Cryptocurrency Influencers taler på YouTube og sletter kryptorelateret indhold

YouTube, en af ​​de mest populære sociale medieplatforme til videodeling, er aggressivt begyndt at slette kryptovaluta-relateret indhold fra nogle af de største indflydelsesrige i branchen.

Baseret på Twitter- og Reddit-tråde begyndte YouTube pludselig at slette et antal cryptocurrency-videoer den 23. december.

YouTuber Chris Dunn, hvis kanal har over 210.000 abonnenter, bemærkede mandag, at platformen havde fjernet alle hans videoer, der nævnte kryptokurver.

Efter dette tweeterede Dunn, "@YouTube fjernede lige de fleste af mine kryptovideoer med henvisning til ‘skadeligt eller farligt indhold’ og ‘salg af regulerede varer’ … det har været 10 år med at lave videoer, 200k + subs og 7M + visninger. WTF laver I @TeamYouTube?!"

YouTube: Grinchen, der stjal kryptomer

Dunn har ikke været den eneste YouTuber, der er berørt af platformens pludselige forbud. Den 24. december – juleaften – tweeterede Robert Beadles, vært for YouTube-kanalen Crypto Beadles med over 89,3 tusind abonnenter, at YouTube midlertidigt havde lukket ham ned.

”Hej kigger! @YouTube @YTCreators har lukket os ned i et stykke tid. Gæt gratis indhold og aldrig tage en krone for noget indhold er dårligt? Vi sender på min Linkedin, Twitter, Instagram fremover, alle konti er under Robert Beadles der. God Bless #censur #youtube #bitcoin ”

Mens det ser ud til, at Crypto perler YouTube-siden er i gang igen, nogle påvirkere har ikke været så heldige.

YouTuber Ivan on Tech, hvis kanal har mere end 210.000 abonnenter, er også blevet påvirket af forbuddet. Hans konto modtog en strejke, og han har sat alle hans videoer til privat "for en sikkerheds skyld." Han fortalte Cointelegraph:

”Dette er et angreb ikke kun på krypto, men på hele forestillingen om ytringsfrihed. Centraliserede platforme er blevet alt for store og magtfulde til deres eget bedste, og deres nedbrydning er grunden til, at decentrale platforme vil erobre. ”

EN Tweet sendt den 24. december af Omar Bham (@ crypt0snews) viser en opdateret liste over alle YouTubere, der for nylig har fået deres kryptorelaterede indhold udelukket fra platformen.

Hvorfor sletter YouTube kryptoindhold?

YouTube har endnu ikke frigivet en offentlig erklæring om, hvorfor de forbyder kryptorelateret indhold. Videogiganten, et Google-datterselskab, reagerede ikke på Cointelegraphs anmodning om kommentar. Denne historie opdateres, hvis YouTube reagerer.

Manglen på kommunikation fra YouTube har givet influencer mulighed for at spekulere i årsagen til den pludselige nedbrydning.

Kort efter deling af den opdaterede liste over konti, der er blevet berørt af YouTubes forbud, Bham tweeted at det ser ud til, at YouTube sletter kryptokanaler med links til eksterne websteder eller udvekslinger, der er anført i videobeskrivelser.

“Det ser ud til, at en grund til, at YouTube skulle gå efter kryptokanaler, er nogen links til eksterne websteder / udvekslinger i videobeskrivelser.”

Selvom dette er en antagelse, kan Bham være på noget.

For eksempel administrerer YouTuber Rachel Siegel Crypto Endelig, en YouTube-kanal med 2,54 abonnenter. Siegel fortalte Cointelegraph, at hun ikke er blevet påvirket af YouTubes forbud mod kryptokurrencyrelateret indhold:

”Jeg er ikke personligt blevet påvirket af det tilsyneladende forbud mod cryptocurrency-videoer på YouTube, men jeg synes det er klart, at dette er en form for målrettet angreb. Teknisk censur har fået en masse offentlig spotlight på det seneste, og da vi fortsætter med at vokse som en industri, kan jeg forvente, at vi fortsat vil se flere masseforbud og fjernelse af kryptoindhold. ”

Siegel bekræftede, at hun ikke linker til eksterne websteder eller udveksler i nogen af ​​hendes videoer.

”Jeg henviste engang til Coinbase, men tog det ned,” sagde Siegel.

Interessant nok, mens nogle YouTube-kanaler endnu ikke er censureret af platformen, fortsætter rapporterne med at oversvømme Twitter på kanaler, der er blevet påvirket.

@TheMoonCarl tweetede for nylig: “YouTube-udrensningen har nu nået min kanal! Én video fra 27. januar 2019 "brød reglerne" fordi det var "Skadeligt og farligt indhold". Jo da, #Bitcoin er skadeligt og farligt for bankerne, men det er bare latterligt. ”

Inden Carl sendte denne tweet, sagde han til Cointelegraph:

”Jeg håber, dette er en fejltagelse fra YouTube, for hvis ikke, så er dette censur i sin reneste form. Store YouTubere har set deres videoer slettet. Disse videoer gjorde intet mere end at uddanne folk om kraften i Bitcoin. Det er kun et spørgsmål om tid, indtil min kanal bliver angrebet. “

Mens crypto-influencers stadig er usikre på, hvorfor YouTube forbyder kryptorelateret indhold, svarede Twitter-kontoen @TeamYouTube til Bhams tweet, der viste en opdateret liste over crypto influencer, der er blevet forbudt fra platformen.

Nedenstående tweet, som blev offentliggjort for 18 timer siden ved pressetid, sagde, at YouTube vil undersøge sagen med en opdatering, der snart kommer.

Der er endnu ikke frigivet yderligere opdateringer fra @TeamYouTube på Twitter.

Med hensyn til sagen fortalte Bham Cointelegraph, ”Den tråd med Team YouTube var omfanget af de direkte svar, som jeg har hørt om. Team YouTube opdaterede os sidst ved at linke til de almindelige retningslinjer for YT-fællesskabet og en påmindelse om, at vi kan appellere videoer med en strejke. Flere YouTubere appellerede og fik deres appeller afvist uden nogen klar grund igen for, hvorfor videoen direkte overtrådte retningslinjer. ”

Vil der opstå et alternativ?

Selvom YouTube er rangeret som den næstmest populære sociale medieplatform med over 1,9 milliarder brugere leder kryptoindflydere efter andre platforme til at dele deres indhold. Især viser blockchain-baserede sociale medieplatforme at være tiltalende for kryptosamfundet.

For eksempel er LBRY en delingsplatform, der bruger blockchain-teknologi for at give brugerne mulighed for at offentliggøre indhold og få betalt. LBRY hjælper sine brugere med at tjene penge på deres offentliggjorte materiale med det indbyggede betalingssystem.

Indtægtsgenerering er også et kritisk aspekt for mange YouTubere. Nylig Statistikker viser, at et antal YouTube-kanaler genererer seks tal hvert år, et beløb, der stiger med 40 procent hvert år.

Ifølge Bham, der har uploadet kryptorelateret indhold til sin YouTube-side siden 2016, er en kanal, der er ramt med en strejke som denne, muligvis ikke i stand til at livestreame i op til 90 dage, hvilket i høj grad påvirker en brugers indkomst.

”For så vidt angår indkomst, selv med en vellykket appel, kan en kanal, der er ramt af en strejke muligvis ikke være i stand til at livestreame i op til 90 dage,” sagde Bham til Cointelegraph. “Dette er sket med mig og styrtede min indkomst, da jeg stod stærkt på realtidsengagement til mine shows.”

Mens LBRY tilbyder et indtægtsgenereringssystem og en YouTube-platform, der lader YouTubere genudgive deres indhold til LBRY-netværket, bliver platformen stadig ikke brugt af mange YouTubers endnu.

Naomi Brockwell, vært for YouTube-kanalen NBTV, som har mere end 30.000 abonnenter, fortalte Cointelegraph, at selvom hun ikke blev påvirket af YouTube-forbuddet, mener hun, at det er på tide at begynde at se på decentraliserede platforme som LBRY:

”Jeg er ikke blevet påvirket af YouTube-forbuddet endnu, men jeg vil bare tilføje, at vi har haft alternative decentrale platforme som LBRY i lang tid med begrænset support fra youtubere. Forhåbentlig er dette et wakeup call. ”

Nogle YouTubere, der bruger decentrale platforme som LBRY, har dog påpeget, at deres publikum er begrænset på disse kanaler, da de fleste allerede har forståelse for kryptokurrency og blockchain.

”Ud over YouTube bruger mange skabere, inklusive mig selv, decentrale indholdsplatforme som DTube, Steemit, Minds, LBRY, Bitchute & Bittube, forklarede Siegel af Crypto Endelig. ”Selvom disse platforme løser problemet med censur og fjernelse af vores indhold, begrænser det desværre stadig vores publikum. Det betyder, at det i første omgang begrænser almindelige mennesker fra at blive involveret i krypto, ”

Mens publikum stadig er begrænset på nye decentrale platforme, er der desuden andre udfordringer, der stadig skal løses. Privatlivsret, regler, copyrightbeskyttelse og mere skal løses, før seriøse YouTubere migrerer deres indhold til disse platforme.

Changpeng Zhao, grundlægger og administrerende direktør for kryptokurrencyudveksling Binance, chimede ind på Twitter om dilemmaet og sagde: ”Det kan være på tide, at kryptosamfundet tager et stik på sin egen blockchain-aktiverede sensorskabsresistente sociale medieplatform. Masser af udfordringer, spam, fidus, trolde, incitamenter, ophavsret, tokenøkonomi, regeringsførelse, klæbrighed, privatliv … Men det er på tide! “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map