Davos 2020: Ventede regler, uventet begejstring, nye udfordringer

Sidste uge så en lang række verdensledere – inklusive USAs præsident Donald Trump og prins Charles af Wales sammen med en række andre fremtrædende dignitarier – mødes for at deltage i iteration 2020 af World Economic Forum, der blev afholdt i Davos, Schweiz 20. – 24. januar. Som en del af den fem-dages begivenhed annoncerede WEF sin beslutning om at oprette et globalt konsortium til styring af digitale valutaer – inklusive stablecoins. Efter nyheden steg prisen på Bitcoin hurtigt fra omkring $ 8.200 til 8.455 $ inden for en times tid.

Konsortiet vil primært bestå af forskellige traditionelle finansielle institutioner, globale regeringsorganer, økonomer, akademikere samt medlemmer af forumets forskellige samfund. Med hensyn til hvad konsortiets hovedmål er, a rapport frigivet af WEF hedder det, at for at digitale aktiver kan blive en del af det almindelige finansielle økosystem, skal de styres ved hjælp af en innovativ reguleringsstruktur, der er gennemsigtig, inkluderende og interoperabel. Således vil organet søge at skabe en sådan ramme hurtigst muligt ved hjælp af den offentlige og private sektor.

Endelig sammenlignet med WEF 2019, hvor kryptoindustrien som helhed var i den modtagende ende af en masse flak – med folk som PayPal CEO Dan Shulman og JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon bashing digitale valutaer for deres opfattede ikke-brugbarhed – dette års begivenhed har set en markant forskel i, hvordan et antal højt profilerede enkeltpersoner og virksomheder er begyndt at se kryptokurver og dens underliggende teknologi – dvs. blockchain. Ifølge KPMGs amerikanske blockchain-leder, Arun Ghosh, vil regnskabsgiganten for eksempel gøre brug af blockchain (sammen med IoT-teknologi) i år for at hjælpe med at løse mange klimaforandringsrelaterede problemer.

Eksperter er fortsat splittede om den nylige kryptorelaterede udvikling

Selvom WEF ser ud til at være blevet mere og mere inkluderende i sin tilgang til kryptosektoren på papir, mener en række eksperter, at trods nye teknologier som blockchain og kunstig intelligens endelig får den anerkendelse, de fortjener, er det meste af samtalen omkring krypto i Davos har handlet om nationalstater og centralbanker, der udsteder deres egne digitale valutaer – en idé, som mange mennesker tror er selvdestruktiv. For eksempel i et eksklusivt interview med Cointelegraph blev Riccardo Spagni, en vigtig bidragyder til Moneros kerneudvikling, citeret for at sige:

”De taler om, hvordan det bliver inkluderende, men i slutningen af ​​dagen vil de stadig politiet. De vil stadig regulere det. Så det er ikke rigtig inkluderende. Det er inkluderende inden for de samme rammer, som de altid har haft. Så det er lidt skuffende, fordi du kan mærke, at det stadig er som det samme rum fyldt med old school-bankfolk, old school-regulatorer. De er tilbageholdende med at ændre sig. ”

Han tilføjede yderligere, at da det globale kryptosamfund begynder at blive mere og mere forenet i sin sag for at hjælpe med at sprede bevidsthed om dette spirende rum, får den finansielle elite i verden en klar besked om, at “hvis de ikke tilpasser sig, hvis de ændrer sig ikke, de vil ende med at tabe. ”

På en mere optimistisk, men dog forsigtig note, fortalte Mark Esposito, professor ved Harvard University og Thunderbird School of Global Management, Cointelegraph, at han er håb om, at med flere og flere mennesker, der begynder at forstå potentialet i kryptoteknologi, ser det ud som om den globale finansindustri står på tærsklen til en ny begyndelse:

”Du ser alle disse ældre mennesker, der ikke behøver at tale om krypto, som de er nu. Så det ser ud til, at 2020 vil være vendepunktet for en større transformation. Vi venter på, at en ny fortælling skal ske, og fintech er en del af den nye fortælling. ”

Top kryptorelaterede nyheder, der kommer ud af Davos i sidste uge

Ud over forummet om oprettelse af et konsortium til styring af digitale aktiver, frigav det også en ramme designet til at hjælpe centralbanker med at oprette deres helt egne statsstøttede kryptokurver eller CBDC’er. Ifølge en embedsmand pressemeddelelse, denne seneste “CBDC Policy-Maker Toolkit” er udtænkt i samarbejde med en række centralbankinstitutioner, økonomer og internationale organisationer. I denne henseende nævnes det, at Bank of Thailand og Central Bank of Bahrain allerede bruger dette værktøjssæt.

Nyhederne om den ovennævnte frigivelse blev mødt med en masse markedshype, hvor værdiinvestoren Bill Miller og Boston University-professor Mark Williams sagde, at denne meddelelse betyder en ændring i, hvordan verdens økonomiske elite nu betragter krypto- og blockchain-teknologi.

Som en del af Davos 2020-forummet annoncerede Singapore-baserede kryptobørs Huobi lanceringen af ​​sin nye kryptomæglerplatform, der primært er designet til at lokke institutionelle investorer ind på dette stadigt udviklende marked. Det, der gør platformen unik, er, at den tilbyder sine brugere nul transaktionsgebyrer, mens de bruger “Smart Order Routing” -modellen – som grundlæggende giver investorer mulighed for at få de bedste tilbud på deres køb. I forhold til hans virksomheds seneste træk sagde Huobi Groups vicepræsident for global forretning, Ciara Sun:

“Institutionelle investorer og HNWI’er vil være de største bidragydere til vækst for kryptoøkonomien i 2020 og derefter, men barrierer som lav likviditet og mangel på produkter til aktivforbedring stopper udbredt anvendelse.”

Endelig meddelte en talsmand for Bakkt, en crypto futures-handelsplatform, der drives af Intercontinental Exchange, frigivelsen af ​​en helt ny forbruger-app, der er designet til at understøtte digitale aktiver – inklusive en bred vifte af kryptokurver. Når det er sagt, sagde Bakks præsident, Adam White, at appen ser mere ud som et traditionelt finansprodukt snarere end et kryptofintech-produkt..

Sammenligning af tidligere WEF’er med hensyn til krypto

Om emnet for, hvordan årets blockchain-dagsorden i Davos sammenlignet med dem fra tidligere år, fortalte Daniel Haudenschild, præsident for Crypto Valley Association, Cointelegraph:

”Jeg synes, at diskussionsniveauet er sundt. Jeg tror, ​​hvad der skete er, at indholdet har ændret sig fuldstændigt. Jeg tror, ​​at nogen stadig går rundt og snakker om krypto i blockchain nu har noget at holde fast i. Der er noget alvorligt bag deres hensigt. Der er ikke mere fnug nu, fordi vi har været igennem Tårnedalen, og mange projekter kommer i opfyldelse. Det er spændende. Det er meget mere ægte. Det er næsten som 2017, men uden hype. ”

Han tilføjede yderligere, at 2020 synes primet at være året for infrastrukturudvikling, især fordi markedet ser indgangen til bedre spillere, institutionelle investorer og velstands- og formueforvaltningsselskaber – som primært drives af negative renter. Haudenschild påpegede også:

”Vi observerer en flush af nye ASIC-klasser, tokeniserede værdipapirer, tokeniserede varer, digitale råvarer samt et skyn af mennesker, der forsøger at få infrastrukturen på plads – du ved, depotløsningerne, tegnebøgerne for at være i stand til at levere disse tjenester både på banksiden, men også på handelssiden. ”

I Davos mødte Cointelegraph også musikproducent og innovativ iværksætter Alexander Shulgin, hvis ideer om kryptomining har fået meget trækkraft i de seneste år. Da Shulgin blev bedt om at redegøre for emnet, sagde han til Cointelegraph:

“Decentrale servere med hensyn til minedrift kan hjælpe med at indlede en lys fremtid for IoT-baserede teknologier, smarte byer og for såkaldt AI, fordi du uden computerbehandling ikke kan udføre dataudvinding.”

Han tilføjede endvidere, at denne WEF, en masse konservative forretningsmænd og store virksomheder tog sig tid til at forstå konsekvenserne af den kommende brancherevolution og hvordan det vil gøre lokal minedrift lettere (ved at reducere de overordnede computerkrav) for alle interesserede i virksomheden..

Crypto Valley Week, TechPark og andre sidebegivenheder tiltrækker enorme skarer

Ud over alle de aktiviteter, der fandt sted som en del af WEFs kernedagsorden den sidste uge, var mange andre satellitbegivenheder også i fuld gang på samme tid – med måske den største af disse var Crypto Valley Week.

Den 2. januar blev M&Et PR-studie var vært for Blockchain Pitching Session, der samlede lovende blockchain-projekter og investorer i Davos 2020. Et ekspertpanel af dommere valgte at fremhæve tre opstart efter vanskelige overvejelser: Wom Protocol, Alethea AI og Bidali.

CV-topmødet den 23. januar indeholdt offentlige taler af et antal højt profilerede kryptopersonale, herunder MakerDAOs Rune Christensen, ex-Cambridge Analyticas Britanny Kaiser og Cardano’s Charles Hoskinson, blandt andre. Diskussionsemnerne varierede fra, hvordan mainstream-finansaktører kan drage fordel af tokenisering, til hvordan forskellige lande administrerer deres lokale kryptomarkeder og derover.

For at få et klarere billede af, hvor meget opmærksomhed kryptosektoren har modtaget fra mennesker over hele verden det sidste år, satte Cointelegraph sig sammen med Cardano’s Hoskinson, der var til stede ved CV-topmødet. Efter hans opfattelse præsenterer Davos enkeltpersoner med enorme netværksmuligheder og citerer sit nylige middagsmøde med Guns and Roses trommeslager Steven Adler som et perfekt eksempel på dette. Derefter fortsatte han med at tilføje:

”Det er ikke længere bare en flok nørder, der sidder og taler om kode. Vi taler virkelig om at løse problemer i det virkelige liv. Og generelt er problemerne altid de samme, hvilket er denne mellemmand af nødvendighed, der suger værdi ud af kommercielle forbindelser mellem kanterne. Du har AirBnbs, Ubers, Googles og andre platforme som Facebook, hvor deres produkt er deres kunde. Og dybest set bliver de så magtfulde, at de får forme en hel markedsplads. ”

Endelig så ugen også en anden vigtig konference, TechPark, der trak mange berømte innovatorer fra hele verden, der diskuterede blandt andet kunstig intelligens, uddannelsesteknologier, blockchain, Big Data, tingenes internet og virtuel og augmented reality. Nogle af højttalerne ved arrangementet omfattede Jorge Sebastiao, teknologichef for Huawei Technologies; Heinz Sommer, administrerende direktør for HSO; Evan Luthra, administrerende direktør for Startup Studio; samt Cointelegraphs Kristina Lucrezia Cornèr, der deltog i vigtige debatter om kvinders rolle i opbygningen af ​​fintechs fremtid.

Davos har sat bolden i den rigtige retning

På trods af de kryptorelaterede meddelelser på WEF, der blev mødt med blandede følelser, var en række eksperter glade for det faktum, at flere og flere verdensledere i det mindste er begyndt at erkende det overordnede potentiale og nytte af dette nye teknologiske rum. I denne henseende fortalte Francesco Pierangeli, forretningsudvikling og forskningsassistent ved UCL Center for Blockchain Technologies, Cointelegraph, at han har været vidne til en masse positiv bevægelse, der har fundet sted inden for krypto- og blockchain-sektoren det sidste år, især i WEF:

”Der sker meget, når det kommer til regler, når det kommer til, hvilke former for blockchain der vil påvirke samfundet. Og det er virkelig hvad Davos handler om – hvordan nye teknologier kan integreres i samfundet af gode grunde. Der foregår meget. Og jeg tror, ​​at jo mere vi diskuterer disse emner, jo mere kommer disse ting på dagsordenen for de vigtigste beslutningstagere i verden. ”

Tilsvarende talte Jordi Puigneró, Catalonias minister for digital politik og offentlig administration, på Tech Dinner – en begivenhed arrangeret af CV VC og drevet af Cointelegraph. I sin tale erklærede Puigneró, at blockchain vil hjælpe med at indlede en ny æra med regeringsførelse ved at give borgerne beføjelse og definere nye modeller af tillid, svarende til hvordan Internettet fuldstændigt revolutionerede den måde, hvorpå folk forbinder og interagerer med hinanden. Han påpegede yderligere:

”Cataloniens regering har allerede godkendt og implementerer en blockchain-strategi, hvor et af de første projekter vil implementere en selvsuveræn identitet for catalanske borgere. Digital identitet vil være en vigtig ramme, hvorfra mange nye tjenester i den digitale økonomi kan udvikles."

Interviewene i Davos blev udført af Kristina Lucrezia Cornèr, Cointelegraphs administrerende redaktør og leder af funktioner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map