Ruslands lovgivningsmæssige sandkasse og implementeringen af ​​blockchain-teknologi

Den største udfordring, som virksomheder står over for, når de tester og implementerer innovative teknologier, er behovet for at ændre eksisterende lovgivning. Udvikling og afprøvning af nye produkter baseret på distribueret hovedbogsteknologi kræver særlige betingelser, der ofte er uforenelige med eksisterende regler.

Løsningen på dette problem ville være indførelsen af ​​en særlig “regulerende sandkasse” -regime. Det betyder oprettelse af et økosystem, hvor virksomheder og statsejede virksomheder kan teste deres udvikling uden lovgivningsmæssige hindringer.

Føderal lov Opslag 258, “Om eksperimentelle juridiske ordninger inden for digital innovation i Den Russiske Føderation” trådte i kraft den 28. januar. Det giver mulighed for at teste ny software for at sikre, at den er effektiv og nyttig, og derefter på baggrund af resultaterne at beslutte, om den nuværende lovgivning skal ændres for at imødekomme innovationen. Oprettelse af en “sandkasse” i et bestemt begrænset område – fx inden for en by – giver et bestemt antal virksomheder mulighed for at teste deres digitale innovationsprodukter.

Ud over DLT inkluderer listen kunstig intelligens, big data, robotteknologi, kvanteteknologier og andre. Dermed vil virksomheder være i stand til at overholde gældende lovgivning med en række undtagelser, der er nødvendige for, at de fuldt ud kan teste den nye software. På lang sigt vil sandkasser være en drivkraft for skabelsen af ​​nye arbejdspladser, fremkomsten af ​​nye organisationer og den øgede konkurrenceevne for russiske virksomheder på det internationale marked..

Indførelsen af ​​en eksperimentel juridisk ordning eller ELR vil være mulig inden for følgende områder: finansiel aktivitet, handel, byggeri, levering af statslige og kommunale tjenester og gennemførelse af statskontrol (tilsyn) og kommunal kontrol, medicin, transport, landbrug, industri osv. Sandkassens løbetid er begrænset til tre år og kan forlænges med endnu et år efter beslutning fra den russiske regering. Det accepterer også ansøgninger fra organisationer, der foreslår indførelse af en særlig juridisk ordning.

Russiske sandkasseudsigter

Eksperter anerkender, at oprettelsen af ​​regulerende sandkasser vil kræve en handlingsplan koordineret med regulatoren, og ELR-deltagere bliver nødt til at opfylde visse krav. Men den nye føderale lov kan resultere i en reel mulighed for forretningsrepræsentanter til at arbejde med innovationer og nye udviklinger inden for den digitale sfære under en særlig juridisk ordning. Myndighederne vil til gengæld vurdere resultaterne og effektiviteten af ​​eksperimentet med beslutning om udvidelse af sandkassen og behovet for ændringer i lovgivningen.

Et af de områder, hvor testning i sandkassen kan give bemærkelsesværdige positive resultater, er bolig- og forsyningssektoren. Brug af DLT reducerer papirarbejde, forenkler betalingsproceduren og gør fakturering mere gennemsigtig. Brugere vil være i stand til at interagere direkte med leverandører af ressourcer og vil vide nøjagtigt, for hvilke tjenester deres penge er brugt.

Ifølge data fra det russiske ministerium for økonomisk udvikling er der allerede valgt otte projekter i Rusland til at blive inkluderet i de lovgivningsmæssige sandkasser. Blandt dem er initiativer fra Mobile TeleSystems, en af ​​de største russiske mobiloperatører, der inkluderer et “smart hotel” uden personale, muligheden for biometrisk identifikation, når man underskriver kontrakter om tjenester uden fysisk tilstedeværelse (telefonisk), førerløs transport og telemedicin . Eller det vil være i stand til at bruge CryptoVeche, et blockchain-baseret stemmesystem, til at afholde offentlige høringer eksternt i Skt. Petersborg. Derefter kan offentlige høringer af lokale myndigheder flyttes online, hvilket igen vil gøre denne proces mere tilgængelig og gennemsigtig for beboerne. Andre projekter inkluderet nonprofit Big Data Association, Tomsk Region Administration og Russian Foundation for Advanced Research Projects.

ELR er en mekanisme til “test”, og nøgleordet her er: “eksperimentelt.” Derfor er projekterne ikke store, og kuglerne er ikke de mest massive, men de er potentielle.

Positiv oplevelse

I Rusland var centralbanken en af ​​de første til vurdere udsigterne til at skabe sandkasser. I 2020 afsluttede det første projekt – en blockchain-platform til udstedelse og cirkulation af digitale rettigheder – sin pilot på grundlag af den lovgivningsmæssige sandkasse, den oprettede. Centralbanken giver mulighed for at afprøve innovative produkter i den finansielle sektor; enhver interesseret organisation kan ansøge om at deltage i sandkassen.

Regulerende sandkasser er et værktøj, der har været aktivt brugt i andre lande i et stykke tid nu. Den første sandkasse dukkede op i 2016 i Det Forenede Kongerige. Det modtog mere end 140 ansøgninger, hvoraf 50 blev ansøgt godkendt af regulatoren, og 41 virksomheder gennemførte med succes test i 2017. Statistikker viste imidlertid, at størstedelen af ​​ansøgningerne var inden for DLT og sandsynligvis blev brugt til at reducere omkostningerne ved eksisterende finansielle produkter snarere end til at skabe nye..

Sandkasser er blevet lanceret i andre lande og USA, Australien, Singapore og Thailand er tilmeldt listen. Fra november 2020 er antallet af lande er omkring 50, men nogle af dem har betydelige forskelle i deres tilgang til oprettelsen af ​​sandkasser. For eksempel er Singapore-modellen meget lig den britiske model, men involverer strengere tilsyn af regulatoren, Monetary Authority of Singapore. I Australien gives adgang til sandkassen blandt andet til de virksomheder, der ikke har licens til at udføre en bestemt type aktivitet, hvor de planlægger at teste innovationer..

Massiv global erfaring med lovgivningsmæssige sandkasser viser, at test af nye produkter under eksperimentelle juridiske ordninger hjælper med at tiltrække investeringer, da investorer er mere villige til at investere i virksomheder, der deltager i sandkasser. Det giver også sidstnævnte mulighed for at oprette interne processer og bestemme priser og forretningsmodeller.

Andre lovgivningsinitiativer for den digitale økonomi

Ud over vedtagelsen af ​​føderal lov nr. 258 har der i de russiske lovgivninger i de sidste par år været en række andre lovforslag, der regulerer forhold inden for digitale aktiver og innovation. Således introducerede den føderale lov “om ændringer til første del, to og artikel 1124 i tredje del af den civile lovgivning i Den Russiske Føderation” begrebet digital lov og beskrev arten af ​​transaktioner gennemført gennem smarte kontrakter og underskrevet ved hjælp af elektronisk digital underskrifter. Det udelukkede begrebet “digitale penge” og sidestillede digitale rettigheder med ejendomsrettigheder, hvilket fører til behovet for ændringer i skattelovgivningen.

Den føderale lov “om digitale finansielle aktiver, digital valuta og ændringer til visse lovgivningsmæssige handlinger i Den Russiske Føderation” konsoliderede begreberne digitale finansielle aktiver eller DFA og digital valuta og definerede reglerne for at tiltrække investeringer fra organisationer og individuelle iværksættere ved at udstede digitale rettigheder. Den føderale lov regulerer udstedelse, regnskab og cirkulation af DFA, hvilket gør den gennemsigtig og klar for alle deltagere.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterens alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Maxim Rukinov er leder af Distribueret Ledger Technologies Center ved St. Petersburg State University. Han har en juridisk grad og en ph.d. inden for økonomiske videnskaber. Maxim har specialiseret sig i investeringsporteføljestyring og økonomisk analyse. Hans ekspertise er bekræftet af MIT Sloan School of Management. Han har også skrevet videnskabelige publikationer om økonomisk sikkerhed og virkningen af ​​sanktioner på den russiske økonomi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map