Blockchain Africa Conference viser, hvordan teknologi kan ændre kontinentet

Imponerende brugstilfælde af blockchain-teknologi er kommet frem efter afslutningen af ​​Blockchain Africa Conference i 2020 i Sydafrika.

Begivenheden fortsatte som planlagt i begyndelsen af ​​marts på trods af den globale koronaviruspandemi, der har skabt overskrifter rundt om i verden. Det virale udbrud førte til, at hovedtaleren Charles Hoskinson, grundlægger af Cardano, annullerede sin rejse til Sydafrika på grund af rejsebegrænsninger.

Begivenheden led også frafald på fremmøde på grund af frygt omkring virussen, men der var stadig over 230 delegerede til stede på dag et, mens dag to faldt lidt.

Den berømte kryptokurrencyinvestor og analytiker Tone Vays formåede at opfylde sit engagement i konferencen med en indsigtsfuld præsentation om værdipropositionen af ​​Bitcoin. Hans tale blev rost af begivenhedsarrangører for at bringe fokus tilbage på kryptokurver, som er blevet et forsømt samtalepunkt ved den afrikanske begivenhed i de senere år.

Flertallet af talere på konferencen vejede ind på en bred vifte af emner inden for blockchain-økosystemet med specifikt fokus på handelsfinansiering, selvsuveræn identitet og regulering.

Binance lancerer rand support, donerer $ 1 million til blockchain dev

En af meddelelserne fra konferencen var Binance’s lancering af en fiat-gateway for sydafrikanske brugere til at foretage randindskud (ZAR) på den globale platform.

Binance CEO Changpeng Zhao meddelte i en forudindspillet besked til konferencen. Støtten vil omfatte indledende handelspar med Bitcoin (BTC), Binance mønt (BNB), Æter (ETH), Tether (USDT) og Binance USD (BUSD).

Virksomheden har i øjeblikket handelsstøtte i 35 afrikanske lande. Zhao mener, at kontinentet har et stort potentiale for vedtagelse af kryptokurrency:

”Afrika illustrerer et af de største krav og instrumentelle brugssager til kryptokurrency, især for økonomisk adgang. Ifølge Verdensbanken er ca. 66% af afrikanerne syd for Sahara opført som ikke-bankede. Så i stedet for at forsøge at bankere de ikke-bankede, lad os prøve og Bitcoin den ikke-Bitcoined. “

Handelsstøtte til den sydafrikanske rand forventes at komme i live inden for de næste par uger. Ud over denne meddelelse har Binance Charity Foundation også fremsat en $ 1 million donation til støtte for vækst og udvikling af blockchain-uddannelse i Sydafrika.

Organisationen vil søge at samarbejde med lokale virksomheder for at levere effektive uddannelsesprogrammer til at drive udviklingen af ​​sektoren i Sydafrika.

Binance Sydafrikas landschef Tanya Knowles fortalte Cointelegraph, at fonden kontrollerer, at organisationer, der modtager finansiering, gør en konkret forskel i blockchain-økosystemet:

”Vi har en eller to ngo’er, som vi allerede har diskussioner med, og kriterierne er virkelig sporbarheden af ​​disse bidrag til støttemodtagerne for at nå slutbrugerne. Vi prøver også at sikre, at der er et uddannelsesmæssigt element i det. “

Blockchain kan drive handelsfinansiering i Afrika

Handelsfinansiering og forsyningskæder var et andet vigtigt samtalepunkt på konferencen, der allerede har brugssager, der drives af blockchain-teknologi.

Den tunge teknologiske industri Microsoft var repræsenteret ved begivenheden af ​​sin sydafrikanske data- og AI-specialist Thavash Govender. Virksomheden har allerede sin egen blockchain-aktiverede enterprise-løsning Azure og arbejder hånd i hånd med Ethereum blandt andre projekter.

Govender mener, at blockchain-teknologi specifikt er velegnet til revision af handelsfinansiering ved at forbedre sporbarhed, gennemsigtighed, auditabilitet, effektivitet og sikkerhed af en lang række arbejdsdele, data og virkelige varer.

På samme tid sagde Govender, at blockchain-teknologi kun skulle overvejes i visse scenarier. Dette vil omfatte tilfælde, hvor projekter skal behandle tillidsgrænser, hvor flere parter bruger de samme data. Dette forhindrer mellemmænd i at kontrollere eller manipulere med dataene og vil adressere kedelige manuelle verifikationsprocesser.

Ikke desto mindre mener Govender, at Afrika kunne blive en førende kraft i integrationen af ​​blockchain-teknologi for at forbedre handelsfinansiering og forsyningskæder. Han henviste til opførelsen af ​​mobiltelefontårne ​​i Østafrika, der tillod udviklingen af ​​MPesa mobile betalingssystemer i Kenya:

”Afrika blev førende inden for mobilbetalinger, og det er stadig noget, som resten af ​​verden kæmper med. Vil vi se den samme nødvendighed i at fremme innovation ved hjælp af blockchain? Absolut.”

Carlos Teixeira, global industrichef for Finastra, begyndte sin tale på konferencen med at sige, at “handelsfinansiering er dybt muliggjort af blockchain-teknologi.”

Teixeira fremhævede det faktum, at handelsfinansieringssektoren har et stort antal bevægelige dele ved hjælp af et eksempel på et pilotprojekt, der spores en forsendelse fra Kenya til Belgien. Forsendelsen involverede over 30 helt uafhængige institutioner, fra køber og sælgere til toldembedsmænd, logistikpartnere og finansfolk:

”Virksomheder og banker danner konsortier ved hjælp af ny teknologi til at gennemgå aktuelle systemer. Vi ser på at udnytte bredere netværk til at give virksomheder og banker information til at træffe de rigtige beslutninger. ”

SA Reserve Bank anerkender, at krypto er kommet for at blive

Den sydafrikanske reservebank – eller SARB – leverede også en ret positiv opdatering af sin holdning til kryptokurver i landet.

Anrich Daseman, senior fintech-specialist i Reserve Bank, fortalte delegerede, at institutionen havde erkendt, at kryptokurver var “kommet for at blive”, bevist ved, at der var nedsat en taskforce til at udvikle lovgivningsmæssige rammer for sektoren.

Daseman bekræftede også, at SARB ville udstede et udkast til politikpapir om regulering af kryptokurver i landet, der ville blive frigivet til offentlig input i marts.

SARB har klassificeret kryptovalutaer om, hvordan de bruges, og hvordan de får værdi. Daseman sagde, at kryptokurver kan bruges som betalingsmetode, investering såvel som andre forsyningsselskaber, men SARB anerkender ikke virtuelle valutaer som lovligt betalingsmiddel..

Reservebanken har taget en stor interesse i rummet på grund af en række årsager. For det første har institutionen til opgave at regulere pengepolitikken, og i teorien, når efterspørgslen efter kryptokurver stiger, vil efterspørgslen efter fiat-penge falde.

Der overvejes også, at kryptokurver bliver et parallelt betalingssystem, og SARB skal beskytte sit nationale betalingssystem. Finansiel stabilitet er også en overvejelse i betragtning af, at vækst i kryptomarkedsværdi kan udsætte konventionelle finansielle systemer for de iboende risici ved kryptovalutas volatilitet.

Regler for valutakontrol skal også overvejes i kryptokurrencyrummet med hensyn til kapitalbevægelser. Markedsintegritet er et andet område, der er et fokus, i et forsøg på at skabe et retfærdigt og gennemsigtigt rum, der også overvejer bekymring mod hvidvask af penge og bekæmpelse af terrorisme.

Daseman sagde, at der stadig er en opfattelse af, at selve karakteren af ​​kryptokurver fungerer hånd i hånd med ulovlige aktiviteter:

“Mange føler, at vi ikke bør have valutakontrol for rummet, men virkeligheden er, at de er der på konventionelle markeder af en grund, og vi er nødt til at se på det.”

SA-regeringen ser blockchain drive økonomisk vækst

Medlemmer af grene af den sydafrikanske regering afgav også nogle positive udtalelser om potentialet i blockchain-teknologi og kryptokurver til at løfte Sydafrika og det bredere kontinent.

Som Cointelegraph rapporterede ved afslutningen af ​​konferencen, afgav Mpho Dagada, kommissær for den fjerde industrielle revolution for det sydafrikanske formandskab, en dristig erklæring, der udråbte blockchain-teknologiens potentiale til at hjælpe med at reducere arbejdsløsheden og styrke landets bruttonationalprodukt.

Relateret: Sydafrika ser ud til at Blockchain reducerer arbejdsløsheden

Dagada sagde, at teknologien kunne tilsluttes eksisterende kunstige intelligenssystemer i minesektoren:

”Når vi ser på, hvor verden går hen, er det vigtigt at udnytte vores styrker og tilpasse os det. Hvis verden bevæger sig i retning af flere blockchain-systemer, der er gennemsigtige, og folk ønsker det, ved vi, at der er styrke i Afrikas mineraler, og hvorfor ikke sætte det i toppen af ​​sektoren? Vi finder muligvis ud af, at vi løser de problemer, vi har, f.eks. Korruption eller adgang til markeder. Disse problemer kunne løses ved, at vi bragte disse løsninger ind og tillod dem at plug-and-play. ”

Sydafrikas Office of Digital Advantage skubber også for at investere og støtte blockchain-baserede projekter ifølge Akhona Damane, der leder afdelingen.

Damane fremhævede det faktum, at IKT-sektoren i Sydafrika allerede var vokset ud af landets landbrugsindustri med hensyn til BNP. Det har ført til et forsøg på at øge investeringerne i sektoren og udforske nye teknologier som blockchain:

”Vi indså, at vi kan gå ind i blockchain-rummet og drive udvikling, der går meget længere end kryptokurver. Mens der er begrænsede tekniske færdigheder i landet, vokser det lokale blockchain-økosystem drevet af startups. Rummet ønsker nu regeringsinddragelse. ”

En stor takeaway har været dannelsen af ​​den sydafrikanske National Blockchain Alliance, som officielt lanceres i næste måned. Arbejdsgruppen vil se på at udvikle muligheder for blockchain-industrien.

Selv-suveræn identitet

Selvsuveræn identitet var et særligt vigtigt samtalepunkt på konferencen, der behandler et stort problem på tværs af kontinentet.

Victor Mapunda, grundlægger og administrerende direktør for FlexFinTx, præsenterede data, der estimerer, at omkring 400 millioner afrikanere ikke har de korrekte identifikationsdokumenter.

Som et resultat er mange afrikanere uden bank og har ringe eller ingen adgang til forsikringstjenester. Mapunda sagde, at institutionelle problemer er en hovedårsag til status quo. Langsom behandlingstjenester og manglende informationsdeling mellem regeringer, finansielle institutioner og sundhedsinstitutioner har forværret problemet.

På den lyse side sagde Mapunda, at situationen har ført til udvikling og spredning af mobile pengesystemer i Afrika, der ikke behøver at opfylde Kend dine kunders krav.

Undersøgelsen af ​​potentielle løsninger har ført til blockchain-teknologi, der repræsenterer en endnu ikke set evne til at tackle disse problemer.

Mapunda fortalte Cointelegraph, at afrikanske regeringer har meget at drage fordel af at have masse, landsdækkende identitetsløsninger. Han sagde, at et primært problem for afrikanske regeringer er massive skattehuller. Mapunda brugte sit hjemland Zimbabwe som et eksempel og fremhævede massive arbejdsløshedsgrader, hvilket betyder at de fleste mennesker findes inden for den uformelle økonomiske sektor:

”De fleste af deres indtjening og forretningstransaktioner går helt under regeringens radar, og de mister milliarder af dollars som følge heraf. Ved at have et system eller en platform, hvor alle deltager i et semi-formaliseret system i digital skala, vil de være i stand til at vide, hvad der sker i deres egne samfund. “

Optagelsen af ​​disse digitaliserede løsninger bør gavne både offentlige, private virksomheder og borgere ifølge Mapunda:

“Digitale identitetsplatforme flytter typisk folk fra den uformelle sektor til en digital, formaliseret skala, hvor både regeringen og den private sektor er i stand til at begynde at tilbyde bedre produkter og tjenester til disse mennesker.”

En lovende afrikansk fremtid

Der var en luft af optimisme på Blockchain Africa-konferencen i 2020 drevet af indsigtsfulde præsentationer fra forskellige industriledere.

Der ser ud til at være en stærk stemning om, at blockchain-teknologi kan give rygraden til nye løsninger på unikke afrikanske problemer. Desuden gik en række talere så langt som at sige, at kontinentet kunne blive en drivkraft for udvikling og adoption i fremtiden.

Spredningen af ​​mobile betalingstjenester blev ofte omtalt som et godt eksempel på et rum, som Afrika fuldstændigt har vedtaget og domineret.

Relateret: Blockchain Africa smider fremad på trods af Coronavirus-bekymringer

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map