EOS osoittaa jälleen, että hajauttaminen ei ole sen ensisijainen tavoite

Äskettäin Blockchain-protokollan EOS: sta tuli uusi skandaali: sen hallintomalli paljastettiin, koska todisteet viittaavat siihen, että jotkut vahvistetut liiketoimet olivat päinvastaisia, Redditissä..

Salausyhteisö oli huolestunut yrityksen suhtautumisesta hajauttamiseen, joka ei kuitenkaan ole EOS: n ensisijainen tavoite. Perustaja Daniel Larimerin mukaan EOS-tiimi keskittyy mieluummin “sensuurin vastaisuuteen ja kestävyyteen sulkemista vastaan”.

Mikä on EOS ja miten se toimii?

EOS.io on blockchain-pohjainen älykkäiden sopimusten protokolla hajautettujen sovellusten (dApps) kehittämiseen, ylläpitoon ja suorittamiseen. Se käynnistettiin kesäkuussa 2018 avoimen lähdekoodin ohjelmistona, kun taas ensimmäiset testiverkot ja alkuperäinen valkoinen paperi ilmestyi aiemmin vuonna 2017. Alustan kehitti block.one, Caymansaarille rekisteröity startup, jonka vetäjinä ovat Daniel Larimer ja Brendan Blumer.

EOS: lla on ehdoton ennätys rahankeräyksissä kerättyjen varojen suhteen: se on onnistunut keräämään noin 4,1 miljardin dollarin arvosta investointeja eli noin 7,12 miljoonaa Ethereumia (ETH) lähes vuoden varainhankinnan jälkeen. Numero on toistaiseksi vertaansa vailla.

Protokollaa tukee tällä hetkellä natiivi kryptovaluutta EOS kuudenneksi suurin salaus markkinaosuuden mukaan. Nämä tunnukset voidaan kohdistaa verkkoresurssien käyttöön joko henkilökohtaiseen käyttöön tai vuokrata kehittäjien käyttöön – projektin julkaisun mukaan dApp-kehittäjät voivat rakentaa tuotteensa EOS.io-protokollan päälle ja käyttää sen palvelimia, kaistanleveyttä ja laskentatehoa, koska nämä resurssit jaetaan tasan EOS-haltijoiden kesken. Pohjimmiltaan EOS.io yrittää edustaa hajautettua vaihtoehtoa pilvipalvelupalveluille.

EOS käyttää konsensusmallia nimeltä Delegated Proof of Stake (DPOS). Tämä tarkoittaa, että sen sijoittajat palkitaan äänivallalla ja päättävät, kuka saa kaivaa EOS-lohkoketjun.

EOS-ekosysteemi on siis ainakin kahdella suurella yksiköllä – EOS: n keskeisellä välimiesmenettelyfoorumilla (ECAF), tosiasiallisesti sen ‘oikeudellisella haaralla’ ja lohkotuottajilla (BP), jotka tuottavat lohkoja EOS-lohkoketjussa – aivan kuten kaivostyöläisetkin Bitcoinin (BTC) estoketju.

BP: t ansaitsevat inflaation tuottamia EOS-tunnuksia – joidenkin mukaan arviot, kolme parasta EOS BP: tä saavat noin 1000 merkkiä päivässä. Heidät valitaan jatkuvassa äänestysprosessissa, ja heidän lukumääränsä on rajattu 21: een. Siksi kärki on sujuvaa, ja riittävän äänten ansaitsevat BP-ehdokkaat voivat korvata vallassa olevat BP: t joka minuutti.

Hajauttamisen kannattajien painajainen: EOS peruuttaa aiemmin vahvistetut tapahtumat

11. marraskuuta kuvakaappaus, jossa ECAF-moderaattori peruuttaa jo vahvistetut tapahtumat, lähetettiin Redditiin, ja keräsi satoja kommentteja.

Reddit-käyttäjän u / auti9003 mukaan riita, jonka väitetään koskeneen tietojenkalasteluun joutunutta EOS-tiliä, saatettiin yhdelle alustan “välimiehille” Ben Gatesille, joka päätti kumota tapahtumat, jotka tapahtuivat ilman omistajan lupaa. Tämä, käyttäjä huomautti, liittyi tapahtumien kumoamiseen, jotka olivat jo saaneet verkkovahvistuksia – suurin osa kryptovaluutoista vaatisi siihen kovaa haarukkaa (kuten Ethereum DAO: n kanssa), mutta EOS perustuu joustavampaan malliin.

Yhteenvetona välimies viittasi EOS: n perustuslain mukaan päätöksen perustana. Hän kirjoitti:

“Riidanratkaisusääntöjen 6 artiklan nojalla minulle välimieheksi annettujen valtuuksien nojalla minä, Ben Gates, päätän, että riidanalainen EOS-tili olisi palautettava kantajalle välittömästi ja että mainitun omaisuuden jäädyttäminen tili on poistettu. “

Tämä liike raivostutti hajauttamisen maksimalisteja, koska Redditin vastaukset väittivät enimmäkseen, että EOS ei ollut pystynyt osoittamaan käyttötapaansa verrattuna muihin perinteisempiin keskitettyihin rakenteisiin.

“Miksi kukaan käyttäisi tätä pankkitilillä ja perinteisessä oikeusjärjestelmässä?” suosituin kommentti lukee, lisäämällä:

“Nämä kaverit keräsivät (4 miljardia dollaria) luodakseen oikeusjärjestelmän uudelleen käyttämällä tunnusta, joka ei ole sensuuriresistentti eikä muuttumaton.”

Onko EOS jopa hajautettu?

EOS: n hallintomalli on herättänyt kiistoja aiemmin: esimerkiksi lokakuun alussa syntyi väitteitä, joissa alustan suurimpia tuottajia (BP), mukaan lukien kiinalainen salausvaihto Huobi, syytettiin “keskinäisestä äänestyksestä” ja “yhteisymmärryksestä”.

Pohjimmiltaan väitetty vuotanut Huobi-laskentataulukko ehdotti, että tärkeimmät EOS-solmut osallistuivat keskinäiseen äänestykseen yhdessä maksujen kanssa pysyäkseen EOS-lohkoketjussa ja pitääkseen voittonsa.

Pian sen jälkeen Block.one, EOS: n kehittäjä, julkaisi lausunnon, sanomalla, että se oli ”tietoinen eräistä vahvistamattomista vaatimuksista, jotka koskivat tuottajien sääntöjenvastaista äänestystä, ja näiden väitteiden myöhemmistä hylkäämisistä”. Asiasta ei kuitenkaan päivitetty lisää, kun taas Huobi on edelleen EOS: n ylin BP lehdistön ajasta.

Lisäksi kesäkuussa tapahtui vieläkin suurempi skandaali, kun EOS BP: t ohittivat ECAF-päätöksen ja jäädyttivät seitsemän tietojenkalasteluhuijauksiin liittyvää tiliä sen jälkeen, kun välimieselin ei kyennyt vastaamaan viipymättä. ECAF myöhemmin tilattu taannehtivasti tilit jäädytettiin, mutta BP: n neuvottelupuheluun perustuva päätös sai jotkut kyseenalaistamaan EOS: n hajautetun järjestelmän ja merkitsemään siirron virran väärinkäytöksi.

Alle viikon kuluttua ilmestyi toinen ECAF-käsky lopettaa 27 muun osoitteen sisältävien tapahtumien käsittely. Mielenkiintoista on, että siitä puuttui selitys osoitteiden estämisestä, ja se lupasi tehdä sen myöhemmin.

Se herätti salauksen väkijoukon uudestaan ​​ankarasta kritiikistä, ja sen jälkeen kun ilmeisen väärennetyn ECAF-tilauksen alkoi liikkua sosiaalisessa mediassa useita päiviä myöhemmin, jotkut BP: t, erityisesti EOS New York, ilmoitti että he keskeyttävät tällaisten käskyjen toteuttamisen, koska he eivät voi kertoa, ovatko ne laillisia. Silti ECAF ja BP kamppailivat koordinoidakseen toimintaansa ja että monet EOS-lohkoketjua koskevat päätökset käsittelivät keskitetyt yksiköt.

1. marraskuuta EOS: n hallintomallia koskevaa yksityiskohtaisempaa ja perustellumpaa kritiikkiä tuli blockchain-testausyrityksenä Whiteblock julkaistu “EOS-ohjelmiston ensimmäisen riippumattoman vertailutestauksen” tulokset. Pohjimmiltaan, tutkimus teki useita johtopäätöksiä EOS: sta, joista rohkein oli, että “EOS ei ole lohkoketju”, vaan “pikemminkin hajautettu homogeeninen tietokannan hallintajärjestelmä”, koska sen tapahtumia ei tiettävästi “vahvistettu salauksella”.

Lisäksi tutkimustulokset osoittivat epätarkkuuksia suorituskykyilmoituksissa. Heinäkuussa EOS: n teknologiajohtaja Daniel Larimer twiittasi että EOS suoritti 2351 tapahtumaa sekunnissa (Ethereum voi vertailuun käsitellä noin 15). Whiteblock-raportti kuitenkin osoitti, että edestakaisen viiveen ja 0,01 prosentin pakettihäviön “tosielämän olosuhteissa” EOS-suorituskyky oli alle 50 TPS, “asettamalla järjestelmän Ethereumin suorituskyvyn läheisyyteen”.

Siksi tutkimuksessa päädyttiin siihen, että “EOS-järjestelmän perusta on rakennettu virheelliseen malliin, jota ei ole todella hajautettu”. Myöhemmin, 6. marraskuuta, EOS Alliance, voittoa tavoittelematon järjestö, jonka muodostivat EOS-yhteisön jäsenet ja joka estää tuottajia “helpottamaan vuoropuhelua yhteisössä” julkaistu väliaikaisen toimitusjohtajan Thomas Coxin allekirjoittaman vastauksen. Kopioitu “Kyllä, EOS on estoketju”, se kritisoi Whiteblockin “provosoivaa paperia” ja huomautti, että vertailuanalyysiyritys “värväsi projektiin vain Ethereumin ihmisiä”.

Silti EOS: n teknologiajohtaja Daniel Larimer vahvistaa, että hänen yritystään ei pyritä hajauttamaan. Haastattelussa YouTube-blogille ”Colin Talks Crypto” esitettiin 3. lokakuuta Larimer selkeytetty hänen visionsa:

“Hajauttaminen ei ole sitä, mitä me tavoitamme. Sen jälkeen olemme sensuurien vastaisia ​​ja vankkoja sulkemista vastaan. “

Siitä huolimatta Larimer lisäsi, että hänen projektinsa oli edelleen hajautetumpi kuin Bitcoin ja Ethereum, koska valtaosa EOS-verkosta vaatii 11 BP: tä, kun taas BTC ja ETH luottivat 4 ja 3 pooliin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map