Brad Garlinghouse: Tech Maverick krusende gennem finansiering

Tidligere på året reagerede Ripple-administrerende direktør Brad Garlinghouse på kontroverser omkring XRP-bevægelser ved at sige, at Ripple ikke kan kontrollere prisen på det tilknyttede token mere end Bitcoin (BTC) hvaler styrer prisen på den sædvanlige kryptokurrency.

Om Ripples forhold til XRP sagde han: “I XRP-samfundet er Ripple den største ejer, og det punkt, jeg har gjort, er, at vi er den mest interesserede part i succesen med XRP-økosystemet.” Han tilføjede, at Ripple aldrig ville dumpe sine XRP-beholdninger på markedet, da det ikke er i virksomhedens bedste.

Siden overtagelsen af ​​det betalingsfokuserede fintech-selskab i 2015 har Garlinghouse overvåget sin hurtige ekspansion på nye markeder, lanceringen af ​​nye datterselskaber og tilknyttede virksomheder og forsvaret Ripple i offentlige kontroverser.

Yahoo og en afsky for jordnøddesmør

Før han kom til Ripple i 2015, havde Garlinghouse en række fremtrædende positioner inden for tech- og fintech-rummet. Efter at have modtaget sin bachelorgrad fra University of Kansas og en kandidatgrad i forretningsadministration fra Harvard Business School, havde Garlinghouse stillinger på Yahoo, AOL og fildelingssiden Hightail.

På Yahoo besatte Garlinghouse adskillige ledende stillinger, herunder rollen som senior vicepræsident, og i 2006 forfatter han “Peanut Butter Manifesto”, som efterfølgende blev udgivet offentliggjort i Wall Street Journal.

I manifestet opfordrede Garlinghouse til en radikal reorganisering af Yahoos struktur og sammenlignede små investeringer på tværs af utallige projekter og afdelinger med et lag jordnøddesmør spredt tyndt over et stykke brød. Garglinghouse skrev, ”Jeg hader jordnøddesmør. Vi burde alle. ”

Efter at have kritiseret den manglende klarhed og beslutsomhed i Yahoo opfordrede han til en omrystning, der ville strømline og decentralisere forskellige aspekter af virksomheden.

I 2012 Yahoo CEO Marissa Mayer gav et nik til manifestet med “PB&J-program ”, der søgte at fjerne unødvendigt bureaukrati i virksomheden, såsom obligatorisk personaleorientering i gymnastiksalen.

Garlinghouse flyttede derefter til AOL, som han angiveligt havde venstre fordi – ligesom Yahoo – spredte firmaet sine ressourcer for tynde på tværs af flere projekter. Hos Hightail fungerede han som administrerende direktør, men trådte tilbage i 2014, angiveligt på grund af meningsforskelle med bestyrelsen om flere buyout-tilbud, som virksomheden havde modtaget.

Hans afsky for organisatorisk cruft og præference for laserfokuseret mission ville overføre og tjene ham godt på Ripple.

Udvidelse af Ripples netværk og kundekreds

I november 2016 trådte Chris Larsen, dengang administrerende direktør for Ripple, tilbage fra den rolle, der skulle erstattes af Garlinghouse. På det tidspunkt den nye administrerende direktør angivet at Ripple kunne spille sin plads i verden ved at gøre finansielle tjenester mere tilgængelige over hele verden:

”Jeg synes, der er mange interessante virksomheder, men der er ikke så mange virksomheder, der kan tage deres lille buk i universet. […] Jeg tror, ​​hvad Ripple laver, er ikke bare, hej, hvordan aktiverer vi banker – det er en bredere indsats for, hvordan du kan aktivere et tingenes internet og tilsluttede enheder, der er økonomiske aktører, til at give et par øre. I dag kan vi grundlæggende ikke gøre det på en effektiv måde, medmindre jeg giver dig 2 øre. Uanset om du taler om Afrika eller underbankede samfund, er det alle eksempler, hvor Ripple kan ændre den måde, samfundet fungerer på. ”


Under Garlinghouse’s ledelse har Ripple ekspanderet hurtigt og har underskrevet en række partnere verden over. Fra oktober 2019 havde Ripple rapporterede 168 kunder omfattede af 118 banker, 16 pengeoverførselsfirmaer, syv valutaselskaber, to kryptokursudvekslinger, 11 betalingsudbydere, seks software- og teknologifirmaer og otte andre, herunder international revisions- og professionelle servicegigant Deloitte.

Ripple indgik en række vigtige partnerskaber med større finansielle servicevirksomheder alene i 2019. I juni meddelte Ripple, at det underskrev et strategisk partnerskab med pengeoverførselsnetværket MoneyGram, hvor MoneyGram ville være i stand til at trække op til $ 50 millioner dollars fra Ripple i bytte for egenkapital.

MoneyGram sagde derefter, at det ville bruge Ripples xRapid-produkt, som gør det muligt at sende penge i en valuta og øjeblikkeligt afregnes i en anden ved hjælp af XRP-tokens som et middel til hurtigere grænseoverskridende overførsler.

I oktober indgik det tredjestørste firma inden for finansielle tjenester i verden, Finastra, et samarbejde med Ripple for at give sine kunder – som inkluderer 48 af de 50 største banker verden over – adgang til RippleNet blockchain-netværket.

PNC Treasury Management, den ottende største bank i USA, begyndte at bruge RippleNet i august 2019 til grænseoverskridende betalinger.

Forsvarer Ripple fra kontrovers

Mens Ripple har udvidet sig hurtigt under Garlinghouse’s ledelse, er firmaet også blevet et mål for nogle i kryptokurrency-samfundet, der hævder, at det ikke er tilstrækkeligt decentraliseret og forkert præsenterer sit forhold til XRP-token.

I oktober 2019 påpegede nogle kommentatorer i kryptokurrencyområdet en tilsyneladende modsætning med hensyn til nogle af Garlinghouse’s kommentarer om Ripples forhold til XRP-token. Administrerende direktør havde sagt:

”En virkelig vigtig skelnen er, at XRP-hovedbogen eksisterede før virksomheden Ripple. Bestemt er vi en interesseret part i succesen med XRP-hovedbogen, helt sikkert – vi ejer en masse XRP. Men det er lidt som at sige, Exxon ejer en masse olie. Det gør ikke olie til sikkerhed. ”

Coinmetrics.io-medstifter og Castle Island Ventures-partner Nic Carter sagde imidlertid, at denne opfattelse var i modstrid med påstande fra en efterår-artikel fra advokat Preston Byrne, som Carter overvejer den autoritative kilde med hensyn til XRP’s natur.

Byrne hævdede, at XRP blev oprettet, efter at Ripple blev dannet i 2012, idet han sagde:

“Der eksisterede ingen ‘officiel hovedbog’, der indeholder XRP eller transaktioner på hovedbogen, der i dag bruges som ‘XRP’, før Ripple Labs, Inc. (oprindeligt navngivet Newcoin Inc.) blev inkorporeret den 19. september 2012.”

Garlinghouse sagde på sin side, at firmaets gennemsigtighed havde “åbnet os for angreb.” I et oktoberinterview med Morgan Creek Digital Assets medstifter Anthony Pompliano afviste administrerende direktør beskyldninger om, at Ripple ville dumpe sine XRP-beholdninger på markedet for at sænke prisen.

Garlinghouse gentog afstået om, at Ripple er den mest interesserede part i tokens succes, idet han sagde, at XRP er det “eneste eksempel på, at krypto og blockchain bruges i stor skala, periode.”

På trods af kritik af, at Ripple kontrollerer og kunne manipulere XRP-prisen, har Garlinghouse positioneret virksomheden som den største tokenholder fremover. Faktisk bemærkede han, at Ripple ikke ville reagere godt på andre store investorer, der ejer betydelige andele af XRP-udbuddet. I et interview på CNN i sidste uge sagde CEO:

“Der er tidspunkter, hvor vi arbejder med institutionelle investorer eller måske siger,” Hej, vi vil købe 10 millioner dollars af XRP, “og vi vil have lock-ups for at forhindre dem i at dumpe på markedet.”

Garlinghouse bemærkede, at den foreslåede mekanisme var strengt hypotetisk og ville være baseret på eksisterende volumener på markedet.

Bullish på Bitcoin og XRP, bearish på bullshit

I sommeren 2019 sammenlignede Garlinghouse – ligesom mange i kryptokurrencyområdet – Bitcoin med en digital version af guld, for så vidt det kan bruges som en værdilager i usikre økonomiske klimaer..

Han sagde yderligere, at Bitcoin og XRP ikke konkurrerer med digitale valutaer, men at XRP var en “brovaluta”, der muliggør effektive fiat-til-fiat-overførsler. Mens han bemærkede, at det var billigere og hurtigere at handle med XRP, sagde Garlinghouse, at han ikke troede, at det betød, at Bitcoin ville mislykkes, og tilføjede:

”Jeg ejer Bitcoin, jeg er lang på Bitcoin. Jeg tror, ​​at Bitcoin er et værdibud, og folk har det. ”

Mens udførelsen forbliver positiv med hensyn til Bitcoin og XRP, har han bespottet andre projekter inden for rummet i 2019 og erklærede, at der er “en masse lort i blockchain og kryptomarkedet”, der gør det vanskeligt at skelne virkelig gode projekter.

I november sidste år forudsagde Garlinghouse, at værdien af ​​99% af de digitale aktiver til sidst ville synke til nul. Under en interview med Bloomberg, han sagde, at der i øjeblikket er for mange kryptokurrencyprojekter og tilføjede, at kun 1% sandsynligvis forbliver på markedet.

Ifølge data fra Coin360 er der faktisk i øjeblikket tusinder af forskellige digitale aktiver i verden, hvis antal – pr. Garlinghouse – vokser på grund af hype omkring kryptokurrencyområdet. Han hævdede yderligere, at meget få af disse tokens rent faktisk kan imødekomme reelle kundebehov og tilføjede:

“Hver gang der er et nyt marked, er der mange mennesker, der løber ind på det marked og prøver at vise, at de kan løse et problem, de kan levere et kundebehov.”

Garlinghouse har også udtrykt tvivl om kryptokurrencyprojekter fra ikke-krypto-virksomheder som den amerikanske finansielle gigant JPMorgan og Facebook.

I februar 2019 sagde Garlinghouse, at JPMorgan’s JPM Coin-projekt går glip af kryptokurrency:

”At introducere et lukket netværk i dag er som at lancere AOL efter Netscapes børsintroduktion. To år senere er bankmønter stadig ikke svaret. “

Med hensyn til Facebooks foreslåede Libra stablecoin sagde Garlinghouse, at han ikke tror, ​​at tilsynsmyndigheder vil give projektet grønt lys når som helst i den nærmeste fremtid og sagde i oktober: ”Jeg vil vædde på, at Vægten … lad os sige, inden udgangen af ​​2022 tror jeg Vægten vil ikke være lanceret. ”

Garlinghouse antydede yderligere, at Facebooks omdømme hos regulatorer måske har givet lovgivere et dårligt indtryk af projektet og sagde: “Jeg tror måske, at det ville have været bedre modtaget, hvis Facebook ikke havde været pilens punkt.”

Ser frem til

Når Ripple bevæger sig ind i fremtiden, ser Garlinghouse ud til at være overbevist om, at blockchain-teknologi og firmaer som Ripple vil ændre betalingslandskabet for at gøre finansiering mere tilgængelig, hurtigere og billigere for brugerne.

Han bemærkede også, at disse banebrydende teknologier vil blive betragtet som en trussel af mange i det traditionelle finansieringsrum, især af virksomheder, der er afhængige af de tillidsskabende formidlende elementer i betalingsinfrastrukturen for at opnå overskud..

På World Economic Forum i Davos, Garlinghouse sagde at Citibank tjener 8 milliarder dollars om året i overskud fra forskellige gatekeeping-aktiviteter inden for finansielle transaktioner og tilføjer:

”Det kommer til virkelig at være et internet – vi har et internet af information – til et internet af værdi, der tillader værdi at bevæge sig som den information bevæger sig i dag. Hvorfor kan jeg ikke bruge e-mail-lignende transaktioner for at gøre det muligt for en krone at handle? Det er, hvor vi skal hen, og jeg tror, ​​at dette værdifulde internet vil ændre mange forskellige brancher. ”

Brad Garlinghouse er rangeret som nr. 9 i den første nogensinde Cointelegraph Top 100 i krypto og blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map