Hvordan Crypto Market Fall påvirker minesalg af hardware og producenters indtægter

Et år langt bjørnekryptomarked ser ud til at have haft en negativ indvirkning på rentabiliteten af ​​kryptokurvedrift. På trods af dette formåede Bitcoin minearbejdere stadig at generere 4,7 mia. $ I fortjeneste i de første seks måneder af 2018. Vokser konstant konkurrence mellem store minedriftspuljer og den stigende vanskelighed ved Bitcoins algoritme gør det at få den første kryptokurrency mindre rentabel og vejer vægten mod små spillere.

Minearbejdere lukker deres maskiner, og kortproducenter lider tab. Især AMD-repræsentanter, hvis regnskabsrapport i sidste kvartal, offentliggjort den 24. oktober, viste, at indtægterne fra salg af grafiske processorenheder (GPU’er) til minedrift var “ubetydelige.” Formentlig kan Nvidia og Bitmain også være i samme situation, og på dette tidspunkt undrer investorer, minearbejdere og GPU-producenter sandsynligvis alle, hvad der skal til for at ryste kryptovalutamarkedet fra dets nuværende utilpashed..

Indtægter fra de førende producenter af minechips

Golden Rush i 2017

For et år siden var situationen på minedrifthardwaremarkedet anderledes. Jon Peddie Research viser, at minearbejdere i 2017 købte 3 millioner enheder til mere end $ 700 millioner, hvor Bitmain havde en anslået andel på $ 3-4 milliarder, hvilket overgik Nvidias og AMDs indtægter i samme periode.

Stigningen i udbuddet af GPU-kort, hvilket var observeret i andet kvartal sidste år, kan primært være knyttet til den voksende efterspørgsel blandt Ethereum (ETH) minearbejdere, ifølge Jon Peddie Research. Et lignende spring var allerede set i 2013 som et resultat af et massivt køb af minearbejdere af Bitcoin og Litecoin.

Efterspørgslen efter Ethereum førte til udvikling på GPU-markedet, da professionelle Bitcoin-minearbejdere skiftede fra GPU’er til brugerdefinerede ASIC’er, hvilket resulterede i et yderligere overskud af minegrafikkort på det sekundære marked.

GPU-markedsandele

Midt i stigende efterspørgsel voksede priserne på minedriftsudstyr kraftigt – omkostningerne ved flagskibschips Rose med 25 procent, hvor Nvidias GeForce 1080 befaler mere end $ 1.000 under markedstoppen.

2018: Går under med krypto

Siden Bitcoins dyk i januar, hvor det på bare en måned mistede halvdelen af ​​sin værdi fra højdepunktet på $ 20.000, blev situationen for minearbejdere forværret – valutaens pris brød mærket på $ 5.800, og kortproducenter meddelte faldet i indtægterne fra salg af minedrift hardware.

Disse faktorer førte til et fald i priserne på minedele. Som tidligere rapporteret af Cointelegraph blev AMDs OEM 4GB RX 580 six-pack i juli udsolgt til en pris af $ 2.500, mens den i april var tilgængelig for $ 3.600. Et Nvidia GeForce GTX 1080 Founders Edition, 8 GB GDDR5X PCI Express 3.0 grafikkort blev udsolgt til en pris på $ 1.050 i samme måned, selvom prisen i juli ikke var højere end $ 709.

De rige bliver rigere – minearbejdernes perspektiv

På trods af faldet i kryptokurrencymarkedet udgjorde Bitcoin-minearbejdernes indtægter i de første tre kvartaler af 2018 et rekord på 4,7 milliarder dollar med et månedligt overskud på 57.000 BTC. For eksempel bragte hele det sidste år brugerne 1,4 milliarder dollars mindre. Imidlertid gør den stadigt stigende konkurrence og den voksende netværkskompleksitet minedrift Bitcoin mindre rentabelt, især for små spillere, som det er rapporteret senest undersøgelse foretaget af det analytiske firma Diar.

Bitcoin Mining Rentabilitet

Ikke desto mindre siger analytikere, at september var den første måned, hvor private minearbejders fortjeneste gik negativt på grund af stigningen i computerkraft.

Hashrate og minearbejdernes afkast i 2018

Ifølge Diar kan kun store puljer stadig tjene på Bitcoin-minedrift:

”Med store minedrift med lave elomkostninger, der ligger mellem 50-60 procent bruttofortjeneste fra Bitcoin-indtægter, har markedet meget plads tilbage til at vokse og fortjeneste at presse. Men Bitcoin-minedrift er i det mindste for nu og sandsynligvis i fremtiden flyttet ind i retten for større spillere med dybe lommer. ”

Minearbejdernes indtægter og fortjeneste i løbet af året

Minearbejderes samlede indkomst var heller ikke på vækstpunktet, da 2018-statistikken ($ 11,5 millioner) er 21 procent lavere end $ 14,7 millioner i samme periode sidste år og betydeligt lavere end den maksimale omsætning på $ 53 millioner, der blev observeret under High Yield Investeringsprogram (HYIP) æra i midten af ​​december 2017.

Bitcoin minearbejdere har muligvis kørt en tabende forretning siden slutningen af ​​september – denne konklusion blev foretaget af analytikeren Barclay James, der beregnede en særlig formel for at finde prisen på Bitcoin, hvor minearbejdere ikke længere ville generere nok fortjeneste til at dække driftsomkostninger. Den opnåede værdi ligger inden for området $ 6.400-6.500 pr. Mønt. En lavere tærskel var tilbydes af det andet analytiske bureau kaldet Fundstrat, som analytikere foreslog, at de fleste minearbejdere kan forlade deres rigge, hvis Bitcoin taber $ 3.000- $ 4.000 pr. Bitcoin.

Massiv opgivelse af markedet fra ejere af små minedrift i Kina som et resultat af et langvarigt “baisse” kryptokurrencymarked taler om faldet i private minearbejders interesse.

En af disse minearbejdere fortæller at i anden halvdel af 2017, da kryptokurrencypriser nåede en historisk høj, investerede han hundreder af tusinder af yuan i køb af næsten hundrede enheder. Forventningerne blev ikke opfyldt, indrømmer miner:

”I midten af ​​juni var min mineselskabs fortjenstmargen faldet med 90 procent. En af mine venner, der også bryder altcoins, led mere og mistede næsten al sin investering. ”

Bitcoin Mining indtægter gennem årene

AMD –22 procent, Nvidia –30 procent: hvorfor deres aktier faldt?

Analysere fra Jon Peddie Research forklarede, at minearbejdernes faldende interesse for grafikkort ikke er den eneste grund til faldet i produktionsmarkedet for minedrift. Virksomheden har offentliggjort sin Q2 2018-rapport, der indeholder data om GPU-markedet generelt og segmentet af diskrete videokort i særdeleshed. April-juni-tallene var mere beskedne end statistikkerne i sidste kvartal, hvilket også forklares med sæsonfaktoren – tallene for andet kvartal er normalt mindre end dem for det første – som foreslået af analytikere.

Samlede GPU-forsendelser steg 0,2 procent siden sidste kvartal. AMDs forsendelser faldt -1 procent, Nvidias -7,5 procent, mens Intel øgede deres forsendelser med 2,6 procent.

Den negative tendens demonstreres også af år til år tal. De samlede GPU-forsendelser faldt -3,3 procent med diskrete GPU’er ned -4 procent fra sidste kvartal.

Nvidia og AMD aktiekurser i løbet af året

Påvirkede faldet på kryptokurrencymarkedet aktieindekserne for minedrifthardwarekolosser? En nærmere gennemgang af AMD- og Nvidia-diagrammer viser, at faldet i aktieværdi sandsynligvis var forårsaget af et fald i salget snarere end af en korrektion af kryptokurrencymarkedet..

Bitcoin-pris og markedsværdi i løbet af året

AMD aktier faldt med 9 procent efter 26. oktober offentliggjorde virksomheden en kvartalsvis rapport. Inden for en måned faldt selskabets aktiekurser næsten 48 procent og eksperter mener, at hovedårsagen til dette fald var faldet i minearbejdernes interesse for videokort.

Kinngai Chan, analytiker ved Summit Insights Group, fortalte Reuters, at “AMD havde en for høj eksponering for markedet for kryptovaluta”, hvilket betyder, at minearbejdernes erhvervelser markant har øget virksomhedens indtægter.

AMDs finansrapport har også vist det den faktiske omsætning falder på $ 150 millioner i stedet for $ 50 millioner forventet. Overskuddet af GPU-kort blev dannet på grund af kryptovaluta-boom i første halvdel af året, hvilket tvunget AMD til at “øge” produktionen af ​​kerneprodukter.

Selvom minedrift repræsenterer en "meget lille procentdel" af virksomhedens samlede forretning, ifølge til AMDs administrerende direktør Lisa Su, den 5. november, har det annonceret partnerskabet med syv store teknologivirksomheder om at producere otte nye minedrift til kryptokurrency med “Ultimate stabilitet”, “24/7 ydeevne” og “Enterprise-kvalitet.” Hovedårsagen til denne produktion siges at opfylde de forskellige ambitioner om “innovative blockchain-platforme”, hvilket også kan relateres til virksomhedens forventninger til GPU-salget til minearbejdere i 2019.

AMD er ikke den eneste chipproducent, som aktier er blevet påvirket af kryptokurrencymarkedernes tilstand. Nvidia‘S aktier faldt med 4 procent efter offentliggørelsen af ​​3. kvartals rapport estimat den 16. august, hvilket viste, at dets indtægter fra salget af videokort i andet kvartal af 2018 beløb sig til 18 millioner dollars i stedet for de forventede 100 millioner dollars. I alt oktober fald omfattede næsten 36 procent, hvor aktiekurserne faldt fra $ 289 den 1. oktober til $ 185 den 29. oktober. Nvidias Chief Financial Officer Colette Kress fortalte Wall Street Journal:

”Mens vi tidligere havde forventet, at kryptokurrency skulle være meningsfuld for året, projekterer vi nu ingen bidrag fremover."

Den endelige Q3-regnskabsrapport, der blev offentliggjort af virksomheden den 15. november, afslørede, at efterspørgslen efter Nvidias GPU’er blandt krypto minearbejdere er tørret op, som rapporteret af Cointelegraph. Den samlede den rapporterede omsætning i 3. kvartal udgjorde 3,18 mia. $, hvilket er 21 procent højere sammenlignet med 2,64 mia. dollar sidste år, og 2 procent højere end den foregående kvartals værdi. De seneste tal var imidlertid lavere end virksomheden forventede. I august forudsagde Nvidias analytikere, at omsætningen i 3. kvartal ville være mellem $ 3,19 milliarder og $ 3,32 milliarder.

Producentens grundlægger Jensen Huang tilføjede, at selskabets indtægter for det næste år kunne genovervejes, da “resultater på kort sigt afspejler overskydende kanalbeholdning efter kryptovaluta-boom, som vil blive korrigeret.”

Faldende indtægter kan også have været drevet af Bitmains øgede konkurrenceevne. I marts har Wall Street-firmaet Susquehanna ændret AMD-vurderingen fra neutral til negativ og sænket prisprognosen for aktier i GPU-behandlingsproducenten Nvidia med henvisning til den voksende konkurrence fra Bitmains ETH-minedrift ASIC. Den nye målpris for AMD-aktier blev revideret fra $ 13,00 til $ 7,50, og Nvidias prognose blev reduceret fra $ 215 til $ 200 ved fredagens markedslukning.

ETH ASIC-minearbejdernes dominans kan påvirke AMD og Nvidia negativt, ifølge til analytiker Christopher Rolland fra Susquehanna Financial, virksomheder, hvis grafikkort til ETH-minedrift udgør 20 og 10 procent af virksomhedernes respekterede indtægter.

Bitmains Antminer blev billigere

Mens priserne på GPU-kort ikke er faldet markant, har Bitmain bevidst solgt sin seneste og flagmanship Bitcoin ASIC Antminer S9 med rabat, rapporterede BitMEX Research.

I alt for det sidste år og første kvartal af 2018 solgte Bitmain angiveligt omkring to millioner Antminer S9-modeller. Ifølge forskerne, der beregnede den offentliggjorte bruttofortjeneste for virksomheden i 2017 og de vejledende omkostninger for hver ASIC-chip, Bitmains fortjenstmargen for Antminer S9 forekom at være negativ med værdien 11,6 procent.

Crypto-analytiker, Samson Mow, kritisk over Bitmains aktivitet, har beregnet at Antminer S9-priserne var faldet med 85%, og virksomheden havde mistet $ 600-700 millioner i 2. kvartal.

Hvorfor skaffer Bitmain kapital så hurtigt & viser kun Q1-resultater til investorer før børsintroduktionen? Vi er godt inde i 3. kvartal nu. Årsagen er, at 2. kvartal var en katastrofe. Bitmain sidder på en massiv $ 1,24 milliarder USD i beholdning & S9-priserne faldt med ~ 85%! Tab i 2. kvartal ligger i $ 600-700 millioner. pic.twitter.com/fVYcDRTvBp

– Samson Mow (@Excellion) 13. august 2018

Imidlertid har faldende priser ikke noget at gøre med minearbejdernes faldende interesse – forskere foreslår, at virksomheden anvendte en strategi for at outsellere sin konkurrence ved at underpris sine produkter:

”Disse lave priser vil sandsynligvis være en bevidst strategi fra Bitmain for at presse deres konkurrence ud ved at få dem til at opleve lavere salg og dermed økonomiske vanskeligheder. Efter vores mening ligger her nøglen til en af ​​de vigtigste drivkræfter bag beslutningen om børsintroduktion. En vellykket børsintroduktion kan øge den tilgængelige ildkraft til at fortsætte denne strategi og eliminere en fordel, som konkurrenter kan have ved at gøre deres børsintroduktioner først. ”

En mere alvorlig trussel, der kan påvirke levedygtigheden af ​​ASIC-minearbejdere og salget af minegiganten, er hårde gafler af minearbejdende mønter, som flere og flere virksomheder tog en andel i. I 2018 holdt mindst to projekter hård gaffel til beskytte deres netværk mod 51 procent angreb, og dette truer Bitmains monopol på markedet, hvor to af dem planlægger det i den nærmeste fremtid.

I april deaktiverede Moneros gaffel minedrift med Antminer X3, i oktober, Sia handicappet Antminer A3. Deres opgraderinger efterfølges af planlagte hårde gafler af Bitcoin Cash (BCH) (15. november) og Ethereum (formodentlig i januar 2019), som potentielt kan devaluere Antminer S9 og E3, designet til minedrift af disse mønter.

For at styrke sin position på markedet fortsætter Bitmain med at konkurrere med andre minedrifthardwareproducenter. Den 5. november udgav virksomheden to nye Antminer-modeller udstyret med næste generations ASIC-chips for at sikre “brancheførende hashrates.” Annoncerede den 22. oktober, “Overt ASICBoost” firmwareopgradering, som var designet til at øge minedriftens effektivitet sammen med implementeringen af ​​90.000 Antminers S9, der blev udført af Bitmain for at få minedriftens dominans foran Bitcoin Cash hård gaffel øge virksomhedens indtægter på 3. kvartal 2018.

Andre GPU’er

Faldet i efterspørgsel bekræftes også af mindre producenter af grafikkort. Gigabyte offentliggjorde for nylig en finansiel rapport for den sidste måned, som viste, at dens omsætning i juni faldt med 31 procent i forhold til sidste år og med 30 procent i forhold til den foregående måned. Derudover faldt indtægterne for andet kvartal af 2018 med 33 procent i forhold til det første, ifølge rapporten.

GIGABYTEs finansielle rapport

En lignende situation står over for TUL Corporation, der producerer grafikkort under mærket PowerColor. Virksomhedens indtjening i juni var 28 procent lavere end i maj. For hele andet kvartal var faldet 59 procent sammenlignet med 1. kvartal. Tallene er betydelige, i betragtning af at op til 95 procent af virksomhedens indtægter kommer direkte fra salg af AMD-grafikkort.

TUL's finansielle rapport

De modsatte økonomiske resultater er rapporteret af den canadiske producent af minedrifthardware Hytte 8, 8. nov. Som anført i dets finanspolitiske dokument nåede virksomhedens omsætning op til 13,5 millioner dollars i 3. kvartal (126 procent højere end i samme periode i 2017) og 27,7 millioner dollars i de sidste tre kvartaler.

Hut 8 tilskrev stigningen til sin oprettelse af seksten Bitfury BlockBoxes i september på sin minedrift i City of Medicine Hat til i alt 56 BlockBoxes på dette sted. Hver BlockBox indeholder angiveligt 176 mineservere og har en hashrate på 13,7 Ph / s.

Blandt grundene til, at virksomheden giver de lavere økonomiske resultater i 2017, er der BTC-prisfald, den øgede konkurrence og de rekordhøje temperaturer i Alberta. Hut 8 forventer også, at effektiviteten af ​​ASIC-chips vil stige i de koldere måneder, hvilket vil forbedre præstationen i det næste kvartal.

En anden producent sagde, at overskuddet, det modtog i 3. kvartal 2018, oversteg det i samme periode sidste år, på trods af at dets indtægter til kryptovaluta-minedrift faldt på grund af det “forværrede eksterne miljø” og “stigende afskrivningsomkostninger.”

Den 12. november japanske it-gigant GMO Internet har frigivet sin regnskabsrapport for 3. kvartal, der afslører, at virksomhedens kryptorelaterede aktivitet, herunder produktion af hardware til minedrift og krypteringsudveksling, havde bragt omkring 22,8 millioner dollars i omsætning i løbet af tredje kvartal “på bare et år siden lanceringen.”

Forventninger til markedet for mineproducenter

Hvis man skal tro på de data, der leveres af forskere og analytikere, har Bitcoin-minearbejdere arbejdet med et betydeligt tab siden juni, og mange individer har helt forladt denne praksis. BTC’s voksende hashkraft forbliver lukrativ for dem, der er i stand til at udvinde i industriel skala eller operere i lande, hvor drifts- og energiomkostningerne er gunstige. Overlevelsen af ​​Bitcoin og netværket hashrate forbliver inden for intervallet mellem 40 og 50 millioner Dette viser, at der stadig er betydelig aktivitet i den globale kryptokurrency-minesektor, og minearbejdernes tillid kan vende tilbage før eller senere. Minearbejdere i mindre skala flygter i flok, og fordelingen af ​​spillere balancerer igen, da fremkomsten og konsolideringen af ​​minedrift foregår, siger eksperter på Diar.co:

“Bitcoin-minedrift er i det mindste for nu og sandsynligvis i fremtiden flyttet ind i retten for større spillere med dybe lommer.”

Derfor vil “store minedrift med lave elomkostninger køre hvor som helst mellem 50-60 procent bruttofortjeneste fra Bitcoin-indtægter” fortsat skabe store overskud, og analytikere mener, at “markedet har meget plads tilbage til at vokse og fortjeneste at presse . ”

Jon Peddie Research forventer heller ikke en væsentlig reduktion i prisen på videokort:

"Vi mener, at bekymringerne om faldet i efterspørgsel efter GPU til produktion af ethereum og andre kryptokurver samt betydningen og indvirkningen af ​​disse processer på virksomhedens levedygtighed er meget overdrevne, og Nvidia vil sandsynligvis være i stand til at overvinde disse" svært "gange ved at fokusere på dets andre retninger. ”

På nuværende tidspunkt er trods det betydelige fald i prisen på større kryptokurver fortsat efterspørgslen efter kryptokurvedrift min relativt stor set i stigningen i hash-hastigheden i Bitcoin-netværket og udvidelsen af ​​Samsung, GMO og Bitmains operationer, hvilken aktivitet blev ikke påvirket af dyrkede forsendelsestariffer og -bestemmelser.

I det sidste kvartal af 2018 og 2019 fortsætter muligvis Initial Public Offerings (IPO’er), som en efter en er blevet annonceret af Canaan Creative, Ebang Communication, Bitmain og Bitfury i år.

Det anslåede beløb på $ 20 mia. $ Dette selskab forventes at rejse i IPO-faser i alt, og værdierne på $ 14 mia. Og $ 80 mio. Bitmain og Bitfury er allerede nået under deres indledende finansieringsrunder, tyder på, at ASIC-mineproducenter muligvis har en alternativ måde at indtægtsgenerering, selv i tilfælde af faldende salg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map