ETH nul-bevis prototype modeller: Har Ernst & Young gjort, hvad Ethereum ikke kunne?

Multinationalt revisions- og konsulentfirma, Ernst & Young (EY), annoncerede den 30. oktober lanceringen af ​​deres EY Ops Chain Public Edition (PE) prototype, verdens første implementering af zero-knowledge proof (ZKP) teknologi på den offentlige Ethereum blockchain.

Dette system sigter mod at overvinde tre hovedbarrierer for aktuelle transaktioner og aktivoverførsler på en offentlig blockchain:

  • Virksomheders evne til at gennemføre sikre transaktioner på et offentligt netværk
  • Sænk nogle af hindringerne for mere udbredt adoption af blockchain; og
  • Aktiver et fuldt sporbart spor af private transaktioner.

Selvom det stadig kun er en prototype-version og sat til live-produktion i 2019, kan denne teknologi vise sig at være meget vigtig.

For at overveje dette mere detaljeret er det nyttigt først at se på forskellen mellem offentlige og private blockchains og hvad nul-vidensbeviser er nøjagtigt.

Offentlige blockchains versus private blockchains

Den største forskel mellem offentlige og private blockchains ligger i, hvem der har lov til at deltage og deltage i netværket.

Offentlige blockchains er åbne for alle, og alle kan teoretisk deltage i netværket, downloade protokollen og læse og skrive transaktioner på dets decentrale netværk. De mest kendte offentlige blokeringer er Bitcoin og Ethereum. Transaktioner verificeres af tusinder og tusinder af uafhængige computere rundt om i verden eller knudepunkter for at opretholde et økosystem med tillidsløs konsensus. Jo mere decentraliseret netværket er, jo mere sikker og modstandsdygtig bliver det.

Denne sikkerhed har dog en pris. Hver transaktion skal bekræftes af hver knude, og for at nå konsensus skal knudepunkter udføre ressourceintensive beregninger for at løse komplicerede kryptografiske ligninger, også kendt som proof-of-work. Dette reducerer transaktionstiderne og øger transaktionsomkostningerne, hvilket reducerer pålideligheden betydeligt i tider med høj netværksaktivitet.

Som et resultat har skalerbarhed længe været anerkendt som en af ​​de største barrierer for udbredt virksomhedsoptagelse af offentlige blockchains.

Et andet problem med offentlige blockchains er privatlivets fred. Transaktioner på et offentligt netværk kan oprindeligt ikke linkes til personen bag dem, men transaktionsoplysninger såsom beløb, dato, afsender og modtageradresse er offentligt tilgængelige for alle, der har adgang til netværket. Pseudonyme adresser kan spores og følges, indtil brugeren overfører en centraliseret kryptokursudveksling, på hvilket tidspunkt deres reelle identitet er kompromitteret.

Private blockchains er derimod kun åbne for fester, der er blevet inviteret til at slutte sig til det lukkede netværk. De kaldes også tilladte blockchains, fordi brugeren skal have tilladelse af netværksstarteren for at blive en netværksdeltager gennem et sæt regler eller betingelser.

En fuldt privat blockchain er, hvor skrivetilladelser normalt kontrolleres af en organisation, mens private blockchains også kan have form af et konsortium, hvor konsensus opnås gennem en gruppe af forudvalgte noder.

Private og consortium blockchain-netværk er velegnede til virksomhedens adoption, især i finansbranchen, fordi transaktioner er private og kun synlige for den begrænsede mængde netværksdeltagere.

Eksempler på private blockchain-netværk og consortium-netværk inkluderer Hyperledger, private blockchain-infrastruktur og R3, et globalt blockchain-konsortium inden for bank- og finansinstitutioner baseret på deres distribuerede ledteknologiprodukt, Corda.

Endnu en gang har dette privatliv for private blockchains en pris. Netværket er mindre decentraliseret og derfor mindre sikkert og mindre modstandsdygtigt over for angreb.

Nul-vidensbeviser (ZKP)

Nul vidensbeviser er defineret i en 1988 offentliggjort papir af forskere fra MIT og University of Toronto som “de beviser, der ikke overfører nogen yderligere viden end rigtigheden af ​​propositionen i spørgsmål.”

I kryptografi og blockchain-verdenen er ZKP kendt som en metode, der gør det muligt for en part at bevise for en anden part, at en erklæring er sand uden at opgive yderligere oplysninger. Der er tre aspekter til ZKP’er:

  • Fuldstændighed – hvis udsagnet er sandt, vil en ærlig verifikator blive overbevist af en ærlig beviser;
  • Sundhed – hvis udsagnet er falsk, kan ingen uærlig beviser overbevise en ærlig verifikator; og
  • Nulkendskab – hvis udsagnet er sandt, lærer ingen uærlig verifikator noget andet end det faktum, at udsagnet er sandt.

Ansøgning om blockchain

ZKP’er muliggør større fortrolighed på offentlige blockchains ved at aktivere noder eller netværksdeltagere for at kontrollere eksistensen og gyldigheden af ​​transaktioner og derfor opretholde distribueret konsensus uden faktisk at kunne se eller offentliggøre nogen af ​​transaktionsoplysningerne, hvilket garanterer privatlivets fred.

Derfor er EY Ops Chain PE-prototypen så vigtig. Offentlige blockchains tilbyder typisk bedre sikkerhed og likviditet gennem større decentralisering, mens private blockchains tilbyder fuldstændig beskyttelse af kundeoplysninger.

EY-løsningen, gennem brugen af ​​ZKP’er, giver virksomheden mulighed for at udnytte sikkerheden og modstandsdygtigheden i en offentlig blockchain, såsom Ethereum, holde konsensusalgoritmen intakt, opretholde fuldstændig fortrolighed over transaktionsoplysninger og dermed udnytte fordelene ved begge verdener.

Ifølge Paul Brody, EY Global Innovation Leader, Blockchain, dette er nøjagtigt det ønskede resultat.

"EY Ops-kæde PE er en første applikation og et stort skridt fremad, der muliggør adoption af blockchain. Private blockchains giver virksomheder transaktioner privatliv, men på bekostning af reduceret sikkerhed og modstandsdygtighed. Med bevis for nul videnskab kan organisationer handle på det samme netværk som deres konkurrence i fuldstændig privatliv og uden at opgive sikkerheden for den offentlige Ethereum blockchain."

Desuden kunne det skabe vækst i blockchain-vedtagelse af virksomheder ved “kraftigt at reducere den dyre og tidskrævende proces med at oprette private netværk og on-boarding-forretningspartnere en ad gangen."

James Wester, forskningsdirektør for Globale Blockchain-strategier hos International Data Corporation (IDC), en global udbyder af market intelligence og rådgivningstjenester, er enig i, at anvendelsen af ​​ZKP’er på offentlige blockchains vil tilskynde til vækst og virksomhedens adoption.

"Udviklingen af ​​værktøjer, der forbedrer mulighederne for offentlige blockchains, vil anspore virksomhedernes vedtagelse af offentlige blockchains og er afgørende for væksten i blockchain-teknologier generelt. Evnen til at sikre privatlivets fred og samtidig bevare sikkerheden og modstandsdygtigheden ved offentlige blockchains er en vigtig overvejelse. Det giver virksomhederne mulighed for at begynde at opbygge virkelige løsninger på offentlige blockchains og er et vigtigt skridt i udviklingen af ​​teknologien."

Ethereums indsats for nul-viden-bevis prototyper

Ethereum har længe set på at bruge en version af ZKP-protokollen, kaldet Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge (ZK-SNARK), banebrydende af ZCash, som en del af Byzantium-opgraderingen, som igen er en del af Metropolis hård gaffel.

Vitalik Buterin, medstifter af Ethereum, er også for nylig anført i en ETH-forskning post, at netværket potentielt kan skalere til 500 transaktioner pr. sekund ved at bruge ZK-SNARK til massevalidering af transaktioner.

Han indrømmede imidlertid, at ZK-SNARK-transaktioner på Ethereum blockchain ville være meget dyre og beregningsintensive, måske insinuere, at det endnu ikke er helt klar til vedtagelse af almindelig virksomhed.

”FWIW [For hvad det er værd] Jeg er enig i, at det hele er dyrt med hensyn til bevisstiden, selvom i betragtning af at jeg forventer, at relæerne vil være GPU-gårde, så det er mindre et problem, end det er i f.eks. Zcash, hvor det er almindeligt knudepunkter skal være i stand til at lave bevis på få sekunder. ”

Et andet spørgsmål om ZK-SNARK-transaktioner på Ethereum-blockchain ifølge en hvidbog frigivet af medlemmer af Blockchain-teamet fra den multinationale hollandske bank, ING, – som også lancerede et nul-vidensværktøj – er, at det er især mindre effektivt.

“ZK-SNARKS er generiske; de kan verificere enhver funktion, der er særlig relevant for Ethereum, der leverer Turing-komplet EVM, så udviklere kan opbygge enhver form for logik. Generiske ZKP’er som ZK-SNARKs har dog en pris. De er især mindre effektive end specifikke nul-vidensbeviser. ”

Detaljeret teknisk information er stadig ikke tilgængelig på EYs Ops Chain PE-system, men pressemeddelelsen anførte specifikt, at teknologien giver virksomheder mulighed for privat og sikkert at oprette og sælge produkt- og servicetokens på en offentlig blockchain med privat adgang til deres transaktionsregistre uden at bryde konsensusalgoritme, dvs. Ethereums bevis for arbejdskonsensusalgoritme forbliver intakt.

Var E&Er du i stand til at gøre, hvad Ethereum ikke kunne, det vil sige at komme med en skalerbar, omkostningseffektiv løsning på private transaktioner og aktivoverførsler på en sikker og modstandsdygtig offentlig blockchain? E&Y’s positive kommentarer i deres pressemeddelelse om at muliggøre vækst i offentlig offentlig blockchain-adoption antyder, at de gjorde det.

En række spørgsmål forbliver stadig åbne: om E&Y’s ZKP-løsning er mere specifik for at overvinde hindringerne i Ethereums mere generiske forslag om at bruge ZK-SNARKS til private transaktioner, og i så fald hvordan ville det være anderledes end ZK-SNARK-protokollen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map