Indstilling af det lige: Estlands Crypto Crackdown udrydder dårlig AML / KYC

På højden af ​​det hidtil usete kryptobom i 2017 fremkom Estland som Den Europæiske Unions digitale trailblazer og udstedte hundredvis af licenser til kryptoselskaber. Landets regulatorer flyttede for at godkende udstedelse af driftstilladelser til kryptovirksomheder tilbage i 2017 under Estlands e-opholdstilladelsesprogram.

Det e-opholdsprogram er en offentlig udstedt digital identitet og status, der gør det muligt for iværksættere, freelancere og digitale nomader at køre og administrere papirløse virksomheder, mens de bor eller rejser i udlandet. De slappe regler på det tidspunkt gjorde det endda muligt for virksomheder uden fysisk tilstedeværelse i den baltiske stat at modtage licenser.

Som et resultat blev der udstedt over 1.400 tilladelser på tre år. Men nu viser rapporter, at Estlands regulatorer er flyttet for at tilbagekalde licenserne fra 500 kryptovirksomheder som svar på en hvidvaskning af 220 milliarder dollars skandale.

Mens han talte til Bloomberg, Madis Reimand, lederen af ​​Estlands Financial Intelligence Unit, menet at tilsynsmyndighederne var bekymrede for, at de virksomheder, der fik deres licens tilbagekaldt, muligvis brugte deres lokale legitimationsoplysninger til at begå bedrageri i udlandet.

Afslutningen på Estlands kryptobom?

For de fleste tilskuere er Estlands regerings bevægelse mere bevis på, at kryptokurver ikke er andet end en højrisikoinvestering. Andre mener dog stadig, at det ikke er andet end et tilfælde af utilstrækkelig regulering af kryptomarkedet.

På trods af nedbrydningen gjorde Reimand det imidlertid klart i sin erklæring, at ideen ikke var at lamme kryptosektoren, men snarere at forhindre risici forbundet med hvidvaskning af penge: “Dette er et første skridt i at rydde op i markedet.” Derudover fortalte Reimand Cointelegraph:

“Enheden for finansiel efterretning kan tilbagekalde autorisationer fra en udbyder af virtuel valuta i tilfælde, hvor udbyderen gentagne gange har overtrådt tilsynsmyndighedens forskrifter.”

Licenser i Estland: Hvad skete der??

Estlands FIU’s overgang til at vende opmærksomhed fra banker til kryptofirmaer efter påstanden om, at hundreder af milliarder dollars strømmer gennem den estiske filial af Danske Bank, sætter fokus på, hvor ægte kryptoselskaberne er. I en samtale med Cointelegraph afslørede Mykola Demchuk – en advokat med finansteknologi med base i Estland – imidlertid, at den baltiske bevægelse ikke havde meget at gøre med 220 mia. Dollars hvidvaskning af skandaler..

Når alt kommer til alt fremhævede Reimand ikke nogen forseelse fra nogen af ​​kryptovirksomhederne, der fik deres licenser tilbagekaldt i hans erklæring. Derudover blev kun virksomheder, der ikke startede operationer i Estland inden for seks måneder efter at have fået tilladelser, ramt af nedbruddet.

Desuden sagde Reimand, at kun virksomheder, der var ulydige mod myndighederne, ikke påbegyndte operationer inden for seks måneder efter udstedelsen af ​​tilladelser eller “leverede falske oplysninger, når de ansøgte om tilladelse”, ville blive berørt..

Måske efterlod inddragelsen af ​​Danske Banks estiske filial i en skandale på flere milliarder dollars Estlands regulerende myndigheder med en sur smag i munden og tvang dem til at slå ned på kryptoselskaber som en syndebukksmål. Demchuk mente, at der kun kunne være fire grunde, der udløste flytningen af ​​Estlands FIU:

”Nogle virksomheder, der havde modtaget licenser, havde ikke rigtig brug for dem. De ansøgte om at få licensen på grund af uklar lovgivningsmæssig praksis, der eksisterede i perioden mellem 2017 og 2018. ”

For det andet hævdede Demchuk, at “nogle simpelthen ikke var i stand til at starte operationer inden for 6 måneder” som krævet af tilsynsmyndighederne og tilføjede, at “den tredje grund er overholdelse. Virksomhederne overholdt ikke anti-hvidvaskningsforordningen, og licenserne blev derfor tilbagekaldt. ” Demchuk sagde også, at “der var nogle konsulentfirmaer i Estland, der solgte ‘ready-to-go’ virksomheder med allerede opnåede kryptolicenser.” Han konkluderede: ”Nogle af dem kunne ikke sælge sådanne virksomheder inden for 6 måneder. Derfor tilbagekaldte FIU licenserne. ”

Øget ulovlig brug af krypto i 2020

Selvom hvidvaskningsskandalen med Danske Bank skete sidste år, kaster tilbagekaldelsen af ​​licenser fra Estlands regulatorer, muligvis som reaktion på skandalen, lys over igangværende forsøg fra svindlere til at bruge krypto til hvidvaskning af penge.

Indtil videre har 2020 oplevet en høj anvendelse af krypto i hvidvaskning af penge, ifølge en rapport, der blev offentliggjort tidligere på denne måned af efterretningsfirmaet CipherTrace, hvori det hedder, at dårligt opnåede midler, der er udlånt gennem krypto siden starten af ​​året, nu ligger på 1,4 mia..

Relateret: Crypto Crime on the Rise – gode odds for 2020 at blive rekordhæmmer

CipherTrace-rapporten bemærkede også, at hvidvaskere af penge har tendens til at bruge højrisikobørser fra USA-baserede Bitcoin-pengeautomater i modsætning til krypto-udvekslinger med lavere risiko, der er veletablerede. Som et resultat har eksperter konkluderet, at Bitcoin-pengeautomater er en større risiko, da de fleste af dem indeholder slap AML og kender din kundepolitik..

Selvom kryptokurver rutinemæssigt maligneres af tilhængere af fiat-valutaer til deres brug af dårlige aktører, er andelen af ​​Bitcoin-transaktioner knyttet til ulovlig aktivitet er faldet de sidste par år med den øgede erkendelse af, at blockchains mangler anonymitet i betragtning af deres kapacitet til at spore og identificere transaktioner.

Efter myndighedernes mening over hele verden udgør den pseudo-anonyme karakter af kryptokurrency-transaktioner udfordringer, der gør det næsten umuligt at implementere AML og KYC-politikker. Imidlertid har blockchains underliggende funktioner potentialet til at hjælpe indsatsen. Hvis alle krypto-tegnebøger kræver overholdelse under opstart, vil det være let for myndighederne at spore ulovlige midler. Selvom det påvirker brugernes fortrolighed væsentligt, kan en sådan løsning sikre væksten i kryptoindustrien uden dårlige aktører.

Oprettelse af kryptocentriske AML-politikker

For lande som Estland til i tilstrækkelig grad at implementere AML-retningslinjer for kryptoindustrien er det vigtigt at skabe skræddersyede løsninger, der tager højde for kryptos decentrale natur. Formentlig er en af ​​grundene til, at der er en vildledt opfattelse af, at kryptokurver er populære blandt hackere, at de fleste jurisdiktioner har AML- og KYC-systemer, der er skræddersyet til centraliserede finansielle systemer.

Selvom det er tydeligt, at nedbrydningen fra Estlands regulatorer ikke var rettet mod kryptoindustrien, men var et generelt skridt til at rydde op i markedet, er udfordringen for regulatorer at komme med ordentlige politikker for tilsyn med kryptoselskaber, som Demchuk sagde og afklarede :

”Bekymringen er nu at opbygge et system, hvor kryptovaluta-virksomheder kan overvåges korrekt af myndighederne. Dette inkluderer også tilbagekaldelse af licenser fra dem, der ikke er i stand til at overholde loven. ”

I Estland er forandringen allerede begyndt. I sine bemærkninger sagde Demchuk, at “man skal have en fysisk tilstedeværelse i Estland”, og at “der er strengere AML-krav og mere tid til at behandle ansøgninger om licenser fra kryptoselskaber.” Reimand præciserede: “Nye krav for at ansøge om tilladelse til udbydere af virtuelle valutatjenester er på plads siden 10. marts 2020,” konkluderede:

”Virksomheder, der modtog deres tilladelser inden 10. marts 2020, har indtil 1. juli til at opfylde kravene. Tilladelser fra disse virksomheder, der ikke gør det og ikke underretter FIU’en, skal tilbagekaldes. Fra i dag er der mere end 900 autoriserede virtuelle valutatjenesteudbydere. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map