Ikke alle centralbanker har interesse i CBDC’er

Den nylige undersøgelse resultater offentliggjort af Bank of International Settlements frembragte bullish og baisse stemninger med hensyn til vedtagelse af digitalvaluta digital valuta. Mens banker i Emerging Market Economies (EME) bevæger sig hurtigere mod udstedelse af statsstøttede CBDC’er, ser de i etablerede lande ud til at tage en mere forsigtig holdning til overgangen fra fiat-valutaer til digitale.

Ironien her er, at de banker, der potentielt kan katapultere verden ind i den digitale valutas tidsalder, er dem, der er mindst sandsynlige for de tidlige adoptere. Hvad der kører – eller ikke kører – deres modvilje mod at bevæge sig hurtigere?

1,6 milliarder mennesker kunne få adgang til CBDC’er i de næste tre år

Det er det mest forbløffende fund i undersøgelsen, der fik den rette titel “Forventende ankomst – en efterfølger til undersøgelsen om centralbankens digitale valuta.” Respondenterne af undersøgelsen omfattede 66 banker, der repræsenterer 75% af verdens befolkning og 90% af dens økonomiske produktion. Ti procent af bankerne rapporterede, at de ville udstede de første CBDC’er til generelle formål i de næste tre år, hvilket repræsenterer 20% af verdens befolkning.

Dette betyder, at digitale valutaer, selvom de er centraliserede, har potentialet til at opnå en næsten øjeblikkelig masseadoption, som skaberne af kryptovalutaer og stablecoins har arbejdet med i de sidste 10 år..

Da han diskuterede rapportens resultater med Cointelegraph, sagde Himanshu Yadav, medstifter og administrerende partner for Woodstock Fund, en investeringsfond med flere aktiver: "Når CBDC’er rulles ud, vil flere og flere mennesker forstå, hvad en digital valuta er. ” Han fortsatte med at tilføje:

”Nogle vil ignorere dem, og andre vil undersøge dem yderligere, hvilket fører til en netto positiv gevinst i kryptokurrency økosystemet. Udviklere vil bygge værktøjer, der giver mulighed for problemfri udveksling mellem CBDC’er og kryptokurver, og løbet for overlegenhed i den digitale valuta vil tage centrum i dette årti."

De fleste af CBDC’erne vil blive udstedt i nye markedsøkonomier

Dette giver perfekt mening for EME’er, der historisk har kæmpet med problemer, herunder betalingseffektivitet, sikkerhed og økonomisk integration. Udstedelse af et CBDC kan reducere eller endog eliminere nogle af disse systemineffektiviteter, der står i vejen for at betjene de nuværende markeder og udvide deres rækkevidde globalt.

Nataly Simson, Chief Operating Officer for Coinsbit.io, en kryptokursudveksling baseret i Estland, diskuterede, hvad denne nye og store potentielle brugerbase betyder for kryptokurrency til Cointelegraph:

”Ved at øge antallet af brugere, der bruger blockchain-teknologi, skal industrier tilpasse sig for at understøtte disse valutaer til dagligdagse køb, ikke kun for handel. Nye markedspladser kan vokse i de underudviklede lande, der overvejer CBDC-implementeringer, og det er grunden til, at vores markedsplads forbinder direkte til Amazon og eBay for at styrke accept og brug af CBDC’er og kryptokurrency. Flere forbrugere drager fordel af hele kryptovaluta-økosystemet, når de låses op. ”

Der er en stigning i kontanter, men brugen af ​​disse til betalinger er faldende

Denne tendens rapporteret af bankerne giver indsigt i, hvordan forbrugerne bruger penge. Kontanter bruges til at gemme værdi, ikke som en betaling. Bevægelsen mod et kontantfrit samfund fortsætter med at komme fremad, når folk vælger alternative betalingsformer. Administrerende direktør for Element Zero, Jude Regev, fortalte Cointelegraph, at “mærker, der udsteder forked-CBDC’er, kan modtage større adoption end aktiv-støttede offentlige valutaer.”

Efterhånden som forbrugerne bliver mere komfortable med at bruge digitale midler til at udveksle værdi, er overgangen til CBDC’er en naturlig fremgang. Monica Singer, den sydafrikanske leder for Consensys, et Ethereum-fokuseret innovationsfirma, udtaler:

”Når brugerne er klar over, hvor let CBDC’er er at bruge, vil de være ivrige efter at investere og eksperimentere med kryptokurver. Kryptovalutaer vil i fremtiden blive brugt som et værdilager, især dem, der er sikkerhedsstillet, og hvor styringen forstås og korrekt risikostyres. ”

Dr. Wulf Kaal, professor i jura ved University of St. Thomas School of Law, fortalte Cointelegraph, at han også mener, at kryptokurver kan drage fordel af øget brug af CBDC:

”Bitcoin drager fordel af den stigende anvendelse af CBDC, da det vil blive betragtet som en basis- og standardinvestering i digitale aktiver. Graden af ​​fordel for Bitcoin afhænger igen af ​​evnen til at konvertere CBDC til Bitcoin og omvendt. ”

På trods af denne forestilling ovenfor forbliver hidtil decentrale tokens under radaren. I overensstemmelse med resultaterne af 2018-undersøgelsen rapporterede bankerne ingen signifikant ændring i brugen af ​​kryptokurver til betalinger, men 60% sagde, at de “overvejer” virkningen af ​​stablecoins på de nuværende monetære systemer. Mange af disse institutioner undersøger de potentielle risici for deres virksomheder, der er forbundet med potentialet for stablecoins til at blive mainstream.

Banker i avancerede økonomier er mere sikre på deres nuværende institutionelle systemer

Ser man på undersøgelsens svar fra centralbankerne, er det tydeligt, at nogle bemærker værdien, blockchain præsenterer for deres nuværende systemer, der bruges til at styre valutaoverførsel og udstedelse. Deres motiver til at udstede et generelt formål CBDC inkluderer også finansiel stabilitet, betalingseffektivitet og sikkerhed, men økonomisk inklusion var lavt på deres liste.

Dette indikerer, at disse banker er sikre på, at de præsenterer enkeltpersoner og virksomheder med overkommelige økonomiske tilbud, der opfylder deres behov. Da et af de første forudsætninger for Bitcoin (BTC) var at give et middel til folk fra alle samfundslag til at udveksle aktiver i et peer-to-peer-system, er en CBDC muligvis ikke nødvendig eller ønskelig i disse økonomier – i det mindste ikke endnu. Da Justin Newton, CEO og medstifter af Netki, en KYC- og AML-udbyder, diskuterede modviljen mod mere avancerede økonomier med at udstede CBDC’er, sagde:

“Nuværende fiat-til-krypto-udvekslinger er som internetdagens modemer. De udgør en kritisk bro mellem den arvede verden og den nye digitale verden, når adoption vokser. I tilfældet med Internettet var det ikke rigtig før fremkomsten af ​​DSL og kabelmodemer – og derefter fiber – at vi så de allestedsnærværende anvendelser af det, som vi har i dag. Tilsvarende er CDBC’er altid tændt, altid tilgængelige digitale versioner af deres ældre, analoge kolleger. Med deres tilgængelighed vil det gøre det lettere for folk at bevæge sig ind og ud af virkelig åbne og tilladelsesløse netværk. ”

Avancerede økonomier er forsigtige med CBDC’er

Så godt som de oplysninger, BIS præsenterer, er de reagerende banker muligvis tilbage på deres planer om at udstede CBDC på grund af deres meget konkurrencedygtige karakter. Men mange af disse banker rapporterede, at de fortsætter med at undersøge digitale valutaer og muligheden for at udstede deres egne.

Mens centralbanker bevæger sig i retning af at udstede deres egne digitale valutaer, kan centralbanker i mere avancerede økonomier måske se mindre behov for radikale ændringer og udvikling. Svet Sedov, grundlæggeren af ​​SvetRating, en decentral due diligence-platform, fortalte Cointelegraph:

”Det er svært at forestille sig, hvorfor enhver centralbank ønsker at designe en valuta, som ikke vil være genstand for direkte [statlig] kontrol. Derfor er det vanskeligt at forudsige, hvilke fremtidige barrierer for kryptovalutas masseoptagelse vil blive monteret af forskellige offentlige agenturer over hele verden. Indtil for nylig har alle disse bestræbelser kun vist sig at være marginalt effektive – hvilket bremser men stopper ikke spredningen af ​​krypto. ”

Centralbanker spiller en kritisk rolle i den globale økonomi, så enhver blockchain-implementering har potentialet til at vokse økosystemet på en positiv måde. Mens centralbanker fra mere etablerede lande vil gå forsigtigt frem, vil styrken af ​​blockchain-teknologi blive anerkendt af regeringsorganer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map