Telegram Digital modstand: Det åbne netværk og Ruslands forbud

Telegram er blevet kaldt “kryptovalutaverdenens foretrukne messaging-app” af mange medier inklusive Forbes, og mere end 84 procent af Blockchain-baserede projekter har et aktivt Telegram-samfund.

I over 48 timer har Telegram været forbudt af internetudbydere i Rusland. Dette blev udløst af Telegrams nægtelse af at give krypteringsnøgler til russiske sikkerhedsagenturer.

Men blokering af Telegram synes ikke at være en let opgave for Federal Service for Supervision of Communications, Information Technology and Mass Media (Roskomnadzor), agentur med ansvar for at begrænse adgangen til de forbudte kilder i Rusland.

Telegram-brugere overalt i Rusland følte næsten ingen problemer med at få adgang til Telegram-tjenesten, mens mange andre russiske websteder, endda statslige, så problemer, da Roskomnadzor har blokeret næsten 20 mio. IP-adresser, hovedsagelig ejet af Amazon og Google cloud opbevaring, forsøger at komme efter Telegram.

Telegrams grundlægger, Pavel Durov, sagde, at de ikke har set et markant fald i brugerengagement siden begyndelsen af ​​forbuddet. Appen var teknologisk klar til forbuddet, da mange brugere ikke engang følte abnormiteten, andre omgår blokeringen ved hjælp af VPN-tjenester.

Durov har sagt, at han vil give Bitcoin-tilskud til millioner af dollars til enkeltpersoner og virksomheder, der kører VPN’er, for at hjælpe russerne med at omgå forbuddet og kalder dette ”Digital modstand”.

Telegram lancering, grundlæggere og brugere

Telegram blev grundlagt i 2013 af brødrene Nikolai og Pavel Durov fra Rusland. Tidligere grundlagde de især den kaldte “russiske Facebook” VKontakte. I 2014 solgte de imidlertid og forlod virksomheden på grund af et sammenstød med regeringen om brugernes privatliv og ytringsfrihed.

Telegram havde allerede 100 millioner aktive brugere månedligt i februar 2016. Det blev for nylig meddelt, at dette antal nu er nået 200 millioner.

Baseret på data fra Tokenmarked, Telegram har flere ICO-diskussionsgrupper end nogen anden messaging-applikation som vist i nedenstående graf fra Telegram’s ICO hvidt papir.

Officielle ICO-diskussionsgrupper

Billedkilde: Telegrams ICO-hvidbog, side 12

Antallet af Telegram-tilhængere af et kryptoprojekt såvel som væksthastigheden i samfundet er blevet brugt som en måling for succes af investorer. Nogle projekter når endda grænsen på 50.000 tilhængere, og de opretter en anden gruppe.

Telegram Open Network (TON) vil være startpladen til “The Open Network”, og i 2021 vil navnet “Telegram” blive droppet, som det tydeligt fremgår af hvidt papir.

”I 2021 er den oprindelige TON-vision og arkitektur blevet implementeret og implementeret. TON slipper derefter “Telegram” -elementet i sit navn og bliver ‘Det åbne netværk’. “

Telegram ICO-mål, finansieringsrunder og hævet beløb

I hvidbogen identificerer Telegram adskillige udfordringer for almindelig anvendelse af Blockchain-teknologi og kryptokurver: skalerbarhed, kompleksitet for den gennemsnitlige bruger og tilgængelighed af varer og tjenester, der kan købes eller sælges med kryptokurver.

I betragtning af at Telegram ikke kunne finde nogen eksisterende Blockchain-platform, der tillod at tage kryptokurver mainstream i 2018, besluttede de selv at udvikle den krævede Blockchain-platform.

Indtil videre har Telegram gennemført to præ-ICO runder af 850 mio dollars hver for i alt 1,7 mia indsamlede dollars, skønt antallet af investorer for hver runde var under 100. A tredje pre-ICO runde kan overvejes, og hvis Telegram beslutter at lave en ICO, kan de rejse et rekordbeløb på op til $ 2,6 mia..

Udviklingsteamet beholder 4 procent af tokens med en fire-årig optjeningsperiode, mens 52 procent vil være for TON Reserve og 44 procent for investorer. Det forventes, at investorer vil modtage TON-tokens (Grams) i 4. kvartal 2018.

Det er også værd at bemærke, at nogle fremtrædende investorer i kryptorummet faktisk har besluttet ikke at investere i dette projekt, som påpeget i nogle artikler.

TON vs andre

Indtil videre har nogle af de største ICO’er har været Filecoin ($ 257 mio.), Tezos ($ 232 mio.) og Polkadot ($ 145 mio.). TON’s tekniske hvidbog leverede en sammenligningstabel med nogle projekter.

Diagram

Billedkilde: Telegrams ICO tekniske hvidbog, side 74

Ifølge hvidbogen positionerer TON sig som en “5. generation” Blockchain. Telegrams plan med denne ICO er naturligvis at opbygge en Blockchain-platform svarende til Polkadot og ikke bare en bedre app. Telegrams brugerbase kan hjælpe med at lancere denne nye Blockchain-platform med sine 200 millioner nuværende aktive månedlige brugere.

Polkadot, der vises i tabellen som en 4. generation Blockchain sammen med EOS og Cosmos, samlede i alt $ 145 mio., Mens TON allerede har hævet $ 1,7 mia. I de to præ-ICO-runder. Det vil være ekstremt interessant at se, hvilke innovationer TON vil udvikle med denne enorme mængde penge.

Under pres

Aktuelt baseret i Dubajeg, Telegram-holdet er under pres siden Ruslands føderale sikkerhedstjeneste (FSB) bestiller dem at aflevere krypteringsnøglerne.

Telegram har appelleret afgørelsen men i betragtning af at Telegrams grundlæggere blev tvunget til at sælge deres tidligere firma efter at have mistet en juridisk kamp med den russiske regering, er situationen meget bekymrende. Den største fordel, som Telegram tilbyder sine brugere, er privatliv og sikkerhed; hvis de giver krypteringsnøglerne væk, vil brugernes private oplysninger blive kompromitteret.

Desuden er Rusland ikke alene om at kræve adgang til krypterede meddelelser. Iran også spurgt Telegram i de seneste måneder for information og anmodede om blokering af flere kanaler. Irans indenrigsminister Abdolreza Rahmani Fazli sagde misbrug af sociale netværk som Telegram af nogle enkeltpersoner var "forårsager vold og frygt" og det "sådan adfærd vil blive knust". Durov svarede på Iran på Twitter:

Iranske myndigheder blokerer for størstedelen af ​​iranerne adgang til Telegram efter vores offentlige afvisning af at lukke https://t.co/9E4kXZYcP9 og andre fredeligt protesterende kanaler.

– Pavel Durov (@durov) 31. december 2017

Hvordan snesevis af websteder faldt ned i Rusland, mens Telegram stadig fungerer

Den russiske domstol beordret til at blokere adgangen til Telegram-tjenesten den 13. april over krypteringstvisten. Blokeringen startede mandag den 16. april, men gik naturligvis ikke så glat som forventet af de ansvarlige organer.

Siden 16. april har Federal Service for Supervision of Communications, Information Technology and Mass Media (Roskomnadzor) blokeret 18 IP-adresser, der ejes af Amazon, Google og DigtalOcean cloud storage.

Men Telegram er teknologisk forberedt nok til hurtigt at skifte sine IP-adresser, mens blokering i virkeligheden har påvirket en masse andre ‘uskyldige’ websteder og tjenester, blandt dem fra statsbanker som Sberbank og VTB; Mastercard; Viber; Coursera; online spil som Fortnite og Total War: Arena; Slap; Trello; FIFA; Spotify og mange andre.

Selv hjemmesiden for den føderale tjeneste Roskomnadzor selv led af nedskæringer.

Mindst 100 virksomheder henvendte sig til juridisk støtte efter tabet, der blev forårsaget af deres sammenbrud på deres websteder.

Problemer ser ud til at dukke op på grund af Telegram teknologiske beredskab samt Roskomnadzors manglende evne til at følge dem.

Når Telegrams grundlægger Durov bekræftet than forbyder fra Rusland på sin officielle Telegram-kanal understregede han også vigtigheden af ​​VPN’er:

”På trods af forbuddet har vi hidtil ikke set et markant fald i brugerengagement, da russere har tendens til at omgå forbuddet med VPN’er og proxyer. Vi har også stole på, at tredjeparts cloudtjenester forbliver delvist tilgængelige for vores brugere der.

For at støtte internetfriheder i Rusland og andre steder begyndte jeg at uddele bitcoin-tilskud til enkeltpersoner og virksomheder, der kører socks5-proxyer og VPN. Jeg er glad for at donere millioner af dollars i år til denne sag og håber, at andre mennesker følger med. Jeg kaldte denne Digital modstand – en decentral bevægelse, der står for digitale friheder og fremskridt globalt. ”

Sådan omgås blokken

Der er forskellige metoder til at omgå blokken:

Fuldmagter

Fuldmagter er den første mulighed, som giver brugerne anonymitet ved at skjule deres IP-adresser. De beskytter dog ikke dataene ved kryptering fra internetudbydere (ISP’er).

VPN’er

VPN’er tilbyder denne databeskyttelse fra internetudbydere til brugere. Det mulige problem med traditionelle VPN’er er, at brugerne skifter deres tillid fra deres internetudbyder til en central VPN. Disse VPN’er har brugeroplysninger, som de kunne give til en regering eller et retshåndhævende organ hvis det ønskes.

dVPN’er

Dette er grunden til, at decentrale VPN’er (dVPN’er) er det næste skridt for brugernes anonymitet og databeskyttelse. Decentrale VPN’er bruger Blockchain-teknologi og er bakket op af kendte investorer som Sequoia, Andreessen Horowitz og Tim Drapers DFJ.

Mens Rusland og Iran forsøger at forbyde Telegram, de kan blive udsat for stærk modstand fra de brugere, der måske begynder at bruge tjenester såsom decentrale VPN’er.

Desuden betyder den enorme mængde midler, der er indsamlet af Telegram i deres to præ-ICO-runder, at de har mange ressourcer til at forbedre deres tjenester og beskytte sig mod forsøg på at få krypteringsnøglerne eller at forbyde appen.

Digital modstand

Telegram spiller en nøglerolle i kryptosamfundet og videre med hensyn til at sikre brugernes sikkerhed og privatliv.

Rusland tegner sig kun for ca. 7 procent af Telegram-brugerbasen, men det kunne være vigtigt for Durov, fordi det er hans land, og fordi det udgør et præcedens for en reel kamp for ytringsfriheden.

Selv Edward Snowden, hvem tidligere kritiseret Telegrams sikkerhedsmodel understøtter nu Telegrams modstand og dets lederskab mod den russiske regerings begrænsende handlinger.

Jeg har kritiseret @telegram‘s sikkerhedsmodel i fortiden, men @Durovsvar på den russiske regerings totalitære krav om bagdørsadgang til privat kommunikation – nægtelse og modstand – er den eneste moralske reaktion og viser reel lederskab. https://t.co/KtZDpu33wh

– Edward Snowden (@Snowden) 17. april 2018

Uanset om russiske Roskomnadzor i sidste ende formår at begrænse adgangen til Telegram til landets brugere eller ej, kan det faktisk hjælpe med at tiltrække flere mennesker fra kryptosamfundet, da messenger forbedrer sin indsats for at holde brugernes oplysninger anonyme og sikre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map