Historien om den bitre debat over Ethereums ProgPoW

Ethereum-samfundet (ETH) har for nylig været involveret i en bitter debat udløst af en foreslået ændring af minealgoritme. Døbt ProgPoW, forslaget ville ugyldiggøre alle nuværende ASIC’er for kun at tillade minedrift af Ethereum med en GPU.

Mens ProgPoW blev født i 2018, har den set alternative perioder med stasis og aktiv diskussion i løbet af de to år med udvikling. Den seneste debatrunde blev udløst af, hvad der for nogle syntes at være en pludselig genindførelse af ProgPoW i Ethereum-køreplanen. Under udviklingsopkaldet den 21. februar var Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1057 – en formel ProgPoW-specifikation – markeret som accepteret og endelig.

Offentlig uenighed fulgte snart og til sidst materialiserede sig i EIP 2538 den 25. februar, som indsamlede underskrifter fra interessenter i modsætning til introduktionen af ​​ProgPoW.

Cointelegraph spurgte Kristy Leigh-Minehan, et af de tre originale medlemmer af IfDefElse-gruppen, der oprettede ProgPoW i 2018, for at forstå mere om algoritmen, og hvorfor den stadig er så splittende den dag i dag. Cointelegraph nåede også ud til flere Ethereum Foundation-repræsentanter, som nægtede at kommentere.

Hvad er ProgPoW?

Forkortelse for programmatisk bevis for arbejde, ProgPoW er en ny minedriftsalgoritme designet til at være så modstandsdygtig over for ASIC – applikationsspecifikke integrerede kredsløbsmaskiner – som muligt. Disse enheder er specielt designet til minedrift, hvilket gør dem meget mere effektive end forbrugerindstillinger som CPU’er og GPU’er.

At lave en algoritme, der forbliver sikker mod optimeret hardware, har traditionelt været en vanskelig opgave. Den nuværende algoritme, der bruges af Ethereum – Ethash – er også designet til ASIC-modstand, men dens beskyttelse varede ikke længe. Som Minehan fortalte, var rygter om et Ethereum ASIC den første motivation for hendes gruppes arbejde:

”ProgPoW blev født ud af ASIC-modstandstrådene i marts 2018. En Ethereum-bidragsyder, kaldet Pipermerriam, sendte EIP 958, som var en EIP, der skulle ændre mineargoritmen til Ethereum til at være ASIC-resistent. Dette blev udløst af opdagelsen af ​​E3 ASIC-minearbejderen af ​​Bitmain, som var lækket på CNBC. ”

Og selvom det senere blev forstået, at E3 var en rå enhed, hvor Minehan beskrev det som “en flok DDR 3-hukommelse forbundet til deres [Bitmain’s] Sophon-chips”, kørte bolden på ASIC-modstand. Tilhængere af ProgPoW hævder, at det er sværere at fremstille specialiserede Ethereum ASIC’er, hvilket vil føre til færre minearbejdere og efterfølgende centralisering.

En afstemning af Vlad Zamfir, forsker ved Ethereum Foundation (EF), blev afsluttet i april 2018 med 57% af stemmerne for en hård gaffel, der bevarer ASIC-modstand. Omkring samme tid, EIP 969 foreslået at foretage en lille ændring i Ethash for at bryde eksisterende ASIC’er. Minehan fortsatte:

“Disse to EIP’er plus den konstante diskussion omkring ASIC-modstand var det, der virkelig ansporede os – som IfDefElse – til at begynde at se mere på, hvordan du ville bygge en virkelig ASIC-resistent algoritme.”

Fra et teknisk teknisk perspektiv på højt niveau forklarede Minehan, at ProgPoW arbejder ved at finjustere Ethash for at udnytte 100% af en GPU-chip. Dette var fordi ASIC-producenter generelt forsøger at fjerne så mange dele af det som muligt, som hun uddybede:

”Årsagen til, at vi gør det, er, at når du går til at bygge en ASIC, hvad du gør, er det, at du fjerner dele af en GPU. Du siger dybest set: ‘hej, her er referencekoden, her er GPU’en – hvilke dele kan vi tage væk fra chippen?’ “

Ethash forsøgte at forsvare sig mod dette ved at prøve at bruge GPU’en så meget som muligt, hvorfor nogle af ProgPoW’er tekniske ændringer er små, men afgørende ændringer i Ethash, der løser nogle af dens ineffektivitet og sårbarheder. “Jeg tror bare, at den, der designede den [Ethash], ikke var en GPU-programmør, så han savnede nogle grundlæggende ting,” tilføjede hun.


Modstand mod ProgPoW

Minehan bemærkede, at ProgPoW straks modtog kritik for angiveligt at forsinke implementeringen af ​​Ethereum 2.0-køreplanen. Hun sagde:

“Et par mennesker var oprindeligt imod det på grund af det pres, det ville lægge på Caspers overgang og Casper Finality Gadget – som, som mange mennesker ved, nu er helt væk fra Ethereum 1.0s køreplan.”

Alligevel argumenterede hun for, at oppositionen var mild i 2018, da ASIC-modstand stadig var et vigtigt mål for Ethereum-samfundet. Hun fortsatte:

”I 2018 var der faktisk ikke mange negative debatter om ProgPoW. Hvis du går tilbage gennem de originale EIP’er, vil du se en masse positiv diskussion, og over tusind mennesker stemte på GitHub til forskning i ASIC-modstand. ”

I september 2018 Linzhi Mining annonceret det ville frigive et kraftfuldt Ethash ASIC, som signaliserede begyndelsen på det, hun kaldte “Linzhi-sagaen.” Virksomheden aktivt og åbent forkæmpet en anti-ProgPoW-holdning, som Minehan mener involverede usande argumenter, såsom “underlige indlæg”, der hævder, at de kunne designe en ASIC til ProgPoW. Hun konkluderede:

“Linzhi skabte en masse skader – og jeg tror meget af den politiske stress – omkring ProgPoW […] De har været underligt stille, siden jeg har trukket mig tilbage fra Core Scientific – ingen frigivelsesopdateringer, intet om deres Telegram [.. .] Jeg tror, ​​der var særlige interesser [fra Linzhi] involveret [i debatten] på det tidspunkt i 2019. ”

Nogle af skaderne kan have inkluderet rygter om, at ProgPoW blev oprettet af de to største GPU-producenter – AMD og Nvidia – “hvilket er komplet crap” sagde hun.

Tilskyndet til kontroversen i begyndelsen af ​​2019 blev der afholdt en afstemning i samfundet om ProgPoW via et dedikeret websted. Når afstemningsperioden sluttede i april 2019 erklærede over 93% af respondenterne, der kontrollerede 2,93 millioner ETH, deres støtte til ProgPoW. Mens kerneteamet i Ethereum gentagne gange havde aftalt og derefter vendte tilbage til forslaget, blev det til sidst afgjort, at ProgPoW ville blive implementeret – forudsat at det bestod en streng revision.

Dette var den sidste store begivenhed i ProgPoW-historien, indtil 2020 og den tilsyneladende pludselige inkludering af ProgPoW. Minehan forklarede:

”Hvad der var sket er, at ProgPoW var planlagt til optagelse. Det faldt faktisk aldrig af EIP-listen, og det bestod sine revisioner med, vil jeg sige, flyvende farver. ”

Fornyet debat

Minehan mener, at meget af den nuværende kontrovers stammer fra dårlig levering af nyhederne, en opfattelse, der også er delt af Ethereum medstifter Vitalik Buterin. Hun præciserede også, at ProgPoW stadig ikke accepteres fuldt ud og sagde, at “hensigten med [udviklermødet] grundlæggende var at indstille en dato [til inkludering].”

Synthetix-grundlægger Kain Warwick, en af ​​underskriverne af anti-ProgPoW-forslaget, opsummerede sine tanker om sagen med Cointelegraph. Han uddybede yderligere den opfattede mangel på kommunikation:

”Der ser ud til at være en afbrydelse mellem de mennesker, der bygger på Ethereum, og de centrale udviklere, der bygger Ethereum […] Jeg tror, ​​at anti-ProgPoW-siden føler, at de ikke blev informeret og lyttet til og så gør et punkt. Men filosofisk er omstridthed i sig selv et stærkt nok argument til at blokere en EIP – uanset oprindelsen af ​​denne omstridthed. ”

Mens Minehan foreløbigt indrammede den nuværende anti-ProgPoW-side som decentraliserede finansieringsinteressenter (DeFi), mener Warwick, at det er udvælgelsesforstyrrelse:

“Mange mennesker, der bygger på Ethereum, laver ting i DeFi, så du ender med at DeFi er imod ProgPoW, når der ikke er noget særligt ved DeFi, der indebærer modstand mod ProgPoW.”

Dette kan også ses i sammenligning med 2019-debatter. Nogle af de mere fremtrædende modstandere af ProgPoW i dag, som Gnosis ‘Eric Conner eller Martin Köppelmann, var også stærkt imod det for et år siden – da DeFi stadig var spirende.

Ifølge Warwick er hovedargumentet mod ProgPoW, at det er en “dårlig kompromis med hensyn til risiko.” Han opsummerede den anden sides holdning:

”Jeg tror, ​​at Pro-ProgPoW-siden på dette tidspunkt føler, at der er lagt meget tid og kræfter i ProgPoW, og der er ingen rigtige stærke argumenter imod det rent faktisk, og at stemningen uden stof ikke er tilstrækkelig til at blokere en EIP. ”

Warwick indrømmede, at styring af Ethereum-protokollen muligvis har brug for en vis specialisering, da app-buildere allerede er involveret i deres egne økosystemer og måske kæmper for at holde trit med begge. Ikke desto mindre mener han, at det er usandsynligt, at ProgPoW vil blive implementeret, da “samfundet nu er temmelig nedgravet på princippet om dette emne.”

En for nylig fundet sårbarhed kører også forskellige synspunkter. Modstandere af forandringen ser det som en manifestation af dets iboende risiko, mens Minehan ser det som styrkelse af algoritmen.

Betydningen af ​​ASIC-modstand

Minehan mener, at Ethereum-samfundet gradvist blev mindre interesseret i ASIC-modstand siden 2018, på trods af at dets gule papir klart var imod specialiserede mineudstyr. ProgPoW-debatten er – ifølge hende – også en kamp mellem dem, der ønsker at opretholde Ethereums oprindelige principper, og dem, der tror på protokollens udvikling. “Meget mere en filosofisk debat mere end den er teknisk på dette tidspunkt,” konkluderede hun.

Selvom nogle måske ser eksemplet på Bitcoin som bevis for, at ASIC’er ikke er en trussel, advarede hun mod sådanne synspunkter:

”Det er vigtigt, at folk forstår, at hver mønt er som sin egen unikke biom. […] I Bitcoin vil du have ASIC’er. Bitcoin ASIC’er er blevet så specialiserede, at […] det er blevet det perfekte valg af hardware til faktisk at promovere folk til at blive tilpasset netværksincitamenterne. ”

Hun forklarede, at Ethereum ASIC’er ikke drager fordel af de mange års udvikling og modning af forsyningskæden for Bitcoin-minearbejdere. I løbet af denne tid hævder hun, at branchen blev moden nok til, at adgangen til ASIC’er ikke længere er begrænset til nogle få udvalgte aktører. “Ethereum har ikke ti års bevis for arbejdsudvikling,” bemærkede hun.

Desuden bemærkede hun, at Ethereum ASIC er meget usandsynligt, at de bliver bredt tilgængelige, selv med mange års udvikling. Hun forklarede:

”Der er en stor forskel i færdighedsgabet mellem at designe en hukommelseshård ASIC […] og opbygge en SHA-256 ASIC. […] I Ethereum, hvis kun få mennesker kan trække den højt specialiserede ASIC ud, bliver den naturligvis meget mere centraliseret. ”

Mens hun erkendte, at det også er svært at lave konkurrencedygtige Bitcoin ASIC’er, udgør ASIC’er til hukommelseshårde algoritmer som Ethash unikke udfordringer:

”Mange mennesker ved det ikke, men der er begrænsninger på hukommelsescontrollere og hukommelsesdele. Visse chips har begrænsninger for hvilket land de kan sælges til. Således har hukommelsesbaserede ASIC ofte også begrænsninger i forsyningskæden. ”

Kombinationen af ​​ovenstående faktorer såvel som dårligt kendte svagheder i Ethash gør Ethereum ASIC til en meget centraliseret vare. Hun opsummerede:

”Du ønsker ikke at have en algoritme, der er i midten. Du vil enten have en algoritme, der er let at lave en ASIC til, eller virkelig svært at lave en ASIC til. ”

Debatten fortsætter

Udmattelse fra flere års debatter begynder at vise sig. Minehan mener, at mange af de oprindelige deltagere siden er blevet apatiske – inklusive sig selv. ”På dette tidspunkt er jeg helt neutral,” sagde hun. Vitalik Buterin også kommenterede at han har det ”i begge retninger” med ProgPoW,

Da ProgPoW-kontroversen fortsætter, fortsætter Buterin fremhævet at Ethereum mangler en mekanisme til endeligt at afvise forslag – udmattelsen fra kontinuerlige Twitter-debatter synes at være den nuværende accepterede løsning. ”Men det virker suboptimalt,” konkluderede han.

Den næste fase i ProPoW-debatten kommer fredag ​​kl. 14:00 UTC med et møde mellem Ethereum Core Developers. Du kan lytte herinde.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map