Davos 2020: Odotetut säädökset, odottamaton innostus, uudet haasteet

Viime viikolla koko joukko maailman johtajia – mukaan lukien Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Walesin prinssi Charles sekä joukko muita merkittäviä arvohenkilöitä – kokoontuivat osallistumaan Sveitsissä Davosissa pidetyn Maailman talousfoorumin vuoden 2020 iteraatioon. 20. – 24. Tammikuuta. Osana viiden päivän tapahtumaa WEF ilmoitti päätöksestään perustaa maailmanlaajuinen konsortio digitaalisten valuuttojen – mukaan lukien vakiomallit – hallitsemiseksi. Uutisten jälkeen Bitcoinin hinta nousi nopeasti noin 8200 dollarin markasta 8455 dollariin tunnin sisällä.

Konsortio koostuu pääasiassa erilaisista perinteisistä rahoituslaitoksista, globaaleista valtion virastoista, taloustieteilijöistä, tutkijoista sekä foorumin eri yhteisöjen jäsenistä. Kun otetaan huomioon konsortion keskeiset tavoitteet, a raportti WEF: n julkaisemassa julkaisussa todetaan, että jotta digitaalisista varoista tulisi osa valtavirran rahoitusekosysteemiä, niitä on hallittava innovatiivisella sääntelyrakenteella, joka on luonteeltaan läpinäkyvä, osallistava ja yhteentoimiva. Siksi elin pyrkii luomaan tällaisen kehyksen mahdollisimman pian julkisen ja yksityisen sektorin avulla.

Lopuksi, verrattuna WEF 2019: een, jossa salaustoimiala yleensä oli paljon hiutaleita – PayPalin toimitusjohtajan Dan Shulmanin ja JPMorgan Chasen toimitusjohtajan Jamie Dimonin kaltaisilla ihmisillä oli digitaalisia valuuttoja heidän havaitun käyttämättömyytensä vuoksi – tämän vuoden tapahtuma on nähnyt huomattavan eron siinä, kuinka monet korkean profiilin henkilöt ja yritykset ovat alkaneet tarkastella kryptovaluuttoja ja niiden taustalla olevaa tekniikkaa – eli blockchainia. Esimerkiksi KPMG: n yhdysvaltalaisen blockchain-johtajan Arun Ghoshin mukaan kirjanpitojätti käyttää tänä vuonna blockchainia (yhdessä IoT-tekniikan kanssa) ratkaisemaan monia ilmastonmuutokseen liittyviä kysymyksiä.

Asiantuntijat ovat edelleen erimielisiä viimeaikaisesta salaukseen liittyvästä kehityksestä

Vaikka WEF näyttää olevan yhä osallistavampi suhtautumisessaan paperialueen salausalaan, monet asiantuntijat uskovat, että huolimatta uusista tekniikoista, kuten lohkoketju ja tekoäly, saavat lopulta ansaitsemansa tunnustuksen, suurin osa salausta ympäröivästä puheesta Davos on ollut kyse kansallisvaltioista ja keskuspankeista, jotka laskevat liikkeeseen omia digitaalisia valuuttojaan – ajatus, jonka monet ihmiset uskovat itsensä tuhoavan. Esimerkiksi yksinoikeudella haastattelussa Cointelegraphin kanssa Riccardo Spagni, joka on merkittävä tekijä Moneron ydinkehityksessä, lainasi:

“He puhuvat siitä, miten se tulee olemaan osallisuutta edistävä, mutta päivän päätteeksi he haluavat silti valvoa sitä. He haluavat edelleen säännellä sitä. Joten, se ei ole oikeastaan ​​osallisuutta. Se on osallistavaa samoissa puitteissa, jotka heillä on aina ollut. Joten, se on hieman pettymys, koska voit tuntea, että se on silti kuin sama huone täynnä vanhan koulun pankkiireja, vanhan koulun sääntelyviranomaisia. He eivät halua muuttaa. “

Hän lisäsi myös, että maailmanlaajuisen salausyhteisön alkaessa tulla yhä yhtenäisemmäksi aiheessaan tietämyksen levittämisestä tästä kasvavasta tilasta, maailman talouseliitille annetaan selkeä viesti, että “jos he eivät sopeudu, jos he eivät muutu, he häviävät. “

Harvardin yliopiston ja Thunderbirdin globaalin johtamisen koulun professori Mark Esposito kertoi kuitenkin optimistisemmasta, mutta varovaisemmasta huomautuksesta Cointelegraphille toivovansa, että yhä useammat ihmiset alkavat ymmärtää salaustekniikan potentiaalia, näyttää siltä kuin maailmanlaajuinen rahoitusala on uuden kynnyksen kynnyksellä:

“Näet kaikki nämä vanhukset, joiden ei tarvitse puhua salauksesta sellaisena kuin ne ovat nyt. Joten näyttää siltä, ​​että 2020 tulee olemaan suuren muutoksen käännekohta. Odotamme uuden kertomuksen tapahtumista, ja fintech on osa uutta kertomusta. “

Suosituimmat salaukseen liittyvät uutiset, jotka tulevat Davosista viime viikolla

Foorumin lisäksi, joka perusti yhteenliittymän digitaalisen omaisuuden hallitsemiseksi, se julkaisi myös kehyksen, joka on suunniteltu auttamaan keskuspankkeja luomaan omat valtion tukemat kryptovaluutat eli CBDC: t. Erään virkamiehen mukaan Lehdistötiedote, tämä viimeisin “CBDC Policy-Maker Toolkit” on kehitetty yhdessä useiden keskuspankkilaitosten, taloustieteilijöiden ja kansainvälisten järjestöjen kanssa. Tältä osin siinä mainitaan, että Thaimaan keskuspankki ja Bahrainin keskuspankki käyttävät jo tätä työkalupakettia.

Uutiset edellä mainituista julkaisuista kohtasivat paljon markkinoiden hyökkäyksiä. Arvosijoittaja Bill Miller ja Bostonin yliopiston professori Mark Williams totesivat, että tämä ilmoitus merkitsee muutosta siinä, miten maailman taloudellinen eliitti suhtautuu nyt salaus- ja lohkotekniikkaan.

Lisäksi osana Davos 2020 -foorumia Singaporessa toimiva salausvaihto Huobi ilmoitti käynnistävänsä uuden salauksen välitysalustan, joka on suunniteltu ensisijaisesti houkuttelemaan institutionaalisia sijoittajia näille jatkuvasti kehittyville markkinoille. Alustan tekee ainutlaatuiseksi se, että se tarjoaa käyttäjilleen nollatapahtumamaksut samalla kun käytetään Smart Order Routing -mallia – jonka avulla sijoittajat pääsääntöisesti saavat parhaat ostotarjoukset. Huobi-konsernin globaalista liiketoiminnasta vastaava johtaja Ciara Sun sanoi yrityksensä viimeisimmästä muutoksesta:

“Institutionaaliset sijoittajat ja HNWI: t ovat tärkeimpiä salaustalouden kasvun tekijöitä vuonna 2020 ja sen jälkeen, mutta esteet, kuten matala likviditeetti ja omaisuudenparannustuotteiden puute, ovat hidastaneet laajaa käyttöönottoa.”

Lopuksi Intercontinental Exchange -yhtiön ylläpitämän salauksen futuurikaupan alustan Bakktin tiedottaja ilmoitti julkaisevansa täysin uuden kuluttajasovelluksen, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista omaisuutta – mukaan lukien laaja valikoima kryptovaluuttoja. Tämän sanottuaan Bakktin presidentti Adam White sanoi, että sovellus näyttää enemmän perinteiseltä rahoitustuotteelta kuin salausteknologialta.

Vertaamalla aiempia WEF: itä salauksen suhteen

Aiheesta, kuinka tämän vuoden Davosin blockchain-ohjelma verrattuna edellisten vuosien tapaan, Crypto Valley Associationin presidentti Daniel Haudenschild kertoi Cointelegraphille:

“Mielestäni keskustelujen taso on terveellistä. Luulen, että tapahtui, että sisältö on täysin muuttunut. Luulen, että kenelläkään vielä kävelevässä salakirjoituksesta blockchainissa on nyt jotain, mistä pitää kiinni. Heidän aikomuksensa takana on jotain vakavaa. Nyt ei ole enää nukkaa, koska olemme käyneet läpi Kyyneleiden laakson ja monet projektit ovat tulossa. Se on jännittävää. Se on paljon todellisempaa. Se on melkein kuin 2017, mutta ilman hypeä. “

Hän lisäsi myös, että vuosi 2020 näyttää olevan ensisijainen infrastruktuurin kehittämisen vuosi, varsinkin kun markkinat näkevät parempia toimijoita, institutionaalisia sijoittajia sekä varallisuuden ja omaisuudenhoitoyhtiöitä – mikä johtuu pääasiassa negatiivisista koroista. Haudenschild huomautti myös:

“Havaitsemme uusien ASIC-luokkien, tokenoitujen arvopapereiden, tokenoitujen hyödykkeiden, digitaalisten hyödykkeiden huuhtomisen sekä ihmisten kiire yrittää saada infrastruktuuri paikoilleen – tiedät, säilytysratkaisut, lompakot voidakseen tarjota palveluja sekä pankkipuolella että kaupankäynnin puolella. “

Davosissa Cointelegraph tapasi myös musiikkituottajan ja innovatiivisen yrittäjän Alexander Shulginin, jonka salauksen louhintaa koskevat ideat ovat saaneet paljon vetovoimaa viime vuosina. Kun Shulginia pyydettiin selittämään asiaa, hän kertoi Cointelegraphille:

“Kaivostoiminnan hajautetut palvelimet voivat auttaa avaamaan IoT-pohjaisten teknologioiden, älykkäiden kaupunkien ja ns. Tekoälyn valoisan tulevaisuuden, koska ilman tietojenkäsittelyä et voi tehdä mitään tiedonlouhintaa.”

Hän lisäsi myös, että tämä WEF, monet konservatiiviset liikemiehet ja suuret yritykset käyttivät aikaa ymmärtääkseen tulevan teollisuuden vallankumouksen seuraukset ja kuinka se tekee paikallisesta kaivostoiminnasta helpompaa (vähentämällä yleisiä laskentavaatimuksia) kaikille liiketoiminnasta kiinnostuneille.

Crypto Valley Week, TechPark ja muut sivutapahtumat houkuttelevat massiivisia väkijoukkoja

Kaikkien viime viikolla WEF: n ydinohjelmaan kuuluvien toimintojen lisäksi monet muut satelliittitapahtumat olivat myös täydessä vauhdissa samanaikaisesti – kenties suurin niistä oli Crypto Valley Week.

2. tammikuuta M&PR-studio isännöi Blockchain Pitching Session -tapahtumaa, joka toi lupaavat lohkoketjuprojektit ja sijoittajat Davos 2020: een. Tuomarien asiantuntijapaneeli päätti tuoda kolme startupia esiin vaikeiden keskustelujen jälkeen: Wom Protocol, Alethea AI ja Bidali.

CV-huippukokouksessa 23. tammikuuta esiintyi lukuisat korkean profiilin salaushenkilöstön julkiset puheet, kuten MakerDAO: n Rune Christensen, entinen Cambridge Analytican brittiläinen Kaiser ja Cardanon Charles Hoskinson. Keskusteluaiheet vaihtelivat siitä, kuinka valtavirran rahoittajat voivat hyötyä merkinnöistä, siihen, miten eri maat hallinnoivat paikallisia salausmarkkinoitaan ja muualla.

Saadakseen selkeämmän kuvan siitä, kuinka paljon salaussektori on saanut ihmisiä ympäri maailmaa viime vuonna, Cointelegraph istui Cardanon Hoskinsonin luo, joka oli läsnä CV-huippukokouksessa. Hänen mielestään Davos tarjoaa yksilöille valtavia verkostoitumismahdollisuuksia mainitsemalla täydellisen esimerkin äskettäisestä päivälliskokouksestaan ​​Guns and Roses -rumpalin Steven Adlerin kanssa. Sitten hän jatkoi:

“Koodi ei enää ole vain joukko nörttejä. Puhumme tosielämän ongelmien ratkaisemisesta. Ja yleensä ongelmat ovat aina samat, mikä on välttämättömyyden välittäjä, joka imee arvoa reunojen välisistä kaupallisista yhteyksistä. Sinulla on AirBnbs, Ubers, Googles ja muut alustat, kuten Facebook, joissa heidän tuotteensa on heidän asiakkaansa. Ja pohjimmiltaan heistä tulee niin voimakkaita, että he pääsevät veistämään koko markkinapaikan. “

Viime viikolla tapahtui myös toinen tärkeä konferenssi, TechPark, joka kutsui monia kuuluisia innovaattoreita ympäri maailmaa, ja he keskustelivat muun muassa tekoälystä, koulutustekniikoista, lohkoketjusta, Big Dataista, esineiden internetistä sekä virtuaalisesta ja lisätystä todellisuudesta. Jotkut tapahtuman puhujista olivat Jorge Sebastiao, Huawei Technologiesin teknologiajohtaja; Heinz Sommer, HSO: n toimitusjohtaja; Evan Luthra, Startup Studion toimitusjohtaja; sekä Cointelegraphin Kristina Lucrezia Cornèr, joka osallistui tärkeisiin keskusteluihin naisten roolista fintechin tulevaisuuden rakentamisessa.

Davos on asettanut pallon liikkuvan oikeaan suuntaan

Huolimatta siitä, että WEF: n salaukseen liittyvät ilmoitukset kohtasivat ristiriitaisia ​​tunteita, useat asiantuntijat olivat tyytyväisiä siihen, että yhä useammat maailman johtajat ovat ainakin alkaneet tunnistaa tämän uuden tekniikkatilan yleisen potentiaalin ja hyödyllisyyden. Tältä osin Francesco Pierangeli, liiketoiminnan kehittäminen ja tutkimuskumppani UCL Blockchain Technologies -keskuksessa, kertoi Cointelegraphille, että hän on nähnyt paljon positiivista liikettä salauksen ja lohkoketjujen alalla viimeisen vuoden aikana, erityisesti WEF: ssä:

“Säännösten suhteen on meneillään paljon, kun on kyse siitä, mitkä blockchain-muodot vaikuttavat yhteiskuntaan. Ja Davos on oikeastaan ​​kyse siitä – kuinka uudet teknologiat voidaan integroida yhteiskuntaan hyvistä syistä. Siellä on paljon meneillään. Ja uskon, että mitä enemmän keskustelemme näistä aiheista, sitä enemmän nämä asiat tulevat maailman tärkeimpien päättäjien asialistalle. “

Samoin Katalonian digitaalipolitiikasta ja julkishallinnosta vastaava ministeri Jordi Puigneró puhui Tech Dinner -tapahtumassa – CV VC: n järjestämässä ja Cointelegraphin tarjoamassa tapahtumassa. Puheessaan Puigneró totesi, että lohkoketju auttaa pääsemään uuteen hallintokauteen vahvistamalla kansalaisia ​​ja määrittelemällä uusia luottamuksen malleja, samalla tavalla kuin Internet mullisti täysin tavan, jolla ihmiset ovat yhteydessä toisiinsa. Hän huomautti lisäksi:

“Katalonian hallitus on jo hyväksynyt ja ottaa käyttöön blockchain-strategian, jossa yksi ensimmäisistä hankkeista ottaa käyttöön itsenäisen identiteetin Katalonian kansalaisille. Digitaalinen identiteetti on olennainen kehys, josta voidaan kehittää monia uusia digitaalitalouden palveluja."

Haastattelut Davosissa johti Kristina Lucrezia Cornèr, Cointelegraphin toimitusjohtaja ja päällikkö.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map