Japan anerkender officielt Bitcoin og digitale valutaer som penge

Japanske banker er indstillet på at omfavne Bitcoin efter foreslåede nye love. Er Bitcoin endelig voksen i landet med den stigende sol?

Den 4. marts 2016 offentliggjorde The Japan Times rapporterede, at kabinettet i Japan havde godkendt en række regninger, der ville hjælpe banksektoren med at udvide deres rækkevidde, når det kommer til informationsteknologivirksomheder. Denne sammenfletning af bank og IT kaldes ‘FinTech’ i nye sprog.

Interessant nok tager kabinettet også lager på den stigende betydning af virtuelle valutaer, og de nye regninger vil anerkende dem som et middel til at foretage betalinger og have potentialet til at blive overført digitalt.

Japan har netop givet virtuelle valutaer legitimitet, noget som mange andre nationer stadig kæmper for at komme overens med.

Så Saito, advokat, der specialiserer sig i virtuelle valutaer, siger til Cointelegraph:

"Jeg tror, ​​at den nye lov vil fremme en accept af Bitcoin og anden VC. Nogle af de store finansielle institutioner, investorer og reklamebureauer osv. Har tøvet med at være relevante med Bitcoin. Årsagerne er, at Bitcoin ikke er reguleret, det har været usikkert, og nogle har stadig et dårligt indtryk på Bitcoin."

Solopgang for Bitcoin i den stigende sols land?

Regeringen i Japan forsøger at bringe virtuelle valutaer under Financial Services Agency (FSA), det samme japanske agentur, der administrerer transaktioner, der finder sted i Japans egen valuta, Yen. Dette vil også betyde, at der ville blive registreret børser, der håndterer virtuelle valutaer, der har til formål at forhindre hvidvaskning af penge og udvide mere beskyttelse til de mennesker, der bruger Bitcoin og andre sådanne valutaer..

Kagayaki (Kaga) Kawabata, forretningsudviklingsleder kl Coincheck.com, siger til Cointelegraph om denne udvikling:

”Vi mener, at denne bevægelse er positiv for Bitcoin og kryptokurrency-samfundene. Siden Mt. Gox-hændelse, de fleste mennesker i Japan stolede ikke på Bitcoin og troede, at Mt. Gox var Bitcoin. Folk troede, at Bitcoin var penge, der blev brugt til falske aktiviteter. Lovlig accept af Bitcoin svarer til fiat-penge vil ændre, hvordan folk opfatter Bitcoin og kryptokurrency generelt. Denne regerings træk har en enorm indvirkning på at hjælpe Bitcoin med at blive anerkendt af offentligheden og vil fremskynde en integration af Bitcoin af andre virksomheder. Da Japan er et af de første lande, der behandler Bitcoin som fiat-penge, er det også af stor betydning. Det vil være en fantastisk mulighed for Japan at vise, at de aktivt forfølger innovativ teknologi i hele landet. ”

Dog Takao Asayama, administrerende direktør for Tech Bureau Corp (Zaif Exchange), slår en forsigtig note og siger:

”Japan betragter hele virtuelle valutaer, herunder kryptoer, som "cirkulation". Det er en udvidelse af betalingsmetoden. Loven kræver en vis kapitalisering og registrering i FSA og tvinger adskilt forvaltning af indskud til børser. Det er dog ikke fuldt afbilledet, hvordan kryptokurver kan adskilles og revideres. Den gode del af denne nye lov er, at vi kan udslette det meste af svigagtig "HYIP-møntordninger" men jeg er bange for, at det også vil fjerne små tech-startups, der drager fordel af kryptoteknologier. ”

Takao Asayama, administrerende direktør for Tech Bureau Corp (Zaif Exchange)

At bringe informationsteknologi til bankvirksomhed

Banksektoren i Japan ville få mest ud af de foreslåede love. Bankerne i Japan er allerede mere åbne over Bitcoin end deres europæiske jævnaldrende, der ser ud til at lukke dørene for mennesker, der er aktive deltagere i kryptoverdenen.

Jeremy Wood, medstifter og CSO af Indgangsoutput, et selskab, der opererer i Hong Kong og Japan, siger:

”Jeg tror i nogle henseender, at bankerne allerede har accepteret Bitcoin. Japan har ikke de banklukninger, der sker med Bitcoin-virksomheder. ”

Så er de japanske banker klar til at tage et kæmpe spring af tro og begynde at omfavne Bitcoin?

Takao Asayama fra Tech Bureau Corp (Zaif Exchange) mener det og fortalte os, at tingene begyndte at ændre sig i januar 2016, fordi før det i 2015 var virtuelle valutaer, i hans ord, “Voldemort” for bankerne i Japan. Han siger, at i januar 2016 begyndte japanske banker at køre eksperimenter og begyndte at tale om kryptokurver med “smil” til medierne. Takao er af den opfattelse, at de gør sig klar til at vedtage det som en del af forretningen, når loven træder i kraft næste år.

Kaga fra Coincheck.jp spiller også ind med sin opfattelse, at banker siden meddelelsen viser interesse for Bitcoin og andre virtuelle valutaer. Han mener, at dette ville betyde flere muligheder for etablerede Bitcoin- og kryptokursudvekslinger. Han mener dog, at opstart på grund af øgede regler kan have større vanskeligheder med at komme ind på markedet.

Kvinder kan spille en nøglerolle i Bitcoin-adoption i Japan

Japan er unik i den personlige finansverden, da mange økonomiske beslutninger træffes af kvinderne i husstanden. Det er velkendt, at mange mænd modtager en fast godtgørelse fra deres koner, der for det meste er hjemmearbejdere. Denne godtgørelse kaldes okozukai, og mens mænd kan underholde sig selv med disse penge, har de for det meste lidt indflydelse på husholdningens økonomi. Japanske kvinder betragtes som pengeforvaltere og investeringsguider. I et miljø, hvor renten er nul og under nul, er den japanske husmor på udkig efter nye og interessante investeringsmuligheder.

Faktisk overraskede Jeremy Wood’s, medstifter af Input Output, den japanske kones nysgerrighed omkring Bitcoin..

Han siger til Cointelegraph:

”Jeg var meget overrasket, da min kone fortalte mig, at hun ville købe Bitcoin. Japanerne er interesserede. Selv min kones mor stillede spørgsmål om Bitcoin. ”

Jeremy tror dog, at selvom Bitcoin ville være attraktivt for japanerne som en form for investering, tror han næppe, at de ville bruge det til transaktioner, da Japan er et meget kontant (papirpenge) orienteret samfund.

Vejen fremad

Japan har banet vejen for Bitcoin og andre virtuelle valutaer til at spille en rolle i landets finansielle system. På denne måde kan disse valutaer reguleres og styres bedre inden for landet.

Teknologien bag disse valutaer kan også bruges af det eksisterende banksystem. Dette vil helt sikkert give det japanske banksystem en fordel ved tidlig adoption. Dette betyder dog ikke, at Bitcoin har en status parallelt med den japanske yen.

Charles Hoskinson, medstifter og administrerende direktør for Input Output, bemærker:

“Med hensyn til regeringens perspektiv er det ikke på niveau med regeringens penge, indtil du kan betale dine skatter med det.”

Imidlertid er de nye love, der er foreslået af det japanske kabinet, et stort set velkomment skridt og noget, som andre jurisdiktioner kan tage inspiration fra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map