Cointelegraph forudsigelser for de første 5 CBDC’er fra 2021-2022

Centralbankens digitale valutaer (CBDC’er) har været en integreret del af progressive diskussioner inden for kryptovaluta-samfundet. CBDC’er er virtuelle repræsentationer af fiatvalutaen i et bestemt land. De er ofte baseret på blockchain-teknologi og udstedes og reguleres af landets officielle monetære organisation. Funktionen, der adskiller dem fra kryptokurver som Bitcoin og Ether, er at CBDC’er understøttes af centralbankens indskud i landets valuta og reguleres af centralbanken, mens kryptokurver ikke er.

Cointelegraph diskuterede med Thomas Trepanier, direktør for forretningsudvikling for Roxe hos Apifiny, en digital platform for finansielle institutioner, hvilken rolle CBDC’er kunne spille i verdensøkonomien. Han mente:

”CBDC’er gør det muligt for centralbanker at give mere økonomisk integration, især på markeder, der kæmper for at konkurrere globalt. CBDC’er fjerner også ineffektive processer og fremmer bedre lokal og global gennemsigtighed, især i betragtning af vigtigheden af ​​KYC-overholdelse. ”

Den første CBDC, der officielt blev lanceret, er Bahaman Sand Dollar udstedt af Central Bank of Bahamas, den blev lanceret den 21. oktober. Sanddollar er en statsstøttet valuta knyttet til Bahaman Dollar, som igen er knyttet til den amerikanske dollar. I henhold til det officielle websted kan borgere fra Bahaman bruge denne sanddollar som betaling til enhver købmand med en centralbankgodkendt e-tegnebog på deres mobile enhed, mens transaktionsgebyrerne er ubetydelige. Denne funktion gør sanddollaren til en detail-CBDC sammenlignet med engros-CBDC’er, der er skræddersyet til brug af finansielle institutioner. NZIA er den valgte teknologiløsningsudbyder af centralbanken til at styre driften af ​​den digitale valuta.

Cointelegraph drøftede med en repræsentant for Bahamas centralbank, som uddybede, hvordan det at være en detailhandel CBDC opnår deres mål:

”Et hovedmål med Project Sand Dollar er at fremme mere inklusiv adgang til regulerede betalinger og andre finansielle tjenester for ikke-bankede og underbankede samfund og socioøkonomiske grupper i landet. Som detailhandel CBDC tillader Sand Dollar os at nå dette mål. ”

Selvom Sand Dollar blev lanceret for mere end 2 måneder siden, er der ingen klarhed om, hvorvidt det er valutaanvendelse i det finansielle system. Ifølge en embedsmand pressemeddelelse, den første fase fokuserer på den private sektor, mens den anden fase, der starter i 2021, retter sig mod offentlige tjenester og offentlige forsyningsvirksomheder.

Mens sanddollar er den første CBDC, der officielt lanceres, er der mange lande, der kører pilot-CBDC-programmer eller har aktive diskussioner om introduktionen af ​​CBDC’er, Cointelegraph identificerer de første 5 CBDC’er, der kunne introduceres i 2021 & 2022. Disse er Kinas digitale yuan, det digitale Euro-projekt, Sveriges E-Krona, Thailands digitale valuta og Australiens digitale valuta.

Den digitale yuan: forløberen blandt CBDC’er

Kinas Digital Yuan har stor sandsynlighed for at være den næste CBDC, der går live, og lanceringen vil være en milepæl for CBDC-bevægelsen i betragtning af den pågældende skala. People’s Bank of China har aggressivt forfulgt forskning i den digitale valuta, startet tilbage i 2014 med pilotprojekter gennemført i mere end fire kinesiske byer, herunder Shenzhen, Suzhou, Chengdu og Xiong’an til en værdi af $ 300 mia. Døbt den digitale valuta elektronisk betaling (DC / EP) landets potentielle CBDC er bakket op af centralbankens yuanindskud.

Kina forventes at være blandt de første store økonomier, der lancerer deres suveræne valuta med regulatorer, der antyder, at vedtagelsen af ​​den digitale valuta vil give Kina mulighed for at internationalisere yuanen og bryde den amerikanske dollars monopol på internationale betalinger. Cointelegraph diskuterede dette aspekt yderligere med Adrian Huntelar, kundesucces hos Coinsquare, en digital aktiverplatform, der sagde:

”Det er den største prøvefase digitale valuta på verdensplan. Blandt de globale økonomiske supermagter har Kina førstegangsfordel på grund af sin succesrige pilot i fire byer i 2020. Det er fortsat et åbent spørgsmål, om succesen med den digitale yuan måske hæver Kinas rolle som spiller i international finansiering. ”

Kinas centralbank samarbejder også med Hong Kong Monetary Authority (HKMA). De to er i de indledende faser af pilotering af den digitale yuan til grænseoverskridende betalinger. HKMA har samarbejdet med Bank of Thailand gennem et fælles forskningsprojekt, der blev lanceret i 2019 for at imødegå bekymringer med grænseoverskridende betalinger og digitale valutaer, som er i anden fase nu.

I betragtning af den betydelige befolkning i Kina og den høje indtrængning af mobil internetbrugere kan den digitale yuan vise sig at være det bedste eksempel på brugssager og gennemførlighed af CBDC’er i både detail- og engrosscenarier. Per information frigivet i begyndelsen af ​​november har digitale yuan-piloter testet mere end 2 milliarder yuan, dvs. $ 300 millioner i transaktioner i over fire millioner separate transaktioner. Selvom yuanen ser ud til at være den første store valuta, der lanceres i et digitaliseret format, er der bekymringer om privatlivets fred af brugerdata, og det er brugen, et aspekt, som den kinesiske regering ikke synes at være bekymret for i øjeblikket.


Den digitale euro: Det første multinationale CBDC-projekt

Den Europæiske Centralbank (ECB) er begyndt at undersøge udsigten til en digital euro. Præsidenten for ECB, Christine LaGarde sagde, ”Vi bør være parate til at udstede en digital euro, hvis behovet opstår.”, Men undlod at forpligte sig til en bestemt tidslinje eller et design, der ville blive opfyldt. På grund af karakteren af ​​Den Europæiske Union (EU) og de 27 medlemslande, ville der være mange internationale og europæiske institutioner, der ville være nødt til at nå til enighed, der ville tilfredsstille forventningerne hos alle potentielle interessenter. En aftale ville være et monumentalt skift i, hvordan de europæiske økonomier fungerer.

Den 2. oktober 2020 blev ECB offentliggjorde en rapport om den digitale euro og fremhæve grundene til at udstede en digital euro, de potentielle virkninger af udstedelsen og de juridiske overvejelser, der skal tages i betragtning. Ifølge denne rapport vil Eurosystemet beslutte inden midten af ​​2021, om der skal iværksættes et digitalt euro-projekt, der starter med en undersøgelsesfase.

Rapporten med titlen ‘Rapport om en digital euro’ siger, at et af CBDCs mål er at ‘direkte påvirke forbrugs- og investeringsvalgene i den ikke-finansielle sektor’ ved hjælp af pengepolitikken til at fastsætte vederlagssatsen på den digitale euro.

E Krona: Sveriges CBDC

E-krona er CBDC under udvikling i Sveriges centralbank, Riksbanken. Sverige begyndte at afprøve e-krona i 2019 i partnerskab med Accenture. E-krona er beregnet til at være et detail CBDC, og pilotprojektet har til formål at vise, hvordan offentligheden kan bruge valutaen.

Efter at have kørt pilottesten gennem 2019 og 2020 er den svenske Riksbank nu udforske muligheden for, at hele landet skifter til en digital valuta. Bank of International Settlements (BIS) beregnede tilbage i 2018, at Sverige er det mest kontantløse samfund i verden, beregnet som en procentdel af landets bruttonationalprodukt (BNP). Infact midt i pandemien faldt Sveriges kontante forbrug til det laveste, hvilket er mindre end 10% ifølge Riskbanks forskning.

Denne lave brug af kontanter indikerer, at de fleste af borgerne i landet allerede er vant til digitale betalingsmetoder, så dette ville gøre overgangen til at bruge landets CBDC mere effektiv og praktisk for masserne med en vis yderligere infrastruktur. Den svenske finansmarkedsminister, Per Bolund, har udtalt, at gennemgangen skal være afsluttet inden november 2022.

Thailand: Digital Thai Baht

Centralbanken, Bank of Thailand (BoT) har været en af ​​lederne i CBDC-bevægelsen og har kaldt deres eget CBDC-initiativ som ‘Project Inthanon’. BoT har bestået trin 3 i implementeringen af ​​den digitale thailandske baht med deres test hos flere virksomheder tidligere i juli i år. For to år siden kørte BoT endda en proof-of-concept af det digitale baht som engros-CBDC. Otte store banker deltog: HSBC, Standard Chartered, Bangkok Bank, Krung Thai Bank, Bank of Ayudhya, Kasikornbank, Siam Commercial Bank og Thanachart. I dette bevis på konceptet kørte BoT og deltagende banker designtænkende workshops sammen med funktionstest for at identificere smertepunkter og designløsninger.

Teknologipartneren var dengang R3, virksomhedens blockchain-virksomhed sammen med Wipro. Selvom Bank of Thailand (BoT) annoncerede i oktober i år, at de har implementeret Ethereum blockchain ved hjælp af Ethereum-udviklingsfirmaet ConsenSys til at udvikle proof-of-concept for den digitale baht som en detail CBDC. Dette kan føre til et par udfordringer for detailinvestorer i betragtning af de høje gasgebyrer på Ethereum-netværket. ConsenSys afslørede, at den digitale thailandske baht ville blive udstedt gennem ERC-20 smarte kontrakter, standarden for ethereum. Dette har givet BoT en chance for at overveje Decentralized Finance (DeFi) brugssager til deres digitale baht.

Den proaktive tilgang, som BoT har taget mod udviklingen af ​​deres CBDC, gør dem til en af ​​lederne af CBDC-bevægelsen.

Australien: Digital australsk dollar

Australien har været en af ​​de globale ledere inden for vedtagelse af blockchain-teknologi generelt. Selvom der ikke er noget, der tyder på, at Reserve Bank of Australia (RBA) har planer om at lancere et detail CBDC, har de i november lanceret en partnerskab med Commonwealth Bank, National Australia Bank, Perpetual og ConsenSys til at undersøge muligheden for en engros-CBDC ved hjælp af distribueret ledteknologi (DLT).

Projektet forventes afsluttet i slutningen af ​​2020, og parterne har til hensigt at offentliggøre en rapport om projektet og dets vigtigste resultater i første halvdel af 2021. Dette kan efterfølges af en fuldgyldig lancering inden for de næste par år for finansielle institutioner at bruge overvejer, hvordan landet tilpasser sig blockchain-teknologierne. Trepanier fra Apifiny støttede denne hypotese og sagde:

“Australien kommer sandsynligvis først på markedet, fordi landet har været i forkant med blockchain i lang tid, især med den berømte bankmand Blythe Masters ‘virksomhed, Digital Asset Holdings.”

Hurtigt udviklende rum

Der er mange andre lande, der stadig taler om at teste og lancere deres egne digitale valutaer. Lande som USA, Storbritannien og Tyskland har også interne samtaler om den pragmatiske gennemførlighed af deres egne digitale valutaer. Sydkorea er også et af de lande, der kører pilotprøver for deres helt egen CBDC. I betragtning af indflydelsen fra de regeringer, der arbejder med CBDC’er, er valutadigitalisering indstillet på at stige og bringe kryptoindustrien som helhed med sig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map