Venezuelan Petro Yhdysvaltain pakotteita vastaan: salauksen historia ja käyttö

Venezuelan on nähty olevan kriittisen valuutan lyhyen historian ajan kaikkein silmiinpistävin esimerkki apuohjelman tarpeesta. Etelä-Amerikan maassa on esiintynyt poliittisen jännityksen lisääntymistä vuosien ajan, kun taivaallinen hyperinflaatio, sähkökatkot sekä tärkeiden elintarvikkeiden ja lääkkeiden puute lisäävät kansalaisten tyytymättömyyttä.

Venezuelan kaupan määrä hallitsee P2P-markkinoita

Venezuelan peer-to-peer (P2P) -markkinat ovat olleet jo pitkään johtoasemassa volyymin suhteen osittain Venezuelan kansalaisiin kohdistuvan laajan geoblokkauksen vuoksi kryptovaluutanvaihdon kautta. Äskettäin Binance ilmoitti, että 1. heinäkuuta 2019 alkaen Venezuelan ja 28 muun maan asukkaille ei sallita pääsyä Binancen hajautettuun vaihtoalustaan.

Venezuelan kauppa on jatkuvasti muodostanut P2P Bitcoin -markkinapaikan toiseksi suurimman markkinan Localbitcoins, joka on vain Venäjän takana. Viikon aikana 13. heinäkuuta 2019, noin 5 012 BTC vaihtoi omistajaa – mikä vastaa 49248298468 venezuelalaista bolivaria (noin 5 miljoonaa dollaria).

LocalBitcoins-määrä Venezuelassa

Venezuelan talouskriisin alkuperä

Entisen presidentin Hugo Chavezin kuoleman jälkeen maaliskuussa 2013 Venezuelan nykyinen presidentti Nicolas Maduro valittiin Huhtikuu 2013. Venezuelan poliittisten puolueiden vaaliliitto Demokraattisen yhtenäisyyden pyöreän pöydän vastustaessa Venezuelan yhdistyneen sosialistipuolueen politiikkaa väitti vaalien olevan vilpillisiä. Venezuelan korkein oikeus kuitenkin päätti Maduron olevan maan laillinen presidentti. Vuoden 2013 aikana Venezuelan vuotuinen inflaatio saavutti a 16 vuoden korkein / 56,2%. Maduron vaalien jälkeen sadat tuhannet venezuelalaiset ovat lähteneet kaduille protesti korruptio, hyperinflaatio, perushyödykkeiden niukkuus ja väkivaltainen pakottaminen.

Öljyn hinta laskee vuoden 2014 aikana

Vuoden 2014 alusta öljyn hinta laski noin 60% yli 100 dollarista tynnyriltä. Raakaöljyn ollessa noin 80% Venezuelan viennistä öljyn romahtava hinta ajoi Venezuelan talouden astumaan a lama. Vuonna 2015 Maduron Venezuelan yhdistynyt sosialistipuolue kärsi tappion eduskuntavaaleissa. Maduro kuitenkin lupasi “pysähtyä koukulla tai vilkailla valtaan tulevaa oppositiota millä hyvänsä kustannuksilla” ja korvasi koko maan korkein oikeus seuraavana päivänä. Seuraavassa kuussa presidentti Maduro vahvisti kaikkien kolmen hallintoelimen toimeenpanovalvonnan keskellä kansallistataloudellinen hätätilanne,”Estää tehokkaasti kansalliskokousta antamasta lainsäädäntöä.

Vuoden 2015 aikana Venezuela koki maailman korkeimman inflaation, ja inflaatio ylitti 100% ensimmäistä kertaa maan historiassa. Seuraavana vuonna vuotuinen inflaatio nousi 274 prosenttiin, kun taas kulutustavaroiden hinta Venezuelassa nousi 800%. Diario Las Americasin julkaisema tutkimus arvioi, että yli 15% Venezuelalaisista kuluttivat sitten säännöllisesti ruokajätettä, jonka kaupalliset laitokset olivat heittäneet pois.

Vuoden 2017 aikana Venezuelan inflaation arvioitiin nousevan 2000 prosenttiin vuosittain. Venezuelan Maracaibon kaupungissa asuva kuljettaja Victor Torres kertoi koettelemuksesta yrittää tehdä perusostoksia äärimmäisen hyperinflaation olosuhteissa. Telegraph, sanomalla: ”Eräänä päivänä menin ostamaan banaania. Aamulla se maksoi 1900 bolivaria ja iltapäivällä 3000. Et voi elää tällä tavalla. Olen pettynyt poliitikkoihin."

Petron käyttöönoton aikajana

Venezuelan inflaatio nousee 130 000 prosenttiin vuonna 2019

Venezuelan toukokuussa 2018 pidettyjen vaalien jälkeen Maduro väitti voittaneensa 67,8% äänestyksestä. Tuloksen kyseenalaistivat kuitenkin Argentiinan, Chilen, Kolumbian, Brasilian, Kanadan, Saksan, Ranskan ja Yhdysvaltojen hallitukset – jotka kuvasivat vaaleja kykenemättömiksi takaamaan vapaan, oikeudenmukaisen ja avoimen demokraattisen prosessin, ja siirtyivät myöhemmin tunnustamaan Juan Guaido Popular Will -puolueesta Venezuelan laillisena presidenttinä. Venezuelan vuotuisen inflaation arvioitiin saavuttaneen lokakuun 2018 aikana 130,060%.

Vuodesta 2015 Yhdistyneiden Kansakuntien arvioiden mukaan 4 miljoonaa Venezuelalaiset ovat paenneet maasta – noin 12,5% Venezuelan nykyisestä väestöstä.

Korruption havaintoindeksin perustamisen jälkeen vuonna 1995, Venezuela on luokiteltu maailman korruptoituneimpien järjestelmien joukkoon. Vuonna 2010 indeksi luokitteli Venezuelan 178 maan 164. vähiten avoimeksi hallitukseksi.Venezuela sijoittui 166. sijalle 178 maasta vuonna 2016 ja 168. sijalle 180 maasta vuonna 2018. Maailman oikeusprojekti Venezuela sijoittui myös 99. sijalle 99 maasta vuoden 2014 oikeusvaltioindeksin mukaan, ja Venezuela sijoittuu tällä hetkellä 126. sijalle 126 maasta..

Taloudelliset sanktiot

Sen lisäksi, että Venezuelan kansalaisilla on vaikeuksia sietää heikentävää taloutta ja rajua poliittista korruptiota, ne kantavat myös Yhdysvaltojen ja muiden maiden Latinalaisen Amerikan kansalle määräämät pakotteet..

Vuoden 2019 alussa Alfred de Zayas, ensimmäinen YK: n esittelijä, joka vieraili Venezuelassa 21 vuoden ajan, kuvasi Yhdysvaltojen määräämät pakotteet sisältävän “taloudellisen sodankäynnin”. Erityisraportoija suositteli, että Kansainvälinen rikostuomioistuin tutkii Yhdysvaltojen ylläpitämät seuraamukset mahdollisina rikoksina ihmiskuntaa vastaan ​​Rooman perussäännön 7 artiklan nojalla väittäen, että pakotteet ovat laittomia, koska ne eivät ole hyväksyneet YK: n turvallisuusneuvostoa. Hän totesi:

”Nykyajan taloudelliset pakotteet ja saartot ovat verrattavissa keskiaikaisiin kaupunkien piirityksiin. 1900-luvun pakotteet yrittävät saada paitsi kaupungin, myös suvereenit maat polvilleen. “

Zayasin havainnot perustuivat hänen vuoden 2017 loppupuolella käyntiin maahan, jossa esittelijä haastatteli hallituksen ministereitä, maan oppositiopuolueiden jäseniä, Venezuelassa toimivia valtiosta riippumattomia järjestöjä sekä paikallisia tutkijoita, aktivisteja ja kirkon virkamiehiä. Useat kansalaisjärjestöt ovat toistaneet kritiikkiä taloudellisista pakotteista, ja Fundalatinin presidentti Eugenia Russian on todennut:

“Katsomme, että yksi maan talouskriisin perimmäisistä syistä on vaikutus, jonka yksipuoliset pakotepakotteet soveltavat talouteen, erityisesti Yhdysvaltojen hallitus.”

Presidentti Donald Trump on äskettäin uhannut tehostaa tällä hetkellä Venezuelalle määrättyjä pakotteita toteamalla, että hän “käyttää edelleen Yhdysvaltojen taloudellisen ja diplomaattisen vallan täyttä painoarvoa painostamaan Venezuelan demokratian palauttamista” ja ilmoitti samalla tuestaan ​​Guaidon tunnustamiselle. maan laillisena johtajana vuonna tammikuu.

Petro

Tarjouksessaan kiertää Venezuelalle asetettuja taloudellisia pakotteita Nicolas Maduro ilmoitti aikovansa käynnistää kryptovaluutan, jota tuetaan maan öljy-, bensiini-, kulta- ja timanttivarastoilla joulukuun 2017 aikana. Presidentti väitti, että digitaalinen valuutta nimeltä Petro (PTR), olisi sallia maan saada uusia kansainvälisen rahoituksen muotoja.

Tammikuun 2018 alussa presidentti Maduro käski laskea liikkeeseen ensimmäiset 100 miljoonaa Petrosta ja ilmoitti, että kukin Petro sidotaan Venezuelan öljyn yhden tynnyrin arvoon – mikä merkitsee kryptovaluutan pääoman olevan noin 5,9 miljardia dollaria. Useita päiviä myöhemmin oppositiojohtoinen kansalliskokous kritisoi Petroa kutsumalla digitaalista valuuttaa “mitättömäksi”. Parlamentaarinen varajäsen Jorge Millan kuvasi Petroa petokseksi ja totesi: ”Tämä ei ole kryptovaluutta, tämä on Venezuelan öljyn termiinimyynti. Se on räätälöity korruptiota varten. ” Hän jatkoi:

”Olemme edessämme uudenlaista petosta, joka on naamioitu (rahoitus) kriisin ratkaisuksi. Tämä epäpätevä hallitus haluaa korvata öljyntuotannon puutteen näillä virtuaalisilla tynnyreillä. “

Tammikuun 2018 lopussa Maduro ilmoitti, että kryptovaluuttakaivostoiminta oli “täysin laillista” toimintaa. Presidentti ilmoitti myös, että kansalaiset, joille kohdistettiin edellisen vuoden poliisitoiminta kaivostoimintaan, kaikki siihen liittyvät syytteet hylätään. 30. tammikuuta 2018 Maduron hallinto julkaisi salausvaluutta koskevan valkoisen kirjan.

8. helmikuuta 2018 Venezuelan ulkomaankauppaministeri Jose Vielma Mora kertoi valtion tukemalle uutislehdelle TeleSurille, että ulkomaiset sijoittajat olisivat valmiita käymään kauppaa Petron vastineeksi väittäen, että Puola, Tanska, Honduras, Norja, Kanada ja Vietnam olivat kauppakumppaneiden joukossa, jotka valmistautuivat hyväksymään kiistanalaisen kryptovaluutan maksuvälineenä.

Venezuela aloitti Petron ennakkomyynnin 20. helmikuuta 2018. 82,4 miljoonaa Petrosta oli saatavana vastineeksi valikoiduille fiat-valuutoille ja kryptovaluutoille. Kolme päivää myöhemmin Venezuelan tiedotusvälineet väittivät, että ennakkomyynti oli noussut Miljardi dollaria. Venezuelan hallitus käynnisti 24. helmikuuta ilmaisen kryptovaluutta-kurssin, jonka tarkoituksena on parantaa digitaalisen valuutan lukutaitoa tavallisille kansalaisille.

Trumpin hallinto kieltää Yhdysvaltojen kansalaisia ​​ostamasta Petroa

19. maaliskuuta presidentti Trump kielsi Yhdysvaltojen kansalaisia ​​ostamasta Petroa toimeenpanomääräyksellä. Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin Buenos Airesissa G-20-kokouksessa, totesi:

”Presidentti Maduro tuhosi Venezuelan talouden ja aiheutti humanitaarisen kriisin. Sen sijaan, että korjata kurssia uusien katastrofien välttämiseksi, Maduron hallinto yrittää kiertää pakotteita Petron digitaalisen valuutan kautta – temppu, jonka Venezuelan demokraattisesti valittu kansalliskokous on tuominnut ja valtiovarainministeriö on kehottanut Yhdysvaltoja välttämään. “

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö kuvasi Petron olevan “yritys tukea Maduron hallintoa ja ryöstää edelleen Venezuelan kansan resursseja”. Bitfinex ilmoitti 27. maaliskuuta, ettei se tue Petroa Yhdysvaltain kryptovaluuttaan kohdistamien pakotteiden valossa.

Venezuela edistää Petron adoptiota

Vuoden 2018 aikana Venezuelan hallitus teki useita aloitteita, joiden tarkoituksena oli vahvistaa Petron omaksumista ja koettua hyötyä. Toukokuussa 2018 Maduro ilmoitti käynnistävänsä Petron rahoittaman salauspankin, joka tukee maan nuorten hanke-ehdotuksia. Heinäkuun 2018 aikana Venezuelan elinympäristö- ja asuntoministeri Ildemaro Villarroel ilmoitti suunnitelmasta rahoittaa kodittomien asukkaiden talojen rakentaminen kryptovaluutta käyttäen. Seuraavassa kuussa presidentti ilmoitti myös, että Petroa käytetään Venezuelan yleisenä laskentayksikkönä, ja totesi:

”Ensi maanantaina Venezuelalla on toinen laskentayksikkö, joka perustuu hintaan, Petron arvoon. Se on tasavallan toinen kirjanpitoyksikkö ja aloittaa toimintansa PDVSA-öljyteollisuutemme pakollisena kirjanpitoyksikkönä. “

Ilmoituksista huolimatta elokuun 2018 aikana, Reuters kertoi, että Petron läsnäolosta öljypitoisessa Venezuelan Atapiriren kaupungissa ei ollut juurikaan viitteitä. Huolimatta siitä, että se koostuu ainoasta kaupungista, joka sijaitsee alueella, jolla Venezuelan hallitus arvioi olevan 5 miljardia tynnyriä öljyä, Atapiriressa asuva Igdalia Diaz kertoi Reutersille: “Petrosta ei ole merkkejä täällä.”

Saman kuukauden aikana maan entinen öljyministeri Rafael Ramirez arvioi, että Venezuelan valtion omistamalla öljy-yhtiöllä ei ollut hallussaan noin 20 miljardia dollaria, jonka hän uskoi tarvitsevan maan öljyvarojen hyödyntämiseen. Ramirez totesi: “Petro asetetaan mielivaltaiselle arvolle, joka on olemassa vain hallituksen mielikuvituksessa.”

Plagiointia koskevat syytökset

Ethereum Core -kehittäjä Joey Zhou julkaisi a twiitti 2. lokakuuta 2018 väittäen, että Petron valkoisen kirjan 11. sivu sisälsi kuvan, joka oli plagioitu Dashin Github-arkistosta. Petro päätti myös käyttää samaa X11 proof-of-work (PoW) -kaivosalgoritmia kuin Dash. Zhou kuvasi Petron sisältävän ”räikeän Dash-kloonin”.

Venezuelan varapresidentti Delcy Rodriguez ilmoitti 5. lokakuuta 2018, että kaikkien passihakemusten maksut maksetaan yksinomaan Petron muodossa 8. lokakuuta alkaen. Ilmoituksen mukana seurasi passihakemusten hinnannousu, jossa uusista hakemuksista veloitettiin 2 PTR: n maksu ja passin jatkeista hinnoiteltu 1 PTR.

Venezuela tuo markkinoille Petro-tarjouksen

Venezuelan talousministeriö ilmoitti, että Petro oli ostettavissa 29. lokakuuta 2018 infografinen Twitterissä julkaistu rahamerkki voitiin ostaa Venezuelan valtiovarainministeriöltä joko kolikon virallisilta verkkosivustoilta tai kuudelta hallituksen hyväksymältä kryptovaluutanvaihdolta: Bancar, Afx Trae, Cave Blockchain, Amberes Coin, Cryptia ja Criptolago. Petron virallinen Twitter-tili osoitti, että sijoittajat pystyivät ostamaan kryptovaluutan käyttämällä Yhdysvaltain dollareita, euroja ja Kiinan yuania, lisäksi Bitcoin, Litecoin, Ether ja Dash.

Venezuelan kansalliskokous hyväksyi marraskuun 2018 aikana uuden salausvaluutta-asetuksen sisältävän lakiesityksen. Laskulla pyrittiin laillistamaan Petro kaupallisen vaihdon yksikkönä maan sisällä. Samassa kuussa kansalliskokous hyväksyi rahanpesun torjuntaa (AML) koskevia lakeja muuttamaan tietä Venezuelan kryptovaluutanvaihdolle tekemään valuutanvaihtotoimia Petron avulla.

Venezuelan hallituksen virkamies Andres Eloy Mendez kuvaili muutosten olevan tarkoitettu torjumaan Yhdysvaltojen hallituksen ylläpitämää “taloudellista ja kaupallista saartoa” ja lisäsi, että kryptovaluutta mahdollistaisi pakotteiden välttämisen ja helpottaisi uusia kansainvälisiä liikesuhteita.

Venezuela nostaa Petron bolivar-arvoa

30. marraskuuta 2018 presidentti Maduro ilmoitti, että Petron fiat-arvo oli noussut 3600 bolivarista 9000 bolivariin äärimmäisen inflaation keskellä, ja määräsi kuukausipalkan korotuksen 150 prosentilla – tuon vuoden kuudes palkankorotus.

Venezuelan hallitus muutti joulukuun 2018 aikana muuntamaan eläkeläisten kuukausipalkkiot automaattisesti Petroiksi. Mukaan Caracasin aikakirjat, eläkeläisten valtion maksut maksettiin ja muunnettiin Petroiksi, kun ne oli alun perin talletettu valtion verkkoportaalin patria.org.ve isännöimille fiat-tileille 7. joulukuuta 2018.

Venezuela esitti 28. joulukuuta 2018 neuvottelupyynnön Maailman kauppajärjestölle (WTO) ja teki valituksen Yhdysvaltojen määräämistä taloudellisista pakotteista ja kuvasi viisi esimerkkiä Bolivarian tasavallalle määrätyistä “kauppaa rajoittavista pakkotoimenpiteistä” Venezuela.

Venezuelan digitaalisessa valuutassa tapahtuneiden liiketoimien osalta valituksessa väitettiin, että Yhdysvaltojen pakotteet rikkovat WTO: n palvelukauppaa koskevaa yleissopimusta asettamalla Venezuelan rahoituspalvelujen tarjoajille ehtoja, jotka ovat “epäedullisempia kuin WTO: n jäsenvaltioiden vastaaville palveluille ja palveluntarjoajille. joihin ei sovelleta toimenpiteitä, sekä ehdot, jotka ovat huonompia kuin “kotimaisten rahoituspalvelujen ja palvelujen tarjoajien” kohtelu.

Venezuelan hallitus julkaisi helmikuussa 2019 asetuksen krypto-rahalähetyksiä koskevista säännöistä maan sisällä. Asiakirja paljasti, että salausvarojen ja niihin liittyvien toimintojen kansallinen valvoja (SUNACRIP) olisi vastuussa salausvaluuttatoimiin liittyvästä verotuksesta.

Uudet säädökset vahvistivat kuukausirajan salauksen valuuttasäännöksille ja asettivat salausvaluutan siirroille enintään 15%: n maksun sekä noin 0,28 dollarin vähimmäismaksun. Petro-muodossa olevien rahalähetysten enimmäismäärä oli 10 PTR kuukaudessa (mikä vastaa noin 600 dollaria), mutta yksityishenkilöillä ja yhteisöillä on kuitenkin lupa harjoittaa kuukausikauppaa jopa 50 Petros-arvosta SUNACRIP-hyväksynnällä.

Petroaktiivinen

Maaliskuun 2019 aikana Yhdysvaltain valtiovarainministeriö lisäsi Moskovassa toimivan Evrofinance Mosnarbankin sanktioluetteloonsa syyttäen rahoituslaitosta “ensisijaisen kansainvälisen rahoituslaitoksen halusta rahoittaa” Petron. Osasto totesi:

“Tämä toiminta osoittaa, että Yhdysvallat ryhtyy toimiin ulkomaisia ​​rahoituslaitoksia vastaan, jotka ylläpitävät laitonta Maduron hallintoa ja edistävät Venezuelan kansaa vaivaavaa taloudellista romahdusta ja humanitaarista kriisiä.”

Toukokuussa 2019 Venezuelan YK: n edustaja Geneve Jorge Valero ilmoitti, että Venäjä ja Venezuela keskustelivat Petron apuohjelmista keskenään sopimukset kaupan ratkaisemiseksi Venäjän ruplalla. Presidentti Maduro määräsi 4. heinäkuuta 2019 maan johtavan pankin, Banco de Venezuelan, avaamaan Petro-pöydät ja hyväksymään PTR: n kaikissa sen konttoreissa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map