DeFi og Eth2 er helt nye konvojer for regulatorer, siger SECs Hester Peirce

Hester Peirce, kommissær for United States Securities and Exchange Commission, forklarede under et eksklusivt interview med Cointelegraph, at decentraliseret finansiering, også kendt som DeFi, har skabt nye udfordringer for SEC. 

Peirce, med tilnavnet “Crypto Mom” ​​for sin interesse i digital-aktiv innovation, nævnte, at den hurtigt stigende DeFi-sektor har resulteret i en række uløste juridiske spørgsmål:

"DeFi har stillet en udfordring for SEC på en lignende måde, som ICO-boom gjorde i 2017. Hvad der er anderledes her er, at tempoet i DeFi faktisk har været meget hurtigere. Jeg synes også, at de juridiske spørgsmål er sværere at sortere på DeFi-siden. ”

Selvom Peirce delte, at regler omkring DeFi-projekter kan falde uden for SEC’s anvendelsesområde, vil nogle af disse projekter sandsynligvis berøre værdipapirlove. Til Peirces punkt fortalte John Whelan – administrerende direktør for Santander Bank og formand for Enterprise Ethereum Alliance – til Cointelegraph, at DeFi ud fra et økonomisk perspektiv har potentialet til at muliggøre autonome programmerbare digitale værdipapirer i fremtiden.

Dette er dog fortsat et langsigtet mål, da de fleste DeFi-tilbud består af tokens, der mangler likviditet og bruges til at finansiere blockchain-projekter. Alligevel rådede Peirce forsigtighed til dem, der er involveret i DeFi-rummet. Under en ildchat med Whelan for "Ethereum i virksomheden – Asien og Stillehavet" onlinekonference, Peirce nævnte, at kryptosamfundet skal være forsigtigt, når man bygger DeFi-projekter:

”Jeg advarer folk om at tænke over, hvad de bygger, og at tænke på, om det ligner den traditionelle sikkerhed. Hvis det gør det, skal du tale med SEC, fordi enkeltpersoner virkelig kan komme i problemer, hvis de udvikler en af ​​disse ting. Det ville være mit råd. ”

DeFi udfordrer SEC ved at fjerne mellemmænd

Ud over juridiske forhindringer påpegede Peirce, at målet bag decentral finansiering er at fjerne tredjepartsmæglere, såsom banker og børser.

Peirce nævnte imidlertid, at SEC afhænger af disse formidlere. ”Hele vores regelbog er bygget op omkring forestillingen om, at du har disse mellemled. Så når du tager dem ud af billedet, bliver vores job som tilsynsmyndigheder meget vanskeligt, ”sagde hun.

Ikke kun udgør dette en udfordring for SEC, men manglen på formidlere i DeFi kan være skyld i de mange hacks og falske aktiviteter i rummet. En rapport offentliggjort af blockchain-efterretningsfirma CipherTrace viser, at 45% af alle kryptovalutarelaterede hacks i første halvdel af 2020 målrettede mod DeFi-projekter. Desuden skal formidlere være til stede, for at DeFi-applikationer kan udnyttes af institutioner og virksomheder.

Alligevel berørte Peirce forestillingen om, at finanssektorens manglende innovation til dels skyldes lovgivningsmæssige barrierer. I sin ildchat med Whelan forklarede Peirce, at lovgivningsmæssige barrierer beskytter traditionelle finansielle institutioner mod konkurrence, noget hun forsøger at ændre. ”Jeg vil se, hvad der sker, når du har en virkelig virkelig konkurrencedygtig spilleregler,” sagde Peirce.

Eth 2.0 bringer sagen tilbage til Safe Harbor Framework

DeFi bekymrer sig til side, Pierce virker optimistisk over den nylige lancering af Ethereum 2.0 Beacon Chain, som helt sikkert vil medføre nye projekter inden for Ethereum-samfundet.

I betragtning af nye udviklinger i Ethereum-netværket forklarede Peirce, at hendes foreslåede Safe Harbor-ramme for blockchain-projekter sandsynligvis vil udvikle sig yderligere. Hun meddelte først forslaget i august 2019 og skitserede det yderligere i februar på International Blockchain Congress i Chicago. I en nøddeskal ville Safe Harbor-forslaget give netværksudviklere en tre-årig frist til at opbygge decentrale projekter uden at bekymre sig om SEC-retssager, forudsat at de opfylder en grundlæggende rapporteringsstandard i begyndelsen af ​​den tid.

Ifølge Pierce arbejder hun i øjeblikket på version 2.0 af Safe Harbor-rammen, men alligevel forventer hun ikke, at forslaget snart vil være klar. Kommissæren bemærkede, at “det kan være langsommere at komme ud end lanceringen af ​​Ethereum 2.0.”

Selv om dette er tilfældet, anerkendte Pierce, at Ethereum 2.0 er bevis for, at der stadig er en sag om Safe Harbor-rammen. Hun delte yderligere håb om, at den nye SEC-formand vil arbejde på spørgsmål relateret til digital aktivinnovation.

Naturligvis kunne Ethereum 2.0 også præsentere nye udfordringer for SEC. Whelan påpegede, at fra et teknisk perspektiv kan bevægelsen væk fra den sandsynlige løsning på en konsensusmekanisme til bevis for arbejde til det deterministiske afvikling af bevis for indsats måske løse tekniske udfordringer, samtidig med at der stilles nye juridiske spørgsmål til SEC. Whelan sagde:

”Ethereum 2.0 har indbygget afregningsfinalitet, hvilket betyder, at opdateringen i blockchain efter nogen tid er endelig og ikke kan genbesøges. Dette taler dog om spørgsmål, der kommer op i juridiske termer. ”

Peirce sagde, at hun ikke havde overvejet dette før. ”Jeg synes, det er et godt punkt. Vi ønsker selvfølgelig det øjeblik, hvor tingene er færdige, men jeg er nødt til at tænke mere over, hvad dette kan betyde, ”bemærkede hun.

Gå videre med et børshandlet produkt baseret på Bitcoin eller Ether

Med stigningen i DeFi, der hurtigt overtog kryptorummet, nævnte Peirce, at SEC skulle give vejledning omkring decentraliseret finansiering:

”Vi har anlagt håndhævelsesaktioner, og jeg tror, ​​vi fortsætter med at anlægge håndhævelsesaktioner. Jo større bekymring, fra mit perspektiv, er, at vi er nødt til at gå efter bedrageri, der er klart. Vi er nødt til at gå efter folk, der overtræder reglerne, men jeg tror, ​​at indtil vi udvikler en ramme, der giver vejledning, er det, det er virkelig problematisk at tage en håndhævelse-første tilgang. ”

Et andet “presserende problem”, som Peirce påpegede, er behovet for at yde lettelse omkring forvaring til mæglerforhandlere og investeringsrådgivere. Dette er vigtigt, da SEC og Financial Industry Regulatory Authority skitserede et krav i juli 2019 og sagde, at en crypto depot service muligvis ikke er i stand til i tilstrækkelig grad at demonstrere, at den faktisk kontrollerer de aktiver, den foregiver at have.

Endnu mere interessant er, at SEC med tiden kan komme videre på et børshandlet produkt baseret på Bitcoin (BTC) eller Ether (ETH). Mens Peirce nævnte dette, bemærkede hun også, at fremskridtene har været skuffende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map