Dynamic Set Dollar står over for ‘massiv test’, da stablecoin falder så lavt som $ 0,27

Mens vild prishandling på Bitcoin og Ethereum har gjort opmærksom på de fleste erhvervsdrivendes opmærksomhed i løbet af julehelgen, følger en udvalgt sekte af kryptohandlere et eksperiment, der afspilles i realtid, der kan have konsekvenser for stablecoins fremtid: Dynamics skæbne Indstil dollar. 

Dynamic Set Dollar og dets DSD-token er et algoritmisk stablecoin-projekt designet til – til sidst – at spore den amerikanske dollar i et 1-1-forhold med DSD. Under ekspansionscyklusser, såsom en, der førte DSD så højt som $ 3 pr. Token i sidste uge, belønnes brugerne med friskudskrevne “rebaserede” tokens for at give likviditet.

Ifølge Avalanche blockchain-platformstifter Emin Gün Sirer står udviklere af protokoller som DSD imidlertid over for en meget sværere opgave under prisdumps som den, DSD i øjeblikket oplever: tilskyndelse af brugere til at justere mængden af ​​tokens i omløb. I DSD’s tilfælde kan indehavere til enhver tid brænde deres tokens til “kuponer”, som de kan indløse på ethvert tidspunkt inden for 30 dage, så længe DSD er over $ 1 pr. Token – hvilket hypotetisk gør det muligt for dem at høste betydelig fortjeneste.

”Disse mekanismer er afhængige af hvaler, der springer ind og ud af mønten for at stabilisere prisen omkring det tilsigtede mål,” sagde Sirer i et interview med Cointelegraph. ”Og de antager implicit, at hvalerne deler nøjagtigt det samme verdensbillede som møntens designere: at stablecoin skal være $ 1 værd. Men hvis hvalerne ikke selv deler denne opfattelse, kan […] mønterne fejle og bryde deres tilsigtede pind. ”

I en Twitter-tråd på lørdag bemærkede Sirer, at denne afbrydelse mellem spilteori og udviklerintentioner kan føre deltagerne i en protokol til at identificere et Schelling-punkt / en prispind, men ikke den, udviklerne havde i tankerne:

For at bruge teknisk jargon kan der faktisk være et Schelling-punkt, men det punkt kan være et andet sted end designerens tilsigtede $ 1. Lad mig illustrere.

– Emin Gün Sirer (@ el33th4xor) 27. december 2020

Handlende træder forsigtigt

Disse vanskelige dynamikker har fået andre observatører, såsom Ari Paul, investeringschef hos BlockTower Capital, til at konkludere, at projektet ikke kan skelnes fra en “pump and dump”. Decentraliseret finansiering (DeFi) -maven Tyler Reynolds mener imidlertid, at hvis DSD trækker igennem, kan det betyde, at den har etableret sig som “den næste store decentrale stablecoin.”

Disse ligner bare pumpe og dumpe for mig‍♂️. Ikke nødvendigvis efter design eller teamets skyld, men hvor mange Ample’er har vi brug for? De tidligt og tidligt ud tjener masser af penge. Når folk køber ind af influencer-tweets, mister de sandsynligvis 60% + inden for en måned.

– Ari Paul ⛓️ (@AriDavidPaul) 26. december 2020

For Sirer kan man forvente denne slags usikkerhed – og handlende skal tage dem i betragtning. 

”Fordi videnskaben bag disse eksperimenter endnu ikke er veletableret, er der betydelig risiko, og handlende skal udføre deres egen forskning,” sagde han. ”Personligt ser jeg efter tre kritiske komponenter: anvendelser til den stabile mønt ud over bare spekulation; en incitamentsmekanisme, der giver realistiske, beskedne udbytter i perioder med stabilitet; og et dedikeret, godt kapitaliseret og kompetent team bag mønten. ”

Indtil videre synes markedet at tro, at Dynamic Set Dollar rydder bjælken. Efter at have ramt et lavt niveau på $ .27 tidligere i dag, har DSD klatret støt og sidder på $ .63 ved pressetid. Desuden har uhøjtidelige opdagelsesrejsende bemærket betydelige volumener i kæden, hvilket indikerer, at hvaler faktisk køber og brænder DSD til kuponer:

789k $ DSD brugt på kuponer

hvad en chadhttps://t.co/aVJan57lgt

– Eden Au (@au_eden) 27. december 2020

Oscillerende stabilitet

Alligevel varmer Sirer, at selvom DSD genopretter, kan det være genstand for fremtidige tarm-dump. 

”Algoritmiske stablecoins indeholder alle feedback-sløjfer designet til at dæmpe svingninger omkring den målrettede peg-værdi,” sagde han. ”De ser ud til at klare sig bedst, når de handler tæt på målpluggen, og ikke så godt, når de afviger. En mønt, der svæver ind i farligt område og derefter kommer sig, kan meget vel blive udsat for lignende svingninger i fremtiden. ”

Bortset fra prishandling og handlernes formue siger Sirer imidlertid, at disse eksperimenter også er nøglen til at skubbe DeFi fremad. Sirer peger på MakerDAO, Balancer, DyDx og Uniswap som tidligere algoritmiske eksperimenter, der er blevet “virkelig nyttige instrumenter, der giver kritisk funktionalitet.”

Og i sidste ende, når videnskaben bliver bedre, vil projekter som DSD i sidste ende opnå langsigtet levedygtighed, konkluderede han.

“Algoritmiske stablecoins er kommet for at blive.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map