Crypto Fights for Freedom in Intian korkein oikeus, kriitikot mainitsevat riskin

Viime elokuussa pidetyn istunnon jälkeen Intian korkeimman oikeuden kolmen tuomarin lautakunta kokoontui jälleen tällä viikolla keskustelemaan paljon hypätystä Crypto v. RBI -tapauksesta. Viimeisimmässä istunnossa korkein oikeus oli pyytänyt Intian keskuspankkia (RBI) selventämään kantaansa siihen, miksi se pani täytäntöön maan salakirjoitusmarkkinoilla valtakunnallisen pankkikiellon, sekä keskustelemaan edellä mainitun perustuslain vastaisesta luonteesta. liikkua.

Siitä lähtien, kun RBI päätti edetä ja antaa kiistanalaisen kieltomääräyksen, Intian salausyhteisön merkittävät jäsenet ovat jättäneet useita julkisia ja teollisuuden vetämiä vetoomuksia väittäen, että RBI: n päätös ei ollut vain epäoikeudenmukainen vaan myös selvästi vastoin laki.

Osana sen Vastaa, RBI: n oikeudellinen neuvonantaja huomautti, että laitoksella on täydet valtuudet käyttää Intian valuutta- ja luottojärjestelmää ja suojella kansakunnan yleistä rahoitusvakautta – jos se tuntee tarpeen tehdä niin.

Intian Internet- ja mobiililiitto (IAMAI) on voittoa tavoittelematon teollisuuden elin, joka pyrkii laajentamaan ja tehostamaan Intian online-verkkoa. Tämän vuoksi käynnissä oleva vetoomus, jota parhaillaan käsitellään korkeimman oikeuden edessä. ja liikkuvien lisäarvopalvelujen sektorit.

Viimeisin kehitys

Kun edellä mainittu asia aloitettiin uudelleen aiemmin tällä viikolla, IAMAI: n neuvonantaja Ashim Sood aloitti tarkastelemalla argumentteja, joista oli aiemmin keskusteltu tuomioistuimessa viime elokuussa. Ensinnäkin hän selitti tuomareille jälleen joitain kriittisen valuutan ja lohkoketjuteknologian perustekijöitä ja luki myös Rahoitustoimintaryhmä viime vuonna.

Lisäksi hän selitti, kuinka maat, kuten Australia, Malta ja Japani, ovat olleet suurelta osin onnistuneita paikallisten salausmarkkinoidensa sääntelyssä, hän korosti tarvetta tarjota tavanomaisia ​​pankkitapoja estoketju- / salausyritysten omistajille. Tällaisen suotuisan sääntelyn mukaisesti sijoittajat sekä rento altcoin-harrastajat voisivat saada digitaalisia valuuttoja virtaviivaisella ja läpinäkyvällä tavalla.

Cointelegraph puhui intialaisen kryptovaluutanvaihdon CoinDCX: n toimitusjohtajan Sumit Guptan kanssa, ja hän uskoo, että Sood on tarjonnut hyviä argumentteja tekniikan toiminnasta ja siitä, miten sitä voidaan käyttää, koska oikea sääntely on olemassa. :

“Kysymyksessä nimettömyydestä virtuaalivaluuttojen kanssa hän selitti vahvan KYC-prosessin, jota eri vaihdot harjoittivat. Hän väitti, että vaikka teollisuus noudattaa tiukkaa itsesääntelyä, se ei voi panna niitä voimaan yli pisteiden, ja korosti näin ollen positiivisen sääntelyn merkitystä. Hän keskusteli siitä, että jokaisella uudella tekniikalla on harmaa puoli, mutta positiivisia säännöksiä, jotka hillitsevät negatiivisia asioita, tarvitaan tunti. “

Osana puolustusjärjestelmää RBI viittasi tapahtumiin, kuten vuoden 2019 Binance KYC -rikkomukseen, selkeinä esimerkkeinä siitä, miksi salausteollisuus on edelleen lapsenkengissään, ja siten muodostaa valtavan kyberturvallisuusuhan taloudelle minkä tahansa kansan, jossa sen sallitaan kasvaa ja kasvaa.

Sood kertoi tuomareille kuitenkin, että tällaiset kyberhyökkäykset olivat juuri syy siihen, miksi Intiassa tarvittiin positiivisia sääntelytoimia – jotta koko ala voisi paremmin pystyä vastaamaan tällaisiin haasteisiin.

Hän sitten viittasi pari edellistä tuomioita Korkeimman oikeuden hyväksymässä tuomiossa todettiin selvästi, että oikeudellinen toiminta voidaan lopettaa vain, jos Intian parlamentti on ensin tunnistanut lopullisen riskin eikä hallintoelin kuten RBI. Gupta lisäsi asiaan:

“RBI: n perustelut saattavat kuulostaa riittämättömiltä, ​​mutta tuomarit voivat päättää siitä. Oikeudelliset prosessimme ovat riittävän vahvoja ja luotamme niihin täysin. “

Lopuksi Kashif Raza, intialaisen salausuutisalustan Crypto Kanoon perustaja, joka on katsonut meneillään olevaa kuulemista suorana lähetyksenä Twitter-kanavallaan, kertoi Cointelegraphille, että IAMAI: n lakimiehen päätavoitteena on todistaa, että Intian salausyhteisö ei yrittää ajaa digitaalisia omaisuuseriä valuuttoina vaan pikemminkin vaihtoehtoisina sijoitusvaihtoehtoina. Hän lisäsi myös:

“IAMAI kiinnitti tuomioistuimen huomion siihen, että missään FATF: n ohjeissa ei mainita, että kryptovaluutat olisi kiellettävä kokonaan. Intia on FATF: n jäsen, ja suurin osa viraston ohjeista vaatii KYC: tä ja jäsenten välistä parempaa yhteistyötä salausvarojen rajat ylittävän liikkeen valvonnassa. “

Intian tuomareilla näyttää olevan avoin mieli

Intialaiset tuomarit, jotka tällä hetkellä johtavat kuulemistilaisuutta, näyttävät olevan innokkaita oppimaan salauspohjaisista tekniikoista ja niiden edustamista valtavista taloudellisista mahdollisuuksista. He ovat esimerkiksi pyytäneet IAMAI: n oikeudellista neuvonantajaa selittämään, miten kryptovaluuttoja säänneltiin Australiassa, Italiassa, Maltassa ja Japanissa, ja olivatko rahanpesu- tai veronkierron tapaukset lisääntyneet näiden toimenpiteiden toteuttamisen jälkeen..

Vastauksena Sood eteni tuomareita yksityiskohtaisen vertailutaulukon avulla, joka koski eri maita, niiden hallinnollista luonnetta ja miten he käsittelivät salaukseen liittyviä asioita omalla lainkäyttöalueellaan. Lisäksi hän mainitsi esimerkin Mt. Gox, ja miten sen romahdus johti tehokkaan sääntelykehyksen luomiseen Japanin hallituksella.

Aiheeseen liittyvä: Intian tulovero-osasto kouluttaa salaa virkamiehiä kryptovaluuttojen tutkimiseen

Tuomarit pyysivät lisäksi yksityiskohtaista selvitystä siitä, miten nykyiset salaus- ja peer-to-peer -vaihtomallit toimivat sekä kuinka digitaalinen valuuttakauppa todella tapahtuu. Vastauksena Sood selitti paneelille erilaisia ​​lakeja, joita tällä hetkellä käytetään Etelä-Afrikassa, Isossa-Britanniassa ja tietyissä Yhdysvaltojen osavaltioissa ja jotka sallivat ihmisten käydä kauppaa digitaalisella omaisuudella täysin laillisella ja verotettavalla tavalla.

Viimeiseksi korkein oikeus kysyi IAMAI: lta erilaisista epäilyttävistä palveluista, kuten Silk Road, pimeä verkko, Tor ja sipulin reititys, ja siitä, miten huonot toimijat ovat käyttäneet tällaisia ​​tapoja väärinkäyttää digitaalisia valuuttoja aiemmin. Tuomarit kuitenkin myönsivät, että salaus, kuten mikä tahansa muu tekniikka, ei ollut sinänsä huono ja että sitä voitiin käyttää ilkeistä syistä väärien ihmisten käsissä.

Blockchain Lawyerin toimitusjohtaja Varun Sethi kertoi asiasta tarkemmin Cointelegraphille, että “RBI: n väitettä, jonka mukaan salauksen nimettömyys on uhka kansalliselle turvallisuudelle, ei voida täysin sulkea pois.” Hän lisäsi, että salaus voi todellakin virrata vapaasti kansainvälisten rajojen välillä, kun taas kyberturvallisuusriskejä on vaikea kieltää. Hän jatkoi:

“Tällaiset perustelut ovat kuitenkin samanlaisia ​​kuin muiden sääntelyviranomaisten kohtaamat haasteet. Tuomioistuin tietäisi varmasti samanlaiset tosiseikat ja sen, miten niitä käsiteltiin muissa maissa. “

Joitakin korkeimman oikeuden esille tuomia keskeisiä huolenaiheita

Vaikka korkein oikeus näyttää vihdoin ymmärtävän salaus- ja lohkoketjutekniikoiden potentiaalin monien paikallisten teollisuusalueiden muuntamisessa, se ilmaisi huolensa digitaalisen omaisuuden käytöstä rahanpesuun ja veronkiertoon.

Syvemmälle tähän argumenttiin Tabassum Naiz, intialaisen Bit2Buzz-salauskeskuksen perustaja, joka tarjoaa käyttäjille suuren määrän koulutussisältöä, huomautti Cointelegraphille, että viime aikoina useat vakiintuneet intialaiset rahoitus- / pankkiyhteisöt kärsivät isoja iskuja erilaisia ​​kyberturvallisuusrikkomuksia ja uhkia. Naiz viittasi pankkeihin, kuten HDFC, ICICI, Intian osavaltion keskuspankki, Axis ja Punjab National Bank, olevan joutunut massiivisiin rahanpesuun ja tietorikkomuksiin liittyviin skandaaleihin..

Vaikka paikallisissa kryptovaluutanvaihdoissa käytetään KYC-protokollia tällaisten ongelmien esiintymisen minimoimiseksi, niiden toimenpiteet ovat suurelta osin itse suunnittelemia, ja siksi niiden on oltava validoituja keskusvalvontaviraston toimesta. Sethi korosti aiheesta:

“Jos pörssin KYC-prosessit ovat tiukkoja ja myös valtion sääntelyviranomaisten vahvistamia, väite, jonka mukaan kaikkia salaustapahtumia käytetään vain nimettömään kaupankäyntiin, ei pidä paikkaansa. Siellä tarvitaan hallituksen politiikkaa. “

Myös Gupta toisti Sethin näkemyksiä ja väitti, että itsesääntelyllä on rajoituksensa ja että hallituksen suunnittelemalla sääntelykehyksellä todella vahvistetaan Intian salausekosysteemiä – asia, jonka Sood ja hänen tiiminsä ovat perustelleet riittävästi viime viikolla.

Viimeinkin myös Maailmanpankin raportti kaivosperusteisesta sähkönkulutuksesta lukea tuomioistuimessa korostaakseen salausteollisuuden mahdolliset kielteiset vaikutukset Intian sähköalalle. Tuomarit kuitenkin ryhtyivät selvittämään kryptovaluuttojen erilaisia ​​etuja ja miten niillä on potentiaalia palvella alhaista / pankkitonta, sekä täyttämään Intian maksumarkkinoilla tällä hetkellä esiintyvät monet puutteet.

Korkein oikeus grillaa RBI: n

Kuten edellä mainittiin, RBI on väittänyt, että syy rajoittaa salaustoimintaa Intiassa johtui selkeiden sääntöjen puutteesta, etenkin sellaisissa asioissa kuin taloudellinen nimettömyys, rahanpesu jne. Tuomareiden mielestä kuitenkin RBI: n – eikä paikallisten salauspörssien – vastuu suunnitella sääntelyjärjestelmä, joka sisällyttää salauksen Intian yleiseen rahoituskehykseen. Pohjimmiltaan Korkein oikeus nimitti RBI: n kiellon epäoikeudenmukaiseksi taakansiirtotyöksi.

Vastaavasti, kun RBI totesi, että digitaalisia valuuttoja käyttivät vain henkilöt, jotka halusivat peittää identiteettinsä, Sood kertoi tuomareille, että nämä tiedot olivat tosiasiallisesti virheellisiä ja että monet ihmiset vain pitivät kryptovaluuttoja vaihtoehtoisina sijoitusvaihtoehtoina tavanomaisille osakkeille ja joukkovelkakirjoille..

Miltä tuomio voi näyttää?

Nykytilanteessa saattaa olla hieman aikaista väittää lopullisesti, mihin puoleen tuomio kääntyy, varsinkin kun RBI ei ole vielä esittänyt täydellistä argumenttiaan oikeuslaitoksen edessä. Gupta on kuitenkin vakuuttunut siitä, että IAMAI: n tapaus on vahva ja että tuomarit näkevät ansiot riippumattoman viraston esittämissä väitteissä: “Olemme vakaasti sitä mieltä, että tuomarit näkevät perusteluissamme syyn ja antavat tuomion, mikä on oikeudenmukaista ja suotuisaa. “

RBI: n odotetaan antavan tiistaina 21. tammikuuta kaikki jäljellä olevat lausunnot koskien salausvaluuttoja koskevia huolenaiheita..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map