EU ændrer AML-love for kryptotrading som amerikanske overvejelser: ekspertblog

Ekspertblog er Cointelegraphs nye artikelserie af kryptoindustriens ledere. Det dækker alt fra Blockchain-teknologi og kryptokurver til ICO-regulering og investeringsanalyse. Hvis du vil blive vores gæsteforfatter og blive offentliggjort på Cointelegraph, bedes du sende os en e-mail på [email protected]

Larry Fink, administrerende direktør for verdens største kapitalforvaltningsselskab, BlackRock, fortalte et panel ved Institute of International Finance:

"Bitcoin viser dig bare, hvor stor efterspørgsel efter hvidvaskning af penge der er i verden. Det er et indeks over hvidvaskning af penge."

Finks stemning med hensyn til virtuelle valutaer afspejlede en embedsmand fra IRS Criminal Investigation Division der fortalte journalister i 2013 – efter at have afsluttet en multi-jurisdiktionsundersøgelse og lukket en virtuel valutaudveksling på 6 milliarder dollars til hvidvaskning af penge:

“Hvis Al Capone levede i dag, ville han skjule sine penge på denne måde.”

Narkotika og hvidvaskning af penge

For nylig offentliggjorde US Drug Enforcement Administration (DEA) en rapport der giver et overblik over USA’s bestræbelser på at politiere den globale ulovlige handel med stoffer. Rapporten hævder, at virtuelle valutaer – Bitcoin, Zcash, Monero og Ethereum – i stigende grad bliver brugt i den digitale undergrund for at lette handelsbaserede hvidvaskningsordninger for grænseoverskridende kriminelle organisationer (TCO).

I løbet af de sidste 10 år har lægemiddellandskabet i USA ændret sig meget, idet opioidtruslen nåede epidemieniveauer i en betydelig del af landet. Narkotikaforgiftning er den største dødsårsag i USA, hvor ca. 170 mennesker dør af det hver dag. Opioidepidemien blev erklæret en national nødsituation af præsident Trump i august sidste år, da Bitcoin handlede til $ 4.000.

Mexicanske TCO’er og El Chapo

Ifølge DEA’s rapport er de mexicanske TCO’er den største kriminelle narkotikatrussel mod USA. I begyndelsen af ​​dette år, da Bitcoin handlede til $ 1.000, blev Sinaloa Cartel kingpin Joaquin Archivaldo Guzman Loera (El Chapo) udleveret af Mexico til USA. Udleveringen fulgte efter Mexicos genindfangelse af den flygtige narkobaron efter hans fræk flygtning fra et maksimalt sikkerheds mexicansk fængsel via en detaljeret kilometer lang tunnel, der forbandt hans fængselscelle.

I USA står El Chapo overfor et lang liste over anklager, herunder narkotikahandel og hvidvaskning af penge til at drive en af ​​de mest magtfulde og sofistikerede transnationale narkotikahandelorganisationer i denne verden.

DEA’s rapport knytter den ekstreme succes for de mexicanske TCO’er til flere faktorer, såsom:

  1. Ved at kontrollere lukrative sydvestlige narkotikasmuglingskorridorer eksporterer og transporterer mexicanske TCO’er betydelige mængder ulovlige stoffer til USA. El Chapo pralede i et interview med magasinet Rolling Stone med, at han kunne “levere mere heroin, methamfetamin, kokain og marihuana end nogen anden i verden.” Han tog stolt æren for at have overvåget op til halvdelen af ​​de ulovlige stoffer, der kommer til USA fra Mexico.
  2. For at opnå dette sagde El Chapo, at han havde ”en flåde af ubåde, fly, lastbiler og både." Sidste år konfiskerede mexicanske retshåndhævende myndigheder Sinaloa Cartels 599 fly – en flåde større end Aero Mexicos. Nogle af disse fly var udstyret med de nyeste intelligens-, overvågnings- og rekognosceringsteknologier (ISR), der ikke blev opdaget af den amerikanske grænsepatrulje.
  3. Efter at have solgt de ulovlige stoffer i USA – som indbragte 64 milliarder dollars hvert år – havde de mexicanske TCO’er brug for en måde at få narkotikapengene tilbage til Mexico. Det blev stadig vanskeligere for mexicanske TCO’er at deponere deres ulovlige kontante provenu direkte i amerikanske banker og andre finansielle institutioner, når verdens største banker – HSBC, Wachovia og Citigroup – blev ramt med milliarder dollars i sanktioner for hvidvaskning af mexicanske kartelpenge. Mexicanske TCO’er blev tvunget til at ty til mere komplekse multi-jurisdiktionelle handelsbaserede hvidvaskningsordninger (TBML), der omfattede brug af kryptovalutaer.

Hvidvaskning af penge ved hjælp af kryptokurver

DEA-rapporten påpegede, at Kina er blevet et vigtigt knudepunkt for ordninger med hvidvaskning af penge. TCO’er køber store forsendelser af “fremstillet i Kina” varer ved hjælp af Bitcoin. Disse “fremstillede i Kina” -varer sendes derefter til forretningsfolk i Mexico og Sydamerika, der godtgør TCO’erne i lokal valuta. Bitcoin-betalinger er meget populære i Kina, fordi det kan bruges til anonymt at overføre værdi til udlandet og omgå Kinas kapitalstyring.

USA foreslår, at kryptokurver ændres til AML-lovgivningen

Den 28. november 2017, da Bitcoin handlede til $ 9.880, holdt den amerikanske domstolskomité en høring om senatregning S. 1241 med titlen ” Bekæmpelse af hvidvaskning af penge, finansiering af terrorisme og falskmøntneri fra 2017. ” Dette lovforslag ændrer de nuværende amerikanske love om hvidvaskning af penge (AML) ved at gøre virtuelle valutaer mere som et mål for reguleringstilsyn. Forudbetalte enheder, digitale tegnebøger og andre digitale valutaudvekslere er underlagt rapporteringskrav, hvis de indeholder den virtuelle valutaækvivalent på $ 10.000 eller højere.

Ifølge formanden for retsudvalget, senator Chuck Grassley, er S. 1241 designet til at hjælpe med at modernisere amerikanske AML-love. Grassley forklaret:

“[S. 1241 vil] give retshåndhævelse flere værktøjer til at retsforfølge og lukke juridiske smuthuller. Det vil afklare reglerne for bevis for anklagere og dommere, hvilket igen vil bidrage til at øge domfældelsen. Det vil gøre det lettere at gå efter narkotika, narkotikakarteller og terrororganisationer ved lettere at kunne gribe virtuelle valutaer. ”

EU ændrer AML-gennemsigtighedslove for kryptotrading

Europæiske regeringer presser på for global Bitcoin-regulering på G20-niveau, koordineret af Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD). Midt i stigende alarm for, at virtuelle valutaer bruges af multinationale hvidvaskere, narkotikahandel og terrorister, forklarede det tyske finansministerium:

“Det giver mening at diskutere de spekulative risici ved virtuelle valutaer og deres indvirkning på det finansielle system på internationalt plan.”

Flere EU-lande vil oprette sammenkoblede registre i år for at registrere detaljer om det gavnlige ejerskab af blandt andet virksomheder og tillid i henhold til EUs fjerde direktiv om hvidvaskning af penge (4AMLD). Disse centrale registre over reelle ejere vil blive stillet til rådighed for lokale skattemyndigheder og vil blive delt mellem skattemyndigheder i EU (OECD-BEPS-aktion 12).

Den 20. december 2017, da Bitcoin handlede til $ 17.000, blev Europa-Parlamentet og dets udøvende arm, Det Europæiske Råd, enige om at ændre 4AMLD. Denne ændring vil gøre virtuelle valutavekslingsplatforme og tegnebøger underlagt de positive krav til ejerskabsrapportering (4AMLD Virtuel valutaændring).

Disse nye regler vil kræve en øget gennemsigtighed hos trusts og handelsselskaber, som vil blive presset til at afsløre indehavere af virtuel valuta for at modvirke potentiel hvidvaskning af penge, skatteunddragelse og terrorfinansiering. Primært blandt disse regler er et krav om at give oplysninger om reelt ejerskab til myndigheder og “enhver person, der kan demonstrere en legitim interesse” for at få adgang til data om de reelle ejere af trusts..

4AMLD-ændringen af ​​virtuel valuta skal formelt vedtages af EU-medlemsstaterne og omdannes til national lovgivning inden for 18 måneder.

Selva Ozelli, Esq., CPA er en international skatterådgiver og CPA, der ofte skriver om skattemæssige, juridiske og regnskabsmæssige spørgsmål for TaxNotes, Bloomberg BNA og OECD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map