Ethereums 6 største præstationer i 2020 (og 5 skuffende øjeblikke)

Året 2020 har været intet mindre end spektakulært for Ethereum. Mellem Ethereum 2.0 og søgen efter skalerbarhed, den decentrale finansieringseksplosion og succeserne med interoperabilitet og pengeafvikling – bare for at nævne nogle få – har rigdom af fortællinger, der ligger til grund for Ethereum, uden tvivl overgået Bitcoin selv. Mens Bitcoin er den pålidelige, stoiske onkel, kan Ethereum beskrives som kryptoværdens kusine.

Men selvfølgelig rammer et ustabilt miljø hårdt begge veje. Toppe af spænding og succes skal næsten opvejes af trug af skuffelse og fiasko.

Ethereum havde masser af begge dele i år, og det er nyttigt at huske og fremhæve store begivenheder, der formede projektet i 2020.

Den største præstation: Ethereum 2.0-lancering

Ethereum 2.0 har været den dominerende historie om projektet siden lige Før dens egentlige lancering. Opgraderingen lovede to store forbedringer: at bevæge sig væk fra bevis for arbejde-konsensus, som blev betragtet som spild, og indføre skalerbarhed gennem en teknik kaldet sharding.

Sharding skaber i en nøddeskal et sæt parallelle blokkæder, der koordineres af en referencekæde, kaldet Beacon Chain. I 2020 så vi endelig lanceringen af ​​Ethereum 2.0 Beacon Chain, der muliggør Ether (ETH) -indsats for første gang.

Lanceringen fandt sted den 1. december uden problemer. Fremskridt var håndgribeligt hele året med flere itnet-iterationer.

Det formelle testnet før lancering, kaldet Medalla, blev lanceret den 4. august. Selvom det ikke var en perfekt start, trak holdet uvurderlige erfaringer fra oplevelsen og løbende løst alle de fejl og problemer, der dukkede op.

Lanceringen var en utvivlsom succes for Ethereum, da den endelig markerede den officielle start på en opgradering, der var fem år i gang. “Jeg tror, ​​vi har været meget glade for, hvordan det er gået,” sagde Ben Edgington, ConsenSys-produktejer for Ethereum 2.0-klienten Teku, i et interview med Cointelegraph.

Efter mange års udvikling var holdene ivrige efter at sende noget håndgribeligt. ”Viljen til at levere i 2020 opstod ved konsensus blandt holdene. Og ja, vi forpligtede os til det, ”sagde Edgington. “‘When Eth2’ -memet har eksisteret i lang tid, og vi var ivrige efter at komme videre fra det og demonstrere, at vi kan nå et mål.”

Ikke desto mindre forsikrede Edgington om, at der ikke var skåret nogen hjørner under udviklingen. “Hvis vi [havde] været opmærksomme på betydelige mangler, ville vi ikke have skubbet på basis af blot en dato,” sagde han.

Køreplanen lover en hurtigere skalerbarhedstidslinje

På trods af lanceringen af ​​fase 0 er der stadig meget at gøre for at føle de praktiske fordele ved den nye blockchain.

Samfundet var traditionelt mere begejstret for de senere faser: Fase 1, som ville introducere den første form for sharding til datalagring, og Fase 2, som ville gøre sharding fuldt anvendelig af decentrale applikationer, der bygger på Ethereum. Et eller andet sted undervejs ville den eksisterende Ethereum 1.0-blockchain være blevet slået sammen som en skår og bevis for arbejde ville være blevet udfaset.

I løbet af 2020 konvergerede Ethereum-udviklingssamfundet sig til en alternativ vision: den samle-centrerede køreplan. Rollups er en klasse af lag-to-løsninger, der lover at skalere blockchains ved at fjerne meget af beregningsbyrden

Men det handler ikke kun om rollups. Som Edgington forklarede, er begrebet faser og lineær udvikling fuldstændig erstattet af en mere fleksibel tilgang:

”Fase 0 er ikke ændret, det er gjort. Men nu bygger vi resten parallelt. Så der har været en afkobling mellem sharding for skalerbarhed og fusionen af ​​Eth 1.0 og Eth 2.0. Så de kan arbejdes parallelt med, og det kan ske, at Eth 1.0-fusionen først sker, eller at sharding først sker. De kan leveres uafhængigt af hinanden. ”

Alt dette betyder, at Ethereum 2.0 måske bliver meget mere spændende hurtigere end forventet – forudsat at der naturligvis ikke er nogen væsentlige forsinkelser.

Succesen med DeFi og dens positive effekt på Ethereum

Mens Ethereums basislag oplevede langsom, men konstant fremgang, har DeFi taget kryptoverdenen med storm i 2020 – og det meste af det har langtfra været på Ethereum.

I løbet af “sommeren af ​​DeFi” og 2020 som helhed har vi set mange enorme præstationer: Uniswap blev en af ​​verdens højeste volumenudvekslinger, mere end 13 milliarder dollars i værdi trådte ind i Ethereum-økosystemet i søgen efter udbytte og helt græsrodsprojekter baseret på decentrale autonome organisationer blev tungvægte i kryptorummet.

DeFi’s betydning er hidtil ikke kommet så meget fra, hvad det gør, men hvordan det implementerer finansiel infrastruktur. Begreber som komposabilitet, hvor en protokol ubesværet integrerer en anden, eller ikke-handel og udlån har bevist deres potentiale i år.

For Ethereum selv cementerer det faktum, at DeFi-infrastruktur stadig er stædig bundet til dets applikationslag, blockchains potentiale. I en fremtid, hvor DeFi vokser endnu længere, er Ethereum hidtil klar til at høste fordelene.

Den grimme underside af DeFi-bommen: Blockchain-overbelastning

Dominans af DeFi har haft en tydelig negativ indvirkning på Ethereum: svækkelsen af ​​de fleste andre typer DApps. Mens man måske kunne retfærdiggøre at betale $ 50 for at interagere med en smart kontrakt, der giver en form for udbytte, er dette et meget mindre attraktivt forslag til at købe en vare i spillet eller andre mindre interaktioner.

Ethereum led den værste overbelastning endnu i sommeren 2020 på grund af en kombination af DeFi, stablecoin-brug og nogle påståede Ponzi-ordninger. Det førte til et kraftigt fald i aktivitet for blockchain-spil og mange andre DApp-kategorier, der tidligere trivedes på Ethereum.

Edgington har en bittersød følelse af DeFis dominans og bemærker:

”For tre eller fire år siden var der en kæmpe vision om, hvad Ethereum kunne gøre som et socialt basislag. Alle mulige identitetsløsninger og lignende ting, som bare skubbes ud af DeFi på grund af de stigende gasomkostninger på Eth 1.0. Og jeg håber, at når vi har masser af tilgængelig båndbredde på Eth 2.0, vil vi være i stand til at understøtte en meget bredere vifte af løsninger, der går ud over DeFi. “

Løsning af overbelastning med lag-to-teknologier

Mellemfristede skalerbarhedsløsninger baseret på lag to-teknologi, herunder plasma og rollups, gjorde alle fremskridt i år. Netværk baseret på plasma, ledet af OMG Network og Matic, blev lanceret i år efter flere års udvikling.

Rollups lover endnu bedre platforme, der tillader DeFi-smarte kontrakter. Zk-Rollups, i form af Matter Labs ‘zkSync og Loopring’s decentrale udveksling, oplevede fuldt funktionsdygtige lanceringer i 2020. Optimistiske Rollups, en anden type andet lag, offentliggjorde flere proofs of-concept og gør stadige fremskridt til en 2021-lancering.

Det næste år vil sandsynligvis markere vedtagelsesfasen af ​​fuldt udviklede lag-to-løsninger.

ProgPow og styringens helvede af Ethereum

ProgPoW-forslaget, der søgte at ændre minealgoritmen for at eliminere specialiserede ASIC’er, genererede oprør og bitre politiske kampe inden for samfundet i februar.

For Edgington er regeringsførelse en klar akilleshæl for Ethereum. “Hvis vi vil tale om negativer af Eth 2.0 eller de udfordringer, der ligger foran, så er styring skrevet med store bogstaver øverst på listen.”

ProgPoW-debacle fremhævede en bekymrende dynamik for projektets fremtid: dens manglende evne til formelt at afvise eller acceptere anfægtede forslag. Debatten rasede i to år og sluttede tilsyneladende kun på grund af udmattelse.

Edgington er ikke desto mindre optimistisk over for, at samfundet vil begynde at løse problemer med regeringsførelse:

”Nu er vi nødt til at begynde at konvergere og tænke gennem, hvordan styring omkring Eth 2.0-udviklingen ser ud, og hvordan krydser vi med Eth 1.0-styring? Og måske er der en mulighed her for at lave en nulstilling og håndtere nogle af disse spørgsmål. “

En kort, men bemærkelsesværdig hændelse: Fejlkommunikation resulterer i en kædedeling

Ethereum led kortvarigt en utilsigtet hård gaffel i år. I flere timer den 11. november var der to Ethereum-netværk, hver med sin andel af noder og minekraft. Især den nodeudbyder, der blev brugt af mange Ethereum-udviklere, Infura, sad fast i mindretalskæden.

Problemet opstod, da udviklere til en større Ethereum-klient, Geth, løste en valideringsfejl uden at underrette nogen om problemet. Nogle forskere udløste uforvarende fejlen, hvilket resulterede i, at ældre software – inklusive Infura’s – sidder fast på et andet netværk. Dette kunne have resulteret i, at penge blev stjålet fra børser eller andre alvorlige konsekvenser.

Hændelsen udløste diskussioner om korrekt afsløring af fremtidige bugs af denne størrelsesorden, da spørgsmålet var skjult for at undgå onde aktører, der udnyttede det. De fleste medlemmer af samfundet argumenterede for, at større økosystemaktører skulle gøres opmærksom på sådanne problemer i fremtiden.

Ethereum bliver Bitcoins største andet hjem

En uventet tendens i 2020 har været fænomenet med tokeniseret Bitcoin (BTC) på Ethereum. Mellem Wrapped Bitcoin (WBTC), RenBTC og tBTC er der nu mere end 134.500 BTC overbygget til Ethereum til en værdi af over 2,7 milliarder dollars.

Bitcoins oprindelige lag-to-løsninger som f.eks. Lightning Network, Liquid Network og RSK rummer næsten 4.100 BTC eller 84 millioner dollars.

Stigningen af ​​tokeniseret Bitcoin på Ethereum var hurtig, og blev ført af indpakket BTC, der blev vedtaget på tværs af de fleste større DeFi-protokoller og udvekslinger. På trods af at det var en centraliseret tokeniseringsløsning, talte markedet klart for at bruge Bitcoin på Ethereum blockchain.

Ethereum bliver det primære sted for Tether (og andre stablecoins)

På samme måde som Bitcoin så stablecoins frugtbar grund til at plante deres rødder på Ethereum. For Tether (USDT) efterlod dens ERC-20 iteration alle konkurrerende blokeringer i støvet, efterhånden som året skred frem. USDT har konsekvent været den største gas guzzler på Ethereum blockchain, hvor mere end 12 milliarder USDT i øjeblikket er placeret.

Kombineret med andre stablecoins som USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD), Dai, Paxos Standard (PAX) og andre, er der mere end $ 17 milliarder i tokeniserede dollars på Ethereum. Den næste nærmeste konkurrent er Tron med sin USDT-forsyning på $ 6,4 mia.

Et dårligt år for Ethereum-konferencer

Kryptovalutaindustrien er forblevet relativt beskyttet mod pandemien og dens efterskælv. Men begivenheder i den virkelige verden har stadig sat deres præg på kryptoscenen, og intetsteds er det mere tydeligt end med Ethereums konferencer.

Tilbage i begyndelsen af ​​marts samledes mange fremtrædende etherere i Paris til EthCC, ellers kendt som Ethereum Community Conference. Konferencen endte med at blive den mest berømte COVID-19 superspreader-begivenhed i kryptoindustrien med mindst 17 bekræftede tilfælde blandt sine deltagere.

Mange andre begivenheder skulle afholdes virtuelt eller annulleres. Mest bemærkelsesværdigt annullerede Ethereum Foundation sin Devcon-begivenhed i år og omlagt den til august 2021.

Mærkeligt nok var Edgington ikke helt utilfreds med foregående tradition i år. ”Selvfølgelig savner jeg at se alle. Men på den anden side har vi udført meget arbejde i år, som ellers måske ikke var gjort, ”sagde han.

Året for den smarte kontrakt hacks

Med stigningen i DeFi har der også været en stigning i opportunistiske hackere, der har drænet smarte kontrakter for millioner af dollars ad gangen..

Nogle af de mest bemærkelsesværdige hacks i år har været de tre udnyttelser mod bZX, $ 25 millioner hack af dForce, Balancer’s $ 500.000 tab og de fire hacks på kun en uge i november. Nogle af disse slører linjerne mellem et hack og markedsmanipulation, men generelt har 2020 fremhævet de mange mulige faldgruber ved at styre penge gennem smarte kontrakter.

At skrive sikker software er udfordrende, og Ethereums programmeringssprog, Solidity, hjælper ikke rigtig. Sprogets dokumentation funktioner en omfattende liste over bedste praksis for sikkerhed, der kan føre til tab af midler, hvis der ikke følges op. Ethereum-smarte kontrakter kan også kodes på et andet, mere sikkert sprog kaldet Vyper, men dette sprog er ikke særlig udbredt. Med mere ekspertise under udviklerens bælte skulle 2021 forhåbentlig se færre påvirkende hacks.

Ethereum-influencer-skandalen

I de senere faser af DeFi-bommen omkring september var luftdrops raseri. Uniswap’s “stimulus check” på $ 1.200 var den mest berømte, men der var også Meme, hvis mere eksklusive airdrop endte med at være værd $ 650.000 på et tidspunkt.

Det ser ud til, at nogle Ethereum-influencere forsøgte at genskabe en lignende vej til rigdom ved at lancere FEW, et token der henviser til det populære Twitter-meme om at tilføje “få forstår” til en tweet, der angiveligt siger noget smart.

Lækkede Telegram-samtaler antydede, at nogle af gruppens mere aktive deltagere så det som en måde at tjene hurtigt på ved at udnytte deres samlede antal følgere. Efter lækagen var nogle hurtige til at distancere sig fra projektet og bagatellisere deres deltagelse.

Uanset hvilke intentioner gruppen måtte have haft, satte lækagen hurtigt en stopper for FEW-projektet og resulterede i et betydeligt hit for de involveredes omdømme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map