Sitomaton: Stablecoin Tetherin historia ja miten se on menettänyt 1 dollarin tapinsa

Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai suosituksia. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riski, sinun tulee tehdä oma tutkimus, kun teet päätöksen.

Tether, kryptovaluutta, joka on pitkään ollut kiistakohde yhteisössä, on näennäisesti kiinnitetty Yhdysvaltain dollariin.

Stablecoin oli juuri tämän kuvauksen perusteella sidottu Yhdysvaltain dollariin suhteessa 1: 1. Yksinkertaisesti sanottuna jokaisen lyötyn Tether-tunnuksen oli oltava Yhdysvaltain dollarin takana.

Huolet Tetherin fiat-valuutan varantojen pätevyydestä, joka vastaa rahakkeiden kiertävää määrää, näyttävät aiheuttaneen veronsa. 15. lokakuuta kryptovaluutta laski $ 1 -merkin alle negatiivisten tunteiden aallon keskellä, mikä on johtanut Tether-rahakkeiden ilmeiseen myyntiin.

Toinen tekijä, joka on saattanut vaikuttaa Tetherin arvon laskuun, oli kuukauden alun raportti, jossa todettiin, että sekä Tether että Bitfinex, rahakkeiden myöntämisestä vastaava pörssi, olivat olleet erossa Noble Bankin kanssa Puerto Ricossa..

Tämän jälkeen Bitfinex keskeytti väliaikaisesti fiat-lankatalletukset – päätökselle ei annettu mitään erityistä syytä. Saattaa hyvinkin olla, että sen Puerto Rican pankkitilin sulkeminen on pahentanut tilannetta.

Tether käy edelleen kauppaa alle $ 1: n tietojen mukaan KolikkoMarketCap.

Kuvalähde: CoinMarketCap

Tetherin historia

Tether, kuten nykyään tiedetään, käynnistettiin marraskuussa 2014 sen jälkeen, kun se oli uudistettu alkuperäisestä Realcoin-projektista.

Projektin perustivat alun perin Bitcoin-säätiön johtaja Brock Pierce yhdessä ohjelmistoinsinööri Craig Sellarsin ja yrittäjän Reeve Collinsin kanssa. RealCoin-käynnistys loi perustan Tetherin toiminnalle ennen kuin nimimuutos tapahtui.

Salausvaluutan lähtökohta oli yksinkertainen, tarjoten apuohjelmakoodin, joka edusti tiettyjä fiat-valuuttoja 1: 1-suhteessa, ja rajojen yli tapahtuvien maksujen edut blockchain-tekniikan avulla.

Salausvaluutta rakennettiin ja sitä käytettiin käyttäen OmniLayer-alustaa, ohjelmistokerrosta, joka rakennettiin Bitcoin-protokollalle. Näin ollen joka kerta, kun uusia Tether-tunnuksia julkaistiin, niitä voitiin seurata alustalla, jolloin laajempi kryptovaluuttayhteisö pystyi pitämään välilehtiä siitä, kuinka monta uutta Tetheria julkaistiin..

Tether ja Bitfinex

Tetherillä on ollut mielenkiintoinen yhteys Hongkongissa toimivan Bitfinex -vaihtofoorumin kanssa. Pörssi integroi Tetherin toimintaansa tammikuussa 2015, mutta suhde on ollut viime vuosina tiukassa valvonnassa.

Tether’sin mukaan virallinen nettisivu, yhtiöllä on sama johtoasema kuin Bitfinexillä. JL van der Velde on molempien yhtiöiden toimitusjohtaja ja Giancarlo Devasini on molempien toimintojen päätoimija.

Tärkein syy tähän on ollut Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen arvon nousu uusien Tether-rahakkeiden säännöllisen liikkeeseenlaskun jälkeen. Kriitikot ovat väittäneet, että vasta lyötyjä rahakkeita käytettiin muiden salausvaluuttojen arvon tukemiseen tai manipulointiin.

Vaikka mikään ei estä ihmisiä ostamasta Bitcoinia fiat-valuutoilla tai erilaisilla kryptovaluutoilla monissa pörsseissä, Tetherin käyttö tähän on ollut hämmentävää yhdestä tärkeästä syystä.

Perustamisestaan ​​lähtien Tether on väittänyt, että sillä on aina tarvittavat fiat-varat kaikkien markkinoilla liikkuvien rahakkeiden tukemiseen. Sivusto tarjoaa jopa reaaliaikaisen Tether-rahakkeiden kirjanpidon yhdessä niiden taustalla olevan rahavarannon kanssa.

Tetherin tilin saldot verkkosivuston Läpinäkyvyys-sivun mukaan. Lähde: Tether

On kuitenkin väitetty, että kaikilla annetuilla Tether-rahakkeilla ei ole tarvittavaa fiat-valuuttavarastoa sen varmuuskopioimiseksi.

Ei virallista tarkastusta

Vaikka Tetherin verkkosivuston tase väittää antavansa läpinäkyvän kuvan tilinpäätöksestään, Tether ei ole suorittanut kolmannen osapuolen suorittamaa tilintarkastusta – mikä luvattiin vuonna 2017.

Salausyhteisö alkoi painostaa yritystä suorittamaan täydellinen tarkastus lievittämään pelkoja riittämättömistä käteisvaroista Tether-rahakkeiden määrään. Tätä varten Tether osti Friedman LLP: n palvelut suorittaakseen lyhyen selvityksen tilin saldoista.

Sen jälkeen yritys julkaistu muistio Friedman LLP: n lyhyestä raportista yrityksen tileillä – toivoen erilaisten osapuolten huolen lieventämistä verkossa:

“Toivomme, että yhteisö ottaa huomioon liitteenä olevan muistion siitä, mikä se on: hyvässä uskossa pyrkimys puolestamme tarjota välianalyysi kassatilastamme sekä liikkeeseen lasketuista ja maksamattomista rahakkeistamme osana jatkuvia pyrkimyksiä ammattitaitoistaa edelleen kaupan avoimuutta Tether Limited. “

Kun erilaisia ​​kritiikkiä tuli julkisesti esiin, Bitfinex uhkasi lopulta oikeustoimia osapuolia vastaan, jotka kyseenalaistivat toimintansa aitoutta marraskuussa 2017.

Sekä Bitfinex että Tether saivat sitten joulukuussa 2017 hallituksen haasteen Commodity Futures Trading Commissionilta (CFTC) vastauksena vuoden loppupuolella esitettyihin huolenaiheisiin..

Kun paine oli tiukasti kiinni, Tether sai Friedmanin takaisin suorittamaan täydellisen tarkastuksen tammikuussa 2018. Mutta alle kuukauden kuluessa prosessista Tether lopetti tarkastusprosessin väittäen, että sitä ei saada päätökseen kohtuullisessa ajassa, Bloombergin mukaan:

“Kun otetaan huomioon sietämättömän yksityiskohtaiset menettelytavat, joita Friedman ryhtyi suhteellisen yksinkertaiseen Tetherin taseeseen, kävi selväksi, että tilintarkastusta ei voida saavuttaa kohtuullisessa ajassa.”

Ristiriitaiset raportit

Tetherin ja Friedman LLP: n välisen hajonneen suhteen jälkeen Bitmex julkaisi a raportti joka arveli, että Tetherillä oli tarvittavat kassavarat Puerto Ricon pankkitilillä.

Vaikka tämä raportti on saattanut ratkaista joitain huolenaiheita Tetherin väitteiden pätevyydestä, Texasin yliopiston kesäkuussa julkaistu tutkimuspaperi syytti Tetheriä Bitcoin-hinnan manipuloinnista vuonna 2017.

Käyttämällä algoritmeja markkinatietojen analysoimiseksi raportissa väitettiin, että ostokset Tetherillä ajoitettiin kriittisten valuuttamarkkinoiden laskusuhdanteiden jälkeen, mikä johti Bitcoinin arvon nousuun.

Samassa kuussa lakiasiaintoimisto Yhdysvalloissa julkaisi raportin, jossa todettiin, että Tetherillä oli tosiasiallisesti riittävä fiat-valuutan varaus liikkeeseen tulevien rahakkeiden palauttamiseksi. Asianajotoimisto Freeh Sporkin & Sullivan LLP: llä oli pääsy kahteen Tetherin pankkitiliin julkistamaan havainnot – jotka eivät olleet virallisia tarkastuksia.

Vastauksena raporttiin Tetherin pääneuvoja Stuart Hoegner kertoi Bloomberg että valtavirran tilitoimistot eivät tekisi virallisia tarkastuksia yrityksissä, jotka työskentelevät kryptovaluuttojen kanssa:

“Tärkeintä on, ettei tilintarkastusta voida saada. […] Neljä suurta yritystä ovat anatemaattisia tälle riskitasolle. Olemme edenneet mielestämme seuraavaksi parhaaksi. “

Uutta Tetheriä lyödään edelleen läpi vuoden 2018

Kaikesta tästä tiedotusvälineiden huomiosta huolimatta Tether-rahakkeita on edelleen annettu vuoden aikana Omni Explorer.

Lähde: Omni Explorer

Elokuussa julkaistiin yli 500 miljoonan dollarin arvoisia rahakkeita, mutta monien raporttien painopiste vaikutti ilmeiseen vaikutuksen puutteeseen, joka vaikutti näiden liikkeeseenlaskujen markkinahintoihin.

Suurimmat stablecoin-kilpailijat käynnistivät

Vaikka Tetheriä on pitkään ylistetty alkuperäisenä stablecoinina sidottu Yhdysvaltain dollariin, sen duopoli TrueUSD, on häiriintynyt kahden uuden dollariin liittyvän vakiomallin hyväksynnällä.

Syyskuussa Paxos ja Gemini toivat markkinoille kaksi uutta vakiomallia nimeltä Gemini dollar (GUSD) ja Paxos Standard (PAX), joita molemmat tukevat Yhdysvaltain dollari suhteessa 1: 1..

Molemmat vakiomallit perustuvat Ethereum-lohkoketjuun, jossa käytetään ERC-20-merkkistandardeja, mikä varmistaa myös näiden kolikoiden täydellisen läpinäkyvyyden, koska Ethereum voi tarkistaa molempien ERC-20-merkkien älykkään sopimuksen.

Tämän pitäisi myös sulkea pois ulkopuolisten palveluntarjoajien ja vaihdon tarve liiketoimien suorittamiseksi näiden vakiomallien kanssa.

Salausyhteisö haluaa avoimuutta

Tether-saagan yleisenä teemana on ollut luotettavan läpinäkyvyyden puute, kun on kyse tarvittavista fiat-valuutan varastoista uusien lyötyjen kolikoiden tukemiseen..

Tähän mennessä Tether ei ole suorittanut tai vapauttanut virallista kolmannen osapuolen tilintarkastusta. Vaikka yhteisö haluaisi antaa heille epäilyn edun, satoja miljoonia dollareita on käytetty Tether-rahakkeisiin, mikä edellyttää läpinäkyvää ja luotettavaa tarkastusta.

Jos yritys olisi toteuttanut tämän prosessin mistä tahansa hinnasta ja aikataulusta, kaikki pelot olisi voitu poistaa. Laiminlyönti on johtanut vakavaan epävarmuuteen, jonka seuraukset näkyvät Tether-rahakkeiden nykyisessä arvostuksessa.

Hyvin arvostettujen palveluntarjoajien lanseeraamat uudet kynttilänjalat voivat tarjota käyttökelpoisen vaihtoehdon Tetherille. Yrityksellä on vakaa paine todistaa, että sillä on läpinäkyvä toiminta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map