Ulbricht, der ville styrke andre til at være fri, vil tilbringe sit eget liv i fængsel

Silk Road-operatøren og kingpin Ross Ulbricht blev den 29. maj dømt til livsvarigt fængsel for hans engagement i det skjulte Dark Web-markedsplads. Mens han menes at være en af ​​de mange individer bag Dread Pirate Roberts pseudonym, vil han tilbringe sit liv bag gitteret i en maksimal sikkerhedsfængsel.

Dommer Katherine Forrest fra Manhattans amerikanske distriktsdomstol for det sydlige distrikt i New York var tilsynsmand for sagen og tilbød ikke Ulbricht eftergivelse efter sin endelige erklæring, hvori han fortalte retten, "Jeg har haft min ungdom, og jeg ved, du skal fjerne mine mellemår, men lad mig venligst min alderdom." Hun gav ham livstidsdom.

Ulbricht, der siger, at han oprindeligt designede Silkevejen, så enkeltpersoner ville være “fri til at købe og sælge, hvad de ville" har ingen chance for prøveløsladelse og ingen mulighed for dødsstraf, hvilket gør dommen meget hård.

Silkevejen blev grundlagt som en befrielsesbastion, en digital markedsplads, hvor man kunne udøve frihed, så længe de ikke angreb andres. For DRP og Ulbricht var Silkevejen mere end et underjordisk handelssamfund, det var en revolution i udvikling.

Måske styret af hans tidlige succes skrev DPR engang: “Hver eneste transaktion er en sejr” ved at nedbryde den “tyvende, morderiske” stat. DPR var mange gange millionær, men de tidlige succeser ser ud til at have været til en større revolution. Frihed kræver trods alt finansiering.

Silk Road-serverne blev oprindeligt kompromitteret, da FBI-agenter afslørede de rigtige IP-adresser på webstedet, som var hostet i et eksternt datacenter uden for Reykjavik, Island. Derfra fandt de føderale agenter Ulbricht i et offentligt bibliotek i San Francisco, bogstaveligt talt med “fingre ved tastaturet” og logget ind på administratorkontoen til den berygtede Dread Pirate Roberts.

Anklagemyndigheden i sagen anslog, at Silk Road håndterede omkring 200 millioner dollars i narkotikatransaktioner, som alle blev foretaget med bitcoin. Den 21. juli 2013, da placeringen af ​​webstedets servere først blev kompromitteret, modtog Dread Pirate Roberts konti ca. 3.237 overførsler om dagen, i alt 19.459 $, hvilket ville give en årlig indkomst på mere end $ 7 millioner.

Ulbrichtts forsvarsteam vil anmode sagen og argumenterer for de seneste afsløringer om, at to DEA-agenter involveret i efterforskningen af ​​Silk Road stjal millioner dollars værd af bitcoin fra webstedet og kan have afpresset Ulbricht ved at sælge ham oplysninger om retshåndhævelse. Forsvaret fik ikke lov til at bruge disse oplysninger på nogen måde under retssagen.

Selv om forsvarets hold argumenterede for, at Silkevejen var en Velsignelse i forklædning der kunne reducere narkotikakarteller, gjorde dommer Forrester klart, at hun fandt "Silk Road’s fødsel og tilstedeværelse hævdede, at dens … skaber var bedre end dette lands love. Dette er dybt foruroligende, frygtelig vildledt og meget farligt." I sin endelige forudgående dom, skrev Ulbricht:

“Jeg ville give folk mulighed for at træffe valg i deres liv … at have privatliv og anonymitet, jeg er ikke en sociopatisk person, der prøver at udtrykke en indre dårlighed.”

Ross Ulbricht

Selvom oplysningerne ikke blev bragt for retten, mener efterforskerne, at Ulbricht i det mindste beordrede to hits på tidligere Silk Road-medarbejdere, som aldrig blev bragt til opløsning.

Som svar på dommen hævdede Ulbrichtts advokat, Joshua Dratel, at tidligere retssager for enkeltpersoner, der erkendte sig skyldige i at være involveret i Silkevejen, modtog straffe på kun 17 måneder. Ulbricht fik derimod liv for at udøve sine forfatningsmæssige rettigheder. Dratel sagde, at dette var både uretfærdigt og uretfærdigt.

Silk Road gav planen for anonyme markedspladser på det mørke web. Sådanne websteder åbner fortsat sluseporte for en "alt er tilladt" type forretningsmodel. På trods af gennemgribende retshåndhævelsesnedbrud og voldsomme tyverier voksede produktfortegnelser på Dark Web-markedspladser noget 37 procent i det sidste år.

Om vi ​​vil se tilbage på Ulbricht som en heroisk lovbryder på samme måde som Rosa Parks eller Harriet Tubman er uklart. Det, der er klart, er imidlertid, at Ulbricht vil bruge meget lang tid inden for kløerne til den retshåndhævelse, han søgte at undvige med Silkevejen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map