Decentralisering i magtcentrene: Lær krypto fra Bidens SEC-stolvalg, del 3/3

Dette er den tredje artikel i en tredelt serie baseret på Gary Genslers omfattende tidligere offentlige udsagn om krypto. Her er del 1 og 2.

Cointelegraph har travlt arbejdet igennem en skattekiste af sandsynlig fremtidig formand for Securities and Exchange Commission Gary Genslers tanker om krypto, især fra en række forelæsninger, han holdt på MIT i efteråret 2018. Et særligt bemærkelsesværdigt element i Genslers tænkning er hans åbenbar respekt for Bitcoins interne styringsmekanisme og hans åbenlyse interesse i at se denne decentralisering andetsteds inden for finans.

12 år ude af BTCs oprindelsesblok er der ikke mange seriøse tegn i den amerikanske føderale regering, der kræver noget så vildledt som et Bitcoin-forbud. Selv antagonister erkender, at en sådan foranstaltning ville være umulig. Men ud over bare tolerance er Gensler tydeligt fascineret af Bitcoins mekanismer til intern decentral regulering og hausse om at anvende deres principper andetsteds inden for finansiering.

Gensler går decentralt

Famous har SEC besluttet, at Bitcoin er en vare, der falder ind under Commodity Futures Trading Commission (som Gensler var formand i Obama-årene) snarere end SEC. Derfor vil Genslers beslutninger i SEC være ret skrå på den måde, at de berører den oprindelige kryptokurrency, men hans samlede vurdering af Bitcoins regeringsførelse viser et forfriskende niveau af viden samt en åbenbar respekt for principperne om decentralisering.

”Der har været mange bestræbelser, som alle døde, indtil Bitcoin, for at knække den gåde, som vi talte om: peer-to-peer-penge uden en central autoritet,” sagde Gensler, mens han diskuterede Satoshi Nakamotos originale hvidbog med en overfyldt forelæsningssal. Ud over blot at være imponeret over den teknologiske præstation af Bitcoin og dens "pengepolitik, der begrænser udbuddet af valutaen," han støttede muligheden for, at transaktioner var fri for tredjeparter.

”Når du har at gøre med en central myndighed, en kommerciel bank, kan de beslutte, om de vil udvide kredit eller ej. Det er en form for censur. Det er en form for tildeling af noget, ”sagde Gensler. ”Men distribuerede decentrale platforme er mere censurebestandige

Det er næsten paradoksalt at tænke på en person, der er så dybt indgroet i de traditionelle centre for finansiel magt. Før sin regulatoriske karriere startede Gensler inden for økonomi og arbejdede for Goldman Sachs. Han kommer fra meget magtcentre, hvilket gør det ret bemærkelsesværdigt, at han identificerer etablerede brancheaktører som skubber på regulering på bekostning af nye nystartede virksomheder:

”En ting, der ikke blev nævnt, er, at institutioner undertiden ønsker at blive reguleret over tid, fordi det skaber adgangsbarrierer. Det er normalt ikke på et tidligt tidspunkt. Men senere skaber det nogle barrierer for adgangen, og det er faktisk de etablerede, der ofte opkræver økonomiske lejer. ”

De mange omkostninger ved minedrift

Minedrift er naturligvis et centralt træk ved Bitcoins styringssystem. Det er også bemærkelsesværdigt kontroversielt, med nylige skøn, der siger, at Bitcoin-netværket forbruger mere energi end Holland. Faktisk har den dårlige PR for Bitcoins elforbrug inspireret en bølge af virksomheder med vedvarende energi til at komme ind i branchen. Men Gensler tog sig tid fra sit foredrag til at forsvare Bitcoins energiforbrug sammenlignet med de mange oversete eksternaliteter i alle de andre monetære systemer i verden:

”Jeg vil bemærke, at alle stærke valutaer – stærke penge – i århundreder har haft noget for at begrænse udbuddet. Og så nu gør vi det elektronisk og gennem denne minedrift. Det betyder ikke, at det er den bedste anvendelse. Jeg siger bare, det er en anden måde. Det er meget svært at trække guld ud af jorden. Og i det 19. århundrede var det en måde at forsikre det på at have store hvælvdøre og sikkerhedsvagter med rifler. Og man kan endda sige, at det tager omkostninger at have centralbanker. Så jeg tænker på det som en afvejning af, hvordan du sikrer en valuta som en sværere valuta at skabe. ”

Grænser, dog

På trods af hans klare sympati for decentralisering er Gensler ikke ligefrem bullish på Bitcoin. ”Vi bliver ikke en Bitcoin-minimalist eller maksimalist. Jeg er sandsynligvis, for selv at oplyse her, lidt center-minimalistisk om Bitcoin, ”siger han til sit klasseværelse på et tidspunkt. Senere fortalte han klassen, at han ikke selv ejer nogen Bitcoin – selvom det som altid kunne være OPSEC.

Med hensyn til minedrift bemærkede Gensler flere mangeårige bekymringer bortset fra energiforbrug. Den ene er, at de massive minedriftspuljer effektivt har centraliseret systemet, hvilket gør et 51% angreb mere sandsynligt, end det er behageligt. En anden er, at Gensler har mistanke om, at de mest succesrige minearbejdere har succes, baseret på ulovlig aktivitet:

”Jeg tror virkelig – men kan faktisk ikke bevise – at et antal af de største minepuljer eller minearbejdere er på steder, hvor de udfører ulovlig aktivitet. De får deres elektricitet til mindre end hvad det virkelig koster på nettet af dårlige aktører. ”

Selv disse problemer med særegenhederne i Bitcoin mindsker ikke det faktum, at Gensler klart tror på vigtigheden af ​​decentralisering af regeringsførelse. ”Jeg er mere interesseret i at demokratisere kapitalmarkederne,” siger han på et tidspunkt.

Så hvad betyder alt dette? Gensler er bestemt ingen krypto-anarkist, og han er bestemt ikke interesseret i at rulle kryptoregulering tilbage til, hvor den var i 2018. Men hans sympati over for decentralisering af finansiering er helt klart stærk. I sine forelæsninger kommer han sympatisk ud for stærk beskyttelse for transaktionel privatliv og processen med kryptotokener, der begynder deres livscyklus som centraliserede projekter, inden de bliver decentrale valutaer. Dette vil være et kritisk område i SEC, især da medkommissær allerede har brugt det sidste år på at skubbe på en sikker havn til sådanne projekter..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map