Elizabeth Stark: Fra menneskerettigheder til menneskehedens decentraliserede fremtid

Efter mere end et årti af Bitcoins eksistens forbliver Satoshi Nakamoto, forfatter af Bitcoins hvidbog tilbage i 2008, den mest mystiske person inden for kryptosamfundet. På trods af hvem han, hun eller de måske er, trives Satoshis hjernebarn – den første decentrale valuta – stadig, og det har ændret verden, som vi kendte den.

De sidste 10 år var ikke en lige vej: Vi har været vidne til en masse kritik af krypto, der blev hævdet at være “mor og far til alle bobler”; Bitcoins rekordpris, der rammer omkring $ 20.000 pr. Mønt og den efterfølgende bryder sammen på omkring 2.000 kryptokurver – som mistede omkring 80% af deres samlede markedsværdi eksperter erklærer slutningen af ​​kryptovinteren; og mange andre små og store vendinger i Bitcoins historie.

I mellemtiden har Bitcoin bevist sin evne til at eksistere på trods af alt, og dets største håb ligger nu i Lightning Network og løsninger som det. Selvom identiteten af ​​Satoshi stadig er et mysterium, er personen bag Lightning Network en velkendt leder inden for den globale frie kulturbevægelse: Elizabeth Stark.

Fra Ivy League til Silicon Valley

Elizabeth Stark, der er født og opvokset i Brooklyn, New York, er – i modsætning til så mange af hendes kollegaer inden for teknologibranchen, der forlod skolen længe før hun fik en grad – et godt eksempel på en succesfuld akademisk fyr. Hun har en bachelor i kunst fra Brown University i internationale relationer og tjente sin J.D. på Harvard Law School.

Som tidligere akademiker var Stark stipendiat ved Yale Information Society Project, lektor inden for datalogi ved Yale University, adjungeret lektor ved NYU og var en iværksætter i Stanford StartX.

Tilbage til Harvard University fungerede Stark i bestyrelsen for Students for Free Culture og grundlagde gruppen Harvard Free Culture. Elizabeth var også redaktør for Harvard Journal of Law & Teknologi og forsker i de juridiske konsekvenser af nye teknologier. Hun arbejdede med organisationer som Electronic Frontier Foundation, Creative Commons Brazil og Audionautes i Frankrig og undersøgte indvirkningen af ​​digital teknologi på lov og kultur. Hun arbejdede også med Harvard Advocates for Human Rights for at gøre bedre brug af nye medier til at fremme menneskerettigheder. Elizabeth brugte mange år på at undersøge for Berkman Center for Internet og samfund på Harvard på projekter som Filtering og Digital Media Exchange og underviste forskellige kurser fra teknologi og politik til cyberlov, intellektuel ejendomsret og elektronisk musik.

Ind i kryptorummet for menneskehedens frihed

Starks vej ind i kryptorummet startede tilbage til 2014, da hun grundlagde StartBitcoin.org, beskriver det som ”en gruppe iværksættere, der fremmer fremtiden for digitale valutaer & decentraliseret teknologi. ” I 2015 blev hun en fyr på Coin Center – et non-profit forsknings- og advokatcenter og den førende digitale valutapolitiske organisation, der er baseret i Washington, D.C. og etableret for at gå ind for implementeringen af ​​god regeringspolitik over for kryptokurver og andre decentrale teknologier.

I 2016 blev Lightning Labs – firmaet, der bygger den næste generation af decentral, modstandsdygtig finansiel infrastruktur – medstifter af Stark, der fungerer som virksomhedens administrerende direktør. Tilbage i marts 2018 blev den offentlige beta Lightning Network frigivet, hvilket åbnede for alt Starks arbejde med at opbygge et programmerbart økonomisk lag til internettet gennem hurtige, skalerbare blockchain-transaktioner.

Relateret: Hvad er lynnetværk, og hvordan det fungerer

Lightning Network Protocol 1.0 var frigivet tilbage i december 2017:

”Som udviklere af Lightning Network-protokollen er vi glade for at kunne annoncere version 1.0 RC af Lightning-protokolspecifikationen sammen med en vellykket krydsimplementeringstest på Bitcoin mainnet!

1.0-udgivelsen af ​​Lightning-protokollen er et vigtigt skridt i vores arbejde mod standardisering, der startede for over et år siden i Milano. Lightning-specifikationen blev udviklet af vores tre teams (ACINQ, Blockstream og Lightning Labs) og andre i bitcoin-samfundet gennem en åben, samarbejdsproces. ”

Som en softwareprotokol, der er bygget “oven på” den eksisterende blockchain, der bruges af Bitcoin, forbliver Lightning Network det største håb og uden tvivl den vigtigste udvikling for Bitcoin lanceringen af ​​selve tokenet.

Relateret: Lynnetværk, der viser sig mindre elektrisk for Bitcoin end lovet

Elizabeth Stark er rangeret som nr. 8 i den første nogensinde Cointelegraph Top 100 i krypto og blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map