USA og Kina kæmper for Blockchain Dominance

Da den kinesiske præsident Xi Jinping annoncerede stærk støtte til blockchain-teknologi i sidste måned, foreslog eksperter, at Kina snart ville overhale USA i at dominere blockchain-innovationer. Vores patentforskning ved Blockchain Center of Excellence ved University of Arkansas finder ud af, at Kina allerede vinder våbenløb om intellektuel ejendom mod USA.

Vi undersøgte blockchain-relaterede patenter, der blev tildelt fra januar 2014 til oktober 2019 af Kinas patentkontor, National Intellectual Property Administration eller CNIPA og US Patent and Trademark Office eller USPTO. I denne periode tildelte CNIPA 2.218 blockchain-patenter sammenlignet med 227 af USPTO.

Forskellen i antal mellem amerikanske og kinesiske patenter er lidt vildledende, da CNIPA tildelte næsten 40 blockchain-relaterede patenter til USA-baserede globale virksomheder som Goldman Sachs, IBM, Intel, JP Morgan, Mastercard, Microsoft og Visa. I modsætning hertil har USPTO ikke tildelt blockchain-relaterede patenter til nogen kinesisk-baserede organisationer. Ifølge en undersøgelse holder dette mønster sig bredere offentliggjort af Federal Reserve Bank of Saint Louis, som fandt ud af, at kun 4,17% af 1,2 millioner kinesiske patentansøgninger blev indgivet i udlandet i 2016, mens 43% af 521.802 amerikanske patentansøgninger blev indgivet i udlandet. Måske bekymrer amerikanske organisationer sig mere om at beskytte deres IP i udlandet, end kinesiske organisationer gør, eller måske afspejler denne tendens en mistillid i patenterbarheden af ​​de kinesiske ansøgninger, der er indgivet i udlandet, da kun 6,31% af de oversøiske patentansøgninger, der er indgivet af kinesiske firmaer, tildeles.

Derudover fremskyndede det kinesiske patentkontor hurtigere patentprocessen end USA og tog i gennemsnit kun seks måneder fra patentansøgning til accept sammenlignet med 20 måneder i USA Flere forklaringer på dette er mulige: Kina kan have flere ressourcer afsat til patentbehandling , eller Kinas patentproces er muligvis ikke så streng som den er i USA Meredith Lowry, en patentadvokat for Wright Lindsey Jennings, delt i et privat interview:

”Blockchain-patentansøgninger i den amerikanske patentproces står over for yderligere forhindringer for at vise, at opfindelsen er patenterbar genstand og mere end brugen af ​​en algoritme. Baren for patenterbart emne er ikke så høj i andre lande som Kina. ”

Vi analyserede også dataene for at bestemme de øverste kategorier af innovationer beskyttet af de blockchain-relaterede patenter og de største patentejere i hvert land.

IP-beskyttelsen

CNIPA og USPTO kræver, at patentansøgere bruger den internationale patentklassificering til at kategorisere deres patentansøgninger. Hvert patent inkluderer typisk flere IPC-koder. I begge lande var de tre hyppigst forekommende IPC-koder for blockchain-relaterede patenter G06, H04 og G07:

G06 (Computing; Beregning; Counting) – dækker innovationer i forbindelse med matematik inden for computing, billeddatabehandling og datagenerering.

H04 (elektrisk kommunikationsteknik) – dækker en bred vifte af elektronisk kommunikation, herunder transmissioner, udsendelser og hemmelig kommunikation via kablede eller trådløse netværk.

G07 (kontrolenheder) – dækker nyheder forbundet med registrering af modtagelse af kontanter eller poletter, håndtering af mønter eller værdigenstande, måling af vejafgifter og billetpriser, generering af tilfældige tal til lotterier, stemmesystemer og mere.

Top CNIPA og USPTO patent ejere

Vi ekstraherede de øverste patentejere af tildelte blockchain-relaterede teknologipatenter fra CNIPA og USPTO. I nedenstående tabel fokuserer vi kun på de tre bedste i hvert land. China United Network Communications Group Co. eller China Unicom; Alibaba; og NChain Holdings er de største patentejere, der er tildelt af CNIPA, mens IBM, Accenture og Mastercard er de største patentejere, der er tildelt af USPTO og også har patenter fra CNIPA.

Eksempel på patenter inkluderer:

  • China Unicom – En kinesisk, statsejet, telekommunikationsudbyder. Det har flest patenter, der er tildelt af CNIPA, med 54 hidtil. Et af dets patenter definerer en metode til sporing af fødevarekvalitet i en blockchain-applikation (Patent 108537558A).
  • Alibaba – grundlagt af Jack Ma i 1999 og nu verdens største onlineforhandler. Det har det næsthøjeste antal tildelte CNIPA-patenter, 51. Alibaba har for eksempel et patent på en musikoriginalitetsanalysemetode og en enhed baseret på en blockchain (Patent 108595709A).
  • Nchain Holdings – har det tredjestørste antal patenter, der tildeles af CNIPA, på 37. Nchain er et firma med base i Storbritannien, der søger at gøre kryptokurver mere anvendelige globalt. Et patent beskriver et operativsystem til IoT-enheder, der styres af en blockchain. Hver IoT-enhed har en IP-adresse og et kryptografisk offentlig-privat nøglepar. Software styrer enheden gennem instruktioner, der kræver adgang til den private nøgle (Patent 109089427A).
  • IBM – et amerikansk multinationalt informationsteknologiselskab. Det ejer de fleste patenter, der er udstedt af USPTO. Blandt de 34 patenter giver den ene en måde at vedligeholde og kontrollere status for konti i multiplayer-spil (Patent 10348487).
  • Accenture – et globalt professionelt servicefirma med hovedkontor i Dublin, Irland. Det har 23 patenter fra USPTO. Accenture patenterede for eksempel sin opfindelse for en interoperabilitetsnode, der forbinder forskellige blokkæder ved hjælp af nul-vidensbeviser (Patent 10298395).
  • Mastercard – et globalt selskab med finansielle tjenester med hovedkontor i New York City. Mastercard har ni patenter med USPTO, hvoraf den ene er en metode til verificering af smart parkeringsmåler ved hjælp af en blockchain (Patent 10198949).

I november, Kina signaleret at det kan styrke sine IP-love. Satsen for blockchain-relateret patentbeskyttelse i landet accelererer, idet det store antal af Kinas blockchain-relaterede patenter overstiger hastigheden i USA, men som bidrager til disse tal er amerikanske virksomheder, der indgiver patenter flere steder for at øge deres IP-beskyttelse globalt. . Selvom Kina muligvis ser ud til at accelerere ud over USA i patentgodkendelser på overfladen, opererer flere førende globale virksomheder i begge lande og beskytter deres intellektuelle ejendom som sådan..

Bundlinjen

Blockchain-relaterede patenter er kun en indikator for et lands blockchain-dominans. Gunstige regler, antallet af ledige stillinger, udbredelsen og niveauet af finansiel støtte til blockchain-startups, aktiv deltagelse i globale politiske beslutningstagere og antallet af blockchain-løsninger i produktionen er andre målinger, der undersøges af Blockchain Center of Excellence ved University of Arkansas.

De synspunkter, tanker og meninger, der udtrykkes her, er forfatterne alene og afspejler eller repræsenterer ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter og meninger.

Mary Lacity er professor i informationssystemer i Walton og direktør for Blockchain Center of Excellence ved University of Arkansas.

Zach Steelman er adjunkt i informationssystemer ved University of Arkansas.

Jacob Yates er kandidatstuderende i informationssystemafdelingen ved University of Arkansas.

Jia Wei er en ph.d. studerende i informationssystemafdelingen ved University of Arkansas.

Det Blockchain Center of Excellence (BCoE) har til huse i informationssystemafdelingen ved Sam M. Walton College of Business ved University of Arkansas. BCoE blev officielt lanceret af den amerikanske statsguvernør i Arkansas, den ærede Asa Hutchinson, den 1. august 2018. Centrets vision er at gøre Sam M. Walton College of Business til en førende akademisk leder inden for forskning og uddannelse i blockchain-applikationer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map