En storm brygger mellem statslige regulatorer og OCC over fintech-licensering

En førende sammenslutning af statslige bankregulatorer forsøger at sætte den amerikanske nationale bankregulator på plads med spørgsmålet om registrering af fintech.

Per en 22. december arkivering, Conference of State Bank Supervisors, eller CSBS, siger, at den forestående godkendelse af Figure Technologys bankcharter er en bro for langt. Figur driver udlån og investeringstjenester med blokchain. Det meddelte sin Ansøgning til kontoret for valutakontrolløren for et charter i begyndelsen af ​​november. På det tidspunkt bemærkede administrerende direktør Mike Cagney den relative bekvemmelighed ved et nationalt charter og sagde:"Vi har over 200 statslicenser næste år uden et sådant charter."

OCC, som er statskontoret med ansvar for nationale banker, flød først ideen om specielt formål bankcharter for fintech-virksomheder tilbage i 2016 under daværende Comptroller Thomas Curry. Statslige tilsynsmyndigheder, herunder CSBS og New Yorks Department of Financial Services eller NYDFS, omstødte straks forslaget som værende i strid med definitionen af "bank," såvel som i overskridelse af OCC’s eget charter. CSBS henviser for eksempel resolut til OCC’s arbejde som "Nonbank Charter-programmet."

Fra CSBS ‘perspektiv blev situationen kun værre i juli 2018, da den daværende kontrolmand Joseph Otting sagde OCC var åben for ansøgninger. CSBS indgav endnu en sag senere samme år.

Retten afviste i sidste ende sagen med den begrundelse, at: "CSBS mangler fortsat status, og dets krav forbliver umodne." I denne afgørelse tilskrev retten det imidlertid "umodenhed" til, at ingen fintech endnu havde ansøgt om et charter, langt mindre modtaget en.

En måned senere i den endelige dom i NYDFS-sagen, en Manhattan-dommer fundet at OCC’erne lovpligtig myndighed "er afsat med hensyn til alle fintech-ansøgere, der søger et nationalt bankcharter, der ikke accepterer indskud," giver et slag mod OCC. 

Men mens OCC har appelleret NYDFS-sagen til det andet kredsløb, bruger CSBS figurapplikationen til at angribe hele programmet og søger:

"Erklærende og påbudsmæssig lettelse, der erklærer OCCs nonbankcharterprogram og figurcharteret ulovligt og pålægger OCC at anmode om, acceptere eller godkende ansøgninger om nonbankcharter, herunder figurcharteransøgningen."

Margaret Liu, CSBS senior vicepræsident og stedfortrædende generaladvokat, fortalte Cointelegraph, at Figurens særlige forretning ikke er problemet. Firmaet er bare den første fintech, der kommer så langt i OCC’s licensering, hvilket "gjort problemet mere end modent." Hun fortsatte: ”Timingen har at gøre med, at en virksomhed har indsendt en endelig ansøgning. Dette handler ikke om figur. ”

Centralt i argumentet er, om en finansiel enhed, der ikke har indskud, som figur, kan betragtes som en bank og således er underlagt OCC’s nationale jurisdiktion. Tilbage i 2018 fastholdt Ottings meddelelse, at OCC allerede havde beføjelse til at chartre "virksomheder, der beskæftiger sig med en af ​​de centrale bankfunktioner (betaling af checks, udlån af penge eller optagelse af indskud)," hvilket ikke nødvendigvis krævede, at disse banker skulle tage indskud. Dette frigør disse banker fra krav som at have FDIC-forsikring og muligvis tilsyn fra Federal Reserve Board.

CSBS er uenig. ”Vi sagsøger af samme grund, som vi har sagsøgt hele tiden”, sagde Margaret Liu til Cointelegraph. “At være regulator betyder ikke, at du får omdefineret, hvad en bank er.” Gårsdagens klage hævder: 

"Det er godt afgjort ved domstolens præcedens, føderal banklovgivning og historisk chartringspraksis, at for at lovligt påbegynde ‘bankvirksomhed’ under NBA skal en national bank som minimum deltage i modtagelse af indskud og ansøge om og opnå føderal indskud forsikring."

En repræsentant for OCC nægtede at kommentere retssagen. 

Tilbage i september annoncerede CSBS et nyt program, der ville forenkle registreringsprocessen for nationale virksomheder, der ønsker at få licenser i mange stater. På det tidspunkt lykønskede Brooks konferencen med:

"At erkende det, vi i årevis har sagt, at for nationale finansielle servicevirksomheder giver det ringe mening at have et lappetæppe af regulering og tilsyn. Mens bestræbelserne på at lindre de iboende udfordringer, som et system, der er baseret på 50 statslige love og licensordninger, står over for, er det kun føderal lovgivning og den ensartede lovgivningsmæssige ramme, som det giver, behandler disse problemer."

Det er klart, at CSBS og OCC har forskellige ideer om, hvad en ensartet lovramme betyder.

Brooks har på sin side gjort OCC til et fyrtårn for kryptoregulering på føderalt niveau siden han tiltrådte på kontoret fra Coinbases juridiske team tilbage i marts. Selvom præsident Trump for nylig nominerede ham til at blive fuldstændig kontrolmand, afventer udnævnelsen stadig senatets bekræftelse. Med en ny kongres, der indkaldes om mindre end en måned, er der stadig ikke noget ord om, hvorvidt senatet finder det passende at planlægge det. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map