Finans omdefineret: Hvis det ikke går i stykker, skal du ikke rette det? 6. – 13. januar

Finance Redefined er Cointelegraphs nyhedsbrev med fokus på de seneste begivenheder og trends i DeFi, der leveres til abonnenter hver onsdag.

I denne uge ville jeg fremhæve Andre Cronjes nylige tilståelse på Medium, som udløste en hel del diskussion og en hel del salt fra Uniswap-teammedlemmer. Denne særlige spyt opstod, fordi han klagede over udviklere, der bare smed en andens kode og lancerede den selv. For dem, der ikke er opmærksomme på ironien, er dette grundlæggende hvad SushiSwap, et Yearn-økosystemmedlem, oprindeligt gjorde for Uniswap.

Endnu vigtigere klagede Cronje også over, hvad han opfatter som et berettiget DeFi-samfund, og konceptet med at give tokens væk uden en stifters indsats.

Cronjes argument kan opsummeres som følger: DeFi-brugere er stort set spekulanter, der får betalt for at bruge projekterne og ser prishandling som det ultimative tegn på deres succes. Uanset hvilken slags arbejde udvikleren lægger på, vil samfundet altid kun bekymre sig om antallet, der stiger, og vil personligt holde udvikleren ansvarlig, hvis den ikke gør det.

Endelig advarer Cronje mod at give væk poletter. Udviklingsomkostninger for Yearn overstiger tilsyneladende værdien af ​​de få poletter, han opdrættede. I det væsentlige blev lanceringen af ​​et produkt, der tiltrak hundreder af millioner af dollars, ham fattigere.

Et svært at behage samfund

Cronjes kategorisering af DeFi-samfundet kan anvendes på hele kryptoøkosystemet. Jeg tror også, at det bare er en naturlig konsekvens af, at der er tokens for at blive rig ud. Vil du nogensinde deltage i Discord eller Telegram chat for f.eks. Bank of America? Costco? Coca-Cola?

Der er bestemt nogle mennesker, der har det sjovt at interagere med disse store mærker. Men stort set uden en økonomisk andel i virksomheden er du virkelig ligeglad med, hvad den laver dagligt eller månedligt. Tror du, at der nogensinde kunne være et entusiastisk samfund bag Swift, bankinfrastrukturlaget? Ingen? Kast et symbol, der kan give enorme gevinster og boom, du har den hurtige hær.

Jeg formoder, at der er en bias omvendt overlevende, der udløser Cronjes klager. De fleste tokenholdere er apatiske, når det bliver godt, men store tab kan frustrere dem så meget, at de kan begynde at udlufte med udviklerne.

Sagen for ventureinvesteringer

Professionelle investorer er helt en anden race. En god venturekapitalist vil aldrig ignorere eller undlade at kreditere et porteføljeselskabs team for deres succeser. De har sandsynligvis også erfaring med at vide, at prisen ikke svarer til det grundlæggende, hvilket betyder, at de vil udvide støtten til projekter, de tror på, selv når tabet stiger.

Med hensyn til Cronjes økonomiske situation er der en anden vigtig lektion at lære af professionelle investorer. I modsætning til de fleste menneskers forventninger ønsker risikovillige kapitalister ofte, at stiftere skal have høje lønninger og masser af egenkapital. De investerer i sidste ende i folkene bag projektet – det sidste, de ønsker, er, at udviklerne skal bekymre sig om, hvordan de skal betale husleje, når de skal afsætte 110% af deres tid til opstarten..

Idéer som fair lancering, ingen forudindvinding, samfundsejerskab osv. Lyder godt på papir, men i praksis er de måske ikke helt så effektive som folk tror. Der er bestemt en balance at finde her, da grådige grundlæggere er lige så skadelige for et projekts succes. Men jeg tror ikke, at det er svaret at smide babyen ud med badevandet.

Yearn-samfundet kan i sidste ende beslutte at tilbyde Cronje en kæmpe løn for at takke ham for hans fortsatte indsats, hvilket ville være et godt bevis på effektiviteten af ​​decentrale autonome organisationer. Men denne beslutning vil også fremhæve, hvordan det ikke er hensigten at genopfinde hjulet til iværksætteri i jagten på et vildledt ideal om retfærdighed. Venturekapitalister kan være meget værdifulde, og det er både pragmatisk og retfærdigt at belønne stiftere.

Jeg vil hellere investere i et venturefinansieret projekt, der er ærligt om, hvad det er end at deltage i en “fair lancering”, hvor grundlæggeren ender med at tæppe projektet for $ 24 millioner (midlertidigt).

I andre nyheder

  • Årsomme samfund diskuterer en ny værdifangstmekanisme for YFI, der potentielt kaster sit indsatsudbytte.
  • OCC’s Brian Brooks er begejstrede for DeFi’s evne til at gøre bankvirksomhed mere gennemsigtig.
  • Bancor frigiver resultaterne af sit ubegrænsede beskyttelsesprogram, som viser, at mekanismen indtil videre er mere end bæredygtig.
  • Nexus Mutual tilføjer dækning for centraliserede børshacks på Coinbase, Kraken og et par andre.
  • Binance og Orbs lancerer DeFi-accelerator.
  • BadgerDAO gears op til lancering af Ampleforth-lignende rebasing Bitcoin.
  • SushiSwap afslører en imponerende køreplan fra 2021.
  • Warp Finance tilføjer Chainlink-prisfeeds for at forhindre fremtidige flash-lånangreb.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map