‘Ikke alle er glade, men vi er nødt til at komme videre,’ nogle udfordringer for FATFs nye vejledning

“Rejseregel” var et udtryk, der ofte blev hørt på V-20-topmødet, der fandt sted parallelt med G-20-mødet i Osaka, Japan fra 28. til 29. juni. Tilsynsmyndigheder og virtuelle aktivtjenesteudbydere (VASP’er) – såsom udvekslinger fra forskellige lande – mødtes i Osaka i to dage og drøftede, hvordan man implementerede Financial Action Task Force (FATF) seneste vejledning om, hvordan man forhindrer, at kryptokurver bruges til hvidvaskning af penge. 

Rejsereglen kræver, at VASP’er indsamler og overfører kundeoplysninger under transaktioner. 

Mens dets mål er at beskytte forbrugerne, er det kontroversielt både fra teknologisk og filosofisk synspunkt. Nogle medlemmer på V-20 stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor denne vejledning har antaget sin nuværende form, som traditionelle banker skal overholde. Vil det være godt for kryptoindustrien som helhed? Cointelegraph spurgte FATF-sekretariatet og forskellige VASP’er på V-20 om deres tanker om den nye regel. 

Rejseregel

Rejsereglen henviser til afsnit 7 (b) i den fortolkende note til anbefaling 15 i FATF-retningslinjen, hvilket kræver, at VASP’er indsamler og overfører kundeoplysninger under transaktioner. 

Mere specifikt kræver det “oprindelige VASP’er” for at “indhente og opbevare krævede og nøjagtige oprindelsesoplysninger og krævede modtageroplysninger” og indsende oplysningerne til “den modtagende VASP.” På den anden side beder den “modtagende VASP’er” om at “indhente og opbevare krævede originatoroplysninger og krævede og nøjagtige modtageroplysninger om overførsler af virtuelle aktiver og stille dem til rådighed efter anmodning til relevante myndigheder.”

Det er en regel, der kun gælder for VASP’er, ikke enkeltpersoner. 

FATF-vejledningen er ikke juridisk bindende, men kan være meget effektiv, da en nation, der ikke overholder den, kan blive udelukket fra det globale finansielle netværk. Som Contelegraph rapporterede, erklærede G-20 også, at den vil stole på FATF, når det kommer til at regulere kryptovalutas anti-hvidvaskning af penge (AML) / Bekæmpelse af finansiering af terrorisme (CFT). 

FATF har sagt, at lokale myndigheder og VASP’er har et år til at komme med landespecifikke regler baseret på rejsestyret. Som rapporteret forsøger V-20 at oprette en sammenslutning, der skal levere global repræsentation for VASP’er og lette overholdelsen blandt dem. 

På dette tidspunkt er reglen allerede bestemt, og samtalen er skiftet til, hvordan den skal implementeres. 

I et interview med Cointelegraph, FATF-sekretariat Tom Neylan, sagde, at “der stadig er noget stykke arbejde, der skal udføres af den private sektor for at udvikle et teknisk system, der er i stand til at implementere denne regel.” Han fortsatte: 

”Jeg tror ikke, der er et hul. […] Vi ønskede ikke, at FATF skulle sidde ned og fortælle tekniske detaljer om, hvordan virksomheder præcist skulle overholde det, fordi det hurtigt ville blive forældet. ” 

Alligevel taler vi om FATFs nye vejledning, Jesse Spiro, leder af politik ved Chainalysis var overrasket over, at det “indeholder flere detaljer, end vi forventer.” I en e-mail til Cointelegraph sagde han: 

“FATF fastlagde en meget detaljeret ordning for både industri- og regionale tilsynsmyndigheder, herunder omfattende definitioner af den type aktivitet, der falder ind under disse henstillinger, og det svar, den forventer af regulatorer, hvilket langt overgår den nuværende indsats i mange lande.”

Spiro mener, at på lang sigt vil vejledningen “hjælpe kryptovalutaindustrien med at modnes og opnå mere almindelig vedtagelse”, men på kort sigt skal industrien udvikle tekniske løsninger for at overholde, hvilket vil kræve betydelige investeringer. ” 

Tekniske udfordringer 

Der er mindst tre udfordringer forårsaget af rejsestyret, at forskellige VASP’er på V-20 nævnt til Cointelegraph. 

– Hvordan ved du, at modparten er en VASP?? 

“Når jeg sidder her lige nu, kan jeg oprette en ny adresse, der aldrig har været brugt før,” Steve Christie, Global Head of Compliance hos Kraken sagde. Blockchain har “ingen tilskrivning” til at identificere, om det er en person eller en VASP-institution. Så der er ingen måde at verificere, at det er en adresse, der kræver overførsel af oplysningerne baseret på rejsereglen. 

– Hvordan overfører du oplysninger? 

VASP’er kan ikke bare sende kundeoplysninger via e-mail, for eksempel til modparter på grund af sikkerhedsproblemer. En ny infrastruktur, der er pålidelig og i stand til at sende kundeinformation blandt VASP’er, skal først introduceres. Andre spørgsmål, der er rejst, inkluderer om der er en frist for overførslen, eller hvad der ville ske, hvis forskellige VASP’er i verden ikke var i stand til at overholde den samme regel på samme tid.

– Hvad hvis der er registreret forskellige navne på den samme person?

Der kan være et tilfælde, hvor to forskellige navne er registreret med to forskellige VASP’er, selvom begge repræsenterer en person. I dette tilfælde hvordan bekræfter de oplysningerne med hinanden? Erald Ghoos, Chief Operating Officer for Crypto Wallet Maker Crypto.com, påpegede: “Hvad der er typisk i Kina eller Hong Kong er, at de har engelske navne.” 

Kan krypto-startups overleve? 

I øjeblikket er der ikke fremført nogen teknisk løsning til implementering af den nye regel. Men naturligvis vil det kræve “betydelige investeringer” og en masse teknisk viden. Spørgsmålet er derfor: Har krypto-startups kapacitet og ressourcer til at overholde reglen? 

“Hvis vi ikke finder noget, der er tilgængeligt for alle tjenesteudbydere, kan vi faktisk tvinge nogle af dem ud af deres forretning,” sagde Christie. Han fortsatte: 

”Vi er stadig i en opstartsfase for branchen. Vi har brug for så meget bidrag fra så mange forskellige kilder som muligt. ”

Nogle er også bekymrede for, at antallet af person-til-person-transaktioner, som ofte ikke er reguleret, som følge af den strenge regel vil stige. 

Alligevel kan der være et positivt aspekt af rejsereglen for opstart. Ghoos fra Crypto.com, som blev oprettet i 2016, bemærkede, at det som et resultat af den nye regel kan gøre det lettere at arbejde med traditionelle banker: 

“Crypto.com har undertiden svært ved at få bankkonti for at behandle kundens midler. Men når denne form for regulering er på plads, kan vi vise regulatoren og finansbranchen, at “lyt, vi er her for at overholde alle disse regler.”

Er det ikke i modstrid med ånden i økonomisk privatliv?

Reglen, der kræver indsamling og overførsel af flere kundeoplysninger end nogensinde, har uundgåeligt opfordret til kritik fra fortrolighedsforkæmpere i branchen. Ideen om at have fuld kontrol over egenkapitalen uden at stole på regeringer eller store institutioner – dvs. autonomi – er afgørende for eksistensen af ​​Bitcoin og andre kryptovalutaer. 

Christie anerkendte ideen om økonomisk privatliv og bemærkede, at den nye regel vil invitere “nogle grundlæggende udfordringer, som hele branchen står overfor fra et filosofisk synspunkt.” Samtidig sagde han, at vi er “ansvarlige organisationer” og fortsætter med at sige: 

”Vi forstår, at der er visse regler, som vi bliver nødt til at overholde for at hjælpe overgangen fra den traditionelle finansielle sektor til den nye økonomi. Vi er nødt til at finde en måde at finde en fælles grund på. Hvis du er en kernetroende, og hvis du vil komme til den utopi, skal du finde måder at komme derhen. ” 

Kunne det have været gjort anderledes? 

FATFs nye vejledning er ikke noget, der kan rettes, og det kan være rigtigt, at det eneste, VASP’er kan gøre nu, er at tænke på, hvordan man implementerer det. Alligevel kan nogle mennesker i branchen ikke lade være med at tro, at reglerne kunne have været gjort anderledes. 

Ifølge en person, der deltog i en af ​​de lukkede sessioner på V-20, foreslog et kryptoindustri-medlem, at FATF bruger offentlige data, der allerede er tilgængelige på blockchain, til at have AML og dermed skaber et system, hvor rejsestyret ikke har skal anvendes. 

FATFs svar på forslaget var, at “det bliver den anden fase.” Men hvad der kan ændres i “anden fase” forbliver uklart. 

”Jeg tror, ​​givet mere tid, kan samarbejde mellem FATF og branchen have givet et andet resultat,” sagde Christie. Mens han arbejder for at opfylde FATF’s mål og beskytte kunder, mener han, at “smarte og målte regler” er bedst for branchen. 

For ham er rejsereglen den samme regel, der blev vedtaget i traditionelle finansieringsindustrier i det 20. århundrede. Han sagde:  

”Rejsereglen tager den regel, der var designet til trådtransaktioner, teknologier fra midten af ​​1900. […] Målene er gode mål, du ved at beskytte mennesker og AML / CTF. Men reglerne skal være i overensstemmelse med de samme teknologier i dag. ” 

Christie tilføjede, at hvad VASP’er beskæftiger sig med er peer-to-peer-tilladelsesløse netværk. Det er ikke som om dette er trådtransaktioner, der går over SWIFT-netværket. 

Banksektoren presser muligvis FATF til at lave regler til fordel for dem, en af ​​deltagerne på V-20 mistænkte: 

”Jeg tror, ​​at disse regler egentlig kun er design for at beskytte banker. Fordi hvad de gør, er at tage den samme regel, som gjaldt banker, og at gælde for os. Og hvem har evnen og ressourcerne til at gøre det? Kun banker. ”

Denne deltager mener “et år er ikke nok, da det kræver, at alle medlemslandene vedtager de relaterede love,” og han konkluderede: 

”Det kommer ikke til at ske. De vil bare køre alle virksomheder ud af de top 20 lande, og alle de virksomheder, de virkelig vil regulere, vil gå et andet sted som Caribien. ” 

For nogle kan det være for store finansielle institutioner at overtage. Roger Wilkins, den tidligere præsident for FATF, synes tilsyneladende store virksomheder som Amazon og Google har gjort meget for innovation, fordi de finansierer startups og køber dem. I et interview med Cointelegraph sagde han:

”Der skal være en rationalisering. Så der vil være konsolidering. Jeg tror ikke, det nødvendigvis dræber innovation. ” 

Hvorfor nu? 

FATF offentliggjorde den seneste vejledning den 21. juni. Men hvorfor offentliggjorde den den den dato? Ved et middagsfest den første dag i V-20 var der en interessant bemærkning fra Wilkins, der sagde, at det tog 12 måneder at komme med vejledningen. Tidligere blev det sagt, at det tog FATF fem år at indføre reglen. 

I et interview med Cointelegraph anerkendte Neylan fra FATF, at kryptosektoren er “ny i forordningen med det første tilsynsorgan og det første standardindstillingsorgan, der anvender regler”, og derfor mente de “de havde brug for mere forklaring.” Men han sagde ikke klart, hvorfor det skulle offentliggøre det i den sidste måned. 

Christie tænker “det var lidt ude af FATF’s hånd” og sagde “det ville have været pænere, hvis FATF fik mere tid fra G-20 og FN.”

Alligevel mener deltageren på V-20, der tidligere blev citeret, FATFs interne dynamik kan påvirke rushen. Den nuværende præsident for FATF, Marshall Billingslea, er amerikaner, der afsluttede sin periode den 30. juni. Efter ham overtog en kinesisk repræsentant stillingen. Deltageren mente følgende mulighed: 

”De regler, de anvender, er de amerikanske regler. Det er derfor, de ønskede at passere i et rush. Historisk set er der en gentleman’s agreement om, at den næste fyr ikke ændrer reglen. ” 

En anden deltager i V-20 fortalte Cointelegraph: “Ikke alle kan lide den nye regel, men vi er nødt til at komme videre.” At beskytte kunder er selvfølgelig et stort mål, men reglen skal sikre, at krypto-iværksættere kan forblive i forretning. Det skal også respektere princippet om økonomisk privatliv, en af ​​de grundlæggende spiritus for Bitcoin og kryptokurver. Ellers vil det være kontraproduktivt for kryptoøkosystemet som helhed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map