Blockchain-teknologi ved nationale valg: En oplevelse fra Rumænien

For første gang i Rumænien, det seneste nationale parlamentsvalg, som var holdt I november brugte blockchain-teknologi med det primære formål at garantere valgprocessens integritet og styrke dens gennemsigtighed. Regeringen havde til formål at sikre manipulationssikre og realtidsdata om vælgernes tilstedeværelse.

Der er stadig en vej at gå for, at vælgerne får beføjelse til at optage, styre, tælle og kontrollere stemmerne selv (uden at omgå det til valgmyndighederne) ved at lade dem holde en kopi af afstemningsrekorden. Perspektiverne for at fremme udviklingen af ​​en teknologibaseret samfundskonsensus og beskytte de demokratiske værdier er imidlertid blevet sagt.

Relaterede: Blockchain-afstemning er alternativet til pålidelige demokratiske valg

Nyheden ved at bruge blockchain-teknologi ved valg i Rumænien

Blockchain-teknologi er blevet vedtaget i forskellige brancher, hvor der var behov for en tillidskæde til informationsstrømmen, hvorved enhver ændring, der blev bragt til en sådan strøm, var beregnet til at være synlig og markeret. Valg viste sig at være et felt, hvor sådan teknologi ville være af den største brug for at signalere og forhindre svindel, ulovlig afstemning (forkert personstemme) eller flere stemmer af den samme person eller mere end et sted.

Den største merværdi ligger i det faktum, at det klart ikke tillader nogen ændring eller ændring af de data, der er registreret op til et bestemt øjeblik, selv ikke af deres administratorer. Det fungerer på samme måde i andre brancher – det beregner unikke og uoprettelige dataaftryk, der opdateres hvert femte sekund. Enhver potentiel ændring i informationen genererer et nyt aftryk, hvilket yderligere gør den respektive ændring synlig.

De registrerede oplysninger blev gjort tilgængelige for offentligheden gennem en specifikt udpeget portal. Til statistiske formål kommer dette som et andet lag af tillid til data og dets kilder såvel som informationssikkerheden.

Med hensyn til bureaukrati i Rumænien hjalp blockchain også med rapportering efter valget: Ledelsen af ​​referaterne udarbejdet i hver afstemningssektion, hvilket yderligere resulterede i lavere omkostninger med andre enheder og menneskelige ressourcer.

Blockchain-drevne valg

Ideer om innovativ blockchain-teknologi, der revolutionerede afstemning, blev introduceret i EU i 2016, da Europa-Parlamentet startede at tackle deres implikationer for fremtiden for demokrati ved en sådan overgang fra den offline, papirbaserede proces til en moderne, forenklet og let sporet proces.

Valg af politiske partier i Estland, Norge og Schweiz har allerede anvendt blockchain-teknologi, men det er gentagne gange blevet anerkendt, at forslag om at bruge blockchain ved nationale valg skulle være i overensstemmelse med adskillige andre områder af europæisk lov, herunder fortrolighed og databeskyttelse for vælgere samt tilgængelighed for alle borgere . I Rusland blev et DLT-baseret system brugt til valget i Moskva i 2019.

Relaterede: Elektronisk afstemning med blockchain: En oplevelse fra Napoli, Italien

Sierra Leone brugte et blockchain-baseret afstemningssystem til sit præsidentvalg i 2018 og blev det første land til at gøre det, hvorved blockchain blev betragtet som en frelser i valgprocesser ved at sikre ukorrupte valg i Afrika.

Japan overvejer i øjeblikket at samarbejde med en digital identitetsapplikation for at opbygge et eget blockchain-baseret stemmesystem, der skal bruges til valg i byen Kaga. Partnerskabet planlægger at skabe en stabil og gennemsigtig valgproces med det mål at verificere vælgeridentitet og sikre, at der kun udstedes en afstemning pr. Person samt at give vælgerne mulighed for at kontrollere deres resultat, og at det blev udført korrekt på blockchain-netværket.

Relaterede: Valgdilemma: At sætte data på blockchain betyder ikke, at det er korrekt

Akademikere og cybersikkerhedseksperter er enige om, at DLT-baserede afstemningssystemer stadig er i eksperimenteringsfasen. Forskere ved Massachusetts Institute of Technology’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory betragter ikke blockchain-stemmeteknologi som pålidelig, og den har frigivet et papir, der viser, at blockchain-systemer skal afbøde følgende risici:

  • Afstemningshemmelighed
  • Softwareuafhængighed og konkurrenceevne (En fejl i softwaren bør ikke påvirke resultatet af afstemningen. Hvis der opstår en fejl, kan de, der administrerer softwaren, være enige om, at der opstod en fejl?)
  • Valgbekræftelse og revision.

I princippet kunne sådanne afstemningskrav undermineres af menneskelig indblanding og cybersikkerhedsangreb. Fintech-rummet er fyldt med tyverieksempler.

Relaterede: Blockchain-baserede afstemningssystemer har potentiale på trods af sikkerhedsproblemer

Brug af en to-trins tilgang kan dog være vejen mod e-stemmesystemer, der når modenhed. Rumænien har allerede brugt et rapporteringsværktøj til afstemning, og nationen havde tal om valgdeltagelse og yderligere statistikker, der viser, at anvendelse af blockchain-teknologi ved valg er mulig.

Denne artikel blev medforfatter af Alexandru Stanescu og Ioana Mitu.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterne alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Alexandru Stanescu er en af ​​grundlæggerne af SLV Legal, et firma med fokus på deep tech, fintech, blockchain-teknologi, krypto, rumænske startups, internationalisering og alternativ konfliktløsning. Tidligere arbejdede han som Chief Legal Officer for en blockchain-opstart inden for blockchain-juridiske felt i Baker Botts i London og med Verdensbanken inden for global praksis inden for handel og konkurrenceevne. Han er kandidat fra Columbia Law School, University of Deusto og University of Bucharest. SLV Legal er medlem af Global Legal Blockchain Consortium. Ioana Mitu er en unse hos SLV Legal og har erfaring i banksektoren. Hendes relevante arbejdshøjdepunkter de seneste år inkluderer reguleringsprocedurer for registrering, godkendelse af fusioner eller erhvervelse af kvalificerede deltagelser samt overholdelse af licenskrav over for nationale myndigheder. Hun beskæftiger sig med fintech, blockchain og start-up finansiering. Hun er en ivrig samfundsbygger i krydset mellem lov, politik og teknologi. Hun er medlem af Bukarest Advokatforening.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map