Forslaget søger at revidere Aaves sikkerhedsmodul på 375 millioner dollars

I et stort set festligt samfund opkald delvist dedikeret til at mindes udlånsprotokollen Aaves 8. januar “Aaveversary” – et helt år med Aave på Ethereum mainnet – der blev også kigget på Aaves mulige fremtid: et forslag fra Delphi Digital, der søger fundamentalt at ændre Aaves sikkerhedsmodul og oprette en ny forsikring produktudbud. 

I øjeblikket kan indehavere af $ aave-styringstoken placere deres tokens i sikkerhedsmodulet, en pulje af likviditet, der er designet til at hjælpe med at forsikre protokollen mod en “manglende begivenhed” såsom en smart kontraktudnyttelse. Stakers risikerer op til 30% af de midler, de låser i modulet, men tjener et afkast til gengæld (i øjeblikket 4,66%). Sikkerhedsmodulpuljen har tiltrukket næsten 375 millioner dollars i indskud, komfortabelt den største decentraliserede forsikringsfond af sin type.

Ifølge Jose Maria Macedo og Jonathan Erlich, henholdsvis en partner og en analytiker hos Delphi Digital, er der imidlertid en række mangler ved dette nuværende system. For eksempel dækker sikkerhedsmodulet hele platformen, hvilket betyder, at det er vanskeligt at bestemme markedslysten til dækning; der er yderligere systemiske risici for hvert nye projekt, der er anført på Aave; og sikkerhedsmodulindskydere dækker alle projekter på forskellige individuelle risikoniveauer i samme takt.

Markedsløsninger

Delphi Digital-forslaget søger at gennemgå sikkerhedsmodulsystemet og skabe en markedsbaseret løsning på disse fejl. 

”I vores seneste forslag tilbydes det i stedet for, at forsikring er samlet med alle indskud, som et separat produkt på efterspørgselssiden,” sagde Macedo og Erlich i et interview med Cointelegraph. “Dette gør det muligt at beregne dækningsefterspørgsel og kapacitet præcist og dermed prisrisiko ved hjælp af markedsmekanismer.”

Deres forslag vil tilføje en mulighed for indskydere til at have et dækket eller et udækket depositum, hvor de dækkede indskud tilbyder en lavere rente for at tage højde for omkostningerne ved forsikringen. Dette vil gøre det muligt for udviklingen af ​​et mere robust og komplekst marked mellem sikkerhedsmodul-aktører, der arbejder inden for forskellige risikotranches og indskydere, større kapitaleffektivitet, da de kan beslutte, hvilken grad af forsikring de har brug for.

“Vi mener, at [dette] design er mere effektivt, for i stedet for at pålægge ensartede forsikringsomkostninger på tværs af alle Aave-pengemarkeder, kan det i stedet prissætte hvert aktiv uafhængigt baseret på de specifikke risici, der er forbundet med det,” sagde Macedo og Erlich.. 

Måske mest spændende kan dette system blive et “generaliseret forsikringsprodukt” fra Aave designet til at konkurrere med projekter som Cover og Nexus Mutual. 

”Med eksisterende forsikringsløsninger skal brugerne købe dækning på forhånd, hvilket giver dem ret til forsikring på en given protokol i et bestemt tidsrum (normalt mindst 6 måneder). Med den nuværende tilstand af DeFi ved de fleste brugere ikke, hvor deres kapital vil være i næste uge, endsige 6 måneder fra nu […] Med vores arkitektur betaler brugerne kun for forsikring, mens de bruger den og processen med at købe / salg er fuldstændigt abstraheret. ”

VC’er i DAO’er?

Forslaget er bemærkelsesværdigt ikke kun for potentielt at introducere en helt ny produktlinje i Aave-økosystemet, men også for hvem der arkitekterede det: Mens Delphi Digital tilbyder forskning og konsulenttjenester, huser de også en risikovillig kapitalfløj. 

På grund af deres åbne, tilladelsesløse karakter kan DAO-styrede projekter som Aave huse alle slags medlemmer, herunder VC’er. Imidlertid har mange observatører kritiseret projekter for at tage risikovillig kapital inden decentralisering af regeringsførelse og mener, at indflydelsen fra centraliserede enheder kan være i konflikt med et bredere samfunds vision og mål.

I Delphis tilfælde demonstrerer de dog muligvis, hvordan VC’er kan hjælpe med at skubbe et projekt fremad.

“Kapital er rigelig i krypto, og når vi investerer i et projekt, er vores mål aldrig kun at investere penge, men også vores teams intellektuelle kapital og tid til at hjælpe med at drive dem fremad,” sagde Macedo og Erlich. “Vi arbejder på flere forslag lige nu og har et langt efterslæb af ideer til forslag og ændringer, vi ønsker at gøre for andre.”

Mens denne form for aktivisme uden tvivl er til gavn for Delphis bundlinje, er det også en større satsning på fremtiden for DAO’er generelt.

"Med hensyn til DAO’er ser vi dem som den næste udvikling i menneskelig koordinering. På lang sigt tror vi, at organisationernes lange hale vil blive struktureret som DAO’er, der udnytter deres internetindfødte, kantløse natur og de effektivitets- / automatiseringsfordele, de giver."

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map