Mikä on Bitcoin Cash?

Bitcoin ilmestyi ensimmäisen kerran melkein täsmälleen yhdeksän vuotta sitten, ja se on nyt yhtä vahva kuin koskaan. Nykyään se ei ole vain maailman ensimmäinen, vaan myös kallein, vakaa ja suosittu kryptovaluutta.

Se ei kuitenkaan ole täydellinen. Yksi kriittisen valuutan kiireellisimmistä kysymyksistä on aina ollut sen skaalautuvuus. Tarkemmin sanottuna se on ollut tapahtumalohkon koko, joka Bitcoinin luomisen yhteydessä rajoitettiin yhteen MB: iin. Tämä rajoitus aiheuttaa merkittäviä viivästyksiä tapahtumien käsittelyajoissa ja rajoittaa niiden tapahtumien määrää, joita verkko voi käsitellä.

Bitcoin Cash oli erilainen tarina. Se eroaa muista versioista siinä, että se mahdollisti lohkokoon kasvattamisen yhdestä MB: stä kahdeksaan MB: ksi. Tavoitteena on lisätä verkon käsittelemien tapahtumien määrää toivoen, että Bitcoin Cash pystyy kilpailemaan sellaisten tapahtumien kanssa, joita alan jättiläiset, kuten PayPal ja Visa, voivat tällä hetkellä käsitellä.

Tapahtumat sekunnissa. Visa, Bitcoin, Bitcoin Cash

Bitcoin Cash lanseerattiin elokuussa 2017, ja siitä lähtien siitä on tullut Bitcoinin menestynein sivuliike.

Tarina kovasta haarukasta

Jokaisen lohkon koon yhden Mt: n rajoitus otettiin alun perin käyttöön mahdollisten roskaposti- ja DDoS-hyökkäysten mahdollisuuden vähentämiseksi. Vaikka verkossa ei tapahtunut niin paljon tapahtumia, raja ei vaikuttanut ollenkaan.

Kun Bitcoin kasvoi yhä suositummaksi, raja alkoi aiheuttaa lohkojen kasaantumista, mikä pidensi tarpeettomasti siirtymäaikoja. Tilanne meni käsistä noin toukokuussa 2017, jolloin jotkut käyttäjät ilmoittivat odottavansa vahvistusta jopa neljä päivää.

Käyttäjillä oli mahdollisuus maksaa korkeammat transaktiomaksut vahvistuksen nopeuttamiseksi, mutta tämä lähestymistapa teki Bitcoinista käytännössä hyödyttömän maksutavana, varsinkin kun kyseessä oli pienempi tapahtuma. Esimerkiksi voileipän tai kupillisen maksaminen BTC: n kanssa ei yksinkertaisesti ollut kannattavaa, koska 3 dollarin kupillinen kahvia maksaa yli 15 dollarin transaktiomaksun. Muussa tapauksessa myyjä saa käyttämättömän pölymäärän.

Kädet, jotka ulottuvat kohti Bitcoinia

Bitcoin-yhteisö esitti kaksi mahdollista ratkaisua tähän tilanteeseen: Bitcoin Unlimited ja Segregated Witness (SegWit).

Bitcoin Unlimited romuttaisi lohkon kokorajoituksen kokonaan. Monet kaivostyöläiset kannattivat tätä ratkaisua, koska lohkon kokorajoituksen puuttuminen ei estäisi vain lohkojen kasaamista, vaan nostaisi myös kaivosmaksua jokaisesta lohkosta.

Monet kehittäjät olivat kuitenkin tätä ehdotusta vastaan ​​ja ajattelivat, että sen täytäntöönpano johtaa pienten kaivostyöntekijöiden lopettamiseen, mikä puolestaan ​​voisi johtaa koko verkon keskittämiseen massiivisten kaivosyhtiöiden keskuudessa.

Erotettu todistaja -ratkaisu merkitsi osan tietojen tallentamisesta erillisiin tiedostoihin Blockchainin ulkopuolella. Kehittäjät väittivät, että se vapauttaisi paljon tallennustilaa, lohkot sopivat useampaan tapahtumaan ja vahvistusaika lyhenee merkittävästi. Mutta monet ihmiset uskoivat, että se oli vain monimutkaisempi väliaikainen pysäytysraja verrattuna Bitcoin Unlimited -lähestymistapaan.

Bitcoin valitsee rautateillä SegWitin ja Bitcoin Unlimitedin välillä

Tuloksena kehitettiin SegWit2x-niminen kompromissiprotokolla. Tämän protokollan käynnistäminen tarkoitti osan tietojen tallentamista Blockchainin ulkopuolelle sekä lohkon kokorajoituksen nostamista kahteen MB: iin. Protokolla pantiin täytäntöön 1. elokuuta 2017 sen jälkeen, kun 95 prosenttia kaivostyöläisistä äänesti ehdotusta. Verkossa ei kuitenkaan havaittu lohkon kokorajoituksen välitöntä kasvua. Monille ihmisille tämä tarkoitti ongelman lykkäämistä sen ratkaisemisen sijaan.

Lisäksi tämä päätös näytti palvelevan niitä, jotka käsittelevät Bitcoinia sijoitusmahdollisuutena eikä maksujärjestelmänä, jolle se luotiin.

Sitten Future of Bitcoin -konferenssin aikana Arnhemissa, Alankomaissa, Facebookin entinen insinööri Amaury Séchet ilmoitti Bitcoin Cash -protokollan ensimmäisestä toteutuksesta nimeltä Bitcoin ABC..

Séchet ja hänen kehittäjätiiminsä päättivät luopua SegWit2x-protokollasta ja korottaa lohkon kokorajoituksen kahdeksaan megatavuun. Koska tällaiset dramaattiset muutokset vaativat niiden luomista eroon alkuperäisestä Bitcoin-verkosta, ilmoitettiin, että kova haarukka tapahtuu 1. elokuuta 2017.

Niille, jotka eivät tiedä, kova haarukka on ainoa kehittäjille tällä hetkellä tunnettu menetelmä päivittää Bitcoin-ohjelmisto. Kehittäjät jakavat verkon ja luovat pohjimmiltaan uuden Blockchainin muutetuilla säännöillä. Salausvaluutan alkuperäisellä ja haarautuneella versiolla on identtiset lohkoketjut aina lohkoon asti, kun jakaminen tapahtui. Siitä lähtien nämä kaksi verkkoa ovat itsenäisesti.

Hard Fork -järjestelmä

Jakamisen jälkeen kaikki, jotka pitivät Bitcoineja ennen kovaa haarukkaa, saivat saman määrän Bitcoin Cash -merkkejä.

Sijoittajat ottivat nopeasti käyttöön uuden salausvaluutan, koska sen olemassaolon ensimmäisen päivän loppuun mennessä Bitcoin Cashista tuli kolmas cryptocurrency Bitcoinin ja Ethereumin takana markkina-arvoltaan.

Kaksi miestä piirtää Bitcoin Cash -logon lippuun

Bitcoin Cash on halvempi käyttää kuin Bitcoin Core?

Lyhyesti: kyllä. Bitcoin-tapahtumiin liittyvät jatkuvasti nousevat palkkiot olivat yksi tärkeimmistä syistä Bitcoin Cashin aloittamiselle. Hyvin käytännön testata, Joulukuussa 2017 suoritettu Bitcoin Cash -tapahtuma oli 99,56 prosenttia halvempi kuin vastaava tapahtuma alkuperäisessä Bitcoin-verkossa.

Vuoden 2017 lopussa ihmiset maksoivat Keskimäärin 28 dollaria transaktiopalkkioissa Bitcoin-tunnustensa siirtämiseksi. Joku on jopa väitti että heidän oli maksettava 16 dollarin maksu lähettämällä 25 dollarin arvoinen Bitcoin, mikä on 40 prosentin provisio.

Kaksi miekkamies Bitcoin-logolla

Kova haarukakriitikot

Kryptovaluuttamaailmassa kova haarukka on aina melko huolestuttava tapahtuma. Monet ihmiset uskovat, että se on ristiriidassa Blockchainin muuttumattomuuden periaatteen kanssa ja on ristiriidassa “koodi on laki” -periaatteen kanssa.

Tämän kriittisen haarukan kohdalla monet kriitikot ovat huolissaan siitä, että suurempien lohkojen käsittelyyn tarvittava tietokoneteho kalliittaa pienemmät kaivostyöläiset, mikä voi johtaa siihen, että päätöksentekovalta keskittyy suurten yritysten, joilla on enemmän ja enemmän varaa, käsiin. paremmat laitteet.

Lopuksi, kun kaikki, jotka pitivät Bitcoineja ennen jakoa, saivat saman määrän Bitcoin Cash -merkkejä, jotkut ihmiset ilmaisivat huolensa siitä, että jakaminen ei ollut muuta kuin rahan ansaintamalli. Itse asiassa kova haarukka loi samanlaisen tilanteen kuin kaksinkertainen kulutusongelma, koska se mahdollisti kahden tapahtuman suorittamisen yhdestä lompakosta käyttäen samoja avaimia.

Dartboard, jossa on Bitcoin-logo ja haarukat

Kuka on Roger Ver?

Roger Ver on merkittävä sijoittaja ja varhainen Bitcoin-käyttöönottaja. Hän investoi yli miljoona dollaria uusiin Bitcoin-startup-yrityksiin, kuten Ripple, Z.Cash, Blockchain.com, Bitpay, Purse.io ja Kraken. Hän on myös Bitcoin.comin toimitusjohtaja ja yksi viidestä Bitcoin Foundation -säätiön luojasta, joille hän on myös lahjoittanut yli miljoona dollaria Bitcoinia. Ver näkee Bitcoinin keinona saavuttaa taloudellinen vapaus. Salausyhteisössä hänet tunnetaan myös nimellä Bitcoin Jesus.

Nykyään Roger Ver puoltaa Bitcoin Cashia. Äskettäisessä Cointelegraphin haastattelussa Ver kuvasi Bitcoin Cashia ”todelliseksi Bitcoiniksi” väittäen, että sillä on suurempi markkina-arvo, kaupan määrä ja käyttäjäkunta lähitulevaisuudessa. Hän on myös ollut lainattu sanomalla, että hänellä on suurin osa kryptovaluutta-varoistaan ​​Bitcoin Cashissa, mikä on kenties suurin osoitus hänen uskostaan ​​omaisuuteen.

Roger Ver

Pitäisikö minun sijoittaa Bitcoin Cashiin?

Bitcoin Cash ei ole ollut käytössä kauan, mutta se on jo vakiinnuttanut asemansa erittäin vahvana kryptovaluuttana. Kirjoitushetkellä se on maailman neljäs kryptovaluutta markkina-arvoltaan, teollisuuden kärjessä Bitcoinin, Ethereumin ja Ripplen takana. Se on myös maailman toiseksi arvostetuin kryptovaluutta, joka on 1623 dollaria yhdelle BCH: lle 22. tammikuuta 2018.

Monille ihmisille Bitcoin Cashista tuli vastaus kaikkeen, mikä oli väärässä alkuperäisessä Bitcoinissa, ja se saa jatkuvasti uusia seuraajia päivittäin..

Yleensä jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riski, sinun tulee tehdä oma tutkimuksesi päätöstä tehdessäsi.

Onko Bitcoin Cash -hinta riippuvainen Bitcoin-hinnasta?

Bitcoin Cash on täysin itsenäinen kryptovaluutta, joten sen hinta ei ole riippuvainen alkuperäisen Bitcoinin hinnasta. On kuitenkin tärkeää huomata, että Bitcoin on edelleen maailman hallitseva kryptovaluutta, joten jos se nousee tai laskee, absoluuttinen enemmistö muista kryptovaluutoista seuraa todennäköisesti sen trendiä.

Mistä voin ostaa Bitcoin Cashia?

Koska Bitcoin Cash on suhteellisen uusi kryptovaluutta, kaikki suuret pörssit eivät vielä tue sitä. Alla on taulukko maailmanlaajuisesti toimivista pörsseistä, joissa voit vaihtaa BCH: ta fiat-valuutaksi tai muuksi kryptovaluutaksi. Täydellinen luettelo kaikista Bitcoin Cashia tukevista pörsseistä löytyy tässä.

Vaihto

BCH-fiat-kauppaparit

BCH-Crypto-kauppaparit

Kolikkopohja

BCH / USD

BCH / BTC

Bittrex (BCH tunnetaan nimellä BCC Bittrexissä)

/

BCC / BTC, BCC / USDT, BCC / ETH

Kraken

BCH / USD, BCH / EUR

BCH / BTC

Cex.io

BCH / USD, BCH / EUR, BCH / GBP

BCH / BTC

Poloniex

/

BCH / BTC, BCH / USDT, BCH / ETH

Bitcoin Cash tukee myös Changelly ja MuotoVaihto, jotka ovat palveluita, joiden avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa eri kryptovaluuttojen välillä nopeasti.

PaikallinenBitcoinCash on peer-to-peer -vaihto, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä BTH: ta suoraan joko escrow-palvelunsa tai meetupin kautta.

Lue lisää: Kuinka ostaa Bitcoin Cash

Mihin voin tallentaa Bitcoin Cashia?

Lompakon nimi

Lompakko

Alusta (työpöydälle ja / tai mobiililaitteelle)

Hinta

Ledger Nano S

Laitteisto

/

Alkaen 79 €

Trezor

Laitteisto

/

Alkaen 89 €

Pidä avainta

Laitteisto

/

Alkaen $ 129 (ennakkotilaus)

Electron Cash

Pöytätietokone / mobiili

MacOS, Windows, Linux, Android

Vapaa

Bitcoin.com

Pöytätietokone / mobiili

MacOS, Windows, Linux, iOS, Android

Vapaa

Yksikkö

Matkapuhelin

iOS, Android

Vapaa

Kolikkopohja

Vaihto

/

Vapaa

Exodus

Työpöytä

MacOS, Windows, Linux

Vapaa

BTC.com

Online / mobiili

iOS, Android

Vapaa

Coinomi

Matkapuhelin

Android (iOS tulossa pian)

Vapaa

Jaxx

Pöytätietokone / mobiili

MacOS, Windows, Linux, Chrome-laajennus, iOS, Android

Vapaa

Löydät täydellisen luettelon Bitcoin Cash -yhteensopivista lompakoista tässä.

Kuinka voin käyttää Bitcoin Cashia?

Monet kryptovaluutanvaihdot ovat nyt toteuttaneet toimenpiteitä Bitcoin Cashin integroimiseksi, joten voit nyt lähettää, vastaanottaa, ostaa ja myydä kryptovaluutta.

On täysin mahdollista, että kauppiaat alkavat seurata esimerkkiä, kun Bitcoin Cash jatkaa kasvuaan. Tästä huolimatta myyjien ehdoton enemmistö ei hyväksy Bitcoin Cashia, edes ne, jotka hyväksyvät alkuperäisen Bitcoinin.

Siksi Bitcoin Cashin pääasiallinen käyttö on tällä hetkellä sijoitus.

Missä keskustella Bitcoin Cashista?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map