Petro kunne ikke redde Suns-sammensværgelsens kartel fra sanktionernes sving

I slutningen af ​​februar afslørede den amerikanske indvandrings- og toldhåndhævelse sit Cryptocurrency Intelligence Program, der er målrettet mod peer-to-peer- og darknet-markeder til ulovlig brug af kryptovalutaer. Derefter anklagede det amerikanske justitsministerium på en pressekonference en måned senere den venezuelanske præsident Nicolas Maduro og 14 andre topembedsmænd i landet. Anklagerne inkluderer gearing af politiske kontorer, finansielle systemer og kryptokurver til at gennemføre og skjule en massiv regeringsdrevet narkotikahandel, narkoteksterrorisme og korruption i over 20 år. Denne systemiske korruption ransagede Venezuela for milliarder af dollars og ødelagde landet økonomisk, ifølge de amerikanske anklagere.

USA hævder, at Maduro og “Solens kartel,”En narkotikahandelorganisation bestående af højtstående militær, embedsmænd og efterretningsoperatører, våbnet 250 ton kokain mod USA, som de angiveligt leverede via Mellemamerika med fly eller via Caribien med båd.

“Maduro og de andre tiltalte havde udtrykkeligt til hensigt at oversvømme De Forenede Stater med kokain for at underminere vores nations sundhed og velvære,” sagde den amerikanske advokat Geoffrey Berman. hævdede.

I en separat anklage, det sydlige distrikt i New York opkrævet Venezuelas superintendent for kryptokurrency, Joselit Ramirez Camacho og andre for at have deltaget i en række forbrydelser i et forsøg på unddragelse af US Office of Foreign Assets Control sanktioner. Ifølge til retspapirer instruerede Camacho en amerikansk person om at åbne en bankkonto og oprette et shell-selskab i Istanbul, Tyrkiet, der skulle bruges i en ordning til at hvidvaskse provenuet af deres ulovlige aktivitet for at undgå OFACs sanktioner.

Alysa Erichs, fungerende administrerende direktør for ICE’s Homeland Security Investigations, forklaret i DOJ’s pressemeddelelse:

”Denne undersøgelses samarbejdsvilje er repræsentativ for det igangværende arbejde, HSI og internationale retshåndhævende myndigheder udfører hver dag, ofte bag kulisserne og ukendt for offentligheden, for at gøre vores samfund sikrere og fri for korruption. […] HSI’s globale rækkevidde og forpligtelse til aggressivt at identificere, målrette og undersøge personer, der overtræder amerikanske love, udnytter finansielle systemer og gemmer sig bag kryptokurrency for at fremme deres ulovlige kriminelle aktivitet. Lad denne anklage være en påmindelse om, at ingen er over loven – ikke engang magtfulde politiske embedsmænd. ”

Verdens første nationale kryptokurrency – Petro

Begrebet nationale, bi-nationale og multinationale kryptokurver har tiltrukket mange regeringer over hele verden, især dem, der er blevet sanktioneret af USA – dvs. Venezuela og Iran – men også andre, såsom Saudi-Arabien, Forenede Arabiske Emirater, Rusland, Kina, Den Europæiske Union og Tyrkiet.

Bemærkninger: SPFS, CIPS.

De amerikanske sanktioner mod Venezuela har stort set isoleret landet fra det globale finansielle system. Som en måde at omgå vidtgående amerikanske sanktioner og overvinde kronisk likviditetsmangel, Wilmar Castro Soteldo, Venezuelas landbrugsminister, understøttet oprettelse af en statsstøttet kryptokurrency baseret på guldstandarden eller andre ressourcer – svarende til Irans nationale kryptokurrency, Peyman – for at redde Venezuelas økonomi og erstatte den amerikanske dollars hegemoni.

Når alt kommer til alt er Iran kendt for at implementere de mest kreative, handelsbaserede, bytestil ordninger for at undgå sanktioner i moderne historie. Disse ordninger har involveret forskellige lande – ved hjælp af det såkaldte “gas-for-guld” smuthul – såvel som “Instrumentet til understøttelse af børser”, eller INSTEX – en ny kryptokurrencybaseret international betalingsgateway i EU med bytte-funktioner – for at undgå det amerikanske finansielle system og sanktionerne, der lammer landets evne til at handle med verden.

I december 2017 meddelte Maduro på en tv-pressekonference, at hans regering planlagde at udstede en kryptovaluta / stablecoin, kaldet Petro, der ville blive bakket op af landets olie-, guld- og mineralreserver – og ville kunne konverteres til et antal fiat-valutaer, såsom den russiske rubel, den kinesiske yuan, den tyrkiske lira og euroen.

Relateret: Centralbankudstedte digitale valutaer: Hvorfor regeringer måske (eller måske ikke) har brug for dem

Petros udvikling var stærkt påvirket af den tidligere amerikanske kongrespraktikant Gabriel Jimenez. Det er hostet på en blockchain-platform, der er blevet beskyldt for at være designet som en klonkopi af Dash (DASH) for at undgå afsløring af retshåndhævende embedsmænd.

Relateret: Overholdelse af sanktioner for transaktioner i Fiat og kryptovalutaer er de samme: Ekspert tager

Amerikanske sanktioner

Kort efter Petros lancering den 20. februar 2019, i en bekendtgørelse dateret 19. marts 2018, den amerikanske præsident Donald Trump forbudt Amerikanske personer fra at købe enhver digital valuta, digital mønt eller digital token, der blev udstedt af, for eller på vegne af regeringen i Venezuela den 9. januar 2018 eller senere. Dette forbud var ændret at medtage risikoen for eksponering for amerikanske sanktioner over for alle amerikanske personer, der handler med Venezuelas nationale olie- og gasselskab Petróleos de Venezuela, uanset transaktionens valuta.

Modsat faldende oliepriser fungerede sanktionerne mod Venezuela – som har verdens største oliereserver, og hvor olie udgør 98% af landets eksportindtægter – som en embargo, der har ødelagt økonomien. Derfor måtte Maduro blive endnu mere innovativ ved at skubbe ham længere ind i handel med narkotika og sanktion, der sprængte olie / guld / krypto. Maduro indførte foranstaltninger for at øge Petros brug ved at annoncere planer om at bruge Petro til salg af venezuelansk olie og optrappet salg af guld i sanktionsstødende transaktioner svarende til Irans varebaserede bytteordninger.

I de sidste par år har Maduro tyet til at sælge tonsvis af Venezuelas føderale guldreserver samt guld fra ulovlige minedrift til virksomheder på steder som Schweiz, De Forenede Arabiske Emirater og Tyrkiet bruger konti i obskure banker. De transporterede klodser af guld – hvoraf 23 tons blev fjernet fra landets bankhvælv, ifølge offentliggjorte rapporter – til privat chartrede fly til flyvninger til Istanbul, til sidst beregnet til salg til europæiske banker med involvering af Colombias nationale befrielseshær. Sidste år, DOJ opkrævet en tyrkisk bank og en iransk guldhandler for at unddrage sig amerikanske sanktioner mod Iran.

For nylig sluttede det russiske statskontrollerede olieselskab Rosneft sine aktiviteter i Venezuela og solgte alle sine aktiver i landet til Kreml, efter at det amerikanske finansministerium sanktionerede sin handelsarm. Derfor er eventuelle fremtidige amerikanske sanktioner mod russisk-kontrollerede olieoperationer i Venezuela kunne målrette den russiske regering / Kreml direkte.

Konklusion

Det skal endnu ses, om andre involverede i Venezuelas internationale kryptobyttehandel vil blive anklaget fra DOJ for at omgå amerikanske sanktioner. USA tilbyder en belønning på 15 millioner dollars for information, der fører til anholdelse og / eller domfældelse af Maduro, samt belønning for 10 millioner dollars for Diosdado Cabello, præsidenten for Venezuelas nationale konstituerende forsamling; Tareck El Aissami, vicepræsident for økonomien; Hugo Carvajal, en tidligere direktør for militær efterretning; og Clíver Alcalá Cordones, en pensioneret generalmajor.

Anklage mod Maduro og hans 14 kabinetsmedlemmer kommer efter conoravirusets ankomst til Venezuela – som har en landsdækkende karantæne på plads siden 16. marts. En oliepriskrig og frygt for en global recession har ført olieprisen til en 18-årig periode lavt på $ 24 pr. tønde, mindre end halvdelen af, hvad det var i februar. Olieproducerende lande bryde lige til en pris i midten af ​​80’erne pr. tønde.

Prisen på Petro, Venezuelas nationale digitale valuta, der blev fremsat for at undgå brod af amerikanske sanktioner, er ikke kendt.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Selva Ozelli, Esq., CPA, er en international skatteadvokat og certificeret revisor, der ofte skriver om skattemæssige, juridiske og regnskabsmæssige spørgsmål for skattemæssige noter, Bloomberg BNA, andre publikationer og OECD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map