Er skatteoverførsler til Puerto Rico det værd for kryptoindehavere?

Nogle i kryptosamfundet har omfavnet Puerto Rico, som synes at have gjort et godt stykke arbejde med at promovere sig selv. Men er det noget for dig? Jeg kan kun løse skattemæssige spørgsmål, ikke noget andet.

I vid udstrækning afhænger skatteproblemerne af, hvilken type indkomst du vil generere, hvad enten det er personligt eller forretning, hvorfra du genererer det, og hvornår indkomsten – eller endda værdiansættelsen af ​​aktiver – opstår. Ideelt set vil du have, at al indkomst og al gevinst skal komme fra Puerto Rico, og at al indkomst og endda værdiansættelse af aktiver skal ske, efter at du bliver bosiddende.

Amerikanske skatter

Lad os starte med den antagelse, at mange amerikanere føler sig for skattepligtige. Vi har føderale skatter og i de fleste tilfælde også statslige skatter. Det er aldrig behageligt at betale enorme mængder statsskatter i Californien, New York eller andre steder. Men nu hvor du kan træk kun $ 10.000 af statslige og lokale skatter på din føderale selvangivelse, kan du føle, at du fik citronsaft i en allerede smertefuld papirskæring. Når det kommer til statsskatter, synes det meste af bevægelsen at være rettet mod skattefrie stater som Texas, Florida, Washington, Wyoming eller Nevada.

Californiens Franchise Tax Board (FTB) har mange årtiers erfaring med californiere, der måske ønsker at gå over statsgrænsen meget tæt på at sælge deres firma eller dem, der afslutter en retssag eller en anden mega-indkomstbegivenhed. Hvordan og hvornår du tager sådanne handlinger, kan det have meget at gøre, når det kommer til, hvordan du skal reagere på FTB. I Californien er det ikke noget nyt at flytte væk på grund af skat. For nylig bliver nogle mennesker sat, men prøver at undgå Californien og andre statsskatter med tillid.

Puerto Rico – For godt til at være sandt?

For skatteydere, der tænker i en endnu større skala, nogle amerikanere selv give afkald på statsborgerskab, gennemgår en exitproces med IRS og Department of State. Det er alt for drastisk for de fleste mennesker. Derefter er der Puerto Rico, som virker lokkende. Annoncerne antyder, at du ikke behøver at kaste dit pas, men kan betale en brøkdel af de skatter, du gør nu. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men vent, er ikke amerikanske statsborgeres verdensomspændende indkomst skattepligtig? Ja, men Puerto Rico er et amerikansk samfund.

Det er en del af USA, men på nogle måder stadig uafhængig. Dens skattesystem er en hybrid: del USA, del ikke. Hvis du virkelig kan flytte dig selv og / eller din virksomhed, kan du muligvis skære din indkomstskat helt ud. Men som med næsten alle ting relateret til skat, skal du være forsigtig. Samspillet mellem IRS og skattevæsenet i Puerto Rico er nuanceret og kræver, at nogle Puerto Ricans arkiverer til IRS, nogle med Puerto Rico Department of Finance, og nogle med begge. Puerto Rico håber stadig at lokke amerikanske fastlandere med en indkomstskat på kun 4%.

Juridisk at undgå den føderale sats på 37% og yderligere 13,3% i Californien (og også i andre stater) lyder ret godt. Derudover er der ingen skat på udbytte og ingen kapitalgevinstskat i Puerto Rico. Imidlertid er nogle store advarsler i orden.

Flyt, og sælg derefter?

Først – og det ser ud til at være det mest almindelige spørgsmål, som skattetrætte folk stiller til Puerto Rico – glem alt om let at undgå amerikansk skat på styrkelsen af ​​dine aktiver, før du flytter. Det er rigtigt, det er værd at understrege dette punkt.

Hvis du flytter med værdsat aktie, Bitcoin eller anden ejendom og derefter sælger, er al denne opskrivning inden flytningen stadig underlagt amerikansk skat. Du kan være bona fide bosiddende i Puerto Rico, når du sælger, men du er stadig nødt til at betale amerikansk skat af al værdiansættelse inden dine flytninger i dine aktiver. Kun din opskrivning efter flytning er underlagt de særlige skatteregler i Puerto Rico. Faktisk skal du generelt vente hele 10 år efter at du flytter for at undslippe amerikansk skat på al påskønnelse før flytningen. Men 10 år er lang tid, så ideen om “flyt, så sælg” er næppe en hurtig løsning.

Hvad med at flytte til Puerto Rico og derefter sælge din amerikanske ejendom? Svaret: Det vil altid være amerikansk kildeindkomst. Det betyder, at det er fuldt beskattet i USA, selvom du flytter til Puerto Rico, og selvom du venter 10 år, før du sælger. Hvad med at sælge californisk ejendom? Du gættede det, ikke kun er det altid amerikansk kildeindkomst, men det er også altid kildeindkomst i Californien.

Hvis du bare overvejer at flytte ved siden af ​​Nevada, kan du flytte til Nevada og derefter sælge din ejendom i Californien? Ja, selvfølgelig, men du skal betale skat i Californien på dette salg, selvom du ikke længere er bosiddende. Men cheer up, lager eller Bitcoin er normalt anderledes.

Når vi vender tilbage til Puerto Rico, er der også andre grundlæggende om reglerne. For det første, som med ethvert træk, skal du rent faktisk flytte. Dit skattehjem – dvs. dit rigtige hjem – skal være i Puerto Rico. Husk, ligesom enhver bevægelse fra en stat til en anden, skal den være reel. Prøv at undgå rodede fakta, der ikke ligner et permanent træk. Hvis det er muligt, skal du sælge dit hjem, flytte din familie, afbryde forbindelserne til dine gamle lokale klubber osv.

Når alt kommer til alt, hvis du senere regeres for ikke at være bosiddende i Puerto Rico, er IRS tilbage på billedet og beder om skatter, sanktioner og renter. For at kvalificere sig til særlige fordele, en person må ikke have været bosiddende i Puerto Rico inden for de sidste 15 år. Du skal være bosiddende i Puerto Rico inden 31. december 2035, og du skal bo der i mindst 183 dage om året. Du skal også gøre papirerne og indgive en ansøgning til skattemyndigheden der.

Når den er godkendt, bliver den en bindende kontrakt, der lover dig: 1) skattefri rente og udbytte, der optjenes, efter at du er blevet hjemmehørende, 2) ingen langsigtet kapitalgevinstskat ved påskønnelse, efter du er blevet hjemmehørende, og 3) 5 % skat på langsigtede kapitalgevinster til styrkelse, inden du flytter til salg i løbet af dine første 10 år som beboer.

Puerto Rico har også attraktive incitamenter for virksomhedsejere. Men endnu en gang skal du faktisk flytte virksomheden, medarbejderne og så videre. Har du nogensinde bemærket, at intet synes at være simpelt, når det kommer til skat?

Robert W. Wood er en skatterådgiver, der repræsenterer klienter over hele verden fra kontorer på Wood LLP, i San Francisco. Han er forfatter til adskillige skattebøger og skriver ofte om skatter til Forbes.com, skattenotater og andre publikationer.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterne alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger. Denne diskussion er ikke beregnet som juridisk rådgivning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map