G-20s hårde holdning til Stablecoin er et skridt fremad, men regulatorer har mere at lære

Ifølge en undersøgelse udgivet af G-20’s Financial Stability Board den 14. april udgør stablecoins en relevant risiko for den økonomiske stabilitet i den globale økonomi og skal derfor reguleres på en måde, der ikke kun er omhyggelig, men også fremtidsklar..

Derudover som pr. Data frigivet af FSB, er medlemmer af G-20 blevet tilrådet at gøre brug af deres eksisterende finansielle regler – især dem, der er relateret til hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme – med hensyn til ethvert stablecoin-tilbud, der måtte være tilgængeligt inden for deres respektive grænser.

G-20 ser ud til at være særligt fjendtlig over for Facebooks Vægt-projekt, da kryptokurrency har et enormt potentiale for øjeblikkelig adoption. Bestyrelsen er dog ikke for bekymret over andre projekter som Dai og siger, at de er for små til at udgøre nogen form for systemisk risiko for enhver lands lokale økonomi..

Fortsættelse af dialogen

For at få en mere dybtgående forståelse af sagen nåede Cointelegraph ud til Daniel Burstein, generaladvokaten og chefoverholdelsesofficer for Paxos, som er platformen bag flere stablecoins såsom USAs dollarstøttede Paxos Standard (PAX) og guldbundet Pax Gold (PAXG).

Efter hans opfattelse har FSB gennem sin førnævnte rapport ydet et “vigtigt og tankevækkende bidrag” til den igangværende dialog om fordelene ved stablecoins samt vigtigheden af ​​at afbøde risici forbundet med stablecoins gennem stærk kontrol og tankevækkende regulering. “FSB hørte Paxos i undersøgelsen af ​​denne rapport, og rapporten viser, at vores input blev modtaget godt.”

Han påpegede endvidere, at ved at få godkendelse fra New York State Department of Financial Services, tackler Paxos forskellige stablecoin-tilbud en række presserende spørgsmål i forbindelse med denne unikke aktivklasse, såsom reservesikkerhed, let indfrielse, styring, ansvarlighed , risikostyring, gennemsigtighed, cybersikkerhed og overholdelse af økonomisk kriminalitet, genopretning og løsning.

Tilsvarende fortalte Paolo Ardoino, teknologichef for Tether – virksomheden bag den amerikanske dollar-bundne stablecoin USDT – til Cointelegraph, at på trods af al kritik fra G-20 i forhold til aktivklassen, har hans firma hilst velkommen FSB’s anerkendelse af stablecoins rolle i den globale økonomi og dets overvejelse af finansiel teknologiinnovation i det digitale aktivrum.

Pundits vejer ind i, hvordan stablecoins ideelt bør reguleres

I deres mest basale forstand er stablecoins digitale valutaer, der tilbyder værdi til handlende og børser såvel som det overordnede kryptoøkosystem ved at give investorer en aktivklasse, der er stabiliseret af en underliggende crypto- eller fiat-valuta som den amerikanske dollar.

Investorer kan bruge stablecoins til at købe og sælge kryptokurver, hvilket reducerer deres risiko i perioder med høj volatilitet. Men med hensyn til hvordan denne unikke aktivklasse skal styres, sagde Josh Li, Chief Business Officer for Apifiny – moderselskabet til Global Currency Organization, der udsteder et digitalt dollartoken kaldet USD Digital (USDD) – til Cointelegraph:

”Hvis tilsynsmyndighederne udarbejder klare retningslinjer for, hvordan stablecoins skal oprettes, handles og styres, kan enhver potentiel bekymring lindres i høj grad. Jeg mener, at fordelene ved velregulerede stablecoins opvejer eventuelle potentielle risici. Ideelt set kan regeringsmyndighederne rundt om i verden tilpasse sig en fælles ramme. ”

Også Gregory Klumov, administrerende direktør for Stasis, der udsteder euro-tilbage stablecoin Eurs, fortalte Cointelegraph, at mange af de spørgsmål, der blev fremhævet af FSB, ikke rigtig er alvorlige, fordi transaktioner relateret til stablecoins er tilgængelige på offentlige hovedbøger. Ikke kun det, han påpegede også, at de fleste stablecoin-udstedere i øjeblikket bruger analytiske softwareværktøjer, der let kan hjælpe revisorer med at afgøre, om en bestemt transaktion har problemer med den, især i forhold til oprindelsen af ​​dens fonde og tilføjede:

“Jeg tror, ​​at bestyrelsen sandsynligvis lige er begyndt at klatre op på sin læringskurve og ikke har været opmærksom på, at der er blockchain-analytiske værktøjer til proof-of-work blockchain, der giver en løsning nøjagtigt mod det, de er bekymret for.”

Endelig fortæller Jake Yocom-Piatt, projektleder og medstifter af Decred (DCR) – en autonom digital valuta, der bruger et hybrid konsensus-system – til Cointelegraph, at mange af FSB’s bekymringer om stablecoins er meget overdrevne, og det er meget begrænset i dets udsigter:

”FSB repræsenterer en samling af stater, der har meget magtfulde tilsvarende centralbanker, og centralbankernes primære magt er evnen til at udstede kredit, når de lease. FSB vil fortsat bekymre sig om potentiel konkurrence i forbindelse med fiat-lignende kreditudstedelse, fordi centralbanker både er uvillige og ude af stand til at vedtage en mere rimelig deterministisk eller endelig kreditudstedelsesproces. ”

Kan stablecoins virkelig bruges til at udnytte lovgivningsmæssige smuthuller?

I løbet af de sidste par år er stablecoins vokset enormt både med hensyn til deres legitimitet og generelle popularitet. Dette skyldes delvis, at flere og flere mennesker har fundet dette unikke tilbud til hjælp til at spare tid og penge. Derudover har en række stablecoins, såsom Tether og Binance USD (BUSD), været vidne til en betydelig stigning i deres respektive markedsværdier. Dette peger på det faktum, at stablecoins enten bliver genbrugt eller brugt til at erstatte bankafhængige penge.

Relateret: Hvordan nul renter i USA vil påvirke Stablecoin-adoptionen

Men når det kommer til stablecoins, der bruges til skændige formål, fortalte Paul Mak, en tidligere risikokapitalinvestor og grundlægger af Gus – en stablecoin, der har sin værdi knyttet til den amerikanske dollar, men understøttes af fysisk guld – Cointelegraph, at det meste “Smuthuller”, som FSB har harpet på i sin rapport, er egentlig kun regulatoriske forskelle mellem forskellige økonomier og tilføjer:

”Hvad krypto- og distribuerede virksomheder har fundet ud af, er at der er mulighed for regulatorisk arbitrage. Dette er den måde, hvorpå den globale økonomi foregår på tværs af alle markeder i alle former, prissætning, produktion, finansiering og regulering. Men nu skal regeringer pludselig arbejde sammen, fordi stabile mønter udgør en trussel. De gør det ikke. “

Uanset hvad mener Mak ikke, at G-20’s anbefalinger er et skridt i den rigtige retning, selvom det stadig kan tage noget tid for tilsynsmyndighederne at virkelig forstå potentialet i dette nye aktiv. Tilsvarende fortalte Dan Schatt, den tidligere generaldirektør for finansielle innovationer for PayPal og formanden for Universal Protocol – organisationen bag den amerikanske dollarstøttede stablecoin Universal Dollar (UPUSD) Cointelegraph, at lige som kontanter kan bruges op til et bestemt beløb uden nogen ID-kontrol kunne og burde de samme protokoller bruges til stablecoins, hvilket stort set ville løse problemer og problemer omkring Know Your Customer-processer. Med hensyn til sagen mente han yderligere: “Bestemmelse af, at verifikation af identitet er blevet lettere med teknologien og kan hjælpe med at afbøde truslen om hvidvaskning af penge.”

Med hensyn til visse stablecoins, der viser afvigelser fra deres pinde og de økonomiske konsekvenser sådanne afvigelser kan have for den globale økonomiske motor, påpegede Schatt:

”Vi har været vidne til afvigelser fra” pinde ”med mange lande, der har haft løbende inflation. Blockchain-teknologien har udviklet sig således, at poletter kan brændes dynamisk og præges for at afspejle et underliggende aktiv, der er deponeret eller trukket tilbage, og er en meget renere måde at indgyde tillid til, at en stablecoin er fuldt underbygget. ”

En lignende opfattelse deles af Shy Datika, medstifter og præsident for INX, en handelsplatform for institutionelle investorer. Efter hans opfattelse kan ethvert ukontrolleret og ureguleret finansielt instrument misbruges. Da stablecoins imidlertid er blockchain-baserede enheder, er de meget sikrere end noget andet aktiv:

”Smarte kontrakter tillader selvregulering og har derfor intet menneskeligt indgreb og forhindrer således enhver forsætlig fejlbehandling. Det hele går tilbage til det samme problem – stablecoins er ikke problemet – mangel på ordentlig regulering er det. ”

Fremtiden ser godt ud for stablecoins

På trods af at G-20 har taget en forsigtig tilgang til stablecoins, mener eksperter, at hvis de reguleres, kan de faktisk øge stabiliteten i mange økonomier ved at mindske den globale arbitrage-spread. Derudover er disse digitale aktiver tilgængelige 24 timer i døgnet for handel og reagerer i realtidsafvikling i modsætning til ældre aktiver, der har store afviklings- og handelslag, hvilket gør det muligt for forbrydere at udnytte mange af de smuthuller, som FSB har skitseret i sin rapport.

Også USDT, en af ​​verdens mest populære stablecoins, der i øjeblikket har en markedsværdi på omkring $ 6,4 mia., viser ofte handelsvolumener på over $ 20 mia. pr. dag. Dette er langt over 15-20 gange den daglige handelsvolumen på Singapores børs. Når det er sagt, kan poletter som USDT, der har en noget mistænkelig økonomisk fortid, synes at udgøre en systemisk risiko, primært fordi mange mennesker potentielt mister deres hårdt tjente formue, hvis investorernes tillid til sådanne tilbud eroderer..

Med hensyn til Facebooks Vægt, en valuta, der vil blive understøttet af en kurv med stablecoins, der er knyttet til dominerende fiat-valutaer fra hele verden, der har en åbenbar appel til brugere på nye markeder, Nick Hill, vicepræsident for forretningsudvikling hos Invictus Capital – et handelsbank- og C-suite-rådgivningsfirma – fortalte Cointelegraph, at problemet med Vægten og andre lignende aktiver er, at deres hurtige vedtagelse kan destabilisere og undergrave de finansielle systemer i mindre udviklede lande. Dette ville fjerne enhver mulighed for finansielle myndigheder til at kontrollere deres lokale pengemængde og yderligere overføre monetær magt til etablerede økonomier:

”Dette problem kan afhjælpes ved korrekt regulering af stablecoin-udstedere. Etablering af en ramme for lovligt betalingsmiddel og etablering af adoptionspolitikker til brug af digital valuta kan hjælpe med at lindre stress fra lokale monetære myndigheder. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map