Ensimmäiset Blockchain-älypuhelimet näkyvät markkinoilla: Sirin Labsin Finney Unboxed

Kuukausien odotusten ja vuoden 2017 viiden suurimman ICO: n jälkeen Sirin Labs on lanseerannut Finneyn, ‘maailman ensimmäisen’ blockchain-älypuhelimen. Silti vaikka jalkapallolegenda Lionel Messi ja 157,8 miljoonan dollarin rahamerkki myydään sen takana, 999 dollarin laite on astunut tuntemattomalle alueelle, jossa sen sisäänrakennetun kylmäsäilytyslompakon ja DApp-ekosysteemin on taisteltava Applen hallitsevuuden ja Samsung – samoin kuin Exodus 1, kilpaileva HTC: n blockchain-älypuhelin.

ominaisuudet

Suurin osa Finneyn keskeisistä ominaisuuksista oli ilmoitettu jo ennen torstain julkaisua: Älypuhelimessa on upotettu kylmäsäilytyslompakko, joka on fyysisesti erillinen päälaitteistosta; sen Sirin-käyttöjärjestelmä on a "Google-sertifioitu" Android-käyttöjärjestelmän mod; se tarjoaa tekoälyyn perustuvan kyberuhkien havaitsemisen; ja se mahdollistaa valittujen kryptovaluuttojen (Ethereum, Bitcoin ja Sirin Labs Token) suoran vaihdon ilman tarvetta käyttää keskitettyä vaihtoa.

Mutta Barcelonan käynnistystapahtumassa Sirin Labs toimitti konkreettisempia tietoja laajemmista tavoitteistaan ​​ja odotuksistaan ​​Finneylle paljastaen, että älypuhelin on vasta alkua suunnitelmilleen tuoda blockchain-tekniikka mobiililaitteisiin.

Ennen kaikkea israelilainen yritys käytti laukaisutapahtumaa korostaakseen, kuinka Finney on älypuhelin, joka tekee blockchain-tekniikasta helpomman pääsyn yleisön yleisölle ja tarjoaa diehard-salauksen harrastajille käytännöllisemmän tavan hallita kolikoitaan turvallisesti.

“Tämä on sukupolven tärkein tietokone – älypuhelin.”

"Finney-puhelin on yhden luukun palvelu," julisti Sirin Labsin perustaja ja toimitusjohtaja Moshe Hogeg esityksessään. "Tarvitsit ennen Finneyä kirjanpitoa, tarvitsit tietokonetta, lompakko-ohjelmistoa ja sitten sinun piti mennä vaihtoon ja sitten voit muuntaa. Finney tekee kaiken tämän yhdessä puhelimessa."

Ottaen käyttöön kylmäsäilytyslompakon, Token Conversion -palvelun ja salauksenvaihtosovellukset yhdellä laitteella Hogeg vahvisti, että Finney ottaa "valtava askel eteenpäin lohkon ketjutalouden ja kuluttajamarkkinoiden välisen kuilun poistamisessa," salausmaailman tekeminen yleisön saataville helpommin, jolla ei välttämättä ole aikaa tai halua kirjautua Krakeniin tai Coinbaseen tietokoneellaan ja sitten ostaa Ledger- tai Trezor-lompakko.

Sirin Labs

Kuvalähde: Sirin Labs

Toinen, ennakoitavampi puoli Sirin Labsin suunnitelmasta houkutella joukkomarkkinoita on, että Finney toimittaa kaikki tekniset tiedot ja toiminnot, joita odotat vuoden 2018 älypuhelimelta. Puhelimessa on 12 megapikselin (megapikselin) takakamera, 8 megapikselin selfie-kamera sekä 6 tuuman kosketusnäyttö, 6 Gt RAM-muistia ja 128 Gt muistia. Tämä asettaa sen ainakin samaan liigaan kuin tämän vuoden iPhone XS, jolla on myös 12 megapikselin takakamera (vaikkakin kaksoiskamera), mutta itse asiassa pienempi, 5,5 tuuman näyttö, 4 Gt RAM-muistia ja 7 megapikselin itsekamera.

Se, että sillä on suorituskyky ylivoimainen useissa osastoissa, auttaisi tekemään puhelimen toivottavaksi henkilölle, joka on ajatellut ostaa erillisen laitteistolompakon ja iPhone XS: n (tai Samsung Galaxy S9) – ja aivan yhtä tärkeää, niin myös sen pääominaisuuksien (laitteistolompakon ja DApp-myymälän) helppoutta voidaan käyttää.

Tapahtumaprosessi on nopea ja kivuton, ja siihen sisältyy lompakon fyysinen avaaminen (joka on liu’utettu puhelimen yläosasta ylöspäin) ja muutama kosketusnäytön napautus sekä muutama napautus älypuhelimen näyttöön (esim. minkälaisen tapahtuman haluat tehdä). Yksi hieno ominaisuus on, että Finney antaa käyttäjälle mahdollisuuden verrata helposti sekä lompakon näytöllä että puhelimessa näkyviä osoitteita ja tapahtumamääriä, mikä varmistaa, että he eivät päädy lähettämään kolikoita väärälle vastaanottajalle hakkeroinnin tai vika.

Silti Sirin Labs pyrkii Finneyn kanssa tekemään kryptovaluutasta entistä helpommin saatavilla olevan ja suositun monella muulla tavalla. Ensinnäkin yhtiö rekrytoi tunnetusti Lionel Messin Finneyn brändilähettilääksi jo vuonna 2017 toivoen, että ” GOAT ” ja ” hakkerit leirillä ” ovat Hogelin mukaan paras henkilö tekemään Finney – ja salauksen – paljon näkyvämpi massamarkkinoille.

Näytä tämä viesti Instagramissa

Contento de haber estado con los amigos de @sirinlabs hoy en Barcelona para seguir impulsando una mejor seguridad en los dispositivos móviles gracias a la cecnología Sirin OS. #SirinOS #SRN Olen iloinen voidessani olla tänään ystävien kanssa @sirinlabsista Barcelonassa jatkaaksemme mobiililaitteiden turvallisuuden parantamista Sirin OS -tekniikan ansiosta. #SirinOS #SRN

Jakama viesti Leo Messi (@leomessi) 29. marraskuuta 2018 klo 11.49 PST

"Luulen, että turvallisuus ja yksityisyys ovat tärkein asia tällä hetkellä. Kaikille se on tärkeää, koska meillä on koko sisältö, koko elämämme matkapuhelimilla […] Tietosuoja on erittäin tärkeää nyt enemmän kuin koskaan, koska tällä hetkellä on paljon hakkereita, ja ihmiset voivat varastaa henkilöllisyytesi tai rahasi."

Lionel Messi

DApp-myymälä

Mesin kadehdittavan maineen lisäksi Sirin Labs paljasti, että Finney tekee salauksesta helpommin saatavana älypuhelimen dCENTERin kautta. Tämä ominaisuus ei ainoastaan ​​tarjoa käyttäjille DApp-myymälää hajautetuille, salaukseen liittyville sovelluksille, mutta se palkitsee heitä myös SRN-tunnuksilla sitoutumisesta ja viettämisestä aikaa tarjoamiensa sovellusten kanssa. Lisäksi Hogeg väitti, että omistajat voivat periä takaisin noin 300 dollaria puhelimen pyytämästä hinnasta ottamalla yhteyttä kaikkiin julkaisun aikana saatavilla oleviin sovelluksiin.

Yhtiö viittaa tähän ohjelmaan nimellä “Ansaitse ja opi”, ja yhdessä Lontoossa ja Tokiossa joulukuussa avattavien avointen konsepttikauppojen kanssa se osoittaa, kuinka Sirin Labs toivoo älypuhelimen toimivan mestarina laajempi kryptovaluuttateollisuus, eikä vain Sirin Labs itse.

"Koko konseptimme on kuilun kurominen," Erin Brazilay – Sirin Labsin kaupallinen johtaja – selitti Cointelegraphille. "Ja sellaisenaan aiomme avata konseptimyymälöitä Lontoossa, Tokiossa ja muualla. Kaupat ovat eräänlainen akatemia blockchain-yhteisölle; koko henkilökunta koulutetaan korkeimmalla tasolla, joten yhteisössä olevat ihmiset voivat tulla esittämään kysymyksiä [blockchainista ja kryptovaluutasta]. Joten jopa ensimmäinen tulija voi tulla ja saada täydellisen käsityksen tekniikan toiminnasta. Ja markkinoilla ei ole mitään sellaista."

Blockchain-keskittynyt käyttöjärjestelmä

Yhtiö julkaisee myös Finneyn omalla lohkoketjuun keskittyvällä käyttöjärjestelmällä Sirin OS, jonka se pyrkii kunnianhimoisesti ylittämään oman laitteistonsa. "Olemme päättäneet kehittää Finney-ensimmäisen, Sirin OS -käyttöjärjestelmää käyttävän blockchain-puhelimen. Mutta tämä on vasta visiomme toteuttamisen alku. Visiomme on, että jokainen Android-pohjainen laite käyttää Sirin OS: ää. Toivomme, että muut OEM-valmistajat [alkuperäislaitteiden valmistajat] hyväksyvät Sirin-käyttöjärjestelmän ja liittyvät meihin blockchain-vallankumouksessa."

Toisin sanoen, Sirin Labs ei halua yksinkertaisesti tehdä blockchain-puhelimia, vaan tuottaa alustan kryptovaluutta- ja blockchain-sovelluksille, josta tulee eräänlainen ‘crypto Google’. Jos se voi saada salaussuuntautuneen käyttöjärjestelmän sanomaan, Samsung-, Huawei- tai HTC-puhelimella, se vie pitkälle salauksen valtavirran tekemisessä, ja siksi Erin Brazilay vahvisti, että Sirin OS on "vähintään" yhtä tärkeä kuin Finney Sirin Labsin pitkän aikavälin strategialle: "Meidän on painostettava paljon OEM-puolta saadaksemme heidät vakuuttumaan siitä, että Sirin OS otetaan käyttöön standardina, tosiasiallisena tekniikkana, jotta heidän puhelimensa voidaan estää blockchainilla."

Kuten voidaan kuvitella, Sirin Labs toivoo Finneyn tulevaisuutta. Tavoitteena on toimittaa 100 000 älypuhelimen yksikköä vuoden kuluessa, ja se hyväksyy jo laitteen tilaukset verkkosivustollaan – ja tammikuussa puhelinta voi ostaa myös Amazon Launchpad -alustan kautta.

Kapealla segmentillä tai massamarkkinoilla?

Muut äänet ja toimialaluvut ovat kuitenkin skeptisiä siitä, että älypuhelimella on suuri vaikutus salausvaluutan piireissä. Puhuessaan Cointelegraphille Gartnerin vanhin pääanalyytikko Tuong H. Nguyen uskoo, että se vetoaa enimmäkseen "tekninen taito" yksilöt ja "varhaiset käyttäjät."

"Epäilen tämän laitteen kykyä saavuttaa massamarkkinoiden menestystä. Laajempi kysymys, jonka mielestäni kysyt, on ” mitä vetovoimaa / pakollisia toimintoja tämä ” blockchain-puhelin ” tarjoaa? ” Varastolompakko koskee massamarkkinoiden kapealla segmentillä. Se ei vain houkuttele muutamia salausomistajia, mutta se menee kapealle syvemmälle yrittämällä vakuuttaa nämä harvat ihmiset tarvitsevansa puhelimen, joka tekee nimenomaan tämän (toisin sanoen, miksi en ostaisi puhelinta suurempi, tunnetumpi OEM-valmistaja, jolla on runsaasti ominaisuuksia – enemmän kuin todennäköisesti käyttäisin – miinus salausominaisuudet?)"

Sirin Labsin ei tarvitse pelkästään vastustaa mahdollisuutta, että Finney voisi vedota vain a "kapealla segmentillä" markkinoilla, mutta sillä on myös enemmän kuin yksi kilpailija blockchain-puhelin-alalla.

Ensinnäkin HTC: n on tarkoitus julkaista Exodus 1 joulukuussa – ja kuten Finney, se on huippuluokan älypuhelin, jossa on kylmäsäilytyslompakko, vaikka se on tällä hetkellä 39 dollaria halvempi kuin Sirin Labsin tarjous. Ja HTC: n päällä on yksi toinen blockchain-puhelimen valmistaja, Pundi X.

Intialainen blockchain-maksupalveluntarjoaja oli takaisin lokakuussa ilmoitti sen oma "XPhone," älypuhelin, joka erääntyy vuoden 2019 toisella vuosineljänneksellä ja joka voi lähettää puheluita, tekstiviestejä ja mobiilidataa blockchain-solmujen avulla välttäen siten tarvetta käyttää keskitettyjä matkapuhelinverkkoja. Ja kuten yhtiön varatoimitusjohtaja Peko Wan väitti Cointelegraphille, tämä kyky tarjota puhelinpalveluja hajauttamalla tekee siitä enemmän blockchain-puhelinta kuin Finney.

"XPhonen tekee ainutlaatuiseksi se, että se todella käyttää blockchain-pohjaista protokollaa tiedonsiirtoon, puheluiden soittamiseen, viestien lähettämiseen ja muuhun. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjät kommunikoivat keskenään turvallisesti ja riippumatta keskusoperaattorista solmujen kautta. Kannatamme sen ainutlaatuisuuden tapaa, jolla olemme keksineet lohkoketjun käytettäväksi kaikenlaisen puhelimen ja datan lähetysprotokollana. Kaikissa mielissä olemme rakentaneet todellisen blockchain-puhelimen."

Huolimatta tällaisista mielipiteistä siitä, onko kyseessä ” oikea ” blockchain-puhelin vai ei, on selvää, että Finneyn kanssa Sirin Labs on ottanut tärkeän askeleen kryptovaluuttateollisuudelle. Vuoden kuluessa se on toimittanut massiivisen ICO: n julkaisemalla tehokkaan ja turvallisen tuotteen, joka tarjoaa todellista hyötyä ja arvoa sen käyttäjille. Tämä on jotain, jota monet blockchain-projektit eivät voi väittää tehneensä, ja vaikka on vaikea ennustaa, mihin tulevaisuus vie Finney ja Sirin OS, se voi olla vain hyvä asia, että salausteollisuus on vihdoin alkanut tuottaa laitteita, joita kaikki ihmiset voivat käyttää.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map