Regulering af kryptovaluta: et indisk perspektiv

Kryptovaluta med en markedsværdi på over 200 mia. $, kan ikke længere afskediges som bare en mode. Mens de kun udgør en lille brøkdel af de samlede globale finansielle markeder, er de modnet fra rækken af ​​nystartede startups til at blive gearet af store virksomheder til brugssager, der spænder fra globale betalinger, aktiv-støttede tokens til metaller og råvarer, fiat valutaækvivalent digitale mønter, tingenes internet, decentraliseret skylagring og mere.

Tidligere i år annoncerede JPMorgan Chase sit amerikanske dollarækvivalent JPM-mønt til betalinger fra forretning til virksomhed et konsortium af store banker annoncerede Fnality International, der sigter mod at lette grænseoverskridende betalinger på tværs af fem store valutaer; og Facebook introducerede Libra med målretning mod detailbetalinger.

Flere centralbanker overvåger nøje kryptokurver for begge at bestemme regler for at beskytte investorer samt undersøge deres fordele i forbindelse med centralbankens digitale valutaer. Lad os se på begge disse aspekter.

Behovet for regulering

Kryptovalutaer i dag mangler de lovgivningsmæssige garantier, som finansielle institutioner og markeder har, såsom tredjepartsrevision, finansiel rapportering og offentliggørelse, forebyggelse af insiderhandel og en ordentlig sikkerhedsinfrastruktur – som alle udgør risici for detailinvestoren, når den ikke er etableret.

Mens mange kryptoproponenter hævder, at kryptokurver bør ikke reguleres, da teknologien er decentraliseret (nogle er designet til at være censurresistent), er mange aspekter såsom udveksling, styring omkring udstedelse af nye tokens og markedsføring meget centraliseret, hvilket kræver standardiseret tilsyn for at forhindre og straffe upassende. Hvis de ikke er markeret, kan deres volatilitet positur en risiko for økonomiens sundhed og stabilitet, især for mindre udviklingslande.

Desuden gør bekymring over misbrug af teknologien til finansiering af terrorisme, menneskehandel og narkotika det bydende nødvendigt for tilsynsmyndighederne at træde ind og håndhæve kontroller.

Centralbankens digitale valutaer

Potentialet for kryptokurver til at foretage transaktioner og betalinger hurtigere, billigere og mere sikkert har tiltrukket flere centralbanker til aktivt at eksperimentere med dem. Både Bank of England og People’s Bank of China har allerede offentliggjort erklæringer om, at de vil udstede deres egen digitale valuta.

CBDC’er kan være en levedygtig erstatning for at reducere behovet for kontanter, som er den eneste anden detailform af centralbankpenge i omløb. I et land som Indien, hvor et flertal af befolkningen stadig er uden bank, kan finansiel integration desuden fremstå som en af ​​de største fordele ved CBDC’er. Udvalget om betalinger og markedsinfrastrukturer og Markedskomitéen, der består af repræsentanter fra over 15 centralbanker, herunder Reserve Bank of India, offentliggjorde et fælles rapport klassificering af forskellige typer CBDC’er og kommentarer til deres implikationer for pengepolitikken og overvejelser for finansiel stabilitet.

Reserve Bank of India og krypto

RBI har haft et todelt syn på kryptokurver og har været meget konsekvent i sine meddelelser i flere år nu. På den ene side har den gentagne gange advaret offentligheden mod at investere i kryptokurver, idet den blandt andet henviser til bekymring over forbrugerbeskyttelse, markedsintegritet og hvidvaskning af penge. På den anden side har det været meget indbydende over for blockchain-teknologi generelt og har undersøgt CBDC’er for dets anvendelighed i den indiske økonomi. Det nuværende behov er en klar formulering af, hvad der udgør en kryptovaluta, eller hvilke klasser af kryptokurver, den anser for at være problematisk (såsom dem, der ligner værdipapirer). Dette er et nøgleproblem, som kryptokurrency-samfundet skal løse ved at indlede en dialog med tilsynsmyndigheder. Mere om det senere.

Relateret: Indiens komplekse forhold til Crypto

I december 2013 RBI udstedt den første af flere udsagn, der advarer brugerne om risikoen ved handel med digitale valutaer. I december 2017 sagde Indiens finansministerium i en udmelding at kryptokurver udgør en øget risiko for en investeringsboble af den type, der ses i ponzi-ordninger, og at et pludseligt og langvarigt nedbrud ville skade investorerne. I 2017 var der flere rapporter om, at RBI muligvis eksperimenterede med sin egen digitale valuta, og dette blev senere bekræftet af RBI selv i april 2018, da det annonceret at en interdepartemental gruppe analyserede gennemførligheden af ​​et rupebakket CBDC.

I et stort tilbageslag for kryptokurrencyentusiaster, RBI forbudt at betale for kryptokurver ved hjælp af systemer og portaler fra indiske banker i april 2018. Dette var uden tvivl en nem måde for RBI at klemme ned på kryptokurrencyinvestering gennem allerede regulerede systemer, mens de regulerede enheder og forbrugere afskærmer risikoen ved kryptokurrencyinvestering..

Kryptovaluta i Indien, tidslinje

Nej til krypto, ja til blockchain

I april 2019 udsendte RBI et udkast til rammer for en regulerende sandkasse at invitere innovative fintech-produkter og -tjenester, herunder applikationer med blockchain og smarte kontrakter, og eksplicit ekskluderer eventuelle kryptokurver og indledende møntudbydere.

I forlængelse af RBI-forbuddet anbefalede et interministerielt udvalg et fuldstændigt forbud mod private kryptokurver i juli 2019, mens der var plads til rupier-støttet CBDC og brugen af ​​blockchain til forskellige brugssager. Dette har lagt en yderligere dæmper for indiske startups, der kæmper for kryptovalutamarkedet.

Hvad kan teknologer gøre?

Teknologer, produktudviklere og regulatorer bør samarbejde om at udarbejde en lovgivningsmæssig politik for forskellige klasser af kryptokurver og nå frem til en mellemvej mellem et fuldstændigt forbud og at have uregulerede kryptomarkeder.

Vi har først brug for standardiseret nomenklatur for at begrunde funktionerne, brugssager, fordele og risici ved forskellige kryptokurrencytyper. Det Token Taxonomy Initiative af globale ledere som IBM er et positivt skridt i denne retning. Det sigter mod at skabe en platformneutral ramme til klassificering af tokens og komme med specifikationer baseret på standardiserede termer og definitioner.

Med den rette kontrol og overvågning kan godartede anvendelser af kryptokurrency hjælpe med at stimulere økonomisk vækst, fremme økonomisk inklusion, gøre det muligt for innovation at trives og samtidig beskytte investorer mod misbrug af denne teknologi.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Praveen Jayachandran er senior teknisk medarbejder, opfinder og leder af Blockchain Platforms-teamet hos IBM Research, Indien. Han underviser sammen i et online blockchain-kursus, der har haft mere end 45.000 tilmeldinger over tre løbet. Han er medlem af IBM Academy of Technology, er en ACM Eminent Speaker og et senior medlem af IEEE.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map