Muligheder for blockchain i politiets efterforskning

Problemet med spredning af cyberkriminalitet bliver mere akut i dag, og udviklede lande med høje bruttonationalproduktrater lider i langt højere grad end udviklingslande. Dette skyldes, at jo mere avancerede teknologier bruges af samfundet, jo stærkere afhænger det af digitale strukturer. Og dette skaber igen muligheder for cyberkriminelle. I 2021 er skaden fra cyberkriminalitet forudsagt at være $ 6 billioner – dobbelt så meget som i 2015.

I mellemtiden er begreberne cyberkriminalitet og cyberterrorisme forskellige i forskellige retlige systemer. Nogle kriminologer deler disse begreber; andre betragter dem som ækvivalenter. Barry Collin, seniorforsker ved Institute for Security and Intelligence i Californien, først defineret udtrykket “cyberterrorisme” i 1980’erne. Han forstod denne betydning som en konvergens mellem den virtuelle og fysiske verden og så ingen forskel mellem cyberkriminalitet og cyberterrorisme. Senere dukkede andre definitioner af udtrykket op.

United States Federal Bureau of Investigation henviser til cyberterrorisme som et bevidst angreb på enhver information, der resulterer i vold mod ikke-stridende og andre sociale og nationale grupper. Denne definition er dog temmelig vag, fordi den let klassificerer næsten enhver online-svindel som cyberterrorisme. Et andet kendetegn ved cyberterrorisme er den hyppige omtale af den i forbindelse med kryptokurver.

Sporing af transaktioner

Blockchain-teknologi giver en bred vifte af muligheder for at undersøge forbrydelser og modvirke mulige angreb fra cyberkriminelle. På den ene side tillader en blockchain at spore mistænkelige transaktioner og blokere bevægelsen af ​​midler ind på konti for potentielle kriminelle og personer, der er forbundet med dem. Det er også muligt at spore ICO-venturefonde for at bevise misbrug og underslæb af investorers midler. På den anden side vil de efterforskningsdata, der er gemt på blockchain, samt andre retsmedicinske databaser samtidig være mere tilgængelige og sikre. Dette vil gøre det muligt for retshåndhævelse at gemme hele spektret af information, du har brug for – forseelser, borgeres og statsløse personers biometri, strafferegistre, eftersøgte lister og mange andre.

Mange terrorister er begyndt at stille deres krav i kryptokurver, hvilket naturligvis giver det et dårligt ry. Oprindeligt blev kryptokurver designet til at være grænseløs, hvilket betyder at de burde være sværere at spore. Desværre har mange regeringer besluttet at tage den nemmeste vej ud: at forbyde brugen af ​​kryptokurver på deres territorier. Mange højt profilerede tilfælde af bedrageri i kryptorummet og det kraftige fald i værdien af ​​kryptokurver i 2018 har sat den voksende industri i en usmagelig position i øjnene af retshåndhævelse.

For nylig har en række virksomheder aktivt udviklet blockchain-løsninger til bekæmpelse af hvidvaskning af penge. Nogle af dem bliver med succes brugt inden for analyse og risikoovervågning for kryptokurrency-transaktioner. Blockchain-analysestarten Coinfirm har udviklet en AML-platform, der giver mulighed for at spore mistænkelige transaktioner og imødegå økonomisk terrorisme ved hjælp af over 270 risikoindikatorer. Også den franske cybersikkerhedsspecialist Nigma Conseil og det østrigske teknologiske institut annoncerede deres blockchain-platform til retsmedicinsk videnskab tidligere på året. Platformen sigter mod at give brugerne mulighed for at overvåge og strømline blokoperationer.

Tilfælde af personoplysninger og tyveri af intellektuel ejendom registreres oftere. Handlingen fra cyberterrorister og cyberkriminelle miskrediterer retshåndhævende organer, fordi de sidstnævnte oftest er underudstyrede til at forsvare sig mod sådanne angreb og reagere hurtigt på dem.

Hacking forekommer både på lokalt niveau, såsom den berygtede Yahoo hack der målrettede mod alle 3 milliarder konti af brugere og på det internationale niveau, hvor et lands regering bebrejder et andet for hackingen, hvilket fører til en forværring af udenlandske forbindelser. Før fremkomsten af ​​Bitcoin (BTC) i 2008 var der ingen løsning på dette problem og ingen alternativer til centraliseret datalagring. Hver database havde en sårbarhed, der, hvis hacket, ville give adgang til alle de lagrede data og frigøre friheden til at foretage ændringer efter ønske.

Bryder ind i efterforskningen

Hovedproblemet er princippet om datalagring. Det er organiseret som et centraliseret system. Når du får adgang, kan du nemt foretage de ønskede ændringer eller endda slette alle eksisterende oplysninger. For eksempel gemmer databaser i Ministeriet for Indre Anliggender følsomme oplysninger om eftersøgte kriminelle. Hvis systemet brydes, vil hackere kunne manipulere med beviser, hvis resultat potentielt kan udelukke kriminelle fra igangværende efterforskning.

I dag er alternativet til centraliseret informationslagring brugen af ​​et blokeringssystem: et system uden central lagring og en databaseadministrator. Data gemmes på computere fra alle netværksmedlemmer. Integritet og sikkerhed garanteres ved hjælp af kryptografiske primitiver – hash-funktion, asymmetrisk kryptering, brug af nøgler osv. Derudover giver blockchain-teknologi dig mulighed for at spore, hvem der har foretaget disse ændringer, og hvornår fordi du har brug for en særlig nøgle for at få adgang. Alle nøgler gemmes ikke centralt, men personligt hos hver bruger. Der er ikke et enkelt punkt til at angribe hele databasen, hvilket betyder, at der ikke er nogen måde at stjæle alle data på én gang.

Databaser over vigtige statslige institutioner vedligeholdes for det meste af en central organisation. Dette betyder, at for at få information, skal de kriminelle knække et enkelt mål, hvorefter de let kan stjæle data. Hvis vi forestiller os, at hele databasen i Ministeriet for Indre Anliggender er information fordelt på flere organisationer, ville hver organisation have sin egen adgangsnøgle, hvilket effektivt øger dens sikkerhed. Ved hjælp af blockchain-teknologi kan brugerne gendanne kronologien for at foretage ændringer i databasen.

I tilfælde af centraliserede databaser er kun sikkerhedskopier tilgængelige på et bestemt tidspunkt, men ikke det komplette billede af alle processer, der nogensinde forekommer i databasen. I digital retsmedicin er det undertiden nødvendigt at undersøge elektroniske enheder og udtrække deres data.

Straffesagsmaterialer, protokoller og information fra forskellige kilder vil snart blive behandlet af kunstig intelligens, og efterforskere behøver ikke længere at gøre det manuelt og spilder værdifuld tid og menneskelige ressourcer. Takket være teknologiske fremskridt registrerer systemet automatisk mistænkte, når de kontakter andre personer. For eksempel vil processen med at indsamle beviser blive forenklet: Det vil være muligt at identificere lovovertrædere ud fra deres DNA.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Maxim Rukinov er chef for Distribueret Ledger Technologies Center ved Sankt Petersborg State University. Han har en juridisk grad og en ph.d. inden for økonomiske videnskaber. Maxim har specialiseret sig i forvaltning af investeringsporteføljer og økonomisk analyse. Hans ekspertise er bekræftet af MIT Sloan School of Management. Han har også forfattet videnskabelige publikationer om økonomisk sikkerhed og virkningen af ​​sanktioner på den russiske økonomi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map