Opas Ethereum-lompakoista: mobiili, verkko, työpöytä, laitteisto

Tarvitset paikan sen säilyttämiseen ennen eetterin kauppaa. Salausmaailmassa tätä paikkaa kutsutaan lompakoksi. Pohjimmiltaan se on ohjelmisto, jonka avulla voit tallentaa varoja, suorittaa helposti tapahtumia ja tarkistaa saldosi aina kun tarvitset.

On syytä huomata, että Ethereum-lompakot eivät toimi millään tavallisten fyysisten lompakoiden tavoin. Eetteriä ei todellakaan ole tallennettu lompakkoosi tai mihinkään muuhun. Eteriä, kuten kaikkia muita kryptovaluuttoja, ei ole olemassa missään konkreettisessa muodossa tai muodossa. Kaikki olemassa olevat ovat Blockchainin tietueita, ja lompakko on vuorovaikutuksessa Blockchainin kanssa vain mahdollistamaan tapahtumia.

Lue lisää: Kuinka Blockchain-tekniikka toimii

Lompakoissa on julkisia osoitteita, jotka ovat satunnaisesti tuotettuja merkkijonoja kirjainkoon mukaan. Jos joku haluaa lähettää sinulle eetteriä, hän lähettää sen tähän osoitteeseen, jota kutsutaan myös julkiseksi avaimeksi, joka siirtää olennaisesti kolikoiden omistajuuden.

Lompakkoosi on tallennettu yksityinen avain, salasana, jonka sinun on kirjauduttava ulos tapahtumista ja avattava sinulle jaettujen kolikoiden lukitus. On sanomattakin selvää, että yksityinen avain on pidettävä salassa, jos haluat välttää eetterisi varkaudet.

Avain lompakkoon

Julkiset ja yksityiset avaimet on paritettu, mikä tarkoittaa, että kahden tapahtuman on oltava sama, jotta voit suorittaa minkä tahansa tapahtuman..

Kuinka valita lompakko

Oma tai kolmannen osapuolen Ethereum-lompakko

Helpoin tapa tallentaa eetterisi on tehdä se kolmannen osapuolen lompakossa, esimerkiksi vaihdon tarjoamassa lompakossa. Tällä tavoin sinulla on tietysti helppo pääsy varoihisi ja rahakkeiden pitäminen pörssissä nopeuttaa todennäköisesti kaupankäyntiprosessia. Mutta jos valitset tämän menetelmän, annat vaihdolle olennaisen hallinnan varoissasi, koska yksityinen avain tallentaa kolmannen osapuolen. Lisäksi kryptovaluutan historia on täynnä tapauksia, joissa pörssejä hakkeroidaan ja heidän varoja varastetaan.

Ethereum-alustan avulla voit luoda henkilökohtaisen lompakon itsellesi, ja voit valita useista vaihtoehdoista. Tällä tavalla sinä ja vain sinä voit hallita yksityistä avainta ja laajemmin käyttää varojasi.

Täysi solmu vai ei

Täyden solmun suorittaminen antaa sinulle suoran pääsyn Ethereum Blockchainiin. Jos sinulla ei ole sellaista, joudut muodostamaan yhteyden toiseen solmuun saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot ja vahvistaaksesi tapahtumasi.

Täyden solmun lompakko edellyttää, että lataat koko Ethereum Blockchainin toimiakseen. Pohjimmiltaan tämä muuttaa tietokoneesi solmuksi, kokonaisuudeksi, joka tukee koko verkkoa päivittämällä Blockchainin tekemällä sopimuksen muiden solmujen kanssa tehtyjen tapahtumien laillisuudesta. Tämä on mahdollista vain käytettäessä työpöydän lompakkoa, koska Blockchain on kooltaan useita gigatavuja ja se kasvaa jatkuvasti.

Mies Ethereum-logolla kädessään

Lämmin tai kylmä lompakko

Ethereum-lompakoita on kaksi pääryhmää: kuuma ja kylmä. Kuuma lompakko tallentaa avaimesi verkkoon, jotta ne ovat helposti käytettävissä melkein mistä päin maailmaa tahansa, kunhan sinulla on Internet-yhteys. Mutta ne eivät todellakaan ole paras vaihtoehto, koska ne voidaan hakkeroida ja varasi voidaan varastaa heiltä. Toisaalta kylmät lompakot säilyttävät avaimesi offline-tilassa ja muodostavat yhteyden verkkoon vain, kun haluat niiden. Tämä tekee heistä tietysti turvallisemman ja vähemmän alttiita hakkeri-iskuille.

Joku yrittää varastaa lompakon salasanan

Kuinka luoda oma

Oman lompakon luominen on suhteellisen helppoa, varsinkin kun Ethereum-alusta tarjoaa virallisen lompakkopalvelun nimeltä MyEtherWallet. Näin se määritetään.

Kun avaat verkkosivuston, sinua tervehtii useita turvallisuusmuistutuksia. Käytä aikaa lukea ne läpi, sillä ne ovat erittäin hyödyllisiä ymmärtääksesi, miten koko asia toimii ja mitä sinun pitäisi ja mitä ei pitäisi tehdä varojesi suojaamiseksi.

Heti kun olet lukenut, näet vaihtoehdon luoda salasana ja asettaa uusi lompakko. Kun olet luonut tarpeeksi vahvan salasanan, sinulla on mahdollisuus ladata avaimetalletiedostosi. Et voi koskaan olla liian turvallinen kryptovaluuttakaupan maailmassa, joten on suositeltavaa, että teet niin ja säilytät sen turvallisessa paikassa.

Seuraava vaihe on erittäin tärkeä: tallenna yksityinen avain. Varmuuskopioi se, muista se muistiin, kirjoita se paperille ja laita se tallelokeroon. Tee mitä sinun on tehtävä varmistaaksesi, että et menetä sitä ja kukaan ei voi saada käsiinsä siihen.

Sitten voit kopioida ja liittää yksityisen avaimesi tai ladata avaimetalletiedoston avataksesi lompakon lukituksen. Sen lukituksen avaamiseen on useita muita vaihtoehtoja, mutta ne soveltuvat parhaiten ensimmäistä kertaa käyttäville.

Mies, jolla on työpöydän Ethereum-lompakko

Nyt olet kaikki valmista. Seuraavan kerran, kun haluat käyttää lompakkoasi, sinun tarvitsee vain valtuuttaa itsesi verkkosivustolla uudelleen. Siellä näet lompakon julkisen osoitteen sekä saldosi.

Yllä oleva opas on keskittynyt helpoimman ja ehkä eniten käytetyn Ether-lompakon asettamiseen. Tarjolla on paljon enemmän lompakkolajikkeita, joilla kaikilla on hieman erilaiset asennusprosessit.

Paperilompakko

Ethereumin paperilompakko on ehkä turvallisin vaihtoehto eetterisi säilyttämiseen. Pohjimmiltaan se on vain paperia, johon on kirjoitettu koodi. Suurin etu on, että se ei ole yhteydessä Internetiin eikä sitä tarvitse tallentaa tietokoneellesi. Tuo paperi voi olla mukanasi koko ajan. Se voi olla tallelokerossasi tai jopa haudattu jonnekin takapihallesi. Se tekee varojesi immuuniksi hakkereiden hyökkäyksille sekä useimmille fyysisille varkauksille (riippuen siitä kuinka hyvin piilotat sen).

Paperilompakko ja Bitcoin-pankkiautomaatti

Voit asettaa paperilompakon luomalla uuden lompakon MyEtherWallet-sovellukseen, lataamalla avaimenvarastotiedoston ja napsauttamalla sinulle toimitettua ‘Tulosta’ -painiketta. Tulostimestasi tuleva paperi sisältää sekä julkiset että yksityiset avaimesi sekä QR-koodit niiden skannaamiseksi.

Vaihtoehtoisesti voit lisätä turvallisuutta lisäämällä muita verkossa olevia generaattoreita ja katkaisemalla yhteyden Internetiin ennen uuden lompakko-osoitteen luomista. Tämä on varotoimenpide siltä varalta, että verkkosivusto välittää lompakon tietoja hakkereille.

Siirrettävät lompakot

Matkapuhelimia kutsutaan usein kevyiksi asiakkaiksi, koska ne eivät vaadi, että lataat koko Blockchainin toimiakseen. Sen sijaan he luottavat kaivostyöläisiin tai solmuihin lähettääkseen heille tarkkoja tietoja verkon nykyisestä tilasta. Nämä lompakot sopivat erinomaisesti niiden käyttämiseen tien päällä, mikä mahdollistaa pääsyn eetterisi käyttöön milloin tahansa, kunhan sinulla on matkapuhelinyhteys. Koska nämä asiakkaat ovat “kevyitä”, niitä on helpompi hakata.

Mies, jolla on mobiili Ethereum-lompakko

Kirjoitushetkellä suosituin ja arvostetuin Ethereum-yhteensopiva mobiililompakko on Jaxx. Se on saatavana työpöydälle Windowsissa, MacOS: ssa ja Linuxissa sekä älypuhelimissa, joissa on joko iOS- tai Android-järjestelmä. Lompakon tärkein ominaisuus on, että yksityiset avaimet eivät koskaan jätä laitetta. Henkilötietoja ei tarvitse rekisteröidä tai antaa.

Coinomi on toinen hyvin tarkasteltu vaihtoehto, se pitää avaimesi laitteellasi ja antaa sinun tallentaa 18 erilaista kolikkoa ja 214 rahaketta. Lisäksi se mahdollistaa salauksen välittömän muuntamisen. Se on tällä hetkellä saatavana vain Androidille, ja iOS-asiakasohjelma on asetettu julkaistavaksi lähitulevaisuudessa.

Lumi Lompakko on nopeasti kasvava mobiilisovelluslompakko, joka lyö vetoa korkeasta nimettömyydestä, monivaluuttatuesta ja sujuvasta suunnittelusta. Nimettömyys tarjotaan henkilökohtaisella salauksella, mikä tarkoittaa, että kaikki yksityiset tiedot tallennetaan vain laitteellesi. Se tukee BTC-, ETH-, EOS- ja yli 1000 ERC-20-tunnusta. Salaus on myös mahdollista ostaa ja vaihtaa suoraan lompakkoon. Lompakko on saatavana Androidille ja iOS: lle.

Atomi on suosittu monivaluuttainen säilytysvapaa Ethereum-lompakko, joka tukee yli 500 muuta kolikkoa ja rahakkeita sujuvalla käyttöliittymällä. Atomic-lompakko on saatavana Androidille ja iOS: lle. Voit suojata, hallita, vaihtaa ja ostaa ETH: tä käyttäjäystävällisessä käyttöliittymässä, jota suojaa muistisiemen. Yksityiset avaimet on salattu laitteellasi, vain sinulla on pääsy niihin.

Työpöydän lompakot

Työpöydän lompakot toimivat tietokoneellasi tai kannettavalla tietokoneellasi. Voit joko ladata täyden asiakkaan koko Ethereum Blockchainin kanssa tai käyttää kevyttä asiakasta. Vaikka jälkimmäinen vaihtoehto on helpompaa, ensimmäinen tarjoaa ylimääräistä turvallisuutta, koska se ei tarvitse kaivostyöläisiä tai solmuja lähettämään heille tarkkoja tietoja – he vahvistavat tapahtumat itse.

Salausvaihto iPadissa

Pöytätietolompakot on helppo asentaa ja käyttää, ne ovat käteviä ja varsin turvallisia, koska niitä voidaan käyttää vain yhdestä tietokoneesta, johon ne on ladattu. Ne ovat kuitenkin yhteydessä Internetiin, joten sinun on varmistettava, ettei tietokoneesi ole hakkeroitu tai haittaohjelmien tartuttama. Lisäksi, jos tietokoneesi varastetaan, sinulla on suuri riski menettää varasi.

Jotkut parhaista tällä hetkellä saatavilla olevista työpöydän lompakoista ovat:

  • Exodus – Helppokäyttöinen monivaluuttainen lompakko, jossa on käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, joka tallentaa avaimesi koneellesi. Sillä on MuotoVaihto integroitu siihen, joten voit vaihtaa kryptovaluuttasi välittömästi ilman hälinää. Exodus ei kuitenkaan ole täysin avoimen lähdekoodin, mikä tarkoittaa, että yhteisö ei voi tarkastella ja tarkistaa joitain sen koodin osia.
  • MetaMask – Google Chrome -laajennus, mutta se tallentaa avaimesi itse koneeseen, mikä tekee siitä olennaisesti työpöydän lompakon. Sitä on erittäin helppo käyttää, ja voit tallentaa, lähettää ja vastaanottaa eetteriä sen avulla. Lisäksi sen avulla voit käyttää muita hajautettuja sovelluksia siinä.
  • Sumu – Virallinen Ethereum-lompakko, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia liikaa turvallisuudesta sitä käytettäessä. Se on samanlainen kuin Exodus, mutta vähän vähemmän käyttäjäystävällinen. Onko sisäänrakennettu myös ShapeShift.
  • Atomi – säilytysvapaa lompakko, saatavana MacOS: lle, Windowsille ja Linuxille. Avaimet salataan ja tallennetaan laitteeseesi. Atomic tukee yli 500 muuta kolikkoa ja rahakkeita sujuvalla käyttöliittymällä. Lisäksi Atomicilla on välitön vaihtopalvelu ja Osta salausvaihtoehto.

Web-lompakot

Verkkolompakot tai verkkolompakot käyttävät pilvitallennustilaa, ja niihin pääsee käsiksi mistä tahansa. Lisäksi ne ovat yleensä paljon nopeampia kuin muuntyyppiset lompakot. Mutta koska avaimesi on tallennettu verkkoon ja useimmiten kolmannen osapuolen palvelimelle, se tekee niistä erittäin alttiita kyberhyökkäyksille, haittaohjelmille, tietojenkalasteluhuijauksille ja hakkereille. Lisäksi se ei ole välttämätöntä lompakkoasi, koska se on yrityksen tarjoama ja varojesi turvallisuus on täysin käsistäsi.

Ethereumin hinta-analyysi näytöllä

MyEtherWallet on pohjimmiltaan verkkolompakko, mutta se on turvallista kuin muut, koska se on täysin hajautettu ja tallentaa avaimesi laitteellesi.

Lumi Lompakko Verkko on vankka esimerkki mobiililompakon laajennetusta web-käyttöliittymästä. Sillä on samat toiminnot – ts. Voit siirtää, vaihtaa ja ostaa kaikki sovelluksessa saatavilla olevat kryptovaluutat. Ja se on yhtä turvallinen kuin mobiililompakko, koska kaikki yksityiset avaimet pysyvät käyttäjän puolella.

Useimmat muut Ethereum-verkkolompakot liitetään vaihtoon. Löydät luettelon Ethereumia tukevista pörsseistä ”Kuinka myydä Ethereumia” -oppaastamme.

Laitteiston lompakot

Laitteiston lompakot ovat lopullinen salaustallennustila. Ne ovat paljon kuin tavanomaiset, kannettavat kiintolevyt, mutta ne on erityisesti suunniteltu käytettäväksi krypto-valuuttojen kanssa. Ne voidaan kytkeä valitsemallesi tietokoneelle tapahtuman tekemiseksi ja ne tuottavat avaimet offline-tilassa ja tien päällä.

Laitteiston lompakot Amazonissa

Koska laitteistolompakot eivät ole yhteydessä Internetiin, ne tekevät varoistasi täysin immuuni kaikenlaisille kyberhyökkäyksille ja hakkeroinnille. Useimmissa niistä on varmuuskopiointivaihtoehdot, jotta et menetä eetteriäsi, ja ne voidaan edelleen suojata kaksivaiheisella todennuksella sekä PIN-salasanalla. Useimmissa nykyaikaisissa laitteistolompakkoissa on myös näyttö, jonka avulla voit kirjautua tapahtumiin itse laitteella.

Tietenkin heillä on hinta. Ne maksavat sinulle varmasti hieman enemmän kuin kulutat ohjelmistolompakolle, mutta ne ovat hintansa arvoisia, varsinkin jos varastoit suuren määrän eetteriä. Lisäksi, koska ne ovat tiettyä tarkoitusta varten tehtyjä laitteita, niitä ei vapautettu valtavasti, joten niitä saattaa olla vaikea löytää.

Nimi

Arvioitu hinta

Näyttö

Ledger Nano S

79 € / 99 $

Joo

TREZOR

99 dollaria

Joo

Pidä avainta

99 dollaria

Joo

Vankiloiden lompakot

Säilytyslompakot ovat kolmansien osapuolten palveluja, jotka tarjoavat digitaalisen omaisuuden tallentamisen ja suojaamisen. Asiakkaat voivat aina noutaa pääsyn tililleen, koska lompakon tarjoaja tukee tällaisia ​​lompakoita palvelimillaan. Esimerkiksi, vapaudenmenetys Ethereum-lompakko by Freewallet pitää yksityiset avaimet kyljellään ja tallentaa asiakkaiden varat kylmävarastoihin. Joten, jos unohdat salasanasi tai kadotat puhelimesi, voit aina palauttaa eetterisi mistä tahansa muusta laitteesta.

Muilta osin säilytyslompakot eivät eroa muista matkapuhelimen ja työpöydän kryptovaluutta-lompakoista ja tarjoavat samanlaisia ​​toimintoja. Jos et halua siirtää varojesi hallintaa ja suojaamista yritykselle vastineeksi mukavuudesta ja helposta pääsystä, vapauskortit voivat toimia sinulle.

Lue lisää: Bitcoin-lompakot aloittelijoille, kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Vastuuvapauslauseke: Cointelegraph ei tue mitään tämän sivun sisältöä tai tuotetta. Vaikka pyrimme tarjoamaan sinulle kaikki tärkeät tiedot, jotka saisimme, lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimuksensa ennen kuin ryhtyvät yritykseen liittyviin toimiin ja kantaa täysi vastuu päätöksistään, eikä tätä artikkelia voida pitää sijoitusneuvona.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map