CFTC-sonde til BitMEX et resultat af Roubini Vs. Hayes Taipei Tangle?

Seychellerne-baseret kryptokurrencyudveksling BitMEX er angiveligt i problemer. Kort efter Nouriel Roubini, professor i økonomi og anti-kryptokurrency-pundit i New York University, kritiserede BitMEX for overtrædelse af reglerne, blev det rapporteret den 19. juli, at United States Commodity Futures Trading Commission (CFTC) åbner en undersøgelse af BitMEX om, hvorvidt den brød loven ved at lade amerikanske beboere handle på sin platform.

En dag senere blev et yderligere fund fra den London-baserede blockchain-dataudbyder TokenAnalyst afsløret at BitMEX har oplevet store Bitcoin (BTC) udstrømninger til en værdi af $ 73 millioner efter nyheder om den lovgivningsmæssige undersøgelse dukkede op.

Tangle i Taipei og regler

Det kan være muligt at se på BitMEXs holdning til regler fra The Tangle i Taipei, debatten mellem en amerikansk økonom Nouriel Roubini og BitMEX-administrerende direktør Arthur Hayes den 3. juli. Et af de emner, de var uenige om, er, om kryptovalutaudveksling skal reguleres.

Taler om BitMEXs maksimale 100x gearing, Roubini fundet det er problematisk, at ikke kun akkrediterede investorer, men næsten alle kan foretage handler med høj risiko på en platform, der er ureguleret:

”Hvis prisen bevæger sig selv i 0,5%, bliver du udslettet af din position og gæt hvad? Der er en dejlig tweet kaldet ‘BitMEX Rekt.’ […] Hvert andet sekund er nogen blevet likvideret af disse fyre, og tusinder af dem er gået i økonomisk ruin. Selvfølgelig er denne ting ikke reguleret hvor som helst. Det er oprettet på Seychellerne. ”

Roubini foreslog også, at amerikanske investorer ikke har lov til at foretage en sådan form for gearet handel på grund af amerikansk regulering, men “enhver med VPN kan undgå IP og gå og foretage investeringer med jer [BitMEX].” Han konkluderede: “Det er bare et eksempel på alt, hvad der er syg og råddent i denne branche.”

BitMEX-direktøren svarede på denne stemning efter at have indrømmet, at han ikke vil kalde Roubini en professor og insisterede på, at “det giver 100 gange gearing, så hvad?” Han fortsatte:

”Jeg vil ikke tvinge nogen til at bruge BitMEX. Vi har bare et websted og markedsfører ikke. På en eller anden måde har et par tusinde mennesker fundet en lille oase og begyndt at handle. […] Roubini mener, at New York DFS og New York AG er det eneste spil i byen. ”

Da Andrew Neil, en veteranjournalist, der var vært for debatten, blev spurgt, om de regulerende myndigheder i USA eller Det Forenede Kongerige og Seychellerne er lidt forskellige i omfang, svarede Aurtur: “Det koster bare mere at bestikke dem.”

Roubini vs. Hayes debat efterfølgende

Ud over det faktum, at der ikke var nogen direkte udsendelse af debatten, var Roubini tilsyneladende ikke tilfreds med Arthurs svar vedrørende reglerne. Den 16. juli, omkring to uger efter debatten, skrev han et essay med titlen “The Great Crypto Heist” og insisterede endnu en gang på, at BitMEX overtrådte lovgivning og regler om værdipapirer.

Derefter rapporterede Bloomberg den 19. juli om CFTC’s sonde af BitMEX. Selv om sonden angiveligt ville tage et antal måneder, mistænkte Mati Greenspan, en senior markedsanalytiker hos eToro, at Tangel i Taipei måske havde motiveret USA til at undersøge BitMEX. I sit nyhedsbrev for sine kunder sagde Greenspan:

“Hayes optræder ikke som en repræsentant for kryptosamfundet, og de fleste af de kritiske argumenter, som han brugte, var klart til forsvar for sig selv som en påstået ulovlig casinooperatør og ikke de typiske argumenter, man ville bruge til fordel for gratis og fair penge.”

I sin kommentar til Cointelegraph uddybede Greenspan pointen. Ved Tangle i Taipei forsvarede Hayes Bitcoin med hensyn til økonomisk privatliv. Men for Greenspan er det ikke et typisk argument, folk bruger til forsvar for Bitcoin. Han fortsatte:

”Alle ved allerede, at Bitcoin ikke er en privat valuta. Bitcoins stjernekvaliteter er åbne, uforanderlige, kantløse og censurmodstand. Det giver dig mulighed for at eje et finansielt aktiv, som ingen regering eller bank kan tage væk. ”

En talsmand for BitMEX svarede på en anmodning fra Cointelegraph om kommentar vedrørende rapporterne om en ny undersøgelse som følger:

“HDR Global Trading Limited, ejer af BitMEX, som et spørgsmål om virksomhedens politik, kommenterer ikke nogen medierapporter om forespørgsler eller undersøgelser foretaget af regeringsorganer eller regulatorer, og vi har ingen kommentarer til denne rapport.."

De amerikanske og uregulerede krypto-udvekslinger

Det kan være værd at bemærke, at BitMEX ikke er den eneste store kryptobørs, der bliver presset af amerikanske regulerende myndigheder. I krav, der blev indgivet i april, hævdede New Yorks justitsadvokat Letitia James, at Bitfinex bedragede sine kunder efter at have mistet 850 millioner dollars i klient- og virksomhedsfonde og derefter forsøgte at dække tabet ved at bruge kontantreserverne fra søsterselskabet Tether. Mens Bitfinex har forsøgt at afvise sagen ved at hævde, at den ikke fungerede i New York, hævdede justitsadvokaten at have fundet bevis for, at den faktisk gjorde.

Relateret: USA en Crypto Exchange fugleskræmsel – hvad der skal ændres?

I mellemtiden stoppede USA-baserede Bittrex og Poloniex med at tilbyde flere poletter i USA på grund af det usikre regulatoriske landskab. Som rapporteret den 14. juni forlader Binance desuden det amerikanske marked inden den 12. september. I stedet er det planlagt at lancere Binance U.S., en fuldt reguleret fiat-til-krypto-platform til det lokale marked..

Påvirkning på markedet?

Siden Bloomberg rapporterede, at CFTC sonderede BitMEX, synes platformen at have oplevet en udvandring af midler. Som rapporteret den 20. juli oplevede BitMEX en Bitcoin-værdi på 83 millioner dollars, mens kun 12 millioner dollars kom ind på platformen i samme periode på 24 timer. Greenspan mener ikke, at den rapporterede undersøgelse har påvirket markedet negativt på nogen måde. Tværtimod mener han, at det burde have en positiv effekt:

”Den ekstreme gearing medfører meget volatilitet. Store forestillingspositioner, der konstant åbner og brat afvikles, er en grundlæggende årsag til prisstabilitet. ”

Muligvis ved en tilfældighed, siden nyheden brød ud på fredag, har Bitcoin været mindre ustabil end normalt og bevæger sig i et interval mellem ca. $ 10.200 og $ 11.000.

Bitcoins syv-dages prisdiagram

Bitcoins syv-dages prisdiagram

Kilde: Coin360

Hvis CFTC konkluderer, at BitMEX har overtrådt loven ved at lade amerikanske handlende bruge sin platform, kan det give et betydeligt chok for branchen. Sammen med presset på andre større børser, der opererer i USA, kan det være et tegn på, at den amerikanske regering meget vel kunne forberede sig på at slå ned på uregulerede børser..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map