Masse udfordringer: Modstand er ikke noget nyt for Pavel Durov

2019 var et helvede af et år for Pavel Durov.

Den serielle iværksætter annoncerede og lavede træk for at frigive Telegram Open Network eller TON – blockchain forbundet med hans Telegram messaging-app. Ideen med TON er at give brugerne mulighed for at gå ud over blot at sende meddelelser og emojier til hinanden ved at bruge appens underliggende infrastruktur til at gennemføre en kryptovaluta kaldet Gram på en helt tillidsfuld og sikker måde.

Men De Forenede Staters Securities and Exchange Commission havde andre planer for lanceringen af ​​Telegrams nye blockchain-produkt og indgav en nødforbud i oktober i et forsøg på at standse det oprindelige mønttilbud, efter at det rejste $ 1,7 milliarder i et uregistreret salg..

“Vores akutte handling i dag har til formål at forhindre Telegram i at oversvømme de amerikanske markeder med digitale tokens, som vi hævder at var ulovligt solgt,” sagde SEC Division of Enforcement meddirektør Stephanie Avakian på det tidspunkt. “Vi hævder, at de tiltalte ikke har givet investorerne oplysninger om Grams og Telegrams forretningsdrift, økonomiske forhold, risikofaktorer og ledelse, som værdipapirlovene kræver.”

Men det ser ud til, at dette ikke var nok til, at Telegram korrekt ramte bremserne på sin ICO – SEC formåede at grave op bevis for, at tokensalg fortsatte efter det. Nu slutter Telegram sig til store enheder som Facebook, der ønsker at lave meningsfulde spil i krypto, men holdes tilbage ved shirttailen af ​​regulatorer og håndhævere. Telegram kan prale af omkring 200 millioner brugere over hele verden, og TON-blockchain ville give dem en token-aktiveret økonomi til at deltage i online. Men den amerikanske regering anser dette for ulovligt.

Durov afgav en deposition i Dubai om sagen i begyndelsen af ​​januar, hvoraf en fuld udskrift er tilgængelig online. Mens hans projekt ser ud til at lide under hånden fra regulatorer og andre magter, er denne udkæmpede stat blot en refleksion og tilbagekaldelse til hans tidligere karriere hos VK, det Facebook-lignende sociale netværk, der tog Rusland og Østeuropa med storm.

Durov er ikke fremmed for kontroverser, især når det kommer til hans oprindelige russiske regering. Da Kreml ønskede adgang til VK-brugerdata for at identificere demonstranter i 2014, var det nok for ham til at sælge sin resterende andel i virksomheden og flygte landet. Durov og hans bror havde allerede lanceret Telegram i midten af ​​2013, så de begyndte simpelthen at fokusere på det.

Telegram tiltrak kontrovers, før der nogensinde blev nævnt, at det havde en tilknyttet blockchain til betalinger og transaktioner. Appen afhænger af kryptering og meget sikre teknologier for at forhindre tredjeparter i at overvåge eller blokere for samtaler. Som sådan blev det en valgapp for ISIS-krigere og propagandister. Tilføjelsen af ​​et blockchain-system gjorde virksomheden ikke nogen favoriserer i øjnene af regulatorer og andre myndigheder.

Kilder antyder, at TON har været klar til lancering i nogen tid. Frisk fra hælene på en forsalg i marts 2018 angav Durov og hans bror, at de var parat til at starte det efterår, men det sker indtil videre ikke. SEC’s påbud mod Telegram fordobler kun denne forsinkelse. Købsaftaler for Gram-token-salget foreskrev, at hvis netværket ikke startede i oktober, ville tokeninvestorer være berettigede til refusion efter en afstemning. Det har været et år præget af bureaukrati og forhindret fremskridt for Durov.

Ja, TON fungerer i privat testtilstand og viser efter sigende “ekstremt høje transaktionshastigheder”, men det er ikke her, virksomheden forventede at være nu. Durov og team havde design til at drive en robust blockchain for et par hundrede millioner brugere nu. I stedet er de øjenkugler dybt i regulatorisk muck og forsøger at rydde det op, så de kan komme videre som planlagt.

Vi ser, om de kan trække sig ud af et juridisk puslespil oprettet af en SEC, der synes mere og mere motiveret til at lave et eksempel på TON. Hvis noget er modstanden sandsynligvis mere galvaniserende over for Durov end noget andet. Hvis 2019 var året, hvor alle TONs problemer ramte sammen, er måske 2020 det år, hvor projektet faktisk ser lancering og vellykket drift. Durov fik sin iværksætterstart i Rusland og har betydelig erfaring med at håndtere forretningspres og trængsler hos regeringen der. TONs nuværende vanskeligheder virker bare som en lidt anden version af det samme drama fra fortiden.

Durov udviser visse mindfulness-praksis – han mediterer, spiser ikke kød og holder en konstant kølig opførsel offentligt. I disse dage er hans vanskeligheder med finansielle tilsynsmyndigheder i stedet for russiske regeringsledere, og mens han kommer til hvert møde, der kræves af ham, vil han sandsynligvis gøre det med et køligt hoved og en blød stemme. Denne grundlægger ved alt for godt, hvordan det er at drive et firma, der står over for modstand, så vi forventer ikke at se ham hænge nogen hatte op endnu.

Pavel Durov er rangeret som nummer 4 i den første Cointelegraph Top 100 nogensinde inden for krypto og blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map