Fremtiden for krypto: De nyeste kryptografi-fremskridt indstillet til at ændre Blockchain

Cryptocurrency kunne ikke eksistere uden kryptografi. Fremskridt på dette område kan have vidtrækkende indflydelse på blockchain-teknologi og dens potentiale. Vi vil undersøge branchens eksperters meninger om de seneste kryptografiske fremskridt og deres potentiale for kryptovalutaer.

Nul vidnesbyrd: mere end bare privatliv

Forskningsdirektør hos blockchain-firmaet Blockstream og matematikeren Andrew Poelstra fortalte Cointelegraph, at ZK-Proof-systemer, der ikke er videnskabelige, er “et af de mest spændende udviklingsområder” i kryptografirummet. Denne form for kryptografi er kendt og værdsat for at være grundlaget for beskyttelse af privatlivets fred.

ZK-Proofs er grundlaget for den beskyttelse af privatlivets fred, der er inkluderet i såkaldt anoncoin Zcash (ZEC). Ifølge Poelstra har kryptografer gjort betydelige fremskridt i anvendelsen af ​​denne teknologi og arbejder nu “med mere robuste og velaccepterede kryptografiske antagelser.”

Blockchain-firmaet Suterusu arbejder i øjeblikket på at implementere ZK-Proof-aktiveret privatliv som en andenlagsløsning oven på Bitcoin og Ethereums blockchains. Virksomhedens teknologichef Huang Lin – som hævder at have undersøgt kryptografi i over et årti – fortalte Cointelegraph:

“Effektive nul-vidensbeviser, når de anvendes til decentraliserede anonyme betalinger, kan forbedre dets privatliv og ydeevne betydeligt.”

Lior Yaffe, medstifter og administrerende direktør hos Jelurida – firmaet bag blockchains NXT, Ardor og Ignis – sagde også, at ZK-Proofs kan have en meget positiv indflydelse på skalerbarhed. Han forklarede:

“I stedet for at generere store blokke af transaktioner og udbrede dem gennem netværket kan minearbejdere bruge ZKP til at generere små datasæt, der kun viser kontosaldoændringerne plus et kryptografisk bevis for, at der ikke skete dobbeltforbrug.”

Syscoin (SYS) medstifter og ledende kerneudvikler Jag Sidhu sagde, at nye rekursive ZK-Proofs kunne give mulighed for private transaktioner, der er billigere, mindre og lige så hurtige som normale transaktioner.

ZK-Proof-aktiverede Bitcoin sidekæder

Tidligere foreslog Poelstra, at ZK-Proofs også tillader udvikling af tillidsløse sidekæder, som kunne bringe altcoins funktionalitet til Bitcoin (BTC). I februar 2019, han illustreret kravene til et sådant system, mens du taler med Forbes:

”Jeg tror, ​​at hvis vi nu vil lave en rigtig tovejspløkker, er vi sandsynligvis nødt til at få som fulde, effektive, nul-vidensbeviser til generelle formål, og vi har brug for en måde, hvorpå Bitcoin-validatorer kan validere, hvad der sker på sidekæden, inden de tillader, at pinde kommer tilbage. ”

Da Cointelegraph spurgte ham om udviklingen i ZK-Proof-baserede tillidsløse sidekæder, forklarede Poelstra, at der skal gøres meget arbejde, før sådanne systemer bliver mulige. Han forklarede, at effektive ZK-Proofs ville muliggøre kontrol, hvis reglerne for en anden blockchain blev fulgt, og Ethereum-skaleringsløsningen Plasma i et eksempel på dette.

Alligevel forklarede Poelstra også, at anvendelse af sådanne teknikker til sidekædeverifikation “ville kræve nye proof-systemer, som er mange størrelsesordener mere effektive.” Desuden ville forskere først skulle løse komplekse incitamentsproblemer for at implementere sådanne systemer. Han konkluderede:

“Som et samfund bevæger vi os fortsat mod disse mål, men vi er stadig langt væk.”

Mens et lovende udviklingsfelt havde Bitcoin sidekæder hidtil kun begrænset succes. Faktisk var fra midten af ​​oktober 2019 kun næsten 77 millioner dollars af Bitcoin – omkring 0,054% – låst på sidekæder. I samme måned gav Blockstream CEO og medstifter Adam Back en åbenbar grund til den langsomme sidekædeudvikling, da han sagde, at der er et større økonomisk incitament til at skabe altcoins sammenlignet med at bygge videre på Bitcoin.

ZK-Proofs kan gøre Bitcoin mere privat

Poelstra fortalte Cointelegraph, at ZK-Proofs også kan gøre Bitcoin mere privat og nævnt Taproot som et eksempel. Han forklarede, at Taproot potentielt kan gøre enhver transaktion for det meste uadskillelig fra hinanden på blockchain. Alligevel bemærkede han, at “transaktionsbeløb og transaktionsgrafen stadig er eksponeret, hvilket er meget sværere problemer at tackle.”

Lin forklarede, at Suterusu er fokuseret på udvikling og implementering af “opsætningsfri, effektiv nul-vidensbestemt ordning med en næsten konstant bevisstørrelse skræddersyet til fortrolig betaling i smarte kontraktplatforme.”

Virksomhedens system giver mulighed for at flytte kryptoassetten fra den vigtigste blockchain på sit andet senere netværk og flytte det, mens det skjuler “både afsender- og modtageridentitet og også transaktionsbeløbet.” Desuden understøtter løsningen smarte kontrakter. Han udtrykte også tanken om, at kryptovalutaområdet skulle fokusere mere på privatlivets fred.

Post-quantum kryptografi

Sidhu foreslog også, at den seneste udvikling inden for post-quantum-kryptografi er værd at undersøge. Denne form for kryptografi fokuserer på at sikre, at data stadig kan krypteres og beskyttes mod nysgerrige øjne, når kvantecomputering når modenhed. Det adresserer også frygt for, at nylige fremskridt inden for kvantecomputering kan føre til afslutningen på kryptokurver.

For det meste designer post-quantum kryptografi algoritmer på en måde, der forsøger at ophæve fordelene ved quantum computing sammenlignet med traditionel computing. Han foreslår også, at Bitcoin blev designet med truslen om kvanteberegning i tankerne:

”Satoshi så dette komme, hvorfor han skabte envejs hash som adresser i stedet for offentlige nøgler, da offentlig nøglekryptografi er modtagelig for kvantebrute force-angreb. […] Dette er også grunden til, at der er en ændringsadressestrategi for hver tegnebog. ”

Udvikling inden for kryptografi og deres indvirkning på krypto

Yaffe sagde, at multiparty-beregning (MPC) er et af de mest aktive forskningsområder inden for kryptografi. Han forklarede MPC’s funktion til Cointelegraph på følgende måde:

“MPC gør det muligt for enheder, som ikke stoler på hinanden og måske endda er uagtsomme eller ondsindede, til at udføre en beregning sammen og blive enige om resultatet.”

Konsensusalgoritmerne for blockchains er et eksempel på MPC, og fremskridt i dette rum kan bringe forskellige former for fremskridt i kryptokurrencyrummet. Yaffe citerede også verificerbar forsinkelsesfunktion (VDF) som en anden vigtig udvikling og forklarede, at den ligner algoritmerne, der muliggør bevis for arbejde-minedrift, “men i modsætning til minedrift er VDF umuligt at parallelisere åbning af potentialet for udligning af spilleregler for små minearbejdere. ” Yaffe delte med Cointelegraph sin forudsigelse af, hvordan fremtidige blockchains vil fungere:

”Ved at bruge alle ovenstående forventer jeg, at fremtidige blockchain-produkter vil ligne en klods information for en ekstern seer, mens brugere, der faktisk holder nøglerne, vil være i stand til at se den fulde historie af deres transaktioner. Nogle af disse teknologier er endnu ikke klar til almindelig brug […] men i de sidste par år var der mange forbedringer på dette område, og det forbedrer sig hurtigt. ”

Selvom det ikke er en sidekæde, tillader Sidhu’s Syscoin-bro brugere at flytte værdi på tværs af blockchains uden mellemled eller forældremyndighed kun med kryptografiske principper. Han forklarede:

“Det var meningen, at det skulle være et skridt i retning af den konsensusvision på tværs af kæder, vi har, hvor brugere frit skal kunne bevæge sig over enhver kæde, der generelt vælger attributter som sikkerhed, bekvemmelighed (ydeevne) og tekniske funktioner i kæden.”

Poelstra citerede også interaktive multisignaturer og forklarede, at denne form for teknologi i væsentlig grad forenkler komplekse kontrakter såsom escrows eller de hash-tidslåskontrakter, der er nødvendige for at Lightning Network kan fungere. Mere præcist tillader denne form for kryptografi, at sådanne kontrakter kan udtrykkes som en enkelt signatur.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map