En mønt, meget fidus: OneCoin eksponeret som global MLM Ponzi-ordning

OneCoin, en påstået kryptokurrency- og handelssatsning baseret i Bulgarien, mistænkes for at være en pyramidesystem uden verificerbare beviser til at bakke op om nogen af ​​sine forretningskrav. Normalt bruger folk Cloud Mining-tjenester at investere i kryptoøkonomi.

Bevis leveret til Cointelegraph ud over anmeldelser allerede offentliggjort andre steder, antyder det OneCoin.eu og One World Foundation er fidusoperationer.

Mængden af ​​beviser, der bidrager til OneCoins status som en pyramideskema, er betydelig. Dets direktører har tidligere været involveret i andre kendte fidusoperationer, dets ressourcer indeholder ingen verificerbare beviser for nogen af ​​dens forretningskrav, og dokumentation, der er uploadet til støtte for krav, er ofte i konflikt med kravene selv.

Derudover er kvaliteten af ​​det hostede indhold, herunder standarder for engelsk og webstedsopbygning, mærkbart dårlig for en påstået international operation, der drives af indfødte.

En historie med dårlig handling

OneCoins grundlægger, ejer og Chief Operating Officer ‘Dr. Ruja Ignatova ‘er genstand for en række påstande, der tilsyneladende er designet til at demonstrere erfaring og forretningsevne. Oplysninger uploadet til OneCoin.eu siger, at hun modtog grader fra University of Oxford og Konstanz og er den tidligere administrerende direktør for det bulgarske private investeringsselskab CSIF.

Hvis Genoptag tilgængelig på OneCoin.eu skal betragtes som officiel information, det er bemærkelsesværdigt, at påstande fremsat andetsteds ikke replikeres i dokumentet. Ignatovas deltagelse i et Harvard-forhandlingskursus nævnes kun på One World Foundation-webstedet, til trods for at en scanning er til stede i CV’et.

Ignatovas egne hjemmesider siger, at hun dimitterede Oxford med Magister Juris i europæisk og komparativ lov i 2004. De pågældende websteder er blogs fra WordPress, Blogspot og Weebly, de to sidstnævnte på tysk, hvori det hedder, at Ignatova i 2004 trådte i beskæftigelse, da han var uddannet fra Oxford. Et scannet certifikat på OneCoin.eu siger, at hun gennemførte programmet i 2009; intet dokument fra 2004 er synligt.

CSIF er blevet kontaktet for at bekræfte Ignatovas tidligere ansættelse, men i skrivende stund har Cointelegraph ikke modtaget et svar.

OneCoins grundlægger, ejer og Chief Operating Officer 'Dr. Ruja Ignatova '

Også arbejder for OneCoin i forskellige kapaciteter er Sebastian Greenwood og Nigel Allan, som begge har været involveret i fidusoperationer tidligere.

Greenwood arbejdede tidligere med nedlagte pyramidespil Unaico, hvis aktiviteter var genstand for en advarsel fra Pakistans Securities and Exchanges Commission. Meddelelsen citerede “ulovlig markedsføring på flere niveauer” og rådede forbrugerne “at afstå fra at investere / handle i disse såkaldte lukrative forretningsordninger, der blev lanceret af virksomheden.”

Allan, den tidligere præsident for OneCoin, er i mellemtiden tidligere blevet impliceret i lignende pyramideskemaer som OneCoin, nemlig Crypto888 og Brilliant Carbon. Korrespondance oprindeligt fra januar 2015 ser det ud til at antyde, at Ignatova og Allan var ude af banen, hvor Ignatova beskrev “forræderi med tillid” og Allan som “illoyal” (formodentlig med den tilsigtede betydning af ‘illoyal’).

Amatørbedrag

Det er klart, at på trods af den tilsyneladende erfaring fra dets lederskab med at skabe værktøjer til at samle forbrugere til at investere penge, afsløres kravene fra OneCoin let som fabrikation.

OneCoins stil bruger prestige og offentlig tilstedeværelse til at skabe et billede af betydning og legitimitet. Den såkaldte ‘OneAwards’ hævder at belønne succesrige handlende, der er inviteret til organisationens prisbegivenheder. Disse begivenheder fordobles også som fundraisers til One World Foundation’s “projekter”.

”OneAwards stimulerer succeshistorierne. Vi tildeler som Black Di [a] mond og Double Di [a] mond. At være en del af denne eksklusive cirlcle [sic] kommer med priser, luksusartikler såsom Rolex ure, kontante bonusser og luksus krydstogtferier. Andre medlemmer vil blive inspireret af din præstation – og indse, hvilke enorme muligheder man tilbyder. ”

– OneCoin.eu

Det var det seneste begivenhed i Dubai der fik James Dollahan til at sende sin egen rådgivning vedrørende OneCoins praksis. Dollahan, der arbejder for det filippinske konsulentfirma Worldwide Summit, bekræftede over for Cointelegraph i mailede kommentarer, at en gruppe medarbejdere havde deltaget i Dubai-begivenheden sammen med “ca. 3.000” andre. Han forklarede:

”De mødtes med ejere og ledere af Onecoin, og ja, deres adfærd og ting blev sagt, som jeg havde advaret dem om. Intet, der kunne verificeres undtagen på deres egne hjemmesider […]. Med hensyn til tekniske spørgsmål var de ikke detaljerede i deres svar, og meget gav ikke mening for dem baseret på, hvad ægte kryptovalutaer er. ”

James Dollahan

Ifølge OneCoin.eu blev 650.000 OneCoins samt “50.000 kontanter” i ubestemt valuta doneret til One World Foundation under arrangementet.

Dollahans bekymring blev trukket af et separat marketingstunt med Ignatova selv. Et påstået interview blev offentliggjort på forsiden af ​​Forbes Bulgarien til dets udgave i maj 2015, som OneCoin efterfølgende offentliggjort på sin hjemmeside og cirkuleret i papirform ved Dubai-arrangementet.

Mens OneCoin henviser til det som et “interview”, bliver det imidlertid ved nærmere eftersyn klart, at materialet er en betalt annonce. Coveret, der uploades på OneCoin.eu, stemmer ikke overens med det fra Forbes ‘ eget websted. Dollahan cirkulerede en e-mail-udveksling, der ser ud til at indeholde en bekræftelse af den betalte annoncekampagne fra Forbes, som stadig bekræftes i skrivende stund..

Falske venner

One World Foundation, der blev offentliggjort som den vigtigste spin-off for OneCoin, hævder at hjælpe dårligt stillede børn gennem donationer indsamlet via OneCoins operation og specielle begivenheder.

På hjemmesiden hedder det, at det “støtter” forskellige organisationer, herunder en bærbar computer pr. Barn og Seva, men giver ingen oplysninger om, hvordan det præcist gør det. En ticker på hjemmesiden angiver i skrivende stund, at 73 børn er blevet “hjulpet”, endnu en gang gives der ikke yderligere oplysninger.

Fonden udtaler også, at dens mission er at ”give børn og unge mulighed for at lære om nutidens økonomi. At gøre dem til ansvarlige voksne, som forstår penge og som kan opbygge et velstående liv. ” Det er ikke klart, hvordan disse mål nås ved den påståede støtte.

OneCoins tilsyneladende partner, Aurum mønt, har i mellemtiden set lidt aktivitet siden november 2014 med Bitcointalk-debat fremhæve manglen på sikkerhedskopierede krav og rigelige fidusrapporter.

Blankt lille tryk

OneCoin angives forskelligt at være registreret i Gibraltar og Ignatovas påståede hjemland Bulgarien. Uanset dens base er det dog iøjnefaldende, at USA er blandt de “begrænsede” lande med hjemmesiden, der siger:

“Marketingpartneransøgninger accepteres muligvis ikke fra beboere inden for disse områder, eller der er muligvis begrænsede betalingsmuligheder til rådighed.”

I sin gennemgang af OneCoin, BehindMLM.com foreslår at dette skyldes, at “OneCoin let ville komme i stykker med SEC-regulering vedrørende udbud af uregistrerede værdipapirer.”

Hvad der gør OneCoin mest sandsynligt til at være ren fabrikation er ikke desto mindre en simpel kendsgerning. Ingen steder findes ressourcer som CoinMarketCap OneCoin. Ingen oplysninger om dets tekniske specifikationer kan let findes og er umulige at verificere.

Cointelegraph vil anbefale læserne, at de ikke starter forretningen med OneCoin, dets spin-offs eller associerede virksomheder. Tilsvarende bør andre projekter knyttet til de aktører, der er nævnt i denne artikel, undgås for enhver pris.

Vi håber, at du kunne lide denne artikel. Vi anbefaler, at du bliver fortrolig med vores vurderinger af de bedste blockchain-virksomheder og kryptokurver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map