Telegram Drops TON Testnet, men uafhængige projekter bærer nyt håb

I begyndelsen af ​​juli annoncerede Telegram, at de ophørte med at understøtte testnetværket af Telegram Open Network i det, der ser ud som endnu et – muligvis det sidste – tegn på, at virksomheden forlader sit blockchain-projekt for godt.

Telegram valgte at opgive TON som et resultat af en udtrukket juridisk kamp med United States Securities and Exchange Commission, som tilsyneladende var tæt på at overbevise retten om, at TONs private børsintroduktion på 1,7 mia. $ Var et uregistreret værdipapirsalg. Så betyder den seneste udvikling, at TON er død? Udviklere af uafhængige TON-baserede projekter synes ikke, det er tilfældet.

Telegram afbryder bånd med TON

Telegram-lead TON var et open source-projekt, og hele dets kode blev offentliggjort på GitHub i september 2019. Designet som en blockchain-platform med det formål at lette betalinger og være vært for decentrale applikationer ud over Visas skalerbarhedsniveauer, TON og dets interne kryptokurrency, Gram , skulle integreres i Telegram messenger-appen, som kan prale af over 400 millioner brugere over hele verden.

Disse planer faldt, da projektet stod over for SEC’s kontrol og efterlod TON til uafhængige udviklere, der var villige til at gennemføre projektet. En række samfundsbaserede projekter er opstået i løbet af de sidste par måneder, nemlig Free TON, NewTON og TON Community Blockchain.

Free TON var den første, der blev til, da den blev lanceret af et uafhængigt validatorfællesskab den 7. maj, et par dage før Telegrams administrerende direktør Pavel Durovs åbne brev, hvori det blev meddelt, at virksomheden forlod projektet. I brevet Durov annonceret at “Telegrams aktive engagement med TON” var forbi og tilsyneladende adresseret TON-baserede projekter og sagde:

“Du kan muligvis se – eller måske allerede har set – sider, der bruger mit navn eller Telegram-mærket eller ‘TON’ forkortelsen til at promovere deres projekter. Stol ikke på dem med dine penge eller data. Intet nuværende eller tidligere medlem af vores team er involveret i nogen af ​​disse projekter. Mens netværk baseret på den teknologi, vi byggede til TON, kan forekomme, har vi ingen tilknytning til dem og er usandsynligt, at vi nogensinde vil støtte dem på nogen måde. ”

Siden da er to andre TON-baserede initiativer, NewTON og TON Community Blockchain – som tilsyneladende stammer fra det kinesiske TON-samfund – blevet oprettet.

Udviklere af TON gafler tilskyndes

Selv Telegrams officielle TON-udviklingsgruppe sagde at det ville suspendere sin støtte til TONs testnetværk fra 1. august, henvendte indlægget sig især til dem, der “har brug for at fortsætte med at teste efter denne dato”, idet de i det væsentlige sagde, at netværksdeltagere stadig vil være i stand til at fortsætte deres TON-baserede aktivitet. Til vejledning vedlagte Telegram tre dokumenter, der dækker installationen af ​​fulde noder, validatorer og test-gram.

På spørgsmålet om, hvorvidt denne udvikling påvirker Free TON på nogen måde, sagde Ron Millow, projektets “kommunikationsevangelist” og Chief Business Development Officer for TON Labs, at det “positivt” gør det og uddyber Cointelegraph:

”Vi kan nu afslutte, hvad TON startede, hvilket var ideen lige fra starten. Faktisk postede vi dette i alle chatgrupperne. Det er trist at se selvfølgelig, men nu skal vi afslutte det. ”

Millow fortsatte med at sige, at “Duroverne inficerede os alle med deres fænomenale idé”, hvilket fik dem til at lancere Free TON-gaffelen, når Telegrams planer ramte lovgivningsmuren. ”Forskellen er, at vi lancerede den uden nogen anden investering end vores egen vilje og tid,” tilføjede han.

Ifølge Free TON-repræsentanten har projektet allerede lanceret mainnet til test af TON Surf – “tegnebogen, browseren og chat all-in-one” udviklet af TON Labs – selvom selve netværket “endnu ikke er klar til offentligt forbrug, fordi vi kører det gennem dets skridt og tester det, ”som Millow fortsatte med at tilføje:

”Vi kører netværkstryk (belastning) konkurrencer, afvikler konkurrencer og andre mekanismer for også at sætte netværket igennem højt stress og angreb for at udrydde enhver mulig fejl og fejl. På denne måde, når vi vender kontakten, ændres intet, men alt fedtet er trimmet af. “

På samme måde synes NewTON-teamet at være upåvirket af opdateringen. “Vi tager denne nyhed, da Telegram-teamet ønsker, at samfundet skal fortsætte med at arbejde på TON,” fortalte en NewTON-repræsentant Cointelegraph og tilføjede:

”Alle, der har brug for et testnet, kan bruge vores testnet. Newton testnet har arbejdet siden foråret i år, forskellige typer tegnebøger og værktøjer er tilgængelige […] Vi arbejdede også med vores alternative open source Telegram apps og bots med TON-integration, der vil være nyheder. ”

Tooz Wu, en Beijing-baseret blockchain-forsker og grundlægger af det kinesiske TON-samfund, fortalte Cointelegraph, at samfundets TON-gaffel, der oprindeligt blev ledet af dem i Kina, siden har udviklet sig og nu er “sammensat af udviklere fra flere lande.” Wu fortalte Cointelegraph:

”Denne udvikling er god for. [Nu da Telegrams support] officielt er stoppet, kan community-blockchain rumme flere udviklere og validatorer. Nu er pointen at teste sikkerheden i TON-netværket. ”

Wu tilføjede, at det kinesiske TON-samfund vil overveje at starte mainnet, efter at det har løst en netværksfejl og sørger for, at der ikke er yderligere sikkerhedsrelaterede problemer. Ligesom andre personer, der arbejder med TON-baserede initiativer, er han sikker på, at Telegram vil have samfundet til at fortsætte: “Som du kan se fra Pavel Durovs post, tilskyndes det.”

Nogle tidligere medlemmer af TON-samfundet så ikke den seneste udvikling som positiv. Som et af de grundlæggende medlemmer af TON Community Foundation tidligere fortalte Cointelegraph, uden Telegrams arbejdsstyrke, penge og publikum, vil det være en vanskelig opgave at vedtage et TON-baseret projekt..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map