Salausuutisia saksankielisestä maailmasta: 3.-10. Marraskuuta

Viime viikko on merkinnyt useita salaukseen ja lohkoketjuun liittyviä tapahtumia saksankielisessä maailmassa. Malta Enterprise yhteistyössä Deutsche Telekomin IT-palvelujen tytäryhtiön kanssa tarjotakseen blockchain-as-a-service (BaaS) -markkinapaikan, ranskalainen IT-yritys Atos ja itävaltalainen startup Smart Digital ehdottivat teollisuuslaitosten tarkastuksia blockchainin avulla ja Saksan liittovaltion finanssivalvontaviranomainen (BaFin) käynnisti markkinatutkimuksen salausvarojen johdannaisista.

Alla on viimeinen salattujen ja blockchain-uutisten viikko, kuten Cointelegraph auf Deutsch alun perin ilmoitti.

BaFin käynnistää markkinatutkimuksen salausjohdannaisista

BaFinin kysely sisältää 19 kysymystä viidessä aihealueessa, ja se on suunnattu kaikille markkinaosapuolille, mukaan lukien sijoittajat, kuluttajansuojayhdistykset, tarjoajat ja liikkeeseenlaskijat sekä sidosryhmät. Tutkimuksen avulla BaFin aikoo rakentaa “yksityiskohtaisen kuvan johdannaismarkkinoista, joissa salausvaluutat ovat kohde-etuutena, ja sen mahdollisista riskeistä."

Rahoituspalveluiden valvontalain mukaan viranomainen on "sitoutunut kuluttajien kollektiivisten etujen suojaamiseen" ja tätä taustaa vasten havainnoi ja analysoi "markkinatilanne mahdollisten kuluttajansuojakysymysten osalta".

Deutsche Bundesbank: Facebookin Vaaka voi laukaista finanssikriisit

Pankkivalvonnasta vastaava liittovaltion pankkikomissaari Joachim Wuermeling väitti, että Facebookin vielä vapautettava Libra-stablecoin voi laukaista finanssikriisejä tietyissä tilanteissa tulevaisuudessa. Wuermelingin mukaan Vaaka olisi enemmän "alustaraha" kuin todellinen valuutta.

Wuermeling lisäsi kuitenkin, että “tietyissä olosuhteissa Vaaka voisi jossain määrin syrjäyttää tällä hetkellä käytettävät rahat," näin "seurauksia kuluttajille, pankeille, rahoitusjärjestelmälle ja rahapolitiikalle". Bundesbank näkee myös Vaakojen laukaiseman finanssikriisin vaaran ja kehottaa siksi "maailmanlaajuiset säännöt ja instituutiot valvomaan Vaaka ja muita tarjoajia, joilla on samanlainen liiketoimintamalli."

Itävallan käynnistys ottaa käyttöön droneja ja lohkoketjuja teollisuuslaitosten tarkastuksia varten

Itävaltalainen startup Smart Digital aikoo automatisoida yhteistyössä ranskalaisen IT-yrityksen Atos kanssa teollisuuslaitosten valvonnan kameradroonien ja blockchain-tekniikan avulla. Tähän sisältyvät kuulemma kohteet, kuten sillat, voimalaitokset, suuret metsäalueet, sähköverkot ja muut infrastruktuurilaitokset ja -alueet. Aloitteen tarkoituksena on vähentää kustannuksia ja resurssimenoja.

Smart Digitalin toimitusjohtaja Alexander Schuster sanoi: "Tavoitteenamme on tarjota ratkaisuja, joilla on todellista lisäarvoa asiakkaillemme ja jotka ovat täysin automatisoituja. […] Itsenäiset ja joustavat prosessit tarjoavat monia mahdollisuuksia – maatalouden tuholaisten ja rakennustyömaiden puutteiden havaitsemiseen sähköverkkojen kulumisen havaitsemiseen."

Deutsche Telekom tuo blockchain-ratkaisun Maltan yrityksille

Maltan yritystoimisto Malta Enterprise aloitti yhteistyön Deutsche Telekomin IT-palvelujen tytäryhtiön T-Systemsin kanssa tarjotakseen BaaS-markkinansa paikallisille yrityksille. Virasto edustaa Maltan hallitusta ja vastaa sekä ulkomaisista investoinneista että paikallisesta taloudellisesta kehityksestä saarivaltiossa.

Malta Enterprisein toimitusjohtaja Kurt Farugia kommentoi uuden kumppanuuden motivaatiota:

"Tämä yhteistyö T-Systemsin kanssa antaa yrityksille kilpailuedun muihin lainkäyttöalueisiin verrattuna ja tuo samalla lisäarvoa jo vakiintuneeseen blockchain-ekosysteemiin. T-Systemin GBE-palveluja käyttävät yritykset saavat Maltalta sertifikaatin Digital Innovation Authority -projektiin. Yhteistyö T-Systemsin kanssa vahvistaa edelleen Maltan mainetta vankana blockchain-lainkäyttöalueena."

Itävaltalainen blockchain-käynnistys Qravity lanseeraa alfa-version

Vienniläisen startup Qravityn kehittämä blockchain-verkko mediaammattilaisille on nyt verkossa alfa-versiona. Blockchain-pohjainen alusta on suunniteltu auttamaan digitaalisen median sisällöntuottajia tekemään yhteistyötä ja saamaan automaattisesti maksun ajastaan.

Lohkoketjuinen järjestelmä ottaa kaikkien osapuolten seurannan sekä tiimissä luodun sisällön kaupallisen jakelun Qravity-järjestelmän sisällä. Alfa-versiolla kehittäjät haluavat poistaa virheet testeillä ja täydentää parannuksia, kun taas alustan virallinen käynnistäminen on tarkoitus vuoden 2020 toisella neljänneksellä.

Saksalainen BaaS-toimittaja Advanced Blockchain laskee liikkeeseen uusia osakkeita pääoman korotuksen yhteydessä

Saksalainen BaaS-toimittaja Advanced Blockchain, joka on listattu XETRA-pörssissä Frankfurtissa, laski liikkeeseen uusia osakkeita pääoman korotuksen yhteydessä. Kun nykyiset ja uudet synergiasijoittajat merkitsivät yhteensä 128 520 osaketta merkintähintaan 5,40 euroa (5,95 dollaria) osaketta kohden, yhtiö keräsi lähes 700 000 euroa (771 325 dollaria) uutta pääomaa. Tämä vastaa 6,1% osakepääomasta.

Advanced Blockchainin mukaan lisärahoitus tulee "palvella yhtiön edelleen laajentamista ja yhtiön oman pääoman vahvistamista."

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map