Kysymykset ja vastaukset: Mitä tapahtui sen jälkeen, kun Telegram hylkäsi TON: n?

Aiemmin tänä vuonna Telegram ilmoitti luopuvansa Telegram Open Network -verkosta – vetäytyessään Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomission kanssa käydyn pitkällisen oikeudellisen taistelun vaikutuksista..

Mutta koska TON oli avoimen lähdekoodin projekti, jonka koko koodi julkaistiin GitHubissa, tarina ei ollut kaukana.

Täällä Ton Labsin johtaja Mitja Goroshevsky paljastaa, kuinka ”tuhoisa” takaisku muuttui hajautetuksi liikkeeksi, johon osallistui kymmeniä tuhansia ihmisiä.

1. Mitä tapahtui sen jälkeen, kun sähke jätti TON: n?

Yhteisö kokoontui ja käynnisti itsenäisesti TON-tekniikkaan perustuvan Free TON -verkon. 

Ensimmäinen versio Julistus hajauttamisesta laadittiin. Kun muut alkoivat osallistua ja lisätä siihen, yhä useammat jäsenet osallistuivat – kommentoivat, säätelivät ja auttoivat sitä kehittymään – kunnes asiat kiihtyivät kuin lumivyöry.

Oli ihmisiä, jotka olivat mukana ja kiinnostuneita TONista alusta alkaen. He innostuivat käynnistämään projektin yhteisönä – levittämään sanaa omiin verkkoihinsa. Lopulta se kasvoi nopeasti yhteisölähtöisenä projektina.

2. Onko viestisovelluksella edelleen mitään osallistumista projektiin??

Ei. Sähke ilmoitti julkisesti, että he ovat luopuneet projektista täysin.

3. Mikä inspiroi Free TON: n muodostumista?

Mielestäni se oli luonnollinen reaktio. Kun niin monet ihmiset käyttivät niin paljon aikaa ja vaivaa projektiin, vain saadakseen sen yhtäkkiä kiristäen käsistään sillä perusteella, että rahaa kerättiin tavalla, josta kukaan ei pidä, se on tuhoisa. 

Yhtäkkiä näiltä ihmisiltä otettaisiin hämmästyttävä tekniikka ilman mahdollisuutta jatkaa sen kehittämistä.

Se oli aivan liikaa niellä. Kukaan ei sanonut sitä nimenomaisesti näillä termeillä, mutta niin tapahtui. 

Vapaan maailman ei pitäisi toimia näin. Ilmainen TON osoitti sen.

4. Mikä erottaa Free TON: n suunnitellusta Telegram Open Network -verkosta?

Mielestäni ensisijainen ero on erittäin vahva yhteisö, joka ohjaa kehitystä sekä teknisellä että hallinnon tasolla. 

Alkuperäisellä TON: lla ei ollut selkeää ja julkista näkemystä siitä, miten hallinnon tulisi toimia. 

Alkuperäisessä suunnittelussa hallinto oli hyvin naiivia. Vahvistimet äänestivät protokollamuutosten hyväksymisestä, ja kaikki. Yksinkertaisesti ei ollut näkemystä siitä, miten yhteisö saataisiin osallistumaan alustan hallintoon. 

Free TON tarjosi paljon avoimemman lähestymistavan, koska nyt kyse on yhteisöstä. Paljon teknisiä muutoksia on tehty ja monia muita on tulossa eteenpäin. Kehittäjien ekosysteemi ja työkalut näyttävät hyvin erilaisilta, ja protokollamuutoksia on paljon. 

5. Milloin Free TON mainnet käynnistettiin?

Free TON -verkko käynnistettiin 7. toukokuuta ja se on ollut toiminnassa siitä lähtien. Kutsumme sitä betanetiksi, mutta mainnetin uudelleenkäynnistystä ei ollut koskaan suunniteltu. 

Se on asteittainen siirtyminen ja mainnetin määritelmä on hieman epämääräinen. Mitä hajautetumpi se on, sitä lähempänä se on mainnet. Kun tällä hetkellä lisätään lähes 400 validointia, sanoisin, että se on yhtä hyvä mainnet kuin mikä tahansa muu verkko siellä.

6. Se on kilpailutila siellä – miten Free TON erottaa itsensä muista lohkoketjuista?

Teknisesti Free TON on yksi nopeimmista ja skaalautuvimmista verkoista, joita on nykyään olemassa. Sillä on ainutlaatuinen muotoilu monisäikeisen, sirpaleisen arkkitehtuurin ansiosta. Tämän ansiosta sillä on yksi nopeimmista lohkojen tuottamisajoista – tällä hetkellä keskimäärin 0,2 sekuntia verkon yli – ja käytännöllisesti katsoen rajoittamaton skaalautuvuus. 

Yksi tärkeä huomautus on, että nämä luvut saavutetaan täysin luvattomassa verkossa julkisessa internetissä … ei laboratoriossa. Se on toiminnassa nyt. Siinä on erittäin kypsiä kehittäjien työkaluja, ja se tukee erilaisia ​​ohjelmointikieliä ja kymmeniä alustoja.

Mutta Free TON: n voima tulee sen yhteisöltä, jossa tuhannet ihmiset ovat mukana hallintotehtävissä. He osallistuvat satojen päätösten tekemiseen sekä verkon käyttötapausten rakentamiseen. 

Yleensä panosprosessin estoketjut alkavat myydä rahakkeitaan tuleville validoijille, jotta voidaan luoda lähtökohta tässä pelitaloudessa. Free TONissa kaikille oli heti selvää, että rahakkeita ei tule myydä kenellekään. Palapeli, jonka jouduimme ratkaisemaan, on se, kuinka rahakkeita jaetaan tällä tavalla peliteorian avulla, mutta kuitenkin PoS: n kautta sallittuna.

Free TON on löytänyt vallankumouksellisen ratkaisun ongelmaan Meritocratic Token Distribution -mallissa. Se alkaa siitä, että yhteisö ehdottaa kilpailua, johon kaikki muut jäsenet voivat osallistua. Kilpailusta keskustellaan, ja pehmeän enemmistön äänestyksellä päätetään ehdotuksen jatkamisesta.

Kuka tahansa yhteisön jäsen voi nyt osallistua lähettämällä työnsä kilpailuja varten. Loppujen lopuksi tuomaristo, joka koostuu yhteisön jäsenistä, äänestää kilpailuehdotukset ja rahakkeet jaetaan voittajille.

7. Mitkä ovat olleet suurimmat haasteet, joita Free TON on kohdannut julkaisunsa jälkeen?

Yhteisöllä on päivittäin uusia haasteita sekä teknisesti että yhteisössä. Se on erittäin intensiivistä ja mielenkiintoista.

Kirjoitamme paljon ohjelmistoja. Kehitämme protokollaa jatkuvasti, mukaan lukien työkalut sen ympärillä. Tuemme ja järjestämme validointilaitteita ja kehittäjiä. Keskustelemme ja otamme käyttöön yhteistyöt – lähinnä kumppanuuksia. Kilpailuja on käynnissä koko ajan kymmeniä. Yhteisö on todella kiireinen.

8. Kuinka monta ihmistä on tällä hetkellä mukana Free TON -ohjelmassa?

En tiedä tarkkoja lukuja, eikä kukaan todellakaan tiedä – mutta sähkeitä on satoja ja käyttäjiä, kehittäjiä ja validointilaitteita on kymmeniä tuhansia. Uusia yhteistyökumppaneita liittyy yhteisöön joka päivä. Yhteisön jäsenet ovat itse fantastisia – he ovat hyvin avoimia, avuliaita ja sitoutuneita.

9. Mitkä ovat Free TONin päätavoitteet tulevaisuutta varten?

Free TON on yhteisölähtöinen lohkoketju ja tavoitteena on palvella kyseistä yhteisöä. Tämä lohkoketju on suunniteltu tukemaan miljoonia käyttäjiä, ja sellaisenaan se vaatii edelleen kehittämistä ja käyttöönottoa. Hajautetun hallinnoinnin on jatkuvasti kehittyttävä, kun kohtaamme uusia esteitä.

Lisätietoja Ilmainen TON

Vastuuvapauslauseke. Cointelegraph ei tue mitään tämän sivun sisältöä tai tuotetta. Vaikka pyrimme tarjoamaan sinulle kaiken tärkeän tiedon, jonka saisimme, lukijoiden tulisi tehdä omat tutkimuksensa ennen kuin ryhtyvät mihinkään yritykseen liittyviin toimiin ja kantaa täysi vastuu päätöksistään, eikä tätä artikkelia voida pitää sijoitusneuvona.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map