Kunne Crypto overholde sharialoven? Eksperter svarer

Stigningen i popularitet af Bitcoin (BTC) og andre kryptokurver har ført til diskussionen blandt islamiske lærde om digital valuta overholdelse af islamisk kanonisk lov.

Islamisk lov – kendt som sharia – er baseret på Koranens lære og inkluderer regler vedrørende finansielle aktiviteter, der hævder at være enten “haram” (ulovlig) eller “halal” (lovlig). Haram vs. halal-kryptodebatten har været i gang siden Bitcoins oprindelige stigning i popularitet. Google søger efter sætningen “Bitcoin halal”Toppede i december 2017, da den førende kryptovalutas pris ramte rekordhøjder på omkring $ 20.000 pr. Mønt, mens“Bitcoin haram”Blev forespurgt mest i januar 2018.

Relateret: Er Bitcoin Halal? Hvordan kryptovaluta overholder Islam og Sharia

Tilbage i april 2018 udgav en indonesisk fintech-opstart en rapport med titlen “Is Bitcoin Halal or Haram: A Sharia Analysis”, skrevet af virksomhedens interne sharia-rådgiver, og konkluderede, at Bitcoin generelt er tilladt i henhold til sharialoven..

En lignende idé kunne findes i “Shariah-faktoren i kryptovalutaer og tokens” udstedt af Shariyah Review Bureau, med licens fra Central Bank of Bahrain, der sagde, at digitale valutaer kan være sharia-kompatible “hvis de er struktureret korrekt.”

I mellemtiden, tilbage i januar 2018, Egypts stormufti Shawki Allam – landets øverste muslimske gejstlige – hedder for et forbud mod Bitcoin, idet den siger, at den digitale valuta er forbudt af islam.

Efter 10 års eksistens diskuteres spørgsmålet om, hvorvidt Bitcoin faktisk kan være i overensstemmelse med sharia-lovgivningen, i branchen. For at se, hvor vi er ved debatten i dag, bad vi en række eksperter inden for sharia-lovgivning og finans om at tage spørgsmålet op igen. Det skal bemærkes, at mange eksperter nægtede at give kommentarer til et så følsomt emne.

Er Bitcoin Halal eller Haram?

Mohd Ma’Sum Billah, professor i finans og forsikring ved Islamic Economics Institute, King Abdul Aziz University, Saudi-Arabien, medlem af Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions Governance and Ethics Board (AGEB), Bahrain og Revisionsudvalget, Allied Cooperative Insurance Group, Saudi Arabien

I bølgen af ​​teknologisk fremskridt er det en nye æra af fintech uden undtagelse af kryptokurrency som blandt de hurtigst voksende og behørigt værdsatte finansielle kapitler, der vibrerer den globale økonomi markant. Lige siden 2013 har adskillige digitale valutaer svævet i cyberspace og tiltrækket det globale marked for at maksimere investeringsmulighederne for alle med en smart formel med mindre råd til, mindst mulig bankbesvær og næsten nul omkostninger, hvor Bitcoin hidtil har sikret sin førende platform. Selvom det endnu ikke er etableret, men en blandingsopfattelse hjemsøger det globale sind om, at kryptokurrency er en ny dimension for at øge den globale økonomi enten som en alternativ valuta eller en blyvaluta eller en supplerende valuta. Ikke desto mindre er den fælles antagelse, at bæredygtigheden af ​​kryptokurrency på grund af dens betydelige vækst med største forståelse bør forblive ubestridelig.

Påskønnelsen af ​​kryptokurrency blandt muslimer er intet mindre – især blandt de unge, der ivrigt ser frem til at blive involveret i kryptokurrency, enten gennem investerings- eller etableringsmuligheder, drømmer om at blive smarte iværksættere og uden bekymringer om at afhænge af det traditionelle jobmarked.

Alligevel er der forvirring i tankerne om, hvorvidt eksisterende kryptokurver er berettigede under sharia-principperne og / eller inden for den guddommelige etiske standard. Der er blandede synspunkter blandt muslimer og islamiske lærde, hvor nogle afviser ideen på grund af garar (usikkerhed) eller gash (misbrug). Nogle sætter pris på det på grund af darurah (nødvendighed) eller tahsiniyah (velstand), mens nogle forbliver tavse og ser frem til at se en med sharia-godkendelser.

Efter min ydmyge forståelse er kryptokurrency konceptuelt ikke haram. Man skal snarere tilpasses og værdsættes behørigt som en vej for alle til at trives i den fælles økonomi fra mikro til makro i den globale virkelighed ved at mindske afhængigheden af ​​en gældsbaseret økonomi. Imidlertid behandles de eksisterende fænomener i kryptokurver muligvis ikke som halal ubetinget på grund af nogle af deres tekniske problemer, operationelle mekanismer og juridiske status, som ikke er i overensstemmelse med sharia-principper og etiske bekymringer. Blandt eksemplerne er: det element af garar, der er involveret i modtageren, fondens bevægelse er uden regulatorisk standard, usikkerhed for investorerne (brugerne), monopol uden nogen reguleringsstandard og ingen risikoplan.

Derfor at nyde med en halal kryptokurrency, en skal designes inden for Maqasid al-Shari’ah (guddommelige mål) og det er: en standard sharia-kompatibel reguleringsstandard, sharia-retningslinjer og politikker, et sharia-tilsynsorgan til at overvåge enhver aktivitet inden for Maqasid al-Shari ‘ ah, undgå ethvert element af garar i ethvert aspekt af etableringen eller driften, etablering af modtageren (virksomheden) ved at opretholde en standardkonto, skal driften være en aktiv-backing med værdifuld eksistens, instrumenter og principper til at lette driften skal være retfærdiggjort af sharia (al-‘Aqd, al-Ujrah, al-Ju’alah, al-Wakalah, al-Wadiyah, al-Amanah, al-Hewalah, al-Zakat, al-Waqf og al-Tabarru’at) og socialt ansvar af Zakat (almisse), Waqf (legat) og Tabarru’at (velgørenhed) over indkomsten.

Denne opfattelse deles også af mange nutidige sharia-lærde og økonomer; blandt dem er de synspunkter, der blev udtrykt i den nylige konference om kryptokurrency, der blev afholdt på Fiqh Academy i Jeddah den 10. september 2019 af Sheikh Mohammed Alabdulraheem (en strålende islamisk økonom, Saudi-Arabien) og Abdul Qayom (en førende sharia-lærd ved Det Islamiske Universitet) , Madinah). Til yderligere reference er der min seneste bog, “Halal Cryptocurrency Management,”Som giver flere løsninger til en halal-kryptokurrency med industriel virkelighed, og min kommende bog om islamisk fintech,“ Realisering og industrielle løsninger ”, som skal udgives af Palgrave MacMillan & Springer, Schweiz i 2020.

De voksende fænomener med kryptokurrency og på ingen undtagelse fra dens halal-alternativ kan være lovende med betydelige resultater, og fremtiden for en halal-kryptokurrency kan således forventes at blive positioneret som mindst en supplerende valuta for at maksimere muligheden som en mest bekvem valuta for alle udover at nyde smart investeringsmulighed og skabe bæredygtige iværksættermål inden for Maqasid al-Shari’ah.

Farrukh Habib, forsker ved International Shari’ah Research Academy for Islamic Finance (ISRA), Shari’ah Advisory Board Medlem af Salihin Shari’ah Advisory Sdn Bhd; medredaktør af ISRA International Journal of Islamic Finance (IIJIF).

Med hensyn til spørgsmålet, om kryptokurrency er halal eller ej, vil jeg sige, at der i øjeblikket er mere end 2.800 aktive kryptokurver på markedet. Hver af dem har forskellige egenskaber, så jeg kan ikke give en generel eller tæppe afgørelse om tilladelse eller ulovlighed af alle kryptokurver. Nogle af sharia-lærde har faktisk udsendt fatwas og sharia-udtalelser sådan. For eksempel har i nogle lande religiøse myndigheder udstedt fatwa om uacceptabiliteten for kryptovalutaer som Egypten, Palæstina og Tyrkiet og institutioner som Darul Uloom Deoband i Indien. Interessant nok har nogle institutioner og Shariah-lærde godkendt kryptokurver, som Jamiatur Rasheed i Pakistan og Daud Bakar i Malaysia. Men jeg har generelt observeret, at fremgangsmåderne i denne henseende ikke er holistiske og dybe nok. Sharia-forskere skal have en omfattende forståelse og en islamisk juridisk karakterisering af kryptokurver, før de udsteder nogen fatwa eller danner sig en sharia-mening om den sag..

På baggrund af principperne for islamisk retspraksis vil jeg sige, at først er udtrykket kryptovaluta en misvisende betegnelse. De skal kaldes kryptoaktiver, fordi ikke alle kryptoaktiver er valutaer; de fleste af dem mangler nogle grundlæggende funktioner i en valuta, såsom et værdilager, byttemiddel og en regningsenhed. Derfor er en mønt ikke den eneste type kryptoaktiver, der er også andre typer tokens til andre formål. Jeg har promoveret denne tilgang i næsten tre år nu på globalt plan, og jeg er glad for at se, at mange sharia-lærde og religiøse institutioner nu er begyndt at blive enige med mig om denne tilgang.

For det andet afhænger shariaoverensstemmelsen for et kryptoaktiv af forskellige faktorer: for eksempel karakteren af ​​selve kryptoaktivet, dets udstedelses- og distributionsmekanismer, underliggende projekter eller aktiver, dets anvendelse osv. Andre eksterne faktorer er også meget vigtige for at bestemme tilladelsen eller ulovligheden af ​​sådanne aktiver. Efter at have forsket i et par år, har jeg skabt en omfattende ramme og kriterier for at kontrollere, om et kryptoaktiv er sharia-kompatibelt eller ej. Derfor fortjener hvert krypto-aktiv en separat islamisk juridisk behandling og sharia-afgørelse.

Som jeg nævnte før, har mange sharialærde udsendt blandede fatwas og sharia-afgørelser baseret på misforståelser. Det skabte forvirring blandt muslimske deltagere i kryptoverdenen. Derfor er modtagelsen fra dette enorme segment ikke signifikant. Baseret på min “Sharia-screening” metode / kriterier har jeg kontrolleret forskellige kryptoaktiver for deres tilladelse eller på anden måde – og lettet mange muslimer i aktivt at deltage i denne teknologiske revolution. Fremadrettet ser jeg, at muslimske regeringer ville være mere interesserede i at udstede deres nationale valutaer i form af kryptoaktiver. Iran, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater arbejder allerede på disse linjer. Og en sund lovramme vil også understøtte dette fænomen i en positiv retning. Til sidst vil dette også få sharia-lærde til at tilpasse deres fatwas på en bedre måde.

Atif R. Khan, administrerende direktør, Ethica Institute of Islamic Finance

I islamisk økonomi gives forskel til videnskabelig konsensus om nye forhold som kryptokurrency. Det tætteste, vi har for en sådan konsensus i islamisk finansiering, er AAOIFI eller Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions, det førende standardindstillingsorgan i branchen. Indtil i dag er vi ikke opmærksomme på en udtalelse fra dem om tilladelsen af ​​kryptokurver.

Disse citater er redigeret og kondenseret.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterne alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map