Blockchains er en fremragende løsning til beskyttelse af personlige oplysninger, del 3

Nogle iværksættere har forsøgt at øge databeskyttelsen ved at kombinere kryptering og blockchain-teknologi. Der er projekter som Oasis Labs og Enigma, der udelukkende fokuserer på at bevare brugernes privatliv. I mellemtiden har andre fokuseret på at forhindre datalagring fra virksomheder. Der er således ingen måde at garantere, at personlige data slettes i en virksomheds datasystem. Blockchain-teknologiens pålidelige konsensus sikrer, at folks data bruges korrekt.

Beskyttelse mod software- og hardwareangreb

Virksomheder som Oasis Labs, der designet Ekiden-systemet, kører smarte kontrakter uden for blockchain inden for et Trusted Execution Environment eller TEE-knudepunkt for at muliggøre den samme sikkerhed, som hvis den var i kæden..

Det isolerede sikre område af hovedprocessoren gør det muligt at beskytte kode og data helt mod software- og hardwareangreb.

Ingen, ikke engang minearbejdere, kan se koden udføres. Disse løsninger virker komplicerede, men giver privatliv ud over transaktionsniveauet.

Projekter som disse vil sandsynligvis være fordelagtige til finansiering, forretning og sundhedstjenester, hvor kontrakter ofte involverer følsomme personlige oplysninger.

Forbrugernes kontrol med personlige data

I Enigma-projektet har forskere ved Massachusetts Institute of Technology udviklet en protokol, der er oven på eksisterende blockchains. Enigma er også forpligtet til “hemmelige kontrakter” i modsætning til eksisterende “smarte kontrakter” med noder i blockchain, der er i stand til at beregne data uden nogensinde at “se” dem.

En forenklet version af hvad der kan opnås ved Enigma kan forklares med eksemplet fra André og Maria Luíza. De har forsøgt at finde ud af, hvem der har flere penge på deres bankkonto uden at afsløre det reelle antal. Det virker som en simpel opgave, men de teknologiske implikationer for at nå det er enorme. Forskere mener, at dette vil give brugerne mulighed for at kontrollere deres data.

Privatliv i udvekslingen af ​​sundhedsoplysninger mellem patienter og tjenesteudbydere

MedRec-projektet er også lanceret på MIT og søger at implementere en privatlivsløsning til sundhedssektoren. MedRec positionerer sig som ”et netværk, ikke en tjeneste”, hvilket muliggør sikker og problemfri udveksling af sundhedsoplysninger mellem patienter og tjenesteudbyderen.

I det kan patienter opretholde fuld kontrol over deres information og give udbydere adgang til deres optegnelser – ikke omvendt – som det er tilfældet i dag. Sundhedspersonale kan tilslutte sig netværket og stille patientdata til rådighed efter behov med patientens tilladelse.

MIT-forskere har allerede ledet flere piloter med andre forskningspartnere og har arbejdet på andre forbedringer. MedRec-lignende løsninger kan reducere antallet og omkostningerne ved brud på sundhedsdata, som stadig er fremherskende i branchen, og drive udviklingen af ​​nye HIPAA-kompatible elektroniske sundhedsregistreringsløsninger.

Forebyggelse af tyveri af personlige data og garanti for privatlivets fred, når varer leveres via droner

Silicon Valley startup Chronicle udvikler og understøtter udviklingen af ​​et økosystem for at øge sikkerheden for IoT-produkter. Tingenes internet – f.eks. Mobiltelefoner, køretøjer, droner osv. – Netværkssikkerhed kunne forbedres via blockchain-teknologi.

Løsningen omfattede kryptografiske mikrochips, der giver leveringsdroner en unik identitet på blockchain. IoT-applikationer bruger den unikke identitet til at give (eller nægte) dronen pålidelig adgang til sikre placeringer, såsom et hjem eller lager. Dronens krypterede chip kommunikerer med en chiplæser ved et adgangspunkt, der er forbundet til lodet, såsom et vindue eller en dør. Chiplæseren kontrollerer chipens kryptografiske signatur og verificerer dens identitet på blockchain. Når tilladelsen er bekræftet, åbnes vinduet / døren, og leveringen kan afsluttes. Familiens tegnebog kan betale for dronen ved levering – som at betale for en pizza, men automatiseret.

På samme måde vandt teknologigiganten IBM et nyt patent i slutningen af ​​sidste år for et system baseret på blockchain-teknologi. Det vil behandle privatlivs- og sikkerhedsproblemer for droner.

Den beskrevne løsning kan bruges til at styre fortrolige dataudvekslinger, såsom dem, der er relateret til dronens placering, producent, model, flyveopførsel, køretøjets nærhed til begrænsede eller forbudte flyvezoner og yderligere oplysninger, der er nødvendige for glat drift.

Patentet påpeger, at løsningen ville blive brugt til “forebyggelse af tyveri af personoplysninger via droner” med et IoT-højdemåler, der udløses ved start, sporing af pakkens højde og afsendelse af data til en blockchain-platform.

Sikring af privatlivets fred ved deling af medicinske oplysninger under COVID-19-pandemien

Da langt størstedelen af ​​befolkningen nu har smartphones, virker sporing af digitale kontakter meget rationel som en måde at kortlægge coronavirusens smitte på. Hvor mange mennesker er allerede immune og er i stand til at levere data til en bedre risikovurdering? Men hvordan udvikler du sporingsapplikationer, der er udviklet til COVID-19-pandemien sikkert?

Blockchain-teknologi er en lovende løsning på problemer med beskyttelse af privatlivets fred under kæmpe mod coronavirus. Dens arkitektur er i stand til at bevare personlige oplysninger og private data i sundhedsapplikationer.

Ni estiske virksomheder – Bytelogics, Cybernetica, Fujitsu Estonia, Guardtime, Icefire, Iglu, Mobi Lab, Mooncascade og Velvet – og adskillige offentlige institutioner er i øjeblikket ved at udvikle en decentraliseret kontaktsporing blockchain-applikation, der bevarer privatlivets fred.

Inden for dette system og designet til fuldt ud at overholde de seneste Det Europæiske Databeskyttelsesråd anbefalinger, må ingen enheder gemme alle sporingsdata og bruge dem til andet formål end kontaktsporing.

På spørgsmålet om udviklingen bekræftede Priit Tohver, en rådgiver for innovation inden for digitale tjenester i Socialministeriet:

”Vi bør ikke oprette et værktøj, der tillader indsamling af store data om befolkningen, men et værktøj, der ifølge princippet om dataminimering kun skal bruges til at reducere spredningen af ​​virussen. Disse typer applikationer bør ikke blive et generelt dataindsamlingsværktøj for nogen regering. ”

Han tilføjede, at “mens indsamling af mere omfattende datasæt kan være nyttigt til epidemiologisk modellering, er det meget usandsynligt, at det nogensinde vil opnå den form for offentlig accept og accept i vores land, som en decentral tilgang til beskyttelse af privatlivets fred kan gøre.” Den estiske blockchain-applikation skal være baseret på DP-3T-protokollen udviklet af førende fortrolighedseksperter.

Kontaktsporingssystemet, som er kompatibelt med iOS- og Android-enheder, giver enkeltpersoner mulighed for aktivt at tilmelde sig, hvis de ønsker at deltage og bidrage til denne løsning. Selve applikationen er baseret på radioer integreret i en given enhed og transmitterer et anonymt kortafstands-Bluetooth-ID.

Ansøgningen analyserer, hvilke id’er den enkelte har været i kontakt med de sidste 14 dage. Kun hvis en bestemt afstand og tidsbegrænsning mellem to enheder er registreret, betragtes en kamp som bekræftet.

Beskyttelse af personlige oplysninger ved at returnere identitetsdata til borgerne

Det nye digitale miljø, vi lever i, involverer flere teknologier og mennesker – dermed flere personlige data – og rejser det vigtigste spørgsmål om vores identiteter. Vi lærer dog stadig, hvilken “identitet i en digital verden” midler:

“Digital identitet er den samlede sum af alle attributter, der findes om os i den digitale verden, en konstant voksende og udviklende samling af datapunkter.”

Ifølge Verdensøkonomiske Forum, en fremragende digital identitet bør sætte magten i privatlivets fred tilbage i brugernes hænder. Det burde også være inkluderende, nyttigt og sikkert for alle såvel som interoperabelt, brugercentreret og decentralt.

Hvad betyder decentralisering af identitetsstyring?

Decentraliseringen af ​​identitetsstyring giver mennesker mulighed for at returnere kontrol over deres egen identitet og privatliv. Det er mere sikkert end at stole på centraliserede identitetsudbydere i form af autorisationstjenester, adgangskoder eller nøglehåndteringssystemer.

Store virksomheder som McKinsey, Microsoft, IBM og Accenture har allerede diskuteret decentrale modeller med hensyn til potentielle digitale identifikationssystemer. Mange privatlivs- og databeskyttelsesproblemer kan ikke løses via blockchain-teknologi med den universelle implementering af decentral identitetsstyring. Nu drejer alt om dette, som det kan ses inden for områder som IoT, online stemmeafgivelse, investeringer og supply chain management, blandt andre.

For at dette skal fungere, er vi dog nødt til at sætte standarder for at etablere en interoperabel måde at få adgang til disse identiteter på.

Afsluttende overvejelser

Evnen til at gennemføre transaktioner på en måde, der beskytter information, er af grundlæggende betydning for at skabe en verden, der respekterer digitalt privatliv, som for nylig har været forhøjet til kategorien grundlæggende princip for en decentraliseret fremtid af World Economic Forum.

Når det kommer til privatlivets fred, er der ingen sølvkugle, men adskillige metoder og mekanismer sikrer dets beskyttelse i henhold til specifikke anvendelses tilfælde.

Selvom denne artikel ikke udtømmer alle prismer om emnet, håber jeg, at det vil være nyttigt for virksomheder og forbrugere, der tilskynder til søgning efter beskyttelse af privatlivets fred via blockchain-løsninger.

Dette er del tre af en serie med flere dele om privatlivets fred med blockchain-teknologi – læs del et her og del to her.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Tatiana Revoredo er stiftende medlem af Oxford Blockchain Foundation og strateg i blockchain fra Saïd Business School, University of Oxford. Derudover er hun ekspert i blockchain-forretningsapplikationer fra MIT og CSO fra theglobalstg.com. Tatiana er blevet inviteret af Europa-Parlamentet til den interkontinentale Blockchain-konference og inviteret af det brasilianske parlament til den offentlige høring om lovforslag 2303/2015. Hun er forfatter til to bøger – Blockchain: Tudo O Que Você Precisa Sabre og Cryptocurrency in the International Scenario: What is the Position of Central Banks, Government and Authorities About Cryptocurrency?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map