De tre C’er af Joseph Lubin: Construct, Contribute, ConsenSys

Den canadiske iværksætter og softwareingeniør Joseph Lubin hjalp med til at stå i spidsen for udviklingen af ​​open source-smart-blockchain-platform, der blev kendt som Ethereum. Lubin har længe troede at denne teknologi kunne tjene “som et organiserende princip for jorden, verdenen, planeten.”

Som en af ​​de rigeste og mest indflydelsesrige offentlige personer i branchen grundlagde Lubin ConsenSys, et firma, der udvikler Ethereum-baserede produkter og værktøjer til at øge vedtagelsen af ​​Ethereum-applikationer rundt om i verden med den opfattelse, at den decentrale fremtid allerede er her – bare ujævnt fordelt.

Tidligt liv og karriere

Joe Lubin blev født i 1964 i Toronto, Canada, med sin far beskæftiget med tandlægepraksis, mens hans mor arbejdede som ejendomsmægler. I begyndelsen af ​​1980’erne begyndte Lubin sit studie på Princeton University i elektroteknik og datalogi. Efter eksamen i 1987 tilbragte han tre år på Princetons Robotics and Expert Systems Laboratory som leder, hvor han dedikerede sig til udforskningen af ​​maskinens vision, kunstige neurale netværk, autonome vejkøretøj, 3D-grafik og robotik.

Omstændighederne var sådan, at i Princeton var Lubin en værelseskammerat til Michael Novogratz, der studerede økonomi og efterfølgende blev en Wall Street-veteran og en mangeårig talsmand for digital valuta. Lubin tilbragte 1990’erne og 2000’erne tæt på finansmarkedet og udviklede software til Goldman Sachs ‘private formueforvaltningsafdeling som vicepræsident for teknologi. Han oprettede senere en hedgefond.

Lubin var blandt dem, der troede, at den globale finansielle krise i 2008 ville kaste den globale økonomi i en forlænget recession, der ville tage “20+ år for slangen at fordøje denne gældselefant.” Faktisk krisen angiveligt resulterede i et fald i de amerikanske husholdningers nettoværdi med næsten $ 17 billioner i inflationskorrigerede vilkår samt en fordoblet ledighed med ca. 7,5 millioner tabte arbejdspladser mellem 2007 og 2009.

År senere, med henvisning til finanskrisen i 2008, Lubin mindede om: “Mange mennesker blev desillusionerede, desillusionerede. Så da Bitcoin-hvidbogen kom, fangede den virkelig fantasien hos mange mennesker. ”

Da den finansielle ustabilitet, der rammer hele verden, tilsyneladende ikke havde nogen ende, syntes monetære systemer for Lubin, som om de nærmer sig slutningen af ​​et liv, der er gennemsyret af korruption. Taler på Ethereal-topmødet i maj 2017, Lubin sagde:

”Det var tåbeligt at stole på alle de strukturer, som vi implicit følte, at vores bedste interesser varetager. Jeg følte, at vi levede i et globalt samfund og økonomi, der var billedligt, bogstaveligt og moralsk konkurs. ”

I recessionsårene besluttede Lubin at overgå fra finansverdenen og til sidst vendte sig til musikbranchen i 2012 ved at grundlægge musikadministrationsselskabet SyNerG Music. Imidlertid skete det virkelige vendepunkt i Lubins karriere to år efter virksomhedens lancering.

Joe Lubin møder Ethereum

Lubin var allerede grundigt bekendt med blockchain-teknologi, da han stødte på Ethereum, en offentlig, open source, blockchain-baseret distribueret computerplatform designet til at skabe decentrale applikationer.

Fascineret med ideen og den påståede mulighed for at transformere det eksisterende finansielle system ved at fjerne tredjeparten fortsatte Lubin med at udforske rummet, indtil han snuble over den første version af Ethereum-hvidbogen i begyndelsen af ​​2014, skrevet af den 19-årige russer -Canadian Vitalik Buterin.

Ethereum-blockchain-netværket blev hævdet at overgå Bitcoin på en række måder, hvilket muliggør implementering af smarte kontrakter og udvikling af decentrale applikationer uden kontrol eller involvering af en tredjepart. Desuden blev Ether (ETH) transaktioner bekræftet på få sekunder, mens Bitcoins tog minutter.


”Vitaliks papir var det bedste, jeg havde læst,” sluttede Lubin sagde. Han blev engageret i at støtte Ethereum-projektet og spildte ikke tid på at møde Buterin. Lubin senere mindede om:

”I november 2013 skrev Vitalik Buterin den første version af Ethereum-hvidbogen. Den 1. januar 2014 talte jeg med Vitalik om det og modtog en kopi. Det skitserede et sæt mekanismer, der muliggjorde den konkrete udvikling af den omfattende vision, som mange af os så, da vi havde det første Bitcoin-øjeblik. Det var mit æteriske øjeblik. ”

Således sluttede Lubin, der er i midten af ​​50’erne, teamet af Ethereum-udviklere og promotorer som medstifter og administrerende direktør. Den videre udvikling af Ethereum blev finansieret gennem en online crowdsale – der samlede $ 18 millioner dollars – i sommeren 2014, hvor Lubin og Ethereums anden medstifter, Anthony Di Iorio, angiveligt leverede op til 95% af finansieringen..

I 2014 havde Lubin også stillingen som Chief Operating Officer i Ethereum Switzerland GmbH, et selskab, der støttede udviklingen af ​​Ethereum-platformen, og han var med til at grundlægge Ethereum Foundation, en Toronto-baseret nonprofitorganisation, hvis mål er at fremme og støtte Ethereum-platform og basislagsforskning, blandt andet.

Ikke længe efter at Lubin blev medlem af Ethereums stiftende hold blev tingene imidlertid komplicerede. Samme år adskilte Lubin og Buterin sig i deres synspunkter om motiverne og metoderne til at udføre forretning: Lubin så fremtiden for projektet i opbygningen af ​​et kommercielt økosystem omkring Ethereum, mens Buterin fortsatte med at fokusere på teknologien.

Skismaet resulterede i dannelsen af ​​Lubins nye firma, ConsenSys, der primært udvikler software til Ethereum blockchain-systemet.

Ny begyndelse med ConsenSys

Lubins nye, blockchain-fokuserede organisation forenede til sidst udviklere, forretningsmænd, programmører, journalister, advokater og andre industrientusiaster i et forsøg på at skabe og fremme blockchain-infrastruktur og peer-to-peer-applikationer. Organisationen blev grundlagt i 2014 og har i øjeblikket hovedkontor i New York.

ConsenSys-inkubatoren er involveret i flere blockchain-relaterede projekter, herunder oprettelse, styring og handel med fraktionerede ejerandele i ejendomsejendomme, udvikling af peer-to-peer-handel, involvering i forudsigelsesmarkeder og levering af kryptografisk værktøj til styring og signering dokumenter, blandt mange andre funktioner. ConsenSys ‘teknologi er også blevet anerkendt af og samarbejdet om af filantropiske organisationer som World Wildlife Fund og Oxfam.

Lubin estimeret at ConsenSys sandsynligvis er 65% fokuseret på offentlig mainnet, selvom alt, hvad virksomheden gør, også gælder i en privat tilladelseskontekst.

I slutningen af ​​2018 og i løbet af 2019 blev ConsenSys – nu verdens førende DApps-udviklingsfirma – ramt af en række omvæltninger. I december 2018 rygtedes det, at Lubin havde foretaget betydelige nedskæringer i virksomhedens personale og lod gå op til 50% til 60% af arbejdsstyrken, der tæller 1.200.

Senere hævdede ConsenSys, at nedskæringerne i personalet var en “naturlig bevægelse”, primært påvirket supportmedarbejdere og ikke oversteg 13% af virksomhedens medarbejderstab. I foråret 2019 oplevede ConsenSys en større omstrukturering af sine forskellige aktiviteter for at styrke sin tilstedeværelse på markedet, da det søgte 200 millioner dollars i finansiering.

Endelig bekræftede ConsenSys over for Cointelegraph i december sidste år, at lokale kontorer i Indien og Filippinerne ville blive lukket ned, og at 11 ansatte blev fyret..

Et nyt slag blev leveret i juli 2019, da grundlæggeren af ​​ConsenSys-inkuberede startup Token Foundry, Harrison Hines, anlagde sag mod Lubin i forbindelse med en “kontraktbrud, konvertering, kvantemæssig fortjeneste, uretfærdig berigelse, bedrageri, erklærende dom og ubetalt overskud som følge af de sagsøgtes handlinger i forbindelse med virksomheden kendt som Token Foundry. ” Hines var beregnet til at samle over 13 millioner dollars.

Diskuterer ConsenSys ‘virksomhedsstruktur, Lubin en gang sagde:

”Der har været flere forskellige ConsenSyses siden starten. I cirka fire år arbejdede vi for at være en stor del af åbningen af ​​et økosystem, og nu er der masser af enheder, der strømmer ind i økosystemet, og vi er nødt til at styrke vores spil og konkurrere. Det er ikke længere tilstrækkeligt at dukke op og gøre noget sejt; nu er vi nødt til at gøre noget fremragende. ”

På trods af rapporterede vanskeligheder har ConsenSys fortsat aktivt investeret i startups og initiativer, der er involveret i udvikling af blockchain-baserede applikationer, som de anser for at være lovende, samt projekter som MetaMask, der letter hele Ethereum-økosystemet. I midten af ​​oktober sidste år valgte virksomheden syv nye Ethereum-baserede projekter til at støtte og forpligtede sig i alt til $ 175.000 i finansiering.

På det tidspunkt sagde virksomhedens leder af oplevelsesmæssig markedsføring Yadira Blocker: ”I Wave 1 så vi mange applikationer, men de var ikke superstærke. I Wave 2 begyndte vi at se flere troværdige teams og flere unikke ideer komme til bordet. ” Som en del af Wave 3 valgte ConsenSys Ethereum-softwareklient Lighthouse og mobile decentrale applikationskonstruktør Alice. Den 11. februar 2020 kom det frem, at JP Morgan overvejede at fusionere sin interne blockchain-enhed, Quorum, med ConsenSys.

Alligevel er den mest forventede udvikling for indeværende år sandsynligvis frigivelsen af ​​Ethereum 2.0.

Ethereum 2.0, offentlige blockchains og geopolitiske synspunkter

Ethereum 2.0, også kaldet Serenity, er en større netværksopgradering på Ethereum blockchain, der er designet til at skifte sin nuværende konsensusalgoritme til proof-of-work til proof-of-stake. Opgraderingen forventes at medføre en række ekstreme udviklinger, såsom realisering af et nyt skalerbarhedsparadigme kaldet sharding og indførelsen af ​​en mere effektiv Ethereum Virtual Machine, der er i stand til at udføre højtydende smarte kontrakter.

Lubin foreskrev, at udviklingen af ​​Ethereum 2.0 ville bringe en drastisk skalerbarhed i økosystemet, hvilket ville gøre Ethereum blockchain omkring 1.000 gange mere skalerbar. Opgraderingen er beregnet til at blive brugt af softwareudviklere med den efterfølgende implementering af deres produkter baseret på Ethereum blockchain af deres kunder – fra regeringer og virksomheder til journalistik og musikplatforme..

Lubin ser ud til at være bedøvet med ideen om, at den decentrale fremtid faktisk kan være tættere, som man måske tror. ”Den decentrale fremtid er allerede her; det er bare ujævnt fordelt. Masser af mennesker, der forstår rummet godt, lever allerede i et vist omfang i den decentraliserede fremtid, ”siger han sagde.

I forbindelse med Deconomy-konferencen sidste forår hævdede Lubin, at “lukkede platforme fremmer korruption og ineffektivitet,” tilføjede yderligere:

”Når vi symboliserer verden, vil finanshuse og handlende med ressourcer ikke spare nogen indsats for at manipulere markeder til gevinst eller politisk fordel. Vi ønsker ikke, at de flydende dybe tokenmarkeder i næste generations økonomi skal være tilsvarende sårbare. Vi må ikke vælge andet end en maksimalt decentraliseret base som det grundlæggende afviklingslag for den globale økonomi. ”

Lubin indrømmede, at han gerne vil se mere deltagelse fra Kina i Ethereum-økosystemet, og at han håber Kinas centralbank digitale valuta, eller CBDC, vil muliggøre interoperabilitet med offentlige tilladelsesfrie blockchains, herunder Ethereum.

Lubin bemærkede også, at han forventer, at Kina fortsat vil underminere status for den amerikanske dollar som verdens reservevaluta. Men han mener også, at Kinas CBDC kun vil have en mindre indvirkning i denne henseende. Han påpegede Ruslands og Kinas bestræbelser på at drive forretning uden at bruge den amerikanske dollar og konkluderede:

”Der er mange grunde til, at amerikansk indflydelse er faldende og sandsynligvis vil fortsætte med at krympe. Det er måske ikke en dårlig ting, men på nogle måder vil det være en dårlig ting. Kinas særlige kryptokurrency synes jeg ikke er en væsentlig faktor. ”

”I det sidste år eller deromkring er det blevet klart, at hvad jeg har sagt i lang tid, at vores globale finansielle og økonomiske systemer i det væsentlige er konkurs, og centralbankfolk har sparket dåsen ned ad vejen i lang tid, og nu hvor rentekurverne flader ud, har vi muligvis ikke nok tørt pulver i centralbankerne til at sparke dåsen ned ad vejen, og denne recession kan være virkelig problematisk. Så jeg har talt om potentielle kaskader, hvis visse smitte forekommer, ”sagde Lubin.

Som Ajit Tripathi, tidligere partner hos ConsenSys, sagde: “Joe har noget ved ham, han er en inspirerende figur, han har denne evne til at begejstre folk i denne fremtid.”

Joseph Lubin er rangeret som nr. 7 i den første nogensinde Cointelegraph Top 100 i krypto og blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map