiseksi.

Kaksoset

Myös lisensoitu Yhdysvaltain hallituksen mukaan Gemini, toisin kuin Coinbase, suorittaa KYC: n ennen kuin kukaan sallii käyttää sen alustaa. Sen päällä Käyttäjäsopimus sivulla, Gemini ilmoittaa vähintään 13 määräystä – mukaan lukien FinCEN-, AML- ja CTF-määräykset – joita alustan käyttäjien on noudatettava. Veljet Cameron ja Tyler Winklevoss käynnistivät vaihdon vuonna 2014.

Vuoden 2018 toisen vuosineljänneksen alussa, muutama kuukausi ennen Coinbasen kaupanvalvontaraporttien ilmestymistä, Gemini kumppanina yhdysvaltalaisen pörssin Nasdaqin kanssa, joka on yksi kaksi suurinta pörssiä maailmassa Nasdaqin SMARTS Market Surveillance -tekniikan käyttöönottamiseksi markkinoiden manipulointien ja vilpillisten kauppojen seuraamiseksi. Tarkkailuliikkeet sekä Kaksosista että Coinbasesta asettavat heidät KYC-prosessin kolmanteen vaiheeseen.

Bittileima

Bitstamp vaatii henkilöllisyyden ja osoitteen vahvistuksen, ennen kuin käyttäjät voivat aloittaa kaupankäynnin alustalla. Kiinnostuksen lisääntyessä bitcoiniin, vaihtoon kumppanina Onfidon kanssa digitaalisen henkilöllisyyden todentamisen palveluntarjoajan helmikuussa 2018 käsittelemään KYC: tä loppuun asti, jotta asiakkaan aloitusprosessi olisi kitkaton. Bitstamp perustettiin alun perin Sloveniaan vuonna 2011, mutta muutti Yhdistyneeseen kuningaskuntaan vuonna 2013 ja sitten Luxemburgiin vuonna 2016.

5. marraskuuta, Bitstamp valitsi Cinnoberin salauskauppajärjestelmä vaihtoon. Cinnober väitteet että sen kaupankäyntiratkaisu on rakennettu lainsäädännön noudattamista varten. Ratkaisussa käytetään myös Irisiumin markkinavalvontatekniikkaa riskienhallintaan. Cinnober tarjoaa listan asiakkaista, mukaan lukien NYSE, Lontoon pörssi, Euronext ja Johannesburgin pörssi, muutamia mainitakseni.

Bitfinex

Fintech-yrityksen iFinexin kehittämän Bitfinexin avulla salauksen käyttäjät voivat avata tilin ja tallettaa, käydä kauppaa ja nostaa salauksen ilman henkilöllisyyden vahvistusta. Puhelintunnuksen, asuinosoitteen, kahden valtion myöntämän henkilöllisyystodistuksen ja tiliotteen vahvistus vaaditaan kuitenkin valuuttojen tallettamiseksi ja kaupaksi.

Aiemmin vuonna, Bitfinex palveluksessa Irisiumin markkinavalvontatekniikka vilpillisen käyttäytymisen havaitsemiseksi sen vaihdossa. Bitfinex sijaitsee Hongkongissa.

Bittrex

Bittrex vaatii henkilöllisyystodistuksen ennen kuin käyttäjät voivat tallettaa, käydä kauppaa tai nostaa kryptovaluuttoja. Kuitenkin, lukuun ottamatta a käyttäjän sopimussivu jonka mukaan sen toiminta on KYC-, AML- ja CTF-politiikkojen mukaista – kuten kaikki muutkin pörssit – ei tiedetä, käyttääkö pörssi markkinavalvontatekniikkaa vai aikooko se tehdä niin.

Kraken

Kraken käynnistettiin kahden vuoden tuotekehityksen ja beetatestauksen jälkeen, mikä on yksi vanhimmista salauspörsseistä. Sillä on viisi tasoa (tasot 0–4) vaatimukset riippuen käyttäjien aikomuksesta käyttää tilinsä. Krakenin perustaja Jesse Powell päätti rakentaa pörssin nähtyään tuolloin suurimpien kamppailut – mutta nyt poissa käytöstä – salausvaihto Mt. Gox.

Kraken

Toisin kuin Gemini ja Coinbase, Krakenillä ei näytä olevan julkista valvontaohjelmaa. Kaikki, mikä tiedetään, tulee a Kraken-blogiviesti joka annettiin vastauksena New Yorkin oikeusministerin kyselyyn. Yritys sanoi:

”Työllistämme tällä hetkellä lähes 200 henkilöä (yli 25% yrityksestä) vaatimustenmukaisuuteen liittyvissä toiminnoissa. Käsittelemme vuoden 2018 ensimmäisestä vuosineljänneksestä lähtien yli yhtä lainvalvontapyyntöä päivässä, seitsemänä päivänä viikossa."

Tämän vuoden toisen vuosineljänneksen lopussa Bloombergin raportti kutsui esiin sääntöjenvastaisuuksia, joihin liittyy tiettyjä kytkentäkauppoja Krakenin pörssissä. John Griffin, finanssiprofessori Texasin yliopistossa, kertoi Bloomberg että havaitut sääntöjenvastaisuudet ”viittaavat siihen pese kaupankäynti.”Tätä tekniikkaa käyttävät toisinaan kauppiaat, jotka toimivat sekä myyjänä että ostajina tietyssä liiketapahtumassa antaakseen väärän kuvan kysynnästä ja tarjonnasta. Tämä teko sinänsä on laitonta. Kraken häpäisi raportin sisällön a blogipostaus. “Ei ole selvää, mitä vahinkoa voi aiheutua sidotun omaisuuden pesemisestä sen tappiin”, Kraken kirjoitti.

Salaus salauksesta vaihto

Perustuen tiedot CoinMarketCapista, alkuun salauksesta salaukseen -vaihtoihin kuuluvat OKEx, Binance, Huobi, HitBTC, Bibox, ZB.com, Coinbene ja LBank.

Salaus salauksesta vaihto

Binance

Binance, a puhdas kryptovaluutan vaihto, ei ole yhtä alttiina säännöksille. Siksi se sallii enintään 2 BTC: n nostamisen päivässä ilman minkäänlaista henkilöllisyystodistusta. Jos nostot ovat enintään 100 BTC päivässä, se vaatii valokuvallisen henkilötodistuksen.

OKEx

OKEx, joka sallii osittain fiat-kaupat, on kolme tarkastustasoa. Tason 1 käyttäjien transaktioraja on 10000 dollaria per tilaus tai 2000 dollaria fiat-kaupoissa, ja heidän on toimitettava valtion myöntämä henkilöllisyystodistus tarkistuksen aikana. Sen taso 2 sallii yli 10 000 dollarin kaupan ja vaatii asiakirjojen vahvistamisen. Taso 3 koskee yli 200 000 dollarin kauppaa ja sisältää videovahvistuksen.

HitBTC

HitBTC ei suorita minkäänlaista henkilöllisyyden todentamista tilin avaamisen yhteydessä. Käyttäjät voivat tallettaa ja käydä salausta käymättä läpi KYC-menettelyjä. Kuitenkin vaihto neuvoo Käyttäjät voivat vahvistaa henkilöllisyytensä lähettämällä tavanomaiset KYC-asiakirjat, mukaan lukien pankkiasiakirjat, sen vaatimustenmukaisuusosastolle sähköpostitse “mahdollisten todentamismenettelyjen välttämiseksi tulevaisuudessa”. Käyttäjät ovat siirtyneet useisiin sosiaalisen median kanaviin osoitteeseen valittaa HitBTC väitti rajoittaneensa tilinsä, jolloin vaihto-operaattori pyysi heitä tarkistamaan henkilöllisyytensä.

Huobi

Huobi ei näytä vaativan KYC-asiakirjoja ennen kuin se sallii käyttäjien käydä kauppaa, mutta sillä on käyttäjätunnuksen vahvistusosio käyttäjän tilin asetusalueella. Vaikuttaa siltä, ​​että KYC pakotetaan vasta, kun käyttäjät saavuttavat tietyn tilin käyttörajan. Lisäksi Huobilla on erilainen nostorajat vahvistetuille ja vahvistamattomille käyttäjille.

Bibox

Bibox antaa käyttäjille mahdollisuuden käydä kauppaa jopa 2 BTC: llä päivässä ilman minkäänlaista KYC-vahvistusta. Kaupoissa, joiden enimmäismäärä on 20 BTC päivässä, vaaditaan passi. Bibox neuvoo verkkosivustollaan käyttäjiä, jotka haluavat korkeamman rajan, ottamaan yhteyttä tukitiimiin sähköpostitse. Varojen tallettamiseen ja kaupankäynnin aloittamiseen Biboxin kanssa tarvitaan vain tilin turvatoimenpiteitä, mukaan lukien tekstiviestit ja Google-todennus.

Pitäisikö salauksenvaihdon ottaa KYC vakavasti?

Yksinkertaisesti sanottuna, samanlainen kuin fiat-to-crypto -vaihto, ylimmillä salaus-krypto-vaihdoilla, kuten niiden 30 päivän määrä CoinMarketCapilla on, on jonkinlainen KYC-käytäntö, jota ne noudattavat eri vaiheissa. Monet heistä eivät kuitenkaan ole olleet ennakoivia noudattamisen suhteen.

“Jotta sääntelyviranomaiset saisivat kunnioitusta ja empatiaa, salauksenvaihdon on oltava ennakoivaa vaatimustenmukaisuuden suhteen”, äskettäin Kryptos-X-vaihdon aloittanut Tony Mackay sanoi. Hän jatkoi:

“Haluat vähintään saada alukseen nousevan vaiheen oikein, vaikka salausmarkkinat olisivat tällä hetkellä alisääteisiä. Haluat myös varmistaa, että käyttäjän rekisteröintijärjestelmäsi pystyy havaitsemaan ja estämään rikollisen toiminnan luokkansa parhaiden KYC / AML-palveluntarjoajien asiantuntemuksen avulla. “

Lisäksi, toisin kuin fiat-to-crypto-kollegansa, salauksesta salaukseen -vaihtoa – lukuun ottamatta Binancea – ei ole raportoitu seurantana tai seurantana tapahtumien havaitsemiseksi markkinoiden manipuloinnista tai vilpillisestä käytöstä.

Pitäisikö salauksenvaihdon ottaa KYC vakavasti?

Lokakuussa Binance oli yhteistyössä Chainalysisin, vaatimustenmukaisuus- ja tutkimusyhtiön kanssa, joka palvelee kryptovaluuttatilaa. Osana kumppanuutta Chainalysis toteutti maailmanlaajuisesti vaatimustenmukaisuusratkaisun, jolla on Know Your Transaction (KYT) -ominaisuus. KYT on reaaliaikainen salausvaluutan tapahtumien seurantaratkaisu. Yhdysvaltain virastot – mukaan lukien IRS ja FBI – käyttävät Chainalysis-ratkaisua kryptovaluuttatapahtumien seuraamiseen.

Onko syytä pelata sääntöjen mukaan?

Äskettäin raportti maksu- ja henkilöllisyysturvallisuuskonsulttiyrityksen P.A.ID Strategiesilta todettiin, että suurimmalla osalla salauksenvaihdoista “puuttuu riittävä taustatarkastus”.

Se väittää myös, että vaihto noudattaa parhaimmillaan reaktiivista lähestymistapaa vaatimustenmukaisuuteen. Vain harvat ovat perustaneet järjestelmän käyttäytymisen seuraamiseksi ja näyttävät olevan valmiita toimimaan sääntelyviranomaisten kanssa alan alisääntelystä huolimatta.

Viime aikoina salaustilassa on tullut suuntaus, jonka mukaan pörssit sulkevat toimistonsa erittäin säännellyillä lainkäyttöalueilla ja perustavat myymälän sellaisille lainkäyttöalueille – kuten Maltalle -, joissa paikalliset lait ovat “salausystävällisiä”. Binance ja OKEx ovat merkittävimpiä esimerkkejä.

Joillekin salausyrityksille sääntöjen noudattaminen on kaksiteräinen miekka siinä mielessä, että toisella puolella yritykset varmistavat, että niiden alustoilla ei harjoiteta laitonta toimintaa, ja samalla kompromissi toisella puolella hajauttamisen käsitteestä.

Kesäkuussa 2019 uusi rahoitustoimintaryhmä (FATF) suuntaviivat määrätään rahanpesun estämistä ja CFT: tä koskevasta toiminnasta. Helmikuun ilmoituksessa todetaan:

“Maiden tulisi varmistaa, että VASP: eihin [virtuaalisten omaisuuserien palveluntarjoajiin] sovelletaan rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevaa asianmukaista sääntelyä ja valvontaa tai valvontaa ja että ne panevat tehokkaasti täytäntöön asiaankuuluvat FATF: n suositukset, jotta voidaan lieventää virtuaalisista varoista aiheutuvia rahanpesu- ja terrorismin rahoituksen riskejä. VASP-laitteisiin olisi sovellettava tehokkaita järjestelmiä, joilla seurataan ja varmistetaan kansallisten rahanpesun estämistä ja CFT-vaatimusten noudattamista. “

Monet ovat eri mieltä valvonnan tiukentamisesta ja sanovat, että ensinnäkin olisi vaikea perustaa kotimaisia ​​sääntelyelimiä, ja sillä välin yritykset voivat kärsiä, koska ne raportoivat liikaa..

Aina ei ole aina mahdollista tietää edunsaajan henkilöllisyyttä, kenelle kohdelompakko kuuluu ja minkä tyyppinen lompakko se on. Ketjuanalyysi. Yritys toteaa, että olisi hyödyllisempää kerätä huonojen toimijoiden lompakon osoitteet käyttäjän henkilökohtaisten tietojen sijaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map